- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Galaxy Ace S5830I/M/C
Új hozzászólás Aktív témák
-
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #3351 üzenetére
Igen, tudom, de ettől függetlenül az ext4-re formázott partíciót a ThunderKernellel felismeri. A stock kernellel ugyanez nem működik. Végülis mindegy, h milyen kernel, csak ext4-et ismerje.
Nekem a Rafael baugis kernellel nincs mobiilhálózatom, ezért nem tudom használni. -
rigain
csendes tag
válasz
morrisx79 #3102 üzenetére
Hali. XD most meg van megint hangja, amit kolcson kertem ismitol, most a hangszoroja mukodik egyenlore. Hihetetlen 1 szerkezet ez. Hàt 5830ast soha többé. Lehet vissza allok x 8 ra, annak bar sotet a kijelzoje de nincsenek audio anomaliak ;-). Samsungbol az Advanced et dicserik. Auchanban 44e Ft fuggetlen. Tescoban is ennyi, a T mobil nal 41 tol 50 ig van. Melyiknek mennyi a belso tarhelye, ez szabja az arat.
-
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #2824 üzenetére
Itt van a TouchWiz-Resurrection V8.0 [25/12/2013]
Ez már más, mint az előzőek. Kapásból ext 3 vagy 4-re telepít, és az Odinos újragyúrás után is megmaradnak a telepített a alkalmazások. Azért nem tudom még, hogy hova, mert nekem van ext3 és ext4 partíció is, és még nem volt időm kideríteni, h melyiket használja (vagy swappol? nem t'om, hülyeséget nem akarok mondani).
Odin után kapásból hiába tettem fel, IMEI problémám volt vele, így sokszori újraflashelés után rájöttem, hogy a sorrend nem mindegy (nekem):
- Odinal 4 fájlos,
- reboot nagyon fontos,
- a szokásos wipe-ok (mindhárom),
- telepíteni valamelyik SGS3-as romot, én a 4est teszem fel, ezzel még jön a Baugis kernel,
- aztán megint mindhárom wipe,
- és V8.0 teleptése.
Nekem még utána rootolni is kellett, de aztán működik minden, jöhetnek az applikációk ezerrel, nem telik meg a ram.
Akku felhasználás jónak tűnik. -
-
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #2728 üzenetére
Aha, Class 6 van, az nem gond.
De a teló sebessége jó?És ezen az oldalon melyiket használtad?
"CronMod Unofficial+Data2ext.zip
This version moves Apps Dalvik-cache local system and data to ext. => More free internal memory but speed may decrease." -
agy73p
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #2679 üzenetére
A recovery mindkét modellnél egyformán indul, szóval ez nem mond semmit.
Azt meg hogy nem tudja hogy melyik, csak így tudom kommentelni:
Bootlogo, akku alatt, névjegy, doboz, gyári launcher. Kb ennyi amit egyből és nagyon árulkodik.
De ha ment rajta a root alighanem i-s, mert a másik be se kapcsolna -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
morrisx79 #2679 üzenetére
Hogy oszinte legyek, fogalmam sincs milyen.
Azt tudom, hogy Ace. De hogy most i-s vagy sima, passzolom. De a root sikeres volt, ez volt a lenyeg.
BusyBox-ot kellett csak telepiteni ra, es megvolt az amit szerettem volna..
Mellesleg nekem Note2 van... Az Ace nem az enyem, havere.. Csak kellett egy kis okossag hozza, azert kellett a root
S1-tol felfele volt mindenem, ott mindenhol 3 gombos volt.
Azert is furcsalottam ezt a home + pwr-t. -
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #2601 üzenetére
Már semmit sem tudok vele csinálni. 5 frissítést megcsinált, aztán nem reagált semmire, újraindítás, Dalvik cache törlés, semmi, partició cache törlés, még mindig nem indul el, factory reset, így sem indult, restore és a múltkor írt rom manageres mentést vissza tudtam állítani. Szóval most van egy kb 20 nappal ezelőtt mentett rom, most frissíti a GPlay az alkalmazásokat.
Ez van, mindenki csinálja csak a meg a mentést, ne halogassa -
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2513 üzenetére
amikor kipróbáltam énis sd leharapáson voltam és úgyis gond nélkül elindult semmi nem veszett el, Lehet kicsit laggosabb lesz néha de csak azért mert használja a 182 mhz-t is!
agy73p: hát igen sajnos a cm-es recovery néha elég bugos tud lenni nekem pl wipe dalviknál kell 10-20 mpt várni mire behozza h yes/no -
norbikaa
csendes tag
válasz
morrisx79 #2412 üzenetére
Próbáltam menteni, de csak egy bájtra pontosan egy 1 mb-os fájl jött létre, amit nem tudok megnyitni semmivel csak a hex editorral (ugye azzal mindent)(tudom az img egy képfájl de nem tudom mountolni). Valamint mielőtt elkezdtem volna szenvedni a custom romokkal, cwm-ben csináltam mentést a stock romról, de ha azt állítom vissza, azzal sem működik semmi. Valaki nem tenné fel nekem a backupját, amit a galaxy toolbox-al csinált? Ha nagyon félti, pm-ben is küldheti, ígérem nem élek vissza az imei kódjával vagy valami, csak odáig kellene eljutnom, hogy legyen mit átírnom, mert már 3-4 programot találtam a galaxy ace imei kódjának átírására, de egyik sem tud mit csinálni, mind azt írja, hogy error.
Vagy van még garancia a készülékre, ha visszaállítom az eredeti romot cwmben és visszaküldöm a telefont, meg fogják csinálni vagy ilenkor már ugrott a garancia?
-
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #2419 üzenetére
Fogalmam sincsen
Össze kéne hasonlítanod a 2 build.prop filet, és a telefon nevét, droid verziót állítani például. Az a bánatom hogy csak a nevét én hiába írtam át, az nem volt elég a play és az appok átveréséhez...
droid eszközöm meg nem volt, szal csak ötletet adtam. A legtisztább az a gyári ROM az tuti.(#2421) eastone1: recoveryből telepíts egy init.d támogatott kernelt gyári ROMra. CWM-et mindig újra kell húzni!!!
-
-
morrisx79
tag
válasz
morrisx79 #2394 üzenetére
Gondoltam kipróbálom én is autómatikusra állítani. És valóban, érezhetően jobban bírja az aksi. Viszont 3g helyett most edge-en megy... pedig tudom, hogy van itt 3g lefedettség. Szóval megint csak; valamit valamiért...
Kicsit már unom az állandó kompromisszumokat. Jövő tavaszig kihúzom még, de aztán teló csere lesz ebből valami izmosabbra.
-
agy73p
senior tag
-
janaman01
addikt
válasz
morrisx79 #2372 üzenetére
hajaj
stockon ? igazából amit én is annak idején próbálgattam, az a rafael+ modules kernel és ahhoz is a CronMod_Unofficial+Data2ext.zip, ugyanis a Data2sd fixed -el sok a probléma gps, imei stb.....
init d támogatás mindenféle képpen kell igazából, lehet ktomcat kollegát kellene meg kérdezni ez ügyben lehet ő már tesztet több kernelt stockon
de rafael-el tuti megy!
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2364 üzenetére
a wifi az alap cm kernelen is dobal egy ido utan de nalam a wifi kikapcs es be megszokta oldani v. recoverybol wipe dalvik cache.
thunderkernelt hasznalok par napja, az akksi tobbet bir, de a szaggatas is tobb ( nem 312-re van allitva alapbol), viszont tegnap voltak random rebootjaim, otletem sincs h mitol (rom v. kernel) -
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #2361 üzenetére
Megtennél egy szívességet?? (vagy vki, aki szintén ezt használja):
Titanium Backuppal menteni a "WIFI hozzáférési pont"-ot, majd ezt a mentett fájlt át tudnád nekem küldeni? Majd adok elérhetőséget.
A Wifin próbáltam segíteni WIFI FIX-szel, ami ezt a metódust alkalmazta, amit írtam, de agyoncsapta, úgyhogy ki ne próbáljátok! Én nem csináltam biztonsági mentést előtte..... -
agy73p
senior tag
-
agy73p
senior tag
válasz
morrisx79 #2326 üzenetére
Engem is megszívatott ugyanezzel a felállással. CSak nekem újraindítás után nem a Swype billentyűzet helyett mindig Android lett újra, sőt volt, hogy elindulás után nem töltött be, azt írta, hogy a phone.apk leállt, sajnálja. Én is sajnáltam :-) Újraindítás után viszont jó lett.
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2332 üzenetére
Elég csak kernelt flashelni, még az adataid se fognak elveszni (de azért ments egyet titanium backupal), jelenleg erre a tűzfalra gondoltam, ezt szoktam használni (azért 100 megánál nem mindegy hogy ki megy e a gúglimaps vagy nem
)
elfelejt: Van, eddig szinte az összes cm-es romot kipróbáltam és végig a basic kernelen voltam! És van elég sok rom ami többet tud (beépített funkciók, mobile bravia engine, statusbar mókolások, néhol egykét boost script, vagy beépített xperia stílus, stb
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2330 üzenetére
nem valószínű h cronmod miatt, az csak a memóriát buherálja. A v3at használtam már a megjelenésének napjától de most h már nem jön egy jó darabig frissítés az alapokhoz elkezdtem körülnézni a többi kernel között is, biztos ami biztos. Meg a basic v3 kernelen úgy érzékeltem h a tűzfal nem minden appot tilt le a netről amit beállítaottam
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2328 üzenetére
ilyesmivel már én is találkoztam egyszer de az akkor volt amikor adrenaline scriptet akartam belerakni vagy hasonló boostoló scripteket. Azóta próbáltad az offline chargingot h újra megtörténik e?
Azt azért jó tudni h csak nálam nemmegy akkor az offline charging basic kernelen -
-
morrisx79
tag
válasz
morrisx79 #2302 üzenetére
Voltaképp, így, hogy minden lap tetején található összefoglaló, nincs szükség arra, hogy leírjam hogyan is oldódott meg a store letöltési problémám cm7.2 telepítése után, mert tökéletesen le van írva minden lépésről lépésre, hogy mit kell tenned...
Egyszer már megköszöntem, de most akkor újra:
Köszi!!!!
Amúgy ég és föld a különbség a stock alapú romok és CM között. Érdemes volt szenvednem vele.
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2276 üzenetére
Ez jogos
Fontos hogy mindent az itt leírtak alapján csinálj!
-
ktomcat
senior tag
válasz
morrisx79 #2273 üzenetére
A multiformatter nekem mindig megoldotta a play store-os problémát, mindent az ott leírtak alapján csinálsz? Ez általában az ext4-es romoknál fordul elő h ha így sem működik akkor a gingerdx-et javaslom, annak rfs a fájlrendszere és play store problémával még Sosem találkoztam ennél a romnál, most is az van fenn
-
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #396 üzenetére
Már miről lenne nekem véleményem? Hónapok óta a közelében se voltam a telónak ilyen téren...
Nekem nincsen, ha lenne, nem itt tartana a fejlesztés. Csak felraktam havernak egy retribution-t, eredetileg meg rájöttem hogy nem az az Ace, és csináltam egy topicot a tapasztalatokból. Kb ennyi. -
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #355 üzenetére
Csak ugyebár a linux kernelen keresztüli közvetlen megoldásnak gyorsabbnak, és permanensebbnek kell lennie. Egyrészt mert le nem állítható a managelése taskkillerrel, másrészt meg más ha a kernel vezérel valamit mint ha a kernelt vezérli valami dalvikból, ami ráadásul a userdata partíción egy fájlba swappol.
Gparteddel relatíve hamar tudod shrinkelni a fat32-t és létrehozni a swapot. -
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #333 üzenetére
Jól hangzik de gőzöm nincs. Ezt ki kell próbálnod de előtte backup. Ha nem megy, az azért van mert nincs swap támogatás a kernelben. Ha lenne, akkor a beállítások menüből is el lehetne érni főzött ROM-nál...
Találtam egy ilyet
Hátha segít. HW károsodást úgysem tudsz okozni, és az elsők közt lennél aki ezt így kipróbálja. (lassan tényleg kéne valami eszköz amivel ki tudom próbálni, majd megpróbálom felmountoltatni a maemo swapját N900 NITdroidon) -
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #327 üzenetére
Ömm program? Natív bennevan a CM7-ben... A programokat nem szeretem ilyen célokra mert vannak service-nek hívott szolgáltatásaik, melyek állandóan futnak és lassítanak. Ezért kellene már nektek a CM7. Nem tudok ebben alkalmazásokkal segíteni, ma biztosan nem, mert még ki kéne próbálni.
-
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #322 üzenetére
Nem csináltam külön partíciót. (LG GT540, class4 microSD 32MB SWAP) De mint mondtam nem tud izgatni. N900-on használok SWAP partíciót, a 768MB-osat, de rendkívül lassú. Fő folyamathoz RAM-pótlónak nem jó. Háttérfolyamathoz, hogy ne vegye el a rendes RAM-ot meg igen. Arra meg elég a 32MB. Maemo-n meg kb 128MB. Az a 2-3MB/s, vagy N900-nál a 10, az nem elég RAM-pótlásra. Nem olyan hatásos mint SATA2 HDD-nél a virtuális memória, vagy linux-swap.
(#323) elfelejt: haver telója retribution 4-gyel és xperia 4 sarkos felülettel 180MB szabad RAM-ot is tud, a Samsungos gyári taskmanager szerint. -
quailstorm
félisten
válasz
morrisx79 #320 üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Azt ki kell próbálni. Annyit vettem észre hogy a túlzott swap használat bődületes lassulást, és instabilitást okoz. Nyilván azért mert azt hiszi a droid hogy terjeszkedhet még, és közben az már lassú memória. Szóval 32MB fölé még nem mentem vele(256MB RAM-os MSM7227-es telefon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest