- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiszar
csendes tag
A bekapcsolva,mellette van egy csillag és egy 3 félköríves jel ezek villognak,melletee az egyik Lan világít és a föld jelű ami gondolom a net villágít!
A net a modemtől a routerig a kék kábelen jön,az egyik lan ból a gépbe pedig amit kaptam hozzá kábelt!Elvileg nem csináltam rosszul semmit,de még sem kafa.Alig hanem vissza viszem a picsba mert ez kurvára nem jó -
mazza
tag
Sony Ericsson Xperia Ray
Android: 4.0.4
Az én routeremen nincs rejtve az SSID, de kipróbáltam úgy is, és nem volt gond.Most onnan írok, ahol a probléma fennáll.
Észrevettem, hogy ha a router közelében vagyok a telefonommal, akkor nem szakad meg a többi eszközön sem, csak akkor, ha távolabb vagyok és gyenge a jel. Ez a távolsága a többi eszköznek is, még sem okoz gondot a net használatánál. -
-
-
-
-
bogar51
csendes tag
Köszi!
elindultam a táp irányba, de nem bírtam szétszedni a DV-91AUP (9V, 1000mA) tápot, amit kaptam 5 éve az SMC-hez. Viszont találtam itthon egy régi hama univerzál tápot, beállítottam 7.5 V-ra (üresben indul 12V-ról, 500 mA-nél lemegy 7.5 V-ra), mondom, egy próbát megér...
és láss csodát, újra működik az 5 éves SMC routerem -
-
Látom akkor Te is beláttad végre a dolgokat!
Na de komolyra fordítva a szót, tőlem aztán mindenki azt vesz amit akar, ha gondja van vele én ugyanúgy próbálok majd segíteni neki, ha tudok, de ajánlani soha senkinek fogok TP-LINK eszközt (a tudomány mai álláspontja szerint)!
-
Pontosan, ahogy mondod!
De remélem azért észrevetted a humort és az iróniát is a hozzászólásainkban, és nem gondoltad komolyan, hogy ABal-nak bocsánatot kellene kérnie, mert megvett egy TP-LINK routert, vagy, hogy én ezt elvárnám...?! Még ha valóban ki nem állhatom is a TP-LINK-eket, mert meggyőződésem, hogy több velük a baj... De amint látod, szinte pontosan azt javasoltam amit Te!
-
-
szegeatis
csendes tag
Köszönöm a választ!
Jobban utánanéztem.
A haveromnak pont ugyanilyen van minden beállitás egyezik.
Tovább megyek: haza vittem fateromhoz ott is beüzemeltem ott nagy sebességű digi van és tökéletesen működik.
Majd hazahoztam és nem az asztali gépre hanem rácsaptam a laptopra, ott is tökéletesen működik. Majd visszaraktam az asztalira - visszalép az a jelenség hogy 1-2 percig méri a 25-26 megabitet és két-három perc elteltével vissza esik 2-3 ra/torrent nem megy/
Ami még fontos és jelentős lehet az asztalin amivel a probléma van megynyitom a tp link menüjét és eszméletlenül lassan akadozva tudok a beállitások között lépkedni.....
Kezdem azt hinni hogy azt asztali valamiért akad pont ezzel a fajta routerel.... -
mdani01
aktív tag
Hali!
Az én routeremről volt szó, sikerült megoldani a hibát. A Wireless settingsnél volt egy olyan mód, hogy 11 b/g/n only és 11bgn mixed-re volt állítva, átállítottam 11bg mixed-re és láss csodát megy a net a notin is olyan sebességel mint kábelesewn az asztalin. (a régi helyzet az volt betöltött a gugli, megnyitottál egy oldalt és 1 percig töltötte)
-
Drbonci
aktív tag
net kapcsolat nem kell ugye ? telepítőlemezről nem kell semmi ? nem akaródzik belemenni a router menüjébe sehogy sem . Kábellel össze van kötve a gép meg a router (táp is bedugva) , címsorba beírva 192.168.2.1 de semmi egyik böngészővel sem . Próbáltam Win7 és xp alól is , a helyzet ugyanaz . A routeren anno állítottam be jelszót , ennek itt most van jelentősége ?
Közben nézegetek egy új routert ha ebből nem lenne semmi , melyiket ajánlod a következők közül ?
TP-LINK WR-741ND 150Mbps WLAN router
6.490 FtTP-LINK TL-MR3420 300Mbps 3G WLAN router
9.990 FtTP-LINK WR-841N 300Mbps Wireless
-
Batistuta7
tag
-
sp@rtan
senior tag
Cisco wifi ki, azonos helyen 3 eszközön (laptop, netbook, okostelefon - mindháromban N-es wifi van) 1-2Mbit jött, kábelen 14 jön. Feltöltés ugyanannyi kábelen és wifin is, ping között kb. 10ms van, az nem vészes.
(#8838) Intruder2k5: ezt megpróbálom, köszönöm.
mod: képen ahol neked 192.168.53.15 van, ott írjam át át az IP-jét, igaz? Cisconak 192.168.0.1 az IP-je, DHCP 0.10-től osztogat, akkor az utolsó akármi lehet, csak kisebb legyen mint 10. Jól értelmezem?
-
-
peter710
csendes tag
Hello
Köszönöm a jó tanácsokat, most megpróbáltam frissíteni a szoftverét, de az sem segített. Egy hetes az eszköz, megvan mindene megpróbálom kicserélni, lehet hogy a készülékkel van valami gond. Van amikor a laptop wifi-je fogja a jelet a 743-as pedig nem látja az eszközt. Azt hiszem ennek többet kellene mutatni, mint egy laptop antenna.
Próbálkozom. Szép estét!
-
Lemur
csendes tag
-
hemaka
nagyúr
-
ferke1
csendes tag
Köszönöm kedves szavaidat kali!
Ha elolvasod korábbi hozzászólásomat láthatod, hogy írtam: a modemet korábban már néztem egy napig és akkor még nem produkált semmi hibát. Viszont amikor visszadugtam a routert, egy órán belül szakadás volt. Ezért gondoltam, hogy talán a routerben lehet a hiba. Talán hihetetlenül hangzik, de egy router beállítása nem haladja meg egyébként szerény képességeimet (azt is láthatod, hogy úgy volt beállítva a router, ahogy egy kedves segítő kérdezte). Nem mondtam egyszer sem, hogy rossz a router, vagy rosszul van beállítva, csak kerestem a hiba okát, mert kifogytam az ötletekből.
Nagy drámát és iróniát (pláne olyat, ami mások ellen irányult) én nem véltem felfedezni szavaimban, de lehet, hogy én tévedek.
Mindenesetre, aki próbált segíteni, annak utólag is köszönöm! -
DeFranco
nagyúr
Köszönöm az infókat.
Óriási szerencsével szereztem kölcsön egy USB wifi dongle-t, úgy hogy meg tudtam ideiglenesen szüntetni a kábeles kapcsolatot.
Az jó, ha a rossz részt levágom a kábelből és a maradék végére köttetek egy fejet, vagy ezt a kábelt már hagyjam inkább az enyészetnek? Bevizsgálható, hogy hibás-e (a maradék)?
A router v3 verziós, és most nem annyira meleg, mint tegnap este volt (amikor gond volt vele). Igaz, akkor használtam is, most meg nem volt bekapcsolva a gép, és nem volt forgalom a "mérés" előtt. Most langyos.
-
DeFranco
nagyúr
Passz, ezt hol tudom megnézni? A szoftveres részt nem próbáltam tesztelni, mert a hiba nem jelentkezik rendszeresen, csak ad-hoc.
A kábelre én is gondoltam, még pedig a következő miatt:
Anno ezt a kábelt közvetlen összekötésre vettük, és a boltban vágta a srác méterre, és tette rá a végeket elvileg crosslink sorrendben. Ezt sikerült elrontania, így sem egyenes sem corsslink módban nem működött. Sok méter kábelről volt szó, és messziről hoztam, így házilag oldottuk meg úgy, hogy megbontottuk a külső burkot, és a megfelelő kábeleket elvágtuk-blankoltuk és a helyes sorrendben összekötöttük sodorsz-szigszalagozol módszerrel. Ez eddig pöpecül működött évekig. Ha ez a gond, és zárlat van, akkor az teljesen kinyírta a portokat, vagy kábelcserével menthető még az 1-es 2-es?Amúgy a router a szekrény tetején van, az alja mostanában eléggé meleg. Nem kézmeleg, nem is langyos, de nem is forró.
-
fecs
senior tag
Siker, köszönöm a tippet!
A csatornák cserélgetésére nem javult a helyzet, de a 802.11 b+g-t 802.11 b-re állítva egyszerre működik a vezetékes és a vezeték nélküli része.
Nem értek hozzá, hiába kerestem rá erre a funkcióra a neten. Mit állít ez a paraméter? A g-s rész nélkül rosszabb nekem vmiért? -
fecs
senior tag
kali: Ezt a kérdést sajnos nem értem.
user12: egy ideig működött megfelelően. Van egy frissebb firmware, de az összesen ennyi "újdonságot" takar:
This firmware uses new flash driver, can NOT be downgraded to the previous version.
Nem áll szándékomban szervizes dolgokba bonyolódni
-
macimeister
aktív tag
Ott tatok most, hogy az első routeren benyomtam DHCP startnak 192.168.1.100, end nek pedig 192.168.1.150. a Második routeren pedig a start: 192.168.1.151 end: 192.168.1.199. Gondolom kellene még valamit Wan nál is csinálni. Quick setupban Static ip re kell mennem, illetve aztán mit kell beírni?
-
pety27
tag
Na ugynéz ki haladtam valamit,kikapcsoltam a titkosítást.. és rögtön bejött minden..hát fura..
WPA2-PSK tipusu tiktositast hasznaltam,mert ezt ajánlotta fel rögtön,gondoltam ez a legegyszerübb...Mire állítsam át akkor szerinted?? -mert azért igy nem szeretném hagyni jelszó nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Steam topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest