- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #5341 üzenetére
Ahhoz képest, hogy már el is temették egyszer...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #5328 üzenetére
Kinek mire áll fel.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #5320 üzenetére
A puszi passzol....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #5307 üzenetére
Ilyet ne linkelj a Fórumra !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #5252 üzenetére
A Doom?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #5209 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nincs ilyen jog.... Erre nyilván léteznek samus topikok, ahol gyári számmal kell regisztrálni...
Itt elég, ha valakinek van véleménye, normálisan képes előadni és betartja az Alapelveket.... Nincs ilyen, hogy akinek SGSI-e van az kétszer fikázhat ájfont, akinek kettője az négyszer és az ájfonos offtopikokban sincs ilyen fordítva, hogy akinek hármas van annak már vannak jogai akinek négyes, az már majdnem moderátor..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nekem a samufényezés se esik jobban....
Sok Samsung termékem van, nincsenek előítéleteim, de ha valaki csak azért írbe ide, hogy dicsekedjen az új SGSII telójával, az nekem ugyanannak tűnik, mint ugyanezek a típusú tagok almásban...
Ha ellenben valaki nemcsak a szakmai érveket akarja a termékről hallani, akkor érdemes itt is olvasnia, a szakmai részre ott a saját topikja a telefonnak...
Ilyen drága cuccot nem érdemes megvenni alapos feltérképezés nélkül.../szvsz úgy sem, de ez más tészta.../
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #5085 üzenetére
Félreértettél. Mint mondtad az imént OSX-et használsz saját összeállítású hardveren. Arra gondoltam, hogy a legközelebbi gépen bepróbálkozom, ha ilyen olcsón vehető meg legálisan. Legális-e telepíteni és külön milyen áron vető meg, ha ez csak frissítésként kapható?
nggabi Agyaglábak rulez, most olvastam.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #5083 üzenetére
Igazából nekem a tablet kiváltotta a notit, nincs jelenleg hordozható valódi gépre szükségem az asztali rendszerek nekem jobbak itthonra, de én hangsúlyozottan nem használom munkára a gépet.... asztaliként használunk két notit de ennek az előnye csak a kisebb áramfelvétel jelenleg. Szívesebben ülök az asztalnál a "rendes" gép előtt...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #5074 üzenetére
Igazából az SGSII azoknak való akik fel akarnak vágni, de nem akarnak almás cuccot használva /általuk vélten/ metroszexuálisnak látszani....
Jelenleg nekem az SGSI is túlzásnak tűnik telefonként, tabletnek meg kicsi...
Univerzális eszközként ellenben nyilván sokaknak jó, mert mindenkinek saját preferenciái vannak az ilyenekkel szemben.
Nekem telefonnak a simán csak telefon a jó, amit leginkább telefonálásra használok. Internetezni nekem kicsi bármelyik telefon, a 4,3-as kijelzősök is. Szenvedek a billentyűzetért a Galaxy Tabhoz, /még mindig beszerzés alatt/ de a legjobban még egy egérnek örülnék, internetezéskor mellé. Olvasáshoz ellenben pont jó az érintőképernyő...
Amíg nem lesz pislantással aktiválható szem elé lógó kijelző, bármilyen eszköz nélküli kézzel, vagy hanggal történő vezérléssel, nekem mindegyik tökéletlen marad, mert ami az egyikben jó, azt mindig hiányolom a másikból...
Másrészt mire megtanulok egy eszközt tökéletesen használni, már másik van, mert nem fölülírható előnyei vannak az újabbaknak. Azt viszont újra meg kell tanulni kezelni....
Ez ilyen olcsó?vagy ez csak frissítésként működik?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem feltétlenül minőségibbek, ellenben szuper módon kompatibilisek egymással nyilván és elképzelhető az is, hogy szigorúbban ellenőrizettek....
Viszont nem vehetsz bármit hozzá olyan könnyen gondolom, míg azért PC-hez könnyebben kapsz valamit akár a Tescoban is...
Egy olyan hardveren, amit kifejezetten a Win7 -hez terveztek, nyilván még gyorsabban, flottabbul menne.
A Win úgy van tervezve, hogy fusson százféle konfigon, nyilván nem egyformán tud minden futni, nemcsak a hardver ereje vagy erőtlensége miatt.
Gondold el, szétszednél három különböző generációs Mac-et, majd egyet összeraknál belőle, mert mindben különböző alkatrészek mentek tönkre, aztán felerőszakolnád rá a legújabb almás oprendszert. Vajon milyen lenne a sebessége?
Vagy fórumokon összevadászott összeállításon, aminél mindegyik alkatrészre igaz, hogy a saját műfajában a legjobb ár/érték arányú termék, de összerakva nem biztos, hogy ez igaz a kész konfigra is...
Gyári konfigok sokszor elvileg gyengébb hardverrel is jobbak, mint a csúcsokból összedugdosott saját kreálmányúak....Moddolásnál leginkább a hardveres moddingra gondoltam, nem elsősorban a telefonokra....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #5047 üzenetére
Kétéves a PC-nk jelenleg kb. akkor sem volt egy brutál konfig amikor vettük, de most is elmegy rajta ami nekünk kell többnyire. Ha akkor kétszer annyiért veszek gépet, a csúcs hamar túlszalad rajta.
Erre gondolsz?
Más oldalról nézve: Az Apple™ nem használ csúcshardvert általában, de a hardverei többnyire megfelelőek az adott célra, ellenben szoftveresen nagyon ott vannak a saját gyártású/gyártatású szoftverei. Másrészt általában gátolja azt, hogy olcsón megvehess valamit náluk, amit nem egészítesz ki a náluk vásárolt szoftverrel, mert ők inkább azon nyernek. A felhasználói élmény sajátos, egyesek szerint csúcs, mások szerint /ők többnyire nem használtak még ilyen terméket/ felvágós, sznob, stb. ...
Ellenben a termékeik nemigen moddolhatóak, /persze a telefonok máshol sem bővíthetők/, stb. és nem is könnyen írhatsz rájuk tudtommal saját programot, ha nem találsz megfelelőt....
Linux például megy Apple™ hardveren?
Elbeszélnek egymás mellett ezért többnyire a rajongók és ellendrukkerek, az egyik csak az előnyöket, míg a másik leginkább a hátrányokat hangsúlyozza, de ezt úgy emlékszem már megbeszéltük egyszer. ellenben most Te kicsit anti SGS szerepben vagy , azt játszod, amit az Apple™ antifanjai szoktak játszani az almás fórumokon.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #5040 üzenetére
Nem tudtad? Ha akarom vemhes, ha akarom nem......
Egy szurkolónak a csapata előnyeit kell hangsúlyoznia.....
A régi vicc szerint:
"Brezsnyev főtitkár elvtárs és Carter elnök úr futóversenyt rendeznek a Nevada sivatagban.
Természetesen nyer az edzésben lévő fiatalabb és sokkal soványabb Carter.
Másnap a Washington Post címoldalon hozza:
A kapitalizmus ismét megmutatta fölényét, nyert az Elnök Úr!
A Pravda szintén címoldalon hozza:
A szocializmus fölénye továbbra is egyértelmű, a versenyen Brezsnyev elvtárs második lett, míg Carter elnök csak az utolsó előtti!" -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #3226 üzenetére
60x60-ra?
...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2995 üzenetére
A GTab kapacitív.... Te nyomkodod?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az igények alkalmazkodnak a lehetőségekhez, pár éve még nem tudtál volna mire használni egy SGS-t, most meg naponta jössz rá, erre is jó, arra is jó.....
Egerem van kicsi, csak hol mozgatom...? A billentyűzetre tett egéralátét nem megoldás....
A Tab nekem nem a hosszútávú programokra kell, itthon alig használom, ellenben a "zsebemben az internet" tényleg jó érzés, telefonnal, vagy netbookkal nem volt ugyanaz....
/mindkettővel használtam mobilnetet.../
Billentyűzet folyamatban van, csak mindig eladják szpídsopéknál másnak....
Most asztaliról netezek erről a legjobb, de az ágy mellett a noti, az a második, fórumozni már nem az igazi a gépelés miatt a Tab.. De útközben, meg melóhelyen.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Próbálom, folyamatosan alvóban van a notim ha épp nem használom, de közel sem ugyanaz, mint a Tab... Nem 2mp éppen mire minden elindul hanem jóval több, mint ahogy a leállítás is, ráadásul még a netbook is nagy , a notebook pláne, arra, hogy a mondott módon használjam, egérrel pláne, a tapipad meg egy vicc a Tabhez képest, a jó még az érintőképernyős mininoti lehetne, ventilátor nélkül, de szerinted az mibe kerül...?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Előveheted, de nekem például elfér egy kezemben a Galaxy Tab, pedig kis kezem van, ráadásul csak egy gombnyomás és használható, a vonaton Neked, lehet, hogy sok időd van, nekem tipikusan tíz perc....
Netbookot mire elővettem és bebootolt már szállnom is kellett le... Várakozás közben meg állva a megállóban notin olvasni, vagy netezni.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
Neked felesleges.... van akinek a mekbuk lenne az például...
Az iPad nem felesleges ellenben drága nagyon....
Teljesen más előkapni egy olyan cuccot, mint a laptopot, azt mivel tartod, hogy nyitod ki buszon tíz percre például.... A telefon a mérete és a felbontása miatt nem játszik....
Se kezelni nem olyan könnyű, se olvasni, még sasszemmel sem....
Nem éled a laptop azonnal, teljesen másra való.... Üzletembernek repülőgépen dolgozni igen, de buszon, vonaton, megállóban rövidebb időkre nem épp ideális... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2941 üzenetére
Ő is szőke volt?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2936 üzenetére
Sőt, lehet szőke, lehet barna, lehet a tsz. elnök lánya........
[link] ezt a 35-ös számot mi is föltettük a falra anno... Központi szervezés volt....Szőke:
Kigyullad egy emeletes ház. Az egyik teraszra menekül egy barna,
egy vörös és egy szőke nő. A lángok vészesen közelednek feléjük, ám megérkezik a tűzoltóság. Gyorsan kifeszítenek egy ponyvát, és felkiabálnak:
- Itt van ez a ponyva. Az egyetlen esélyük a menekülésre, ha beleugranak ebbe. Először ugorjon a barna hölgy!
A barna hajú kicsit gondolkodik, majd ugrik. Ám a tűzoltók gyorsan arréb szaladnak, így a barna nő szétkenődik a betonon.
A tűzoltók felkiabálnak:
- Most ugorjon a vöröske!
- Dehogy ugrom! Megint elszaladtok, aztán én is meghalok! - kiáltja le a vörös hajú.
- Ugyan, dehogy! A barna hajúakat nem szeretjük, de a vörös hajúakért odavagyunk! - kiáltják a tűzoltók.
A vörös hajú gondolkodik, de mivel nincs más választása, ugrik. Ám a tűzoltók megint arréb ugranak, így a vörös hajú is a betonon végzi.
- Na, most te jössz! Mi igazából a szőkéket szeretjük, így neked nincs mitől félned! - kiáltanak fel a szőkének.
- Ugyan, fiúk! Engem nem fogtok becsapni, és félreugrani előlem! Szépen lerakjátok a ponyvát, és hátrébb léptek három lépést! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2834 üzenetére
Almából dzsúszt mindenki tud csinálni, de dzsúszból almát csak sztív bácsi.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2831 üzenetére
Ebbe beletették:
Ugye milyen ari.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2821 üzenetére
Ha rácsatlakoztatod az almára, ingyen odaadja...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #2742 üzenetére
'83... én tudom...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2726 üzenetére
Nem érdemes, a javát még le se forgatták... Olvass !
-
philoxenia
MODERÁTOR
Moderátorként:
Ne írjatok senkiről sértő véleményt ide, nemcsak gusztustalan jelen nem lévő fórumtársakon gúnyolódni, de a személyeskedés kifejezetten tiltott a Fórumon!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #2721 üzenetére
A könyveket mind érdemes elolvasni, sajnos az utolsókat még nem írta meg, nem fejezte be, ezzel a kib.. filmmel foglakozott helyette.....
Nincs écsbíóm, ezért még nem nézem, de például a Sárkánytrón nem ilyen a leírásban, ott sárkánytűzzel összeégetett/olvasztott fegyverekről volt szó, itt meg mintha valami technikaszakkörön forrasztgatták volna össze őket.....
Érdemes mindet elolvasni, ami megszerezhető, a végén jobb, mint az elején.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2507 üzenetére
A HDR az nem egy képből készül....
Legalábbis az igaziak...
[link]
A HDR lényege, hogy többféle érzékenységgel készítesz képeket....
Gyakorlatilag utánozza az emberi szem alkalmazkodóképessségét, ha túlzó, meg is haladja... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2472 üzenetére
Ha még nem lenne megrágva az almád......
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2332 üzenetére
Azt hittem jó a vevője az SGS-nek, az ismerősömén ezt nem néztem, a Blade-é egészen jó...
Ja és ez a sűrű celláknál az igazi csak, vidéken nagyobbat tévedhet, ha a tornyok messze vannak egymástól....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2330 üzenetére
Főleg akkor előnyös, ha elkábítva egy pincében kötsz ki, a GPS jelektől teljesen elzárva, de a mobilod az elrablóid nálad fejtik....Több amerikai helyszínelőkben ez teljesen életszerű szitu....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #2327 üzenetére
Nem volt sim a készülékben, ellenben, ha cacheből dolgozik a többi is azonnal feláll, mert csak ellenőrzi, a műholdakat a rögzített pozícióhoz...
A szívás az neki, ha kikapcsolod, és arrébb mész húsz kilométert...
a Google Maps olyan durván használja egyébként a mobilnetet helymeghatározásra, hogy mikor a Blade-en először bekapcsoltam a Mapset kikapcsolt GPS-el nagyon közel pozicionált a valódi helyhez, ahol voltam, gyakorlatilag oda tudtam volna gyalogolni pár perc alatt.... /előtte a telefon máshol volt, olyan 20km-re légvonalban, mikor próbálgattam a GPS-t.../ -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2317 üzenetére
Igazából együtt mutatná egy másik készülékkel a különbséget, tényleg gyors, el kell ismerni, noha pl. a Blade is jobb más mint a régi Asus 620 -am GPS-e, a Tabé pedig jobb, mit a Blade-é, menet közben kellene még nézni, de azt nem értem, honnan vette a térképet, vagy wifin volt közben?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2285 üzenetére
Milyen a progi? iGo?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2172 üzenetére
Laktunk ott, de a szó jelentése:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2167 üzenetére
... és ha csak faragnál le belőle, vagy valami tódalékkal rákókányolnád.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2162 üzenetére
Mert azt nem is abból csinálják, ki tudja hogy lesz abból sonka, az íze nem annyira hasonlít az igazira: [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2160 üzenetére
Hozott anyagból dolgozom.....
Illesmi lesz....[link]
Azért a gugliba beírhattad volna a szót, ez nem név eredetileg... a Xénia meg mégúgysem, azt egy agyatlan író találta ki anno, egy borzalmas scifi imitációhoz...
Amire gondolsz esetleg az a Xena, de szvsz az is csak a tévésorozatban szerepelt..... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2155 üzenetére
Nem tudom, be volt csomagolva és meg volt már füstölve...
Majd, ha megkóstolom többet tudok....
De szvsz nem volt ennyire zsiros.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Hogy tényleg off legyen: Fő a sonka !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #2002 üzenetére
Csak Neked:[link]
Elsőre viccesnek tűnik, de brand szvsz erősebb, mint az SGS....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1812 üzenetére
Ráadásul ájfonon szebbet mutat, ellenben sgs -en meg szép szőrös.....
mindig szerettem volna szőrös görgő szmájlikat.... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1754 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1667 üzenetére
Az előzőben csak egy volt...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1662 üzenetére
Nem minden gonosz szmájli lehet link...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oppenheimer #1660 üzenetére
Persze, azon ettél.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1612 üzenetére
Igazából telefonálni a legjobbak a nem okostelefonok, hiszen a sok beállítási lehetőség csak elrontja a végén az egészet és az érintősöket nemcsak az ujjaddal kened össze, hanem az arcoddal is....
1628: Kő? 120 ezerért?
Legfeljebb márvány, abból is a legjobb minőség és sokkal nagyobb darab... Bár meg kell jegyeznem ennek szép a kidolgozása....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1584 üzenetére
Esetleg kikapcsolt állapotban kivett akkuval.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1567 üzenetére
Pléhdobozba kell tenni a telót.....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1565 üzenetére
Partiba dobjátok?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #1560 üzenetére
Kattints az ördögre....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #1557 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1547 üzenetére
De utoljára....
[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1540 üzenetére
A végén úgy leszünk, mint a Sátánkában, ott a Coke-ból Pepsi lett, itt meg az LG-ből Samu....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1531 üzenetére
Ja, hogy az magyar volt? Ránézésre angol volt, de nyitogatva látom akad magyar is...
Nincs olyan app, amelyik kigyűjti a magyarokat? Mint az androidos Made in Hungary...
Ha tényleg olyan jó az alma, majd elcsábulok egy iPhone-ra, ha lejjebb megy az ára...
A fiam azt mondta ma, hogy az egyik ismerőse iPhone-ja androidos... idézem:
"Tisztára ugyanaz, Market, meg minden" Ennyire hasonlít? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1523 üzenetére
Hát, többek között az is előny, hogy lekvárosbödönnel is föl tudok menni a Google-fiókomat megnézni...
/bazz, aláhúzta a guglit, mikor kisbetűvel írtam, mikor átírtam nagyra, rendben találta a róka.... na ez az igazi változás..../
Magyar nyelvű fejlesztések vannak az Almára? Tegnap is kérdezgettem már, de valahogy elsikkadt....
Egyébként, ahogy megy le nálunk az ára, nyilván egyre kevésbé kell milliomosnak/kuporgatós sznobnak lenni az Apple termékek megvásárlásához...
[link][link] bár látszik, hogy az USA-ban hasonlóárú lesz a Tab mint az iPad de nálunk nem biztos....
/iPad-ot aláhúzta..../
Most nézegetem, az ájpadban nincs GPS?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1512 üzenetére
Igazából rengeteg ilyen program van, de most csak olyanokra gondoltam, amit használok is....
pl. semmilyen CAD-CAM progit nem, semmilyen nyomdai előkészítőt, stb......
A normál napi szinten használtakra nekem mindre van ingyenes, persze, ha muszáj lenne, megvenném a Lightroomot például, de nem tudnám kihasználni....
Elsősorban nem a sebességre gondoltam a nem szeretném használni kifejezéssel, hanem a tapogatást egy képen, aztán meg százon, talán, ha telne egy 24"-os érintős displayre, azon csinálnám, de az sem biztos, túl közelről kellene nézni, aztán meg nem győznék hátralépni, mint a festők.....
Kapacitív toll típusfüggő? Most már két készülékhez is tudnám használni.... Ráadásul az almás az olcsóbb...[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1508 üzenetére
Rajzolni úgy gondoltam, hogy mondjuk wifin kommunikál a számítógéppel és a monitoron nézem az eredményt. Az egér helyettesítésére inkább. Bár a nyomásérzékelés nyilván kimaradna, de egy képen dolgozni nyilván jobban lehetne, mint egérrel....
A videokonvertálásnál meg nem ilyesmire gondoltam, hanem mondjuk letöltök a tecsőről száz videót és azt konvertálom, vagy egy nyaralás többszáz képét szerkesztgetni, módosítgatni...
No meg azért ha lehet, legyen ingyenes is a program, a windowson csak az oprendszerért fizettem, a többire van ingyenes alternatíva.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1506 üzenetére
Asztali gépen is használható programok nyilván jobban futnak azokon, videót konvertálni, szerkeszteni képeket alakítani nyilván nem igazán érdemes egy miniatűr tableten /22-32 collos monitorokhoz és komoly processzorokhoz képest, / inkább a menet közben, pár percig, munkahelyen is használható megoldások érdekelnének, amik a klasszikus pécére nemigen vannak... esetleg az iPad használható rajztábla helyett pl. ? ez wooouuw lenne nagyon, mert azok a táblácskák bizony elég drágák...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1500 üzenetére
Az iReader nem kínai, az a másik verzsön, kettő hozzáférhető a Marketen....
Pont azért kérdeztem, hogy mi van iPadre, mert a widows/symbian programokat ismerem csak valamennyire, androidon még keresem, hogy mi az, amire használhatom az olvasáson internetezésen és esetleg játékon kívül...
Az nem segít nekem, ha csak homályos utalást kapok, hogy jobb az iPades verzió.....
Munkára és határidőnaplóként nincs szükségem rá, de lehet, hogy tudnék valami jót csinálni, csak még nem is sejtem, hogy lehet......
Magyar nyelven hol lehet egyébként hivatalos almás információhoz jutni? Kerestem volna, hogy milyen alkalmazások férhetőek hozzá az Apple -től , de csak ezt találtam:[link] innen az iPades link már ide visz...[link] tovább kattintgatva pedig semmilyen magyar nyelvű appot nem találtam hirtelen....
A guglival meg mégse keressem már a konkurens progikat..... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1486 üzenetére
Nem a Kindlevel olvasom, hanem az iReaderrel, az jobban tetszik...
A Tab mérete nekem jobban fekszik, a Pad nagy lett volna kissé, arra a célra, amire leginkább használom, az olvasás és az esetleges munkahelyi böngészés, még a Tab és a Haipad közötti 5dkg is észrevehető.
Konkrétan mi az, amire használható a Pad és nem használható a Tab?
Munkáról ne beszéljünk, arra nekem egyik sem lenne jó, sőt fórumot is csak olvasni szeretek érintőképernyőn, moderálni meg csak végszükségben....
Az Android mint szoftver tudtommal kivétel, a csere teljesen megengedett, a gyári romok módosítása tiltható meg legföljebb, pécére is bármikor tehetsz Linuxot, vagy bármilyen szabad oprendszert, de úgy tudom, az Apple nem engedi elvileg más oprendszerek telepítését a tőlük vett hardverre.
Ezért érdekelt volna az Apple EULA hivatalos magyar szövege.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1483 üzenetére
Nálam ez úgy működik, hogy ha bekapcsol a wifi, kikapcsol a mobiladat, ha kikapcsolom akkor vissza ez teljesen ok...
A saját wifimről itthon ellenben soha nem szakadtam még le, sőt, a héten Prágában voltunk és ott a szálloda wifijéről sem szakadtam le, ha elment alvóba.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1481 üzenetére
Nekem nem szokott gondom lenni, bekapcsolva felejtett wifivel sem, mondjuk általában ki van kapcsolva, ellenben rettenetesen merül, ha böngészek vele 3g-n, jobban sokkal mint wifivel és jobban is melegszik....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1478 üzenetére
Bladen nincs froyom még, majd ha lesz a T-nél.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1476 üzenetére
A Tabon már menüpontként jelenik meg nekem a Mobil hozzáférési pont bekapcsolása a beállítások között, ahol csak a gyári programokat használva választhatok a nyílt és a WPA2 PSK titkosítású hálózat létrehozása között.. Tehát még appot sem kell használni már erre....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az Apple által nem engedett? Miért? Nem azt csinálok a hardveremmel amit akarok?
Ezt még egyetlen más fogyasztói terméknél sem láttam.... Ha a Ferrarimmal szántani akarok, legfeljebb a garanciát bukom, de nem követek el bűncselekményt....
/a Lambóval persze lehet szántani.../
Akkor Ti tulajdonképpen csak kölcsönbe kapjátok a cuccot? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Everman #1431 üzenetére
Na most a "kipróbálják"-kal csak annyi a bibi, hogy almásból van párféle, androidosból meg rengeteg, mindet igen kevesen próbálják ki....
Az előzőekre is, nem romolgatok, gyári a rom a Bladen és mégis lejátssza a youtube videók jó részét, a csak flashben hozzáférhetőeket nem ez a videó például hozzáférhető hatféle felbontású mp4-ben, plusz a flash .... beágyazva nyilván a flashek az elsődlegesek, de legtöbbször ott amúgy is a legkisebb felbontást teszik...
Ez a szám a tecsőn a Blade számára ötféle "kiszerelésben" érhető el, egyébként meg vagy tizenötfélében...
A megveszem és használom nekem teljesen kóser, a Tabot nem kellett mókolni, ahogy a T-től kihoztam, úgy van, nincs szükség semmi romcserére, tehát az az érv, hogy az androidos cuccot mókolva használod leginkább, nem áll....
Ellenben tudtommal almás cuccnál mókolás nélkül nincs egy csomó program, de ezt csak hallottam, nem tapasztalatból mondom, csak az i-s topikok a "jailbreak" nevű dologtól szoktak hangosak lenni.....
Mint mondtam, vettem volna ájpadot, de sokkal drágább lett volna a 3g-s, ráadásul nem is forgalmazzák csak ezt kapod az oldalon, köszönöm szépen....
Mint látható:[link] potom 77k-val került volna többe, ráadásul azonnal ki kellett volna fizetni... picit nagy is lenne, de azt megszoktam volna....
Ha már vannak itt almások, megkérdezném, hogy /tényleg érdekel, nem provokatíve/ hogy natúr saját PRC konverteket lehet-e olvasni az almás készülékeken, mert nekem eddig az jött le, hogy gyári állapotban nem...
Persze az iPad már elég nagy, ahhoz, hogy a PDF-ek is jól olvashatóak legyenek általában, de az iPhone nem.....Külön még erre:[link] azt hittem, Te legalább érted, hogy nem vizsgálva a tartalmat, a formát és magyartalanságot kritizáltam elsősorban, a logikai bukfencekkel együtt, próbáld kívülállóként olvasni, helyettesítsd be az ájfon android és fless szavakat másra....
Ő mondja meg, mit akar mondani a vitapartnere, aki nincs jelen, majd cáfolja az általa a másik szájába adott szavakat.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Látod, minden sértési szándék nélkül: a 800 milliárd légy nem tévedhet, ez valódi érv.....
Ilyen gondok vannak egy vitában, az ez is azt mondta és az is azt mondta... teljesen irreleváns, ha magát a rossz tartalmakat /amik egy mai pécén is erőlködnek, mint írtad/ nem tudod prezentálni...
A reklámok jó részét tiltom nyilván az indexről stb. de a tartalmi flashrészeket megnézem sok oldalon, nem hallom a ventillátor süvítését mégsem.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
Még egy utolsó off ide:
flash meg szar, még az asztali gépem is megérzi. van olyan erős, hogy ne akadjon semmi, de használ rendesen az energiaforrásokból.
Ez a gond, ex cathedra teszel egy kijelentést, majd arra támaszkodva folytatsz vitát, holott az alapkijelentést nem bizonyítottad. Nálam nem szokott akadni a flash, csak ha nem töltődik rendes sebességgel a gépre, de az a feltöltési sebesség gondja, nem a szabványé, ez világosan látszik, ha letöltök egy flashvideót...
Alkalmazásoknál meg rengetegféle van, jól és rosszul megírtak a WWP például egy 3GHz-es procit is száz százalékon járatott, holott a minimumkövetelménye: 100MHz [link]...
Rosszul megírt játék volt, mert nem írták úgy meg, hogy majdan a harmincszoros sebességű procit csak minimálisan használja? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ZoliM@ster #1391 üzenetére
Pedig csak arról akartuk meggyőzni, hogy nem kell minket meggyőzni.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tariattila #1387 üzenetére
Az a gond, hogy gyakorlatilag úgy érzi, állandóan bizonyítania kell, mennyire jó is az ájfon...
Holott például nekem nincs véleményem az ájfonról, hiszen nem is volt még a kezemben iPhone4 például....
Engem így nem is arról próbál meggyőzni, hogy az a jó, hanem arról, hogy ami nekem van, az rossz... Azt is tudja, mi kell nekem, azt is tudja mire akarom használni, azt is, hogy nincs szükségem flashre, pedig sokszor fura érzés a kis kék legokockát nézni a megszokott helyen és fölöttébb bosszantó..... például a met.hu-n....
Azért ez az egész maces dolog fura nekem kissé.... Azért kell állandóan védelmezni az almás cuccokat, mert utálják az almásokat a nem almások, mert állandóan védelmezik az almás cuccokat?
Nem vagyok hívő, szívesen vettem volna iPadet is, de az majdnem kétszer annyiba fájt volna 3G-sen [link] /ATab 100k körül lesz, mire egy év múlva kifizetem és csak olyan díjcsomagot kellett mellé vállalnom, amire amúgy is szükségem van..../
Anno a Blade topikban is volt persze, aki azt bizonygatta, milyen jól jártam volna ha a Pannonnál veszek SGS-t 6k-s előfizuval, mert az milyen könnyű lebeszélni, hiába mondtam neki, hogy a T-nél ki szoktam jönni 2k-ból.....[link]
szóval, mindenhol vannakértetlenmást megérteni nem akaró emberek....1388: Alapból nem szar a flash, csak vannak szarul megírt alkalmazások, főleg reklámok persze, sokszor jártam úgy, hogy flashvideót mp4-be konvertálva meglepően megnőtt a méret és a minőség persze cseppet sem lett jobb....
Nekem ez a gördülékenység elég, nem futtatok teszteket, ha tudok PC-n játszani egy játékkal 40FPS-el, nem sírok, mert nem megy 80-al.....
Handras véleményének nem a mondanivalójával van a bajom, hanem a színvonallal, a helyesírási hibákat a logikai bakugrások mellé föl sem hoztam....
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- iMac 24" M1 8C CPU / 8C GPU / 8GB RAM / 512 GB SSD / Silver / garancia
- Apple Macbook Pro 16 M1 2021 32GB/1TB, akku 87%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest