- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
demmer123 #34518 üzenetére
Valahogy abszurdnak tartom hogy egy családi házban, ahol a környéken talán egy wireless hálózat észlelhető, ennyire gyenge legyen a teljesítménye egy Qualcomm Atheros QCA9558@720MHz Cpu-val. Esetleg ha megsünizném, az segítene a dolgon (bár garanciavesztést elkönyvelve)? Nekem semmilyen más problémám nem lenne vele, de mikor elkezdek multi-ban játszani, egyszerűen "lassul" az internet, és játszhatatlanná válik a műsor. Sajnos kábelen pedig nem tudom rákötni a PS4-et, elhelyezését tekintve.
-
krealon
veterán
válasz
demmer123 #34515 üzenetére
"Régi routerem ez volt.Ezzel semmi féle ilyesmi probléma nem volt.
TL-WR841ND
Az a furcsa ez a régi router kalap szar és nem volt sose lassulás még torrentezés alatt sem."Nem csoda.
A dugulas a 100Mbps portok miatt a routeren kovetkezett be, igy a forgalom-vezerles mukodni tudott.Az uj router 1000-es portjain mar nem torlodik fel a forgalom, hanem a szolgaltatoi eszkozokon, amiknek rossz a forgalom-vezerlese.
Tehat tovabbra is javaslom, hogy a router alazasa halyett a Bandwidth Control-t allitsd be a merheto internetsebessegnek megfeleloen.
Lehet, hogy az ASUS szoftvere fel van keszitve a valtozo atviteli sebesseg miatti torlodas kezelesere, de ez csak proba utan tud kiderulni.
Sajnos nekem sokkal lassabb a netem, de itt is jelentkezett az altalad leirt problema. Beallitottam a QoS-t (az en TP-link router-emen OpenWRT van) es csodak csodajara megszuntek az akadozasok.
-
krealon
veterán
válasz
demmer123 #34511 üzenetére
"Ezzel a routerel megoldódna a gond?"
Valoszinuleg elegendo lenne egy meresen alapulo erteket megadni a router Bandwidth Control reszeben. Reszletesebben
De aha a penzedet akarod pazarolni, nem pedig a problema forrasat kideriteni, akkor irany a bolt.
-
-
krealon
veterán
válasz
demmer123 #34509 üzenetére
Az altalad leirt jelenseget az okozhatja, ha az egy eszkozon az internetfele vezeto uton feltorlodik a forgalom valamelyik iranyban.
Diagnosztizalni, hogy ezt melyik eszkoz okozza, az nem egyszeru.Az is lehet peldaul, hogy a torrent peer-ek elkezdik donteni hozzad az adatot es az tobb mint 150 Mbps es a forgalom mar a szolgaltatonal feltorlodik.
-
demmer123
őstag
válasz
demmer123 #34508 üzenetére
Arra az állás pontra jutottam hogy kb 3-4 óra torrentezés le fel töltés után elkezd belassulni az egész router.Más gépeknél is ez a helyzet.
Ilyenkor ilyen sebességet produkál
késleltetés: 1924 msec.
letöltés: 30.25 Mbit/s
feltöltés: 6.58 Mbit/sÉs most direkt nem indítottam újra és kb 10-15perc múlva helyre áll a rendszer és stabil megint az internet.
Ez mi csinálhatja?Alapból egy rakás "szar" ez a router?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hisense LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest