Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• farkas-j

őstag

válasz salkriaf34 #24603 üzenetére

A kábel tuti jó? Le kellene ellenőrizni. Pl rádugsz egy laptopot, hogy így működik e lent a net.
    Elvileg jó amit csináltál. Fő router a D-Link DI-524, a kiegészítő a WR-842ND.
    A WR-842ND routernek a WAN portját nem használjuk ha egységes alhálózatot szeretnénk. Ebben az esetben a WR-842ND router LAN portjába kötjük a D-Link DI-524 router LAN portjából jövő kábelt. (Gyakorlatilag WiFi-s switch-ként használjuk a kiegészítő routert.)
    A WR-842ND routerben ki kell kapcsolni a DHCP-t csak a D-Link DI-524-ben legyen bekapcsolva. A WR-842ND-nek adni kell neki egy fix IP címet a D-Link DI-524 router alhálózati tartományában. Ezt az IP címet célszerű a D-Link DI-524 routerben lefoglalni a WR-842ND router számára a MAC címe alapján. Ha ez esetleg nem lehetséges mert pl. nincs ilyen opció a D-Link DI-524-es routerben, akkor olyan IP címet kell választani a WR-842ND routernek, ami kívül esik a D-Link DI-524 router DHCP tartományán (vagy a DHCP tartomány utolsó IP-jét állítjuk be). Ezekre azért van szükség, hogy a D-Link DI-524 router még véletlenül se ossza ki ezt az IP címet más eszköznek. Egy példa:
    A D-Link DI-524 router IP címe 192.168.0.1. A DHCP tartománya 192.168.0.100 - 192.168.0.255
    Ebben az esetben a WR-842ND routernek pl. adhatunk 192.168.0.2 -es IP címet.
    Adhatunk neki IP címet a 192.168.0.100 - 192.168.0.255 tartományban is, csak akkor célszerű neki lefoglalni a MAC címe alapján ezt az IP címet a D-Link DI-524 routerben, nehogy más eszköz kapja ezt meg. Én ez utóbbi megoldást javaslom, ugyanis találkoztam már olyan esettel, hogy ha a másodlagos router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a másodlagos router konfigurációs felülete.
    A két router WiFi csatornáit úgy kell megválasztani, hogy ne azonos csatornán legyenek, mert akkor zavarják egymást, csökken a sávszélesség (sebesség). Arra is ügyelni kell, hogy a környező idegen WiFi csatornákkal se ütközzenek.

Új hozzászólás Aktív témák