- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #85256 üzenetére
Megkaptam a telefont, mégsem tudják beszerezni a H6500-ast.
Ajánlottátok még a H6700-ast de gyakorlatilag az is beszerezhetetlen, kiállítási darab stb. Marad a H6400.
A 6400 tulajoktól kérdezem (gondolom vannak itt egy páran) mire kell leginkább odafigyelni ennél a típusnál, ha van negatív tapasztalat vele akkor mik azok? Könyörgöm, senki ne mondja, hogy olvassam vissza a kommenteket. -
sityupityu
veterán
válasz
#93966848 #85255 üzenetére
Hát nem.
Ha minden igaz akkor holnap megveszem az új tévét: H6500. Ha nem találtam volna sehol akkor H6400 lett volna belőle, de mindenképp dupla tunert akartam. Muszáj vennem valamit mert az asszony kisajátította magának a szeretett C650-esem és ez miatt már kezd kicsit lőporos lenni a hangulat itthon. -
sityupityu
veterán
Egyetértek. Már amikor meghallottam először ennek a felbontásnak a hírét kezdtem agyalni, hogy vajon mi értelme is lesz a tévénézés szempontjából. Hiszen a feljebb már megemlített emberi szem korlátjai miatt már "mezei" Full Hd tartalom miatt is sokszor kritikus az optimális nézési távolság.
-
-
sityupityu
veterán
válasz
yvsmad #85188 üzenetére
Az is lehetséges, bár nem gondolom, hogy ebbe a hibába esett volna. Szerintem dugdosta mindenhova amikor nem akarta vinni neki.
Egyébként ez baromi érdekes dolog. Valóban, egyértelműen fel van tüntetve az összes samu tévén, hogy melyik usb kimenetre kell a hdd-t kötni, de nálam viszont tök mindegy. Négy különböző külső hdd-m van és mind a négy megy bármelyik usb kimenetről. Arról is ami elméletileg csak a pendrive részére van.
Rengeteget számít a kábel is. Én is vettem olyan usb hosszabbítót amitől egyik sem ment. Utána vettem egy másfajtát és azzal már jó volt.(#85207) sztanesz: Ha nem akarsz kalibráltatni akkor lődd be szemre olyanra ami neked tetszik. A legtöbben ezt csinálják. Bocs BBÉCI.
-
sityupityu
veterán
válasz
redingitell #85130 üzenetére
Nekem is erre kell. Javarészt filmnézés, természetfilmek és sport minden mennyiségben. Na, majd meglátom, hogy melyik lesz.
Még annyi kérdésem lenne minden újabb tévé tulajhoz, hogy ez a felhősödés dolog még mindig megmaradt problémának? Nem javult a helyzet?
-
sityupityu
veterán
válasz
redingitell #85126 üzenetére
Köszi. Ezek valós különbségek (pl 600Hz, Microdimming), vagy csupán parasztvakítás? Vagy inkább úgy kérdezem: ha valós dolgok is, vajon szemmel is érzékelhetőek ezek?
-
sityupityu
veterán
válasz
redingitell #85110 üzenetére
A 6500-re nincs 3 három év gyári gari? Miben tud többet a 6700?
(#85108) BBéci : Sehova, csak simán meghalt.
-
sityupityu
veterán
Üdv!
Rég jártam erre.
40"H6500 -as samut hol tudnék venni? Tudtok valami megbízható üzletet? Az interneten sokkal kevesebb helyen felelhető mint a H6400, ráadásul két helyen is azt mondták már, hogy nem tudják beszerezni. Azért ragaszkodom a 6500-hoz mert van benne kettős tuner. Nekem ez megéri a felárat.ui: Tavasszal jártam itt utoljára amikor behalt a szeretett c650-es tévém. Akkor itt többen is azt mondtátok, hogy ha nincs nagy baja akkor inkább javíttassam meg, mert a mostani 6-os sorozat sajnos elmarad képileg tőle. Szerencsére csak táp gondja volt, egy húszasból megúsztam. Volt alkalmam megnézni élőben egy ilyen tévét. Már nem emlékszem, vagy 6400 vagy 6500-as volt, de a lényeg, hogy szégyen, de valóban elmarad képileg egy öt évvel ezelőtti szériától. Fikázom úgy, hogy én is egy ilyen tévét készülök venni, mert a másik szobában behalt a régi crt. De sajnos csak erre van keret(max 160 ezer).
-
sityupityu
veterán
válasz
Dave567 #78920 üzenetére
Abban az összefoglalóban nem igazán van szó arról, hogy pont a H6500 ajánlott e vagy sem. Egyébként olyanokra vagyok kíváncsi mint pl a felhősödés. Mennyire jellemző ez még ezekre a mostani tévékre? Mert anno a D széria idejében nagyon téma volt ez itt. Egy adott típuson belül még mindig eltérő panellal jönnek ki vagy ez már nem jellemző? Ennél a H6500 szériánál vannak valami típus betegségek? Ilyesmikre gondoltam, hogy választ kapok. Köszi.
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #78917 üzenetére
Közben a legrosszabbal is számolok, hogy esetleg nem lehet megcsinálni. A kiszemelt a 40H6500. Tudom, hogy van H6400 stb, ami esetleg jobban megérné, de 15-20 ezer spórolás most ebben az esetben nem érdekel ha már új tévét kell venni.
Tehát a 6500-ról érdeklődnék, hogy mi a vélemény róla, vásárláskor mire kell odafigyelni stb. Régóta nem követem már ezt a fórumot, arra meg sajnos nincs időm, hogy végigolvassak több száz vagy akármennyi oldalt.
Előre is köszönöm. -
sityupityu
veterán
Ma röviddel a bekapcsolás után a c650-es samum leverte a biztosítékot és azóta se kép se hang. Még a készenléti led sem világít. Szerintetek mi szállhatott el benne? Javítható vajon még?
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #39409 üzenetére
A hdd-vel kapcsolatos kérdésemre tudna valaki mondani valamit. Lehet,hogy valakinek egyértelmű a válasz és hülye kérdésnek tartja,de én az utóbbi időben nem foglalkoztam a témával,és fontos lenne.
-
sityupityu
veterán
Üdv!
Tévéhez(C650)két fajta külső vinyót használok. Az egyik egy Maxel a másik egy WD Elements SE. Mindkettő tökéletesen működik a tévével. 2,5"-os USB 2-es mind a kettő. Akarok venni egy harmadik vinyót is,és úgy döntöttem,hogy maradok a WD Elements-nél. Viszont ebből a típusból az USB 3-sok kaphatók már csak szinte mindenhol. A kérdésem az lenne,hogy ez jelentene e problémát a tévénél. Kérném az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat. Mármint az USB 3+tévé kapcsolatos negatívumok érdekelnek ha vannak. Nem akarok egy felesleges plusz hdd-t amit nem tudok majd a tévéhez használni. Köszi.
-
sityupityu
veterán
válasz
horvathkrisz #34989 üzenetére
Jobban is jársz ha nem dobod ki a dobozát. Ne adja isten,de ha valami gond van a tévével,vagy csak költözés miatt stb szállítani kell,elég nehézkes és veszélyes dolog ha nincs meg a doboz hozzá.
-
-
sityupityu
veterán
Én is a legtöbb esetben külső lejátszót használok,de arra is kell gondolni,hogy valaki csak a tévét tudja erre használni. Persze,hogy jobb egy külső lejátszó,de azért nem olyan rossz a tévé beépített lejátszója sem szerintem. Pláne ha a többi tévé gyártókhoz viszonyítjuk.
Én mondjuk nagyon nagy képminőségbeli különbséget nem vettem észre külső és belső között,pláne divx-nél.
Csak hát a formátum támogatás,feliratkezelés stb. -
sityupityu
veterán
Semmilyen plusz szolgáltatások nem érhetők el a frissítéssel,és megjelenésbeli különbségekre sem kell számítani. Ellenben viszont lehet olyan "változás",hogy egy filmet amit korábban lejátszott a tévé azt utána már nem fogja! De ezt az előttem szólók is megemlítették. A nagyobb érvágásokról meg ne is beszéljünk: Samygo, Pvr(már akinél,gyári pvr nem lesz letiltva) letiltás. Az ügyfélszolgálat is világosan elmondja,hogy csak akkor frissítsünk ha valami rendellenesség van. De ettől Te még frissíthetsz ha kedved tartja.
-
sityupityu
veterán
válasz
maxika2004 #34558 üzenetére
Biztos,hogy semmiféle érdemleges változást nem tartalmaz. Ha nincs gondod a tévével akkor ne frissíts! Ha felhívod a samsungot ugyanezt javasolják ők is.
-
sityupityu
veterán
válasz
donjohnson #34457 üzenetére
Már nem is lesz divat az a telefon mire megkapod.
-
sityupityu
veterán
válasz
Flashget #34081 üzenetére
Nekem is ez a 10/3 beállítás felel meg a legjobban c650-nél. Legalábbis a tv adásoknál. Mindegy,hogy sd vagy hd. Viszont lejátszóról való filmnézésnél nem ilyen egyértelmű. A hd filmeknél inkább a 10/5 beállítás jó. Sőt,hd filmenként is eltérő beállítások szoktak jók lenni. Hd természetfilmek akkor tetszenek a legjobban ha rá van adva a kakaó,10/10. Szerintem ilyenkor pont jól jön a szappanopera effektus,tényleg olyan mint ha az ember óra előtt mozogna egy igazi állat.
-
sityupityu
veterán
válasz
galaxy_ace #33208 üzenetére
Házimozi hangfalszettet írtál,ebből gondoltam,hogy olyan "egybecucc" amiben benne vannak a mély ládában a dekóderek. Az Rca nem kimenet hanem bemenet rajta. Optikain lehet a hangot kivezetni rajta és így is csak a tévé adás(saját tuneron fogott adás),illetve a tévé belső lejátszóján futó anyagok hangjai mennek ki. Ha pl BD,Dvd stb lejátszót kötsz Hdmi kábellel a tévére,akkor annak a hangjai csak a tévén fognak szólni,a tévén keresztül nem fognak eljutni a házimozi-ig. Azokat külön kell csatlakoztatni ahhoz. De mindezek le vannak írva a tévé kézikönyvében.
-
sityupityu
veterán
válasz
galaxy_ace #33188 üzenetére
Ez milyen hangfal szett? Az 5.1 dekóder stb be van építve? Akkor működhet a dolog,de csak akkor ha optikain keresztül van csatlakoztatva a tévéhez,és a tévé saját médialejátszóját használod.(pendrive,hdd).
(#33191) jhorogh! Nem egészen. Pár hónapja pont belinkeltek egy típust(talán Tp-link)ami c650-nél működött. Gondolom c550-nél is menne.
-
sityupityu
veterán
válasz
CoolBoy323 #32732 üzenetére
"ha HD-ra is előfizetnék, akkor sem kellene box, ugye?"
A Diginél nem kell külön fizetni a Hd adásokért.
-
sityupityu
veterán
válasz
Draken #32724 üzenetére
Nekem is c650 van,és én is 10-20 gigás vagy annál is nagyobb mkv fájlokat szedek le. Száz filmből talán egyet nem játszott le. Akadozás soha nem volt. Ha gépről játszod le az all-share helyett megpróbálhatnád mással is,mert sokaknak nem működött rendesen. Ja,és ezeket úgy írom,hogy van külső lejátszóm.
-
sityupityu
veterán
Így van,Dictator a szappanopera hatást látta és tartja furcsának,ami nem is meglepő egy 50 Hz-es tévé után. Azért milyen érdekes nem,hogy az 50Hz-es tévé után Ő egyből látta különbséget. Ellenben itt egyes emberkék értetlenkednek akik azt sem tudják,hogy miről van szó. Tehát mivel lövésük sincs,hogy mi az a "szappanopera" jelenség ebből az következik,hogy nem is láttak az életben egy más mellett 50 illetve 100Hz-es lcd-t.
-
sityupityu
veterán
válasz
bullapo #32317 üzenetére
Nem is értem,hogy miért reménykedtél olyanban,hogy frissítéssel lesz Pvr.
Ha előtte sem volt a szerviz menüben akkor utána sem lesz. Sőt,pont fordítva. A frissítések az ilyen dolgoktól szokták megfosztani az embert,hogy ha valami gyárilag nem volt aktiválva,akkor utána már ne is legyen rá lehetőséged. Egyébként ez a típus ha jól tudom nem is képes a Pvr-re,tehát gyárilag sincs eldugva benne.
-
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #32303 üzenetére
Mivel írta,hogy ha kell akkor van 300ezer is rá erre írtam,hogy a lehető legjobb tévét kell venni.
Márpedig 300-ból jobb tévét lehet venni mint 200 ezerből,még ha a fejed tetejére állsz akkor is.Nem,nem kell felső kategóriás plazma,hogy lenyomjon egy 8000-es lcd-t. De ha felső kategória akkor sem kerül többe mint egy lcd.
-
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #32298 üzenetére
Ha van rá lé kit érdekel? A lehető legjobb tévét kell venni.
Bécinek igaza van,a plazmáknak egyértelműen jobb képük van mint az lcd-nek. Bár hozzáteszem én sem vennék,valamiért nem szimpatizálok velük és nem csak a fogyasztás miatt. Noha tavaly erősen fontolóra vettem egynek a megvételét,de inkább elvetettem. -
sityupityu
veterán
"Azt is tudni kell, hogy az M1/M2 kizárólag 1080i-ben sugároz. Amik eredetileg SD anyagok, azokat felkonvertálva nyomják ki."
Igen,ezt tudom én is,és közben rájöttem,hogy a többiben tök igazad van. Nem sugároznak külön Sd-ben. Valóban csak a szolgáltatón múlik,hogy hogyan adja le. A digi teljesen megkevert,minden duplán jön be,külön Hd-ban és külön Sd-ben.(M1-M2,és a két Duna)
Tippmix! Sorry! Valóban ludas a szolgáltató!
Viszont ha rákapcsolsz a kérdéses adóra,akkor a tévé egyből jelzi,hogy az adó Hd vagy sem. Vagy ezt is a diginek köszönhetem? Most már én sem tudom.
-
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #32251 üzenetére
Csak a csatorna logo ugyanaz. A készülék viszont kiírja ha oda kapcsolsz,hogy melyik az.(Duna, Duna Hd) Amikor megvetted a tévét nem egy automata kereséssel indítottál?
Egyébként arra reagáltam,hogy szerintem elég sokan tisztában vannak vele,hogy csak akkor van nagy felbontás a Hd-n adón belül is, hogy ha kinn van a Hd logo
-
sityupityu
veterán
válasz
Flashget #31965 üzenetére
A tavalyi 6-os szériánál nem kevesen beszámoltak ilyen hibákról. Kiderült,hogy egyszerűen gyenge a hardver a tévékben. Ha jól emlékszem Ed parker fórumtárs pont ezért a hibáért cserélte le a D6500-at D8000-re. De ha nálad nincs semmi ilyen hiba,akkor azt is elfogadom.
-
sityupityu
veterán
válasz
Flashget #31751 üzenetére
Egyik cimborám most vett egy 55"es6100-at. Ha lesz időm megyek hozzá,hogy komolyabban szemügyre vegyem. Teljesen el van ájulva a 2007-es Sony-a után. Mondjuk az után nem csodálom,ritka pocsék képe volt. Majd én is írok véleményt a látogatás után. Ha tetszik nekem is,akkor lehet,hogy egy ilyet fogok 46"-ban beújítani a C650 mellé.
-
sityupityu
veterán
válasz
blakey #31605 üzenetére
Tavaly a másik szobába akartunk venni még egy tévét(46"D6500) A sok bevilágítási és felhősödési probléma miatt nem vettem. Rengetegen panaszkodtak itt a fórumon,és több ismerősömnél is élőben láttam,amit az én készülékemnél nem tapasztaltam. Benne van,hogy szerencsém volt és kifogtam egy olyan tévét aminek semmi nyűgje nincs,viszont amiket megnéztem(legalább 6-7 tévé)mindegyiknek volt.
Úgy hogy tavaly pihentetve lett a dolog. Már a plazma is megfordult a fejemben,de inkább elvetettem. De idén,ha lejjebb mennek az árak(év vége fele)mindenképp beújítok valamit.
szer:"Egyáltalán nem vitatom, hogy ccfl-es tv-nél "ritkább" a felhős, foltos tv"
Szerintem nem a led világítás miatt van a több foltosodás,hanem hogy az hava van rakva! Ez miatt mondom,hogy az edge lednél gyakoribb és nagyobb mértékű. A prizma rendszer nem tudja olyan egyenletesen elosztani a fényt a képernyő széleitől,mintha a kijelző mögött lenne elhelyezve a háttérvilágítás. Szerintem. -
sityupityu
veterán
-
sityupityu
veterán
válasz
vadmajomka #31596 üzenetére
Bár nekem is c650 van,de a fene tudja,hogy megér e most ennyit. Szerintem nagyon határeset.
blakey! Egy edge ledes tévénél jóval nagyobb a felhősödés esélye,mint egy olyan tévénél ahol nem a széleken van elhelyezve a háttérvilágítás,legyen az led vagy hagyományos. A bevilágításról meg már ne is beszéljünk.
-
sityupityu
veterán
Bármilyen lcd tisztító jó. A lényeg,hogy ne legyen alkoholtartalmú,mint pl a CLIN.
-
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #31548 üzenetére
Itt te vagy az egyetlen ember,akinek nem a képminőség számít egy tévénél,hanem az olyan tudás amit hackeléssel meg lehet oldani. Az emberek 99%-a a képminőséget tartja szem előtt amikor tévét vesz.
Az 50 és a 100Hz közötti különbség nem az utánhúzásban jelentkezik. Nem részletezem,látom a többiek már próbálták elmagyarázni,hogy miben.
De úgy látom,hogy csak egy meddő vita alakulna ki ha még tovább témézgatnánk ezzel kapcsolatban. -
-
sityupityu
veterán
Ha jól tudom a samsung a c szériától mindenféle Cl modult kezel.
-
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #31341 üzenetére
Tudom hogy nem villog,nem villogásról beszélek!
Csak annak a képjavító technikának ami a te tévédben van annak az alapja a gyors ledvillogtatás,amiből te semmit nem érzékelsz. Viszont annyit igen,hogy halványodik a fényerő,ezért írtam,hogy talán lehet valami köze hozzá.
-
sityupityu
veterán
válasz
nightshadow #31209 üzenetére
Így van. De már amúgy is eleve felesleges a csere,ha ugyanazt a méretet akarja venni,nem kell a 3D,és nincs gond a tévével sem. Egyedül a kevesebb fogyasztás szól a csere mellett,de amekkorát bukna a régi eladásán és amennyiért venné az újat, már ez miatt sem érné meg.
-
sityupityu
veterán
válasz
nightshadow #30890 üzenetére
ÁÁÁ...köszi szépen. Ez elég pofásan néz ki,ránézésre annyit tényleg simán megér.
-
sityupityu
veterán
És az tényleg annyira jónak számít. Most komolyan,csak azért mert én is gondolkodtam egy univerzális beszerzésén. Több tízezret meg nem akarok ilyesmiért kiadni,annyira azért nem kell. Nem tudsz egy linket erről,hogy kinézetre milyen is valójában?
Sandró60! Ha ilyenen besértődsz az a te bajod,biztos ilyen korszakban vagy. De hidd el,még ha nem is árulod el hogy hova vetted azt az ominózus tévét,én akkor is nyugodtan fogok aludni ma éjjel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest