Hirdetés
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így teljesít a Xiaomi 15S Próban a márka saját fejlesztésű processzora
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
motofi
aktív tag
válasz
retesz147 #416 üzenetére
Valahogy sikerült oda- vissza! Elsőre most sem sikerült, de másodikra igen. Átálltam EUX-ra lefrissítettem OTA- n, majd vissza SEK-re! A program futtatás alatt ki irt egy Running exploit ... FAIL, De a vègeredmèny Changing CSC to SEK ...OK. Van újra hivásrögzítès! Novemberi 1. biztonsági frissítès van rajta. Neked is?
-
motofi
aktív tag
válasz
retesz147 #413 üzenetére
Szia! Vissza akartam váltani SEK-ről EUX-ra ahogy te, de el nem tudom képzelni mit csinálhatok rosszul, de a végén mindig Fail t ir ki. Minden program felvan telepítve a legfrissebb, észleli a telefont látja, hogy milyen régión vagyok fent, de amikor elinditom a váltást a végén sosem sikerül. A telefon szervizes aki anno átváltott ukrán régióra, nem árulta el, hogy hol híbáztam. Esetleg valaki tud segiteni? Köszönöm!
-
motofi
aktív tag
válasz
retesz147 #405 üzenetére
Szia! Elnézést a zavarásért. De akkor pontosan mi is a teendőnk és, hogy tudunk frissíteni adatvesztés nélkül? A CSC váltás nekem magamtól nem sikerült az említett programmal sem, a telefon szervízes kértem meg aki táv kapcsolatban számitógepen keresztül állította át az ukrán régióra, de nem árulta el, hogy mit csináltam rosszul és ügyesen kitakarta a monitoron mit csinált, a müveletért 5.000 Ft kért ami nekem annyit megért!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
retesz147 #402 üzenetére
Ok, köszi az adatokat. Ez így számomra egyértelmű állapot.
PM-ben egy IMEI-t légyszi küldj el nekem, a Frija csak IMEI megadásával használható pár hónapja.
Megnézném azt az említett "bitről bitre" egyezést az ehhez a telóhoz tartozó fw-ek esetében is.
Egyelőre annyit, hogy a beküldött adatok alapján, az a készülék eredetileg EUX CSC-s volt (erre kijött az S3CXE9 fw), amin a CSC át lett állítva SEK-re. Mivel ez a fw nem jött ki SEK CSC-re, így innen automatikusan SOHA nem fog frissülni a teló. Ami ténylegesen nem gond, csak jó ezt tudni.
https://samfw.com/firmware/SM-S711B/EUX
https://samfw.com/firmware/SM-S711B/SEKUgyancsak jó hír, hogy ezek szerint ezen a telón is szépen működik a CSC váltás (SamFW)
Addig türelmet kérek.
-
motofi
aktív tag
válasz
retesz147 #402 üzenetére
Nekem is pontosan ezt írja ki telefonom! Ugyanebben a cipőben járok! Én is kíváncsian várom a válaszát. Nekem egy telefon szervízes állította át az ukrán verzióra és ő azt mondta frissülnie kell magától. Ha nem frissül csináljak gyári visszaállítást, de a régió akkor is maradni fog! De nem akarok gyári visszaállítást mert akkor kezdhetem újra belakni a telefont!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
retesz147 #395 üzenetére
Egy kicsit bonyolult, sajnos a Samsung érdekes frissítési módot alkalmaz.
Azt, hogy melyik firmware van fent, a Beállítások / A telefon névjegye / Szoftver adatai lapon láthatód a Alapsáv verziója blokkban.Egy S10+ készüléken pl. ez látható:
G975FXXSGHWC2
(ez a legutolsó S10+-ra kijött OXM Multi-csoportos firmware.Ez itt egyébként ellenőrizhető le: https://samfw.com/firmware/SM-G975F
Ha legörgetsz, láthatóak a készülékre kijött különböző CSC-jű fw verziók.
Azt, hogy éppen "milyen CSC-n vagy", a Szolgáltatói szoftververzió blokkban láthatod:
SAOMC_SM_G975F_OXM_SEK_12_003
SEK/XEH,SEK/XEHaz alsó sor azt jelzi, hogy a készülék Dual SIM-es, ezért van 2 vesszővel elválasztott rész, és jelenleg SEK CSC van beállítva (a SamFw Tool segítségével). Az XEH pedig azt jelzi, hogy a készülék gyárilag XEH (magyar független) régiós.
Azt leellenőriztem, hogy az azonos csoportba tartozó, de más CSC-vel kijött fw-ek bitre azonosak, (anno a DBT, AUT, SEK, XEH fw-eket hasonlítottam össze), én a DBT (német független), az XEH (magyar független) CSC-ket figyeltem.
DBT-re kijött ez a fw, de pl. XEH-ra nem.
Azaz, ha valaki a hivatalos XEH CSC-n van, max. a G975FXXSGHWC1 fw-t kapta meg.
DBT esetében viszont megérkezett a készülékre már a G975FXXSGHWC2 is.De, mint ahogy azt leírtam, az egyes megegyező sorszámú fw verziók bitre azonosak, legalábbis azok, amik számunkra fontosak, a WC2 is feltehető a készülékre.
Egyvalamire kell figyelni, hogy ha felkerül egy olyan CSC-jű fw. a készülékre, ami hivatalosan nem jött ki rá, mint esetemben a CW2 és ha kijönne egy CW3-as is, akkor a készülék magától nem frissülne a CW3-ra, mert jelenleg egy olyan verzión van, ami "ismeretlen" az adott régióban.
Elsőre ez biztosan zavaros, de ha a fenti "alap adatokat" megírjátok, akkor átfordítom a fentieket S23FE-re.
A különböző firmware-eket a Frija Tool segítségével lehet letölteni, feltelepíteni pedig az Odinnnal.
A két legutóbbi linken lehet hogy érthetőbben is le vannak írva a fentiek. -
Oldman2
nagyúr
válasz
retesz147 #393 üzenetére
Az ukrán, a magyar és pl. a német független és az EUX firmware is azonos (OXM) CSC Group-ba tartozik, ezek mindegyike bitre azonos.
"Amennyiben" nem frissül az adott CSC-n a készülék, meg kell nézni hogy van-e frissebb OXM fw. Ez Frija-val letölthető, Odinnal feltehető adatvesztés nélkül.
Amit ilyenkor figyelni kell, hogy adott CSC-n ha kimarad az amely fw verziót felrakunk, akkor arról automatikusan nem fog frissülni a készülék. Most is ez lehet a háttérben.
De a fentebb leírt művelet ilyenkor is működik, azaz manuálisan ilyenkor is frissíthető.
ui. Nem minden fw jelenik meg minden régióban. Ha olyan kerül fel a készülékre, ami hivatalosan nem jelent meg, akkor arról a készülék nem fog frissülni. -
motofi
aktív tag
válasz
retesz147 #376 üzenetére
Üdv! Nekem is ukrán verzió van fent. Hivásrögzités jól működik! Neked mikor frissült utoljára? Juliusi biztonsàgi frissítés van rajta azóta nincs! Pedig állitòlag azóta volt már. Vagy az ukrán règio mèg nem kapott?
Üzemi idő számomra nagyon gyenge, ha használom facebook ès egyebek. Eddig xiaomi poco-t használtam. Ja ès a töltèsi idő is egy örökké valóság a poco- hoz kêpest. Mit csinálnak a Samsungnál ez majdnem egy flagship kiadás volt?! Kamera oké majdnem iphone szint! -
Bogyi007
veterán
válasz
retesz147 #376 üzenetére
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Tökéletes a 4K 60 fps felvétel is - pedig én éjszaka is hagyatkozom erre - Disney+ streamingen a filmek minősége lemászik a kijelzőről, jól szól a zene is vele, akkuidőben két feltöltés között átlagban másfél napot kihozok, de volt példa 3 napra is már. Akkumelegedését inkább langyosnak nevezném és belassulást sem tapasztaltam vele. A52s 5G-t váltotta nálam.
-
válasz
retesz147 #376 üzenetére
Szerintem nincs mitől félned. A családban 2 db is van, jól működnek átlagos telefonálás, fb, messaging, yt, internet használat mellett. Nyáron langyos, akksi jól bírja. A tesztek sok helyen lehúzták mert drága volt nyitáskor a tudásához képest. Kb ennyi. Az S20fe és S21fe akksi 8deje volt harmatos, ennek teljesn jó, olyan mint egy bármilyen másik átlagos telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest