- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Speedy86 #16829 üzenetére
Próbáld meg Te is ami Tom5 kollégának segített, videokártyán az overscan-underscan beállítást alapra tenni (vagy 0%-ra) és TV picture (kép) menüjében a screen fit (magyarul nem is tudom hogy ferdítsem
) beállítást eszközölni. Ez vélhetőleg megoldja az ilyen jellegű problémát, én is így kaptam a legszebb képet. Minden pixel a helyére került.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Speedy86 #16785 üzenetére
Overscan underscan beállításokkal kell játszani a videokártya beállításainál
VAGY
még jobb megoldás, ha a TV menüjében a képbeállításoknál (ha engedi) a képméretet itt:
Picture ->
Screen adjustment->
Picture size: screen fitÍgy mindig minden felbontásban kitölti a képet. Ha ez a beállítás nem elérhető mert PC bemenetet használsz, akkor szívás, mindenképp a videokártya beállításaival kell megoldani a kérdést.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Speedy86 #16723 üzenetére
Ahogy már valaki írta, DVI->HDMI "átalakitáskor" nem lesz minőségromlás. Egyszerűen azért, mert nem történik valódi átalakitás, pongyola módon megfogalmazva HDMI = DVI videójel + digitálisan átvitt hangjel.
Akadni nem fog a film effektive, ha minden jól van beállítva a számítógépen. De tény, egy D5000-es nem ad olyan folyamatos érzésű képet, mint azok a drágább TV-k, amik egy-egy képkocka közé több másikat interpolálnak. Valakinek bejön ez az effektus, valakinek nem.
A D5000-esnek jól beállítva szép képe van, szolgáltatótól függően a TV adások is szépek rajta, a fullHD filmek meg egyszerűen gyönyörűek. Nincs miért aggódni szerintem.
Nyilván egy TV képének megitélése erősen szubjektív.
-
JoeYi
őstag
-
cigam
titán
válasz
Speedy86 #16723 üzenetére
Attól függ. Ha a DVI-n csak analóg jel jön ki, nem fog működni a dolog, mert a hdmi csak digitális jelet fogad. Viszont amikor a DVI-on digitálisan közlekedik a jel, és HDMI-ben folytatódik, abban semmi -analóg hoz hasonlító- minőségromlás nem lehetséges.
A boltban pedig nagy butaságot mondtak.(Az eladó nem figyelt oda/nem értette meg amikor a 100-200-400Hz...ről és a folyamatos mozgásról volt szó a gyorstalpalón)
-
nightshadow
veterán
válasz
Speedy86 #16718 üzenetére
Ez egy integrált régi tipusú Ati 2400XT lenne. Hol tudnék utána járni?
Ennyire nem vagyok benne a témában, fogalmam sincs, hogy az az Ati kiadja-e a hangot HDMI-n keresztül vagy nem. Itt tudnál utánanézni szerintem: [link]
jó a dsub hdmi megoldás?
Ilyen megoldás tudtommal nem létezik, mert a dsub analóg, a hdmi meg digitális. A képet az biztos, hogy a DVI-HDMI csatlakozón tudod átvinni a legjobb minőségben. Egyedül a hangot nem tudom, hogy hogy tudod átvinni, ha a videokártya nem adja ki a DVI-on keresztül. Szerintem van itt olyan, aki tudja erre a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest