- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
radicspeter1 #8494 üzenetére
Pedig irtam rola nemreg, akkor mondjuk meg kiserleti fazisban volt csak de ugy tunik hogy a legtobb visszajelzes pozitiv volt, igy be merge-eltek vegul
-
assemble
addikt
válasz
paloczp #8366 üzenetére
Az elobbi linken is amit adtal azt irjak hogy az AOSP alapu romok (amilyen a CM is) nem erintettek, fuggetlenul attol, hogy mi az eredmeny, es kiirja-e az imei-t vagy sem, ami sztem logikus is mivel ez a gyari reset kod AOSP romokon szerintem egyaltalan nem mukodik meg akkor sem, ha te irod be explicite a kodot. Szoval csak akkor mondd h sebezheto ha tenylegesen lereseteli egy oldal a telot kerdes nelkul.
Ha mas nem, lehet h en kiprobalom majd, ugy is most csereltem telot, csak az adatokat azert majd elmentem meg elotte
-
assemble
addikt
válasz
paloczp #8349 üzenetére
NON-SAMSUNG PHONE OWNERS: (and AOSP ROM/Nexus users)
Disregard the results of this test. You're not vulnerable to this exploit.Csak a gyari (Samsung, TouchWiz fele) ROM alapu ROM-ok sebezhetoek tudtommal. A CM (akarmelyik verzio) gyakorlatilag AOSP-nak tekintheto, csak nemi extrakkal, igy az sztem nem sebezheto.
De valaki kiprobalhatja akinek epp nincs semmi adat a telojan amit feltene, ha valahogy megis benne lenne ez a biztonsagi resz, szerintem azonnal kijavitanak es 2 nightly-n belul mar nem lenne benne...
-
assemble
addikt
válasz
GrooveHero #8333 üzenetére
Thx!
-
assemble
addikt
Tegnap egyebkent lecsereltem az elsodleges telom Galaxy Nexus-ra.
Az SGS-em sorsa meg bizonytalan, de van ra esely h itt apron meghirdetem majd.Neha talan benezek majd meg ide, nektek viszont tovabbi jo forumozast
-
assemble
addikt
Kritikus sebezhetoseg TouchWiz-es eszkozokben S3-on es S2-n jelen van, szerintem sanszos hogy nalunk is. Lenyegeben a bongeszoben a telefonszamokra kattintva azokat felhivja es ha az a telefonszam eppen egybeesik a hard reset kodjaval (*2767*3855#), akkor is vigan vegrahajtja a kerest. Eleg amator hiba
Csak a gyari ROM-osokat erinti, AOSP alapu ROM-okban ez szerintem tuti nincs benne. -
assemble
addikt
Van egy uj kiserleti CM10, amin valami uj particiokiszotas van es a /datadata vissza van hozva. Termeszetesen wipe-ol
-
assemble
addikt
Kijott a mai CM10 nightly, ebben elvileg javitva van mar a vsync-es problema szoval gyorsnak kene lennie
Az eredeti letoltesi link most nem mukodott nekem, torrenten leheet szedni vagy itt egy mirror.
-
assemble
addikt
válasz
molnarpeter #7768 üzenetére
Amugy ha talalnek eleg jo aron (80k max) jo allapotu Galaxy Nexus-t gyari garival, akkor lehet hogy meggondolnam
Tegnap lattam is egyet csak azt elkapkodtak...
-
assemble
addikt
válasz
Tamás88 #7765 üzenetére
Nezd meg a legutobb mergelt vsync-el kapcsolatos valtoztatasokat ha erdekel vagy olvass bele a topic vegebe. A lenyeg hogy a vsync-et kicsit atirtak mert ahogy regen volt az valahogy feleslegesen kicsit tobb cpu hasznalatot okozott. A patch amit irtam egyebkent itt van, sokak szerint ez megoldja a problemat, szoval ha ez merge-elve lesz akkor az az utani nightly-ban mar jo lesz a dolog valoszinuleg. Aki pedig nem bir varni, elvileg itt a flash-elheto patch ami valszeg javitja.
-
assemble
addikt
Az XDA-s topicban is irnak paran ilyen tapasztalat, a dolog oka valoszinuleg a legutobbi vsync-et erinto valtoztatasok, a dolog kivizsgalas alatt van, addig is talan erdemes a 14-eit hasznalni tovabbra is, vagy megvarni a javitast (asszem amugy tesztelesi celra mar adtak ki flashelheto zip-et egy lehetseges javitassal amirol vannak pozitiv visszajelzesek)
-
assemble
addikt
14-ei CM10:
2,5 ora kijelzohasznalattal. Ami persze nem sok de WiFi nagyjabol folyamatosan ment, szerintem nem rossz. -
assemble
addikt
válasz
Segnior_Barthez #7585 üzenetére
Erre majd holnap lehet h racafolok egy aksihasznalatos keppel. Valszeg semmi extra, de ennel azert jobb a helyzet nalam
Osz24: CM10 changelog
-
assemble
addikt
Van uj CM10, elvileg a vsync-el kapcsolatban optimalizaltak valamit igy kevesbe fog sok CPU-t enni
-
assemble
addikt
válasz
GrooveHero #7361 üzenetére
Hat szerintem 1-2 honap azert lesz amig ilyeneknel fogunk tartani
A nightly-k teljesen automatikus modon epulnek az alapjan ahol epp tart a kod, es semmilyen tesztelest nem csinalnak veluk, ezert mondjak hogy nem ajanlottak napi hasznalatra, de ezt inkabb ugy kell erteni, hogy "nem garantalt, hogy napi hasznalatra alkalmas", viszont mivel amibol epul oda rendszerint alaposan ellenorzott valtoztatasok kerulnek csak be, igy tapasztalataim szerint az esetek ~99%-aban (persze a legelso buildeket leszamitva amik meg alig mukodnek) napi hasznalatra is teljesen megfelelnek. En annyit szoktam csinalni mielott felteszek egy ujat, hogy megvarom az elso xda-s kommenteket, velemenyeket rola, par ora alatt ki szokott derulni ha valami komolyabb gond van, a mai pl elvileg eleg jora sikerult -
assemble
addikt
válasz
GrooveHero #7355 üzenetére
Jah, ez nekem is hianyzott kicsit. Elvileg jon majd meg tobb gyari app felturbozasa, pl elvileg a Calculator-t felturbozott valtozata is jon hamarosan, ami tud pl fuggvenyeket is abrazolni, ez egy elozetes valtozata
-
assemble
addikt
Mai CM10-ben eleg sok uj cucc van, lett benne pl stopper es visszaszamlalo a clock appban
-
assemble
addikt
-
assemble
addikt
válasz
theiron320 #7235 üzenetére
Le van irva abban amit ideztem, ket fajl tartalmat kell megnezni
Root kell hozza.
-
assemble
addikt
Volt arrol szo ugyebar, hogy 2 SGS sem ugyanolyan es az egyik memoria chip sebessege nagyban fugg a gyartasi idejetol, tipusatol. CM10 topic legutobbi nehany oldalan egy kis nyomozas indult annak kapcsan hogy kinek milyen chipje van es mennyi lag-ot erez, az eredeti komment:
Further investigation against emmc/lag issues
Can you please post the following info?
Code:
Are you experiencing lag?
Content of /sys/devices/platform/s3c-sdhci.0/mmc_host/mmc0/mmc0:0001/name
Content of /sys/devices/platform/s3c-sdhci.0/mmc_host/mmc0/mmc0:0001/datePersze eleg szubjektiv hogy ki erez laggot es ki nem, de itt egy osszefoglalo tablazat az eddigi eredmenyekrol
Es meg egy komment hozza:
SEM08G: Sandisk iNAND (Same chip as Nexus S)
The other 2: Samsung moviNAND
(a masik ketto a MAG8DD, M8G4DD) -
assemble
addikt
Kinn van a mai CM10, igencsak meretes changelog-gal
-
assemble
addikt
válasz
Remus389 #6776 üzenetére
Nagyon sok custom rom-ot nem probaltam mert nem bizok meg az ilyen "azt regelik rola hogy gyors de kozben semmit nem tudni se a fejlesztoirol se a hibairol, pistike osszehegesztette a garazsban" rom-okban, CM-en kivul talan egyedul a darky-t probaltam meg, jo regen. Viszont olyan buggal ami konkretan a hivast es az elerhetoseget korlatozta volna, eddig csak gyari (Samsung) rom-on talalkoztam, ott viszont 3-al is, amibol 2 a kezdeti GB ROM-okra volt jellemzo (sleep of death - sod tobbszor is, es durva battery drain problemak amitol neha volt hogy az ejszaka alatt keszenletben szinte fullrol lemerult), illetve a hivasok utani phone.apk fc ami meg a frissebb GB ROM-okat is nagyon sokaig erintette, azota pl jw8-ig nem tudom ezt meltoztattak-e mar javitani
CM-es rommal ilyen jellegu hibabol olyan amit egyertelmuen a telefonnak vagy szoftvernek lehetett volna tulajdonitani meg nem talalkoztam. Olyan egyszer-egyszer volt hogy hivas kozben megszakadt, de az gyenge tereros helyen volt szoval nem hiszem hogy a telo hibaja lett volna.szerk: Ezzel talan a milyen JB ROM-ot tegyek fel kerdest is nagyjabol megvalaszoltam. En azert CM-et hasznalok, mert az a legnagyobb, legjobban ellenorzott, legtobb ember altal hasznalt custom ROM, es szinte az osszes tobbi custom ROM is mind arra alapul, ezert ami hiba lenne benne, az valszeg a tobbi custom rom-ban is benne van (mivel arra alapulnak). Ezekbol kovetkezik, hogy valoszinuleg a legstabilabb custom rom, a legkevesebb buggal.
-
assemble
addikt
-
assemble
addikt
Hali. Szerintem a CM10 alaposan atalakitott particiokiosztasa okozhatta a galibat, ami miatt kozvetlenul visszaallitani onnan egy masik kiosztasut valoszinuleg nem jo otlet. Szerintem eloszor flash-eld fel a megfelelo rom-ot (pl jw8-at ha azt akarod odinnal) es utana csinald a nandroid visszaallitast... De ez csak egy tipp, nem biztos hogy ez a gond, es az sem h ez mukodik
szerk: ha azt most latom h odinnal sem megy. Reparttal probalod? Esetleg meg formazni lehetne az egesz belso memoriat vagy masik recovery-vel (kernellel) probalkozni. Mas tippem most nincs.
-
assemble
addikt
válasz
KTHEORIGINAL #6572 üzenetére
4G? wtf?
-
assemble
addikt
+1, animaciok tenyleg latvanyosan gyorsabbak CM10-en, es gyorsasag alatt a nagy framerate-et ertsd: CM9-en szerintem soha nem voltak 60 fps-esek az animaciok. Legegyszerubben talan akkor latni a kulonbseget, ha a home screenen oldalra scrollozol jobbra-balra, illetve a programok elindulasi/kilepesi animaciojanal peldaul.
Viszont a CM10 hajlamosabb bizonyos helyzetekben nehany masodpercekre megallni, amit CM9-en joval kevesbe tapasztaltam, szoval annyira nem egyertelmu a helyzet, de a jovo ROM-ja mindenkepp a CM10-nek tunik, azt fejlesztik most rohamos tempoban, CM9 pedig mar leallt nagyjabol -
assemble
addikt
válasz
Boonen007 #6419 üzenetére
Pl mert a gyari romok ideje mar lejart es igy nem sok szukseg van rajuk?
Regen lazbahozott egy uj hardcore fele speedmod kernel (ejj, a regi szep idok), azok szinte tenyleg kotelezok voltak gyari romok melle. De ma mar nem gyari romok a menok, azoknak meg kb mind olyan kernele van ami alapbol is tud mindent ami kellhet...Most kivancsisagbol utana is neztem, hardcore kernelenek anno 1500 oldalas topicja volt.. A mostani legnepszerubbeknek (semaphore, devil) alig van 1-2 szaz. Mondjuk persze az is biztos benne van hogy akkor reflektorfenyben volt a telo, most pedig inkabb az S2-S3 van ott...
-
assemble
addikt
válasz
Vasinger! #6047 üzenetére
Atmozgathatod oket SD-re az neha segit, de nem mindig eleg.
Vannak egyeb trukkok (sym link-ek letrehozasa es a nagy dolgok atmozgatasa a nagyobb/lassabb particiora, erre automatizalt scriptek).
En meg altalaban ugy voltam vele hogy azokbol az appokbol amik sokat szemetelnek oda, csak azokat tartom a telon amikre tenyleg szuksegem van, tehat pl bongeszobol az alap melle asszem csak chrome-ot es opera mini-t tettem fel (meg meg talan egy firefox-ot ha volt ra hely), ilyesmi...
De CM10-en most mashogy vannak a dolgok, itt mar nem a /datadata a korlat, hanem inkabb maga a /data particio, ami szinten nagy appok sd-re mozgatasaval veszelheto ki. -
assemble
addikt
-
assemble
addikt
válasz
sonique #5917 üzenetére
Ha minimalisan utanaolvasnal a CM10 topicjaban, rajonnel a dolgokra, pawitp alaposan merlegelte a dolgot es nem veletlenul ugy osztotta ki a particiokat, ahogy most vannak, de ha van jobb otleted (amit erosen ketlek), azt nyugodtan megoszthatod vele, de ez az esz nelkuli kopkodes es ahogy beszelsz rola ("remelem eszbe kap", stb) tobb, mint rohej. Gyakorlatilag kb minden ICS es JB alapu ROM ehhez a telohoz az o munkajan alapul, ha o nincs, valoszinuleg meg mindig az osi GB-n tengodnenk. Erre az a halad hogy fikazod anelkul hogy barmi fogalmad lenne a problemakrol amik a hatterben allnak.
A /datadata megoldas a sok kenyelmetlenseg es sok ertetlen user miatt nem tunt jarhato utnak.
Anelkul viszont sokaknak a telojan tul lassu lenne az egesz cucc a lassu memoria chip miatt (ami a konkret modellen belul is valtozo).
Ezert lett a system es data kicserelve, igy az 512 MB-os gyors chip majdnem teljes egeszeben (400 MB) a /data lett, igy megfeleloen gyors lehet a cucc. Mivel fizikailag ekkora a chip, ennek a meretet NEM LEHET (ertsd: fizikailag lehetetlen) novelni. Ha pedig sok app van fent es megtelik a memoria, a nagyokat at lehet mozgatni az SD-re.[link]
There's no other way to partition, they are on 2 different chips. Nearly the entire OneNAND (512MB) chip is used for the /data partition. Move apps to SD if you're running out of space. A compromise has to be made one way or another. For some users, this change is the difference between usable and non-usable.Nincs kompromisszum nelkuli megoldas. Ha villam gyors memoria chipek lennenek a teloban mindenhol vegtelen merettel, nem lennenek ilyen problemak. De ez sajnos nem igy van, tobb, mint 2 eves a telo, es ez meglatszodik. Nexus S szerencsesebb ilyen szempontbol.
-
assemble
addikt
Na en is raszantam magam es felraktam a mai CM10 nightly-t. Eddig perfektnek tunik, sokszor erezhetoen gyorsabb az ICS-nel, foleg az animaciok. Ranezesre a CM ficsorok nagy resze is benne van mar, hibaval pedig meg nem talalkoztam
-
assemble
addikt
válasz
GrooveHero #5830 üzenetére
De valtozott, kijavitottak pl a tegnapiban benne levo lock screen eltolodasi bugot.
Talan erdemesebb ezt a changelogot nezni: [link] -
assemble
addikt
Feltettem a 3 fajlosat reparttal (ismerosnek) es bekapcs utan egy fura harmas logo jelent meg boot anim kozben (es a menuben is megjelent appkent valami planet 3), talan valami fura CSC-nek koszonhetoen ami volt benne (HUT? Az hol EU-s CSC? Es meg at sem lehetett allitani a koddal). Raadasul a progik is megmaradtak, force close-ozassal kezdtek. Egy wipe-ot csinaltam utana es most jonak tunik de akkor sem ertem egyik jelenseget sem...
-
assemble
addikt
válasz
paloczp #5236 üzenetére
xda topicjában ott a leírás erre is, lásd: "Upgrading from CM7/CM9?" rész
-
assemble
addikt
Milyenek a mostani CM10 nightlyk? Foleg azokat kerdezem akiknek full gyari, a kernel is.
Mennyire stabil, talalkoztak-e valamilyen kritikus problemaval mar a mindennapi hasznalathoz (pl gyors lemerules, telefonalast hatraltato bugok, ilyesmi)
Kb 1 het mulva fel tervezem tenni ha megfeleloen stabil a velemenyek alapjan... -
-
assemble
addikt
válasz
CHIPman #4171 üzenetére
Mar honapok ota nincs mogtte es kompatibilis a rendes voodoo appal is, amit ha felteszel, deativalodik a dsp-nek ez a resze.. Legalabbis cm9en biztos. Es olyannyira nem fogja vissza a 40k-s fulesemet sem, hogy konkretan szinte mindig telorol hallgatom a zenet, mert jobb hang jon ki belole mint barmelyik pc-mbol.
-
assemble
addikt
Nm akarok nagyon belefolyni a vitaba, de a cm7 es cm9 szerintem is vannak legalabb annyira stabilak, mint a gyari romok, mikozben sokkal tobbet tudnak. A legtobb hiba amit tapasztaltam (battery drain, sleep of death, phone fc, stb) tulnyomo reszt mind gyari romon fordult elo, cm-en egyaltalan nem vagy alig, legtobb hiba vele kapcsolatban vagy user errorra, vagy moddolasra (kernelcsere orrbaszajba), vagy egyedi hibakra vezethto vissza. Egy eve szinte csak cm-et hasznalok, es meg soha nem kellett kiszedni az aksit es egyeb komolyabb bug sem volt. A legdurvabb ami eddig egy ev alatt volt a mostanaban emlegetett furcsa merules, de a tobbiek tapsztalatai alapjan ez valamilyen speci, egyedi hiba lesz csak, amiert nem a rom a felelos...
Egyebkent nem ertem miert kell ebbol ilyen heves vitat csinalni, mindenki hasznalja azt ami neki a legjobban bevalt, senkire nem kell raeroltetni semmit.
-
assemble
addikt
Hm, stabil CM9-en tapasztalok par erdekesseget amiket nightly-kon nem tapasztaltam es nem tudom minek nyilvanitsam a jelenseget... Az egesz ugy kezdodott, h flash utan elmaszott az imei, ez eddig meg sosem tortent meg. Visszaallitottam az efs-t, wipe, ujraflash, az imei mar jonak tunt es elsore rendben is volt viszont egyik naprol a masikra keszenletben lemerult, es arra se jottem ra h ezt mi okozta, a cell standby evett 43%ot, de minden mas latszolag rendben volt a grafikonon, sleepben volt az ido nagy reszeben. Ami meg furcsa volt h idonkent amikor raneztem, nem volt semmi terero, amikor fel akartam hivni egy szamot mondta is h nincs halozat aztan hirtelen fel perc utan lett, szinte maxos terero. Imei elvileg rendben pedig. Ma reggel masodszorra is ugyanez, le volt merulve, aksi grafikon alapjan nincs mire visszavezetni. Azota mostanra pedig megint jobban merult mint kellett volna, a media server tartotta folyamatosan ebren. (erre amugy mi is a megoldas?) Osszesen mar 2szer ujraflashaltam az elso flash ota, wipe-al.
Talalkozott mar vki hasonloval, szerintetek mi lehet a gaz?
Elore is thx -
assemble
addikt
Egy telora mar kijott a stabil CM9, remelhetoleg jon a tobbire is mindjart
-
assemble
addikt
Mivel az osszes ilyen ROM alapja a CM10, ami pedig alpha stadiumban van, annal nyilvan ezek sem lesznek stabilabbak... Ahhoz kepest h milyen friss cucc a CM10 elvileg viszonylag stabil, de nyilvan messze nem annyira meg, mint a 9 (ami stabil kozeli allapotban van), arra kell meg nehany honapot varni valszeg
-
assemble
addikt
Hát ez elég érdekes. Azt mondod, hogy minden egyes custom ROM-mal ugyanezt csinálja, de gyári ROM-okkal nincs ilyen probléma?
Teljes repart-ot szoktál csinálni és wipe-olást is? Nem nagyon hallottam még ilyesmiről.
Esetleg megpróbálhatod a legfrissebb nightly-kat (cm-9-20120729-NIGHTLY-galaxysmtd.zip), azok is baromira stabilak. De ha minden custom ROMmal ugyanaz a gond volt, valszeg nem ez lesz a megoldás... -
assemble
addikt
Alapvetően egy CWM-es kernel kell neked, viszont arra a verzióra ami fent van neked, már nagyon régóta nem készítenek kerneleket.
Én így csinálnám:
-Odin-nal egy 3 fájlos viszonylag friss GB alapú ROM flash-elése reparttal (JVT vagy JWakármi), utána pedig egy azzal kompatibilis, CWM-es kernel (pl cfroot) flash-elése szintén Odin-ból repart nélkül PDA mezőbe
-wipe data/cache a recovery-ből
-és mehet is a CM9Amúgy már van mai CM9 is
-
-
assemble
addikt
Ez mind szép és igaz, de én is kb ezt mondtam, csak máshogy fogalmaztam. Ami a lényeg: ha olyasvalakinek kell valamit ajánlani, aki nem ROM-olgat naponta és nem akar kísérletezgetni, a megbízhatóság a fontos, a gyári kernelnél nem igazán fog jobbat találni, end of story.
Gyári ROM-okban nincs se root, se CWM, se voodoo, se semmi, így nyilván mindenki cserélgette a kernelt, aki bármit akart kezdeni magával, legalább egy cfroot-ot feltett, hogy legalább rootolva legyen. Viszont egy olyan ROM-nál, ami alapból úgy készült, hogy mindent tudjon, és ennek megfelelően az alap kernele is tud minden lényegeset, egészen más a helyzet, és az eredeti kernelnél amit a ROM készítője készített kifejezetten hozzá, stabilabbat nem fog találni, ezt nem olyan nehéz belátni.
-
assemble
addikt
Már írtam, főleg xda-s topic kommentek alapján. Mindenesetre az összes spéci kernel kb arról szól, hogy legyen ilyen meg olyan fícsör, legyen gyorsabb, stb (általában ezekből adódik a hibák legnagyobb része, de sokszor simán inkomatibilisek bizonyos dolgokban vagy nem követik a ROM-ot elég gyorsan és ezért válnak inkompatibilissá), de kifejezetten olyan kernel, ami a stabilitásról szólna, nem hiszem hogy különösen készülne, és így nincs is jobb a gyári kernelnél ilyen szempontból, hiszen pontosan az az ember készíti (pawitp), aki kvázi a teljes ROM-ért is felelős erre a telefonra, így azzal a legvalószínűtlenebb, hogy bármilyen hibába fusson az ember.
-
assemble
addikt
Én nem szoktam, és mivel azt írtad, hogy a stabilitás fontos, alapvetően szerintem nem is jó buzerálni.
Ez gyárilag is tud mindent ami nekem kell: sok RAM, rootolt, voodoo, ami kell. Xda-n a topicjában ha valakinek valami fura bug-ja van CM9-en, csomószor kiderül hogy nem gyári kernelt használ és az az oka.
-
assemble
addikt
Van mai CM10 build is
-
assemble
addikt
VZW S3 Mennyi RAM
-
assemble
addikt
Az is, de ami még erősen benne lehet hogy a gané TW mér tényleg túl sok erőforrást evett volna rajta, azt pedig nekik kötelességük rárakni, mert különbe összedőlne a világ.
Mindenesetre mosdatásról sztem szó sincs, egy független fejlesztő írta a kommentet, aki elég mélyen benne van a témában, és sokkal többet ért hozzá nálam is, nálad is...Egyébként a /datadata hiányát sokan azt mondják, hogy észre sem veszik. Mondjuk azt is mondják, hogy a sebesség így nagyon erősen függ a NAND-tól, a régebbi gyártású modellekben elvileg lassabb van, mint az újabbakban.
porse: amíg a stabil CM9 meg nem jelent, addig biztosan nem áll le róla minden dev. Ez a megjelenés mondjuk már nagyon közel lehet.
-
assemble
addikt
CM10 érdekességek
Érdemes végigolvasni, mert több dologról is szó esik, többek között az időnkénti szaggatások okáról, a Nexus S-el való eltérésekről, a hardver öregedéséről.A lényeg viszont: pawitp úgy döntött, hogy a CM10 nem fog /datadata partíciót használni, mert bár sokan tudták miről volt szó és körültekintőbben választották meg a telepített appokat emiatt, még mindig sokan ijedtek meg a "low storage space" üzenetektől és hónapokig nem értették hogy mi történik. Szóval mostantól nincs ezzel bonyodalom, cserébe visszakerül a jó lassú NAND chipre amitől (részben) a stock ROM-ok is olyan jó lassúak voltak.
Azt nem tudom lesz-e opció arra, hogy mégis lehessen használni. -
assemble
addikt
válasz
Remus389 #1713 üzenetére
Az újabb CM10-ekben elvileg már van project butter, a többiről nem tudok nyilatkozni, olvasgasd az xda-s topicját, én még várok vele, de hosszú távon szerintem biztosan CM10-et fogok használni, szerintem a CM-nél stabilabb és nagyobb tudású custom ROM egyszerűen nem létezik, mögötte áll a legtöbb fejlesztő, legnagyobb közösség, stb.
-
assemble
addikt
válasz
dbalazs123 #1638 üzenetére
Csak gondoltam ha ketten beírták akkor óriási baromság valszeg nem lehet. Persze semmit nem bizonyít. Mindenesetre néhány hetet én is mindenképp várok még, ezt már mondtam.
-
assemble
addikt
Hm, egyre több jót olvasok CM10-ről:
"Also battery seems much better than ICS lol
Jep, for me too. Far more better than ICS. No need to have another kernel,
stock is just great. My drop on DATA/roaming less than 3/4%, with normal
use, something I could pray for on ICS." -
assemble
addikt
válasz
tariattila #1615 üzenetére
Amikor nincs microsd foglalat a cuccon, elgondolkozik az ember rajta, akkor is ha aránytalanul drágább.
Egyébként a +50 dolcsi sehol nem huszonezer, én pedig 23 fonttal (8k huf) fizettem többet a legolcsóbb 8 gigás beszerzési lehetőségnél (ami 159 font + 10 font szállítás). Aminél persze még mindig sokkal olcsóbb manapság önmagában 8 giga hely, de ebbe az összegbe azért nem rokkantam bele -
assemble
addikt
válasz
tariattila #1612 üzenetére
A 8 gigásra vonatkozik az eredeti 200 dolláros ár, a 16 gigás már 250 dollár, amivel egyébként még így is messze a legjobb vétel szerintem. Mivel nincs microsd, így úgy voltam vele, hogy ne ezen múljon már.
Ja és erre még rájön az áfa, ami Angliában annyira nem is jelentéktelen, azzal együtt jön ki a 199 fontos ár. Amihez még hozzájön az überszar forint árfolyam.De így is kb fele annyiba kerül, mint pl egy iPad 2, aminek a legkisebb változatát annó 140k-ért vesztegették.
-
assemble
addikt
válasz
tariattila #1606 üzenetére
16 gigás, ottani kiszállítással együtt 192 GBP (70k huf) Angliából
-
assemble
addikt
CM10-ben vannak már power widget-ek [link] is meg sok egyéb CM ficsör is bekerült, ha így folytatják lehet hogy hamarabb felteszem mint gondoltam. Azért pár hetet még legalább várok vele szerintem
-
assemble
addikt
Hm, van új, mai CM10.
- Fixed recovery
- Fixed Galaxy S Settings (AriesParts)
- Fixed TV Out -
assemble
addikt
Na ez után asszem már tényleg nem lesz kifogás átváltani rá (főleg a GB-seknek
)
Ez is egy jó jelnek látszik, remélem hamarosan beindulnak a hivatalos nightly-k is -
assemble
addikt
Az első számjegy: tulajdonos jogosultságai, második: csoport jogosultságai, harmadik: többiek jogosultságai.
A konkrét szám pedig úgy jön ki, hogy 4*r + 2*w + 1*x, ahol r a read, w a write, x az execute jogot jelenti. Ez a szám tehát 0 és 7 között mozoghat, 0-nál semmire nincs jog (0+0+0), 7-nél mindenre van jog (4+2+1).
Tehát pl a 7-es azt jelenti, hogy van r és w és x is (azaz mindenre van jogosultság), az 5-ös pedig az olvasás a végrehajtás jogosultságot (4+1).
A 755 tehát azt jelenti, hogy a tulajdonosnak rwx joga van, a többieknek rx. -
assemble
addikt
Itt van hivatalos közlemény ezzel kapcsolatban.
Röviden: Igen, egy stabil CM9 változat megjelenése esedékes hamarosan, és miután az megjelent, elvileg csak a CM7-el és CM10-el fognak foglalkozni. Elvileg ez nem kéne hogy nagy probléma legyen, mivel a legtöbb készülékre ami CM9-et futtatott, meg fog jelenni a CM10 is (főleg ez az oka az egésznek elvileg). -
assemble
addikt
válasz
tariattila #539 üzenetére
Jah.
Durva belegondolni, hogy ez lesz az ötödik főverzió erre a telóra (2.1, 2.2, 2.3, 4.0, 4.1), mégha ebből hivatalosan csak 3-at is kaptunk meg
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest