- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz solfilo #1223 üzenetére
Nem csak ott, hanem most már pár Galaxy-ra is ennyit ad a Samsung (S24, S24 Plus, S24 Ultra, Z Fold 6, Z Flip 6)! Illetve 6 évet a Galaxy A16-ra. Az A55 továbbra is 5 évnyi frissítést kap. Pontosabban biztonsági frissítést, mert Android verziót pedig csak 4-et.
#1224GEPESZ66: Én pl. megtartanám, ha valóban kibír egy telefon ennyit. Az előző Xiaomim csak 5 évet bírt, csak ezért váltottam.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
bossbob
tag
Ahogy elnézem a GSM Arénás képeket, az A55 zajszűrése szerintem jobb, főleg az éjszakai képeken. A színek meg kicsit hidegebbek és nem annyira szaturáltak, de ezutóbbi sok esetben a fényektől és a beállítástól függ. Mindenesetre úgy tűnik hogy az A55-nél a képfeldogozáson határozottan fektettek energiát.
Van esetleg olyan közetek aki A54-ről váltott és megosztaná az észrevételeket?A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
bossbob
tag
Helló,
sajnos nem sikerült előhalászni túl sok képet, mert kevesett készítettem úgy hogy egymás mellé tettem a két telefont és pont ugyanabból a szögből ugyanakkor lőttem egy-egy képet, de három darabot sikerült előásnom.
Ezekt a képeket itt találod: LINK
Az első két képen látszódik igazán amit említettem:Példa 1: A bal oldalt az A54 a sötét részeken némiképp kevesebb részletet rögzített és az árnyékok jóval zajosabbak. Az eget túlzottan túlszaturálta. A valóságban a GCAM felvétele jobban elkapta a színeket.
Példa 2:
Megint csak jól látható a zaj az árnyékos részeken. Ha az albumban megnézed a két képet, akkor láthatod hogy az A54 az eget megint túltolta. A valóságban nem így nézett ki, illetve a gerendák kissé túl sárgák lettek, de ezutóbbi már egyáltalán nem szembeötlő.
Feltettem egy harmadik képpárt is az albumba, amelyek éjszakai képek. Itt az A54 viszi a pálmát. Az árnyékok zajosak itt is, igazából már mindkét képen, de az A54 sokkal több részletet megörökített.
Összességében jó az A54 kamerás teljestménye, de ha működne róla a Gcam, szerintem még jobb lehetne, pusztán csak egy másik applikáció hasznáklatával.
Elvileg az A55 képfeldolgozásán javítottak az A54-hez képest, mert ugyabár a kamera hardver ugyanaz. Érdekes hogy egy Xiaomi telefon 2019-ből milyen képeket tud készíteni pusztán azért mert képfeldolgozó szoftver jobb. Ezért bánom hogy a Samsung az Exynos csippeken nem teszi teljesen elérhetővé a Camera 2 API hozzáférést, ami a GCAM-nek szükséges.A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
Fred23
nagyúr
Érdemes lenne mondjuk letesztelni valamilyen monitorozó progival, hogy mekkora CPU-használatot generál egy 1080p-s AV1-es videó lejátszása. Mert ha mondjuk csak 40-50%-ot kér, akkor az még fogyasztásban se biztos, hogy annyira gáz. Ha viszont 80-90%-ot mutatna, akkor tudnánk, hogy tényleg hamar meg fogja enni az akkut. Illetve mintha ennél a szoftveres megoldásnál lenne GPU terhelés is, azt is ki kéne mérni.
Régebben használtam ilyen monitorozó progit, de egyrészt már a nevére se emlékszem, másrészt újabb droidra talán az már nem is lenne jó, szóval perpill rá kéne keresnem, most mikkel szoktak terhelést mérni, de ha valaki naprakészebb, és tudna mondani egy ilyen progit, bedobhatá a nevét a topikba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest