- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7748 üzenetére
Értem én, azt próbálom vázolni neked, hogy nem feltétlenül a legjobb ötlet firmware frissítést ajánlani valakinek, aki annyira jártas a routerek életében, hogy meg kell kérdeznie két eszköz összekötésének módját.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7746 üzenetére
Ha van 1-1 szabad port a LAN oldalon, akkor akár ott is össze lehet kötni a routereket.
Jó lenne tudni mi a célja az összekötésnek. -
torzonkoc
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7739 üzenetére
Köszi, de sikerült megoldani. Egyébként TP-LINK TL-WR642G típusú. Másik firmware-t tettem fel és reseteltem párszor
-
torzonkoc
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7737 üzenetére
Megnéztem és nem csinálja közvetlen kapcsolattal. Szóval tényleg a router a hiba.
Ezzel lehet valamit kezdeni vagy csak router csere?
-
tomyoy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7722 üzenetére
köszi így sikerült beállítani!
-
[amne]
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7731 üzenetére
Rendben, mindenesetre köszönöm az infókat!
-
[amne]
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7729 üzenetére
DD-WRT-t egész egyszerűen a gyári Linksys WebUI-ból tettem fel. Illetve ha jól látom itt is annyit mond, simán mehet egy alap firmware updateként.
Őszintén szólva azért nem dobnám el egyből a stabilan működő jelenlegi rendszert egy látatlanért, bár lehet hogy tényleg az lesz a vége...
-
[amne]
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7727 üzenetére
Nem próbáltam másik 3rd party firmware-t, viszont ez a DD-WRT nálam egész jónak tűnt (eddig
). Stabil, nem szakadozik semmi. Pontos értéket innen nem tudok mondani, de 10%-nál nagyobb terhelést még nem láttam rajta. Otthonról kipróbálom azért.
Ezt a Tomato-t mennyivel nehezebb ráhergelni? Őszintén szólva a DD-WRT nálam az egyszerűsége miatt nyert, de ha megér egy próbát...
Jah és N Only-hoz még annyit, hogy a routertől legtávolabbi szobában is hasonló sebességgel (stabilan!) megy mint mondjuk a routerrel egy szobában lévő másik wifi kliens. Pont, hogy G-N Mixed beállítással voltak problémáim, két-három naponta eldobta pár másodpercre a wifiket, LAN ment közben normálisan. Szóval nem tudom...
-
zap.tojas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7724 üzenetére
Jó kérdés, az UART-ot még nem láttam rendesen működni. Az UART-USB átalakító (FT232) viszont megy rendesen, tehát a hiba vhol a router felé kell legyen szerintem. Port konfigot elég sok sebességbeállítással próbáltam (8N1 mellet, amit te is írtál).
-
cgod
tag
válasz
Intruder2k5 #7716 üzenetére
Annyira nincs sok kapcsolat, letöltési sebesség pedig 3MB per sec, bár tényleg csak akkor csinálja, mikor maxon ki van használva a sávszél. Valaghol esetleg van valami egyszálass stresstest, ahol meg lehetne nézni, hogy a sok kapcsolat a gondja, vagy a sávszél? Holnap szerintem veszek pillanatragasztót és teszek bordát a procira, hátha megoldja a problémát...
-
Scrower
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7714 üzenetére
Akkor ha a hiba nállam adódik mi lehet az?
-
Scrower
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7712 üzenetére
Hát amiket most írtam hogy msn nem lépe és programok nem frissítenek ez akkor van ha nincs bekötve router,hanem a kábel közvetlen a gépbe van bedugva.Azt nem hinném hogyx valami gátolja,mert eleinte sem volt jó aztán hirtelen megjavult és feltudtam lépni msnre is,de miután rákötöttem a routert utána előjöttek megint ezek a hibák.Szóval szerintem a kapcsolattal sincs minden rendben.
-
cgod
tag
válasz
Intruder2k5 #7708 üzenetére
A letöltés szerverről megy, router meg csak routerkedik, viszont néha meglepően meleg. Lehet, hogy valami melegedéses issue okán szakad?
-
Scrower
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7705 üzenetére
hát router alatt nincs semmi kapcsolat,nincs net,csak ha a net kábelt a gépbe dugom,de olyankor normálisan megy nem szakadozik.Kábellel próbálom amúgy az én gépemre össze hozni,mert ha az sikerül utánna a másik gép már tudja fogni wifivel a jelet,de hát nem udom össze hozni.
-
Scrower
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7702 üzenetére
Valami még mindíg nem jó.Nyomtam a reset gombot 1-5-20 mp-ig,miután elengedtem beírtam az IP-címet elsőre nem jött elő panel,de miután másodszor is entert nyomtam sikerült előjött.Nade miután beírtam a jelszót nem lépett be hanem megint kiírta hogy a weblap nem jeleníthető meg és utánna megint nem hozott elő semmit.
-
Jadro
veterán
válasz
Intruder2k5 #7683 üzenetére
Köszi a megerősítést, akkor holnap viszem is vissza.
-
Jadro
veterán
válasz
Intruder2k5 #7681 üzenetére
Nem, sajnos a gép sem és a router sem érzékeli ha kábelt dugok bele. A routeren világít a LAN1 aljzat ledje akkor is ha kihúzom a kábelt és akkor is a másik 3-ba dugom.
Ahogy a kábelt visszadugom a régi router lan portjába már megy is minden. Akkor lesz egy köröm sajnos. Köszi!
-
greenw
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7674 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
greenw
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7668 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Esetleg tudnál ajánlani ilyen routert?
-
válasz
Intruder2k5 #7669 üzenetére
pont az lenne a lényeg hogy a hozzó nem értők ne férhessenek hozzá csak úgy
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7662 üzenetére
Szerintem meg nem megy az a Gigabyte oldalára, csak éppen indítaná a setup wizardot magától a szerencsétlen, hogy be legyen konfigurálva. Tudom: nem gyakori, de láttam már ilyen megoldást, ami automatikusan feldobta ezt mielőtt üzemkész lett volna.
-
peti16biro
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7660 üzenetére
Ez megvolt.
Telefonnal akarok netezni, csatlakozik a telefon a routerre, és amikot elindítom a büngészőt a telefonon akkor egyből mey a gygabyte oldalra és kér user id-t és jelszavat.
Mi az a user id? -
válasz
Intruder2k5 #7655 üzenetére
Értem. Így már tiszta a dolog.
Igaz, hogy most megjavulni látszik a router, de a biztonság kedvéért veszek egy másikat, mert nem bízok ezekben a "csodákban", hogy egyik napról a másikra magától megjavul...
Nem tudok rájönni, mi lehet a baja. Egyszerűen fogta magát, eldobta a netet, és megfagyott. Tegnap sokszor megcsinálta ugyanezt, de aztán abbahagyta.No, mindegy is. A lényeg, hogy nem a beállításokkal van a probléma.
Köszönöm a segítséget!
Minden jót!
-
válasz
Intruder2k5 #7653 üzenetére
Akkor hol lehet a probléma?
Sikerült belekeverednem a dologba...
Van ugyebár a DHCP. Neki az a feladata, hogy kiossza az IP-ket egy bizonyos tartományban. Ha portokat nyitok egy gépnek, akkor azt ezen a tartományon kívül célszerű megtenni, hogy elkerüljük az IP-ütközéseket? (a fix IP-s gépeket nem látom a DHCP kliensek listájában, ezért kérdem)MOD: Okés, akkor egyre gondoltunk. Átrakom a fix IP-s gépet a DHCP-n kívülre. Bár ott volt eredetileg is.
-
válasz
Intruder2k5 #7648 üzenetére
Eszembe jutott még egy dolog. Régebben portforward-ot állítottam a router mögötti gépeknek, hogy ezáltal tudjam használni a torrentet aktív módban.
Kicsit beleástam magam a router menüjébe, és ott azt láttam, hogy a DHCP 192.168.2.100-tól 192.168.2.200-i osztja ki az IP-ket. Én viszont 192.168.2.201-es IP-re forwardoltam a portokat, tehát az előbbi tartományból elvileg kiesik.Elképzelhető, hogy összeomlasztotta a rendszert? Eddig hogyhogy működött?
-
válasz
Intruder2k5 #7648 üzenetére
Nos, úgy még nem próbáltam meg. Ami biztos, hogy nem a kábel okozza a gondot, mert 2 különbözővel is kipróbáltam, és mindkettővel megszakadt, de ha ugyanezt a kábelt a modem és a gép közé rakom, akkor tökéletes.
A dolgot tovább nehezíti, hogy most épp' jó. Jelenleg a routeren keresztül netezek. Eddig a csatlakozás után hamarosan megszakadt, most meg jó. Nem értem...
Megpróbálom, amit mondtál!
-
válasz
Intruder2k5 #7643 üzenetére
Csak aktív internetkapcsolat esetén. Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond. Kipróbáltam másik adapterrel is, de ugyanúgy megfagyott. Valamikor többet is kibír, mint 10-15 másodperc, de nem stabil...
Eddig nem produkált hasonlót.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7645 üzenetére
Ja nem, nem annyira lényeges, hogy hordozható legyen, csak azért említettem meg, mert ez új nálam is, hogy ekkora csak az egész. (Nyilván azért ilyen frankó drága...
) Körülnézek a linkeken amit adtál és ránézek a tápra, hátha tényleg azért vacakol. Köszönöm a segítséget! Így sokkal előrébb vagyok, hogy legalább van kiindulási alapom hozzá merre nézelődjek!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7641 üzenetére
Esetleg egy konkrét ajánlat (ha kifeküdne totálisan szerencsétlen, arra az esetre) ?
Nem nagyon van ezekkel a kis hordozható cuccokkal tapasztalatom, eddig csak a nagy tesók ( = nem 3G) vendégeskedtek nálam.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7639 üzenetére
Lehet sikerült kihagyni...
Ha legalább a Voda lenne olyan kedves és a csak náluk meglévő FW-t kiadná... de hát álmodik a nyomor. Szerintem vehetek egy másikat
szerk:
A tápellátást megnézem, lehet tényleg az lesz a baj, mert nem tűnik túl jó darabnak ez az adapter, amit adnak hozzá...Kösz a tippet!
szerk2:
@Jaki2000: Kösz a tippet neked is. 64 bites Win 7. A rendszer nélkül is rebootol a cucc. (Nem kell gép a WiFi-s működéséhez ugye..
)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7637 üzenetére
Nem.
Ezért mutattam meg a routert. Ez a gépre UTP-n csatlakozik, csak 3G-s ugye, így meg tujda osztani WiFi-re is a jelet. Tehát a felső stickből ugye kapja a "bemenetet" és WiFi+UTP "kimenet"-ek vannak rajta
-
droti25
őstag
válasz
Intruder2k5 #7620 üzenetére
Értem!
Erről a routerről mi a véleményed?
Ezt akarom megvenni!TP-LINK TL-WR841N Vezeték nélküli 300Mbps Router
-
droti25
őstag
válasz
Intruder2k5 #7618 üzenetére
Szia!
Mennyire csökkentsem a kapcsolatok számát? -
akicsike
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7609 üzenetére
Sikerült hálózaton belül elérnem a weboldalt, a host fájlban megadtam a belső ip címem.
Így most a dyndns.com címet ha beírom a böngészőmbe, akkor elérem, de ha a másik gépről próbálom elérni a dyndns.com címet(hálózaton belül), akkor ott nem jelenik meg, csak ha a belső ip címem írom be.
A vírusirtón beállítottam, hogy jelezzen minden mozgást, és amikor a másik gépen beírom a belső ip-m, akkor a vírusirtó kidob egy ablakot, ahol engedélyezem, de ha a dyndns.com címet írom be, ugyan úgy a másik gépen, akkor nem jelez semmit.
Ötlet?
És köszönöm az eddigi hozzászólásaidat.... -
válasz
Intruder2k5 #7611 üzenetére
Király vagy! Már wifin írok ide...Nem nyomtam elég ideig a resetet!
Már csak a lekódolás folyamata kéne, mert most bárki hozzáférhet a hálózathoz. -
akicsike
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7606 üzenetére
Nem, nem érem el másik gépről sem, helyi hálozaton belül!
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7593 üzenetére
Köszi! Egyre inkább erre hajlok Én is. Még egy Cisco routert ideiglenesen, próbaként beteszek, hogy teszteljem a hálózat többi elemét. Hátha mégsem a cuccos, de ha akkor is ez van, már csak a csere marad.
-
gabitoo88
tag
válasz
Intruder2k5 #7598 üzenetére
Szolgáltató nem korlátozhat esetleg?
-
gabitoo88
tag
válasz
Intruder2k5 #7596 üzenetére
Maradt a probléma ezek után is!!
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7591 üzenetére
Én is így gondoltam. A ping és a traceroute parancsokat probáltam, de annál többre, hogy ott is érzékelhető ez a sebességcsökkenés, nem jutottam. Az igazán érdekes az, hogy ha kellőképp türelmes vagyok, akkor egy idő után újra begyorsul a router. Persze nem annyira, mint egy reset után, de érezhető. Sosem találkoztam még csak hasonlóval sem, pedig már megettem vagy 5 routert.
Ettől függetlenül a ping és traceroute esetében milyen paratmétereket javasolsz? Hátha Én bénáztam és rossz paraméterekkel futtattam. -
ElEvEn11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7589 üzenetére
Köszi a választ. Küzdök tovább.
Közben az is felmerült bennem, hogy azóta nem is találtam meg újra az 1.53-as firmware-t hozzá, pedig anno az ASUS oldaláról szedtem le, de azt minden szökőévben egyszer lehet elérni. Lehet, hogy azzal van baj?
Tesztprogramra van tipped?Hopsz! Most be tudtam lépni. Ránéztem és még mindig ez a legutolsó firmware. Ráadásul végleges változat. Fene!
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7587 üzenetére
Úgy látom Te vagy itt az ASUS routerek tudója.
Tudnál valami tippet adni a fentebb leírt problémámra?
-
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7580 üzenetére
Nekem a szürke van. Szóval vagy veszek egy másikat, vagy a T-home-nál hátha van valami csere lehetőség.
-
OCG
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7542 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy késve válaszolok. Most a DNS szerverek átírása megoldotta a problémát (lehet múltkor nem vártam eleget?). Ilyen nyilvános szerverek használata jelenthet vmi hátrányt? Belinkelem a pingeléseket, először routerrel, aztán router kiiktatva végül router átírt DNS szerverrel. Köszi, üdv. OCG
ssl.gstatic.com [74.125.232.255] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.74.125.232.255 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 0, elveszett = 4 (100% veszteség),ssl.gstatic.com [74.125.232.255] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 74.125.232.255: bájt=32 idő=10 ms TTL=57
Válasz 74.125.232.255: bájt=32 idő=15 ms TTL=57
Válasz 74.125.232.255: bájt=32 idő=15 ms TTL=57
Válasz 74.125.232.255: bájt=32 idő=15 ms TTL=5774.125.232.255 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 10ms, maximum = 15ms, átlag = 13msssl.gstatic.com [74.125.232.223] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 74.125.232.223: bájt=32 idő=8 ms TTL=56
Válasz 74.125.232.223: bájt=32 idő=8 ms TTL=5674.125.232.223 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 8ms, maximum = 8ms, átlag = 8ms -
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7576 üzenetére
Esetleg lehet firmware-t frissíteni ezen a modemen ? Amit linkeltél azt nem hozza be .
-
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7574 üzenetére
Köszönöm szépen, végig olvastam. Állítottam rajta, kíváncsian várom az eredményt. A T-home-nál van valami esély, hogy kicseréljék újabbra ha ezt panaszolom ?
-
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7572 üzenetére
Ja hát ez a D-Link DSL-360R. Ja és érdekelne, hogy milyen modemet érdemes vásárolni ?
-
Gaben1
tag
válasz
Intruder2k5 #7563 üzenetére
a gépen az ip dinamikusra van állitva
van egy progi amit elindítok
kéri a jelszót
felhasználó nevet
és megy is
az a poén
hogy ugyanazt a netet rádugom egy laptopra
egyből megy jelszó ,minden nélkül
de a routerrel egyik megoldás sem megy -
Gaben1
tag
válasz
Intruder2k5 #7560 üzenetére
sajna nem működik :S
átraktuk pppop re. be lett írva a felhasználónév és jelszó
ha mentem és uána csatlakozok akkor semmi
ha connect re megyek akkor egy darabig próbál belépni és disconnect ir ki -
Gaben1
tag
válasz
Intruder2k5 #7560 üzenetére
valami ilyesmit gyanítottam én is köszönöm a gyors választ
remélem jó lesz, most megy a próba -
Laslow
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7542 üzenetére
Digi + router --> Google oldalai rosszak probléma:
Átírtam a routerben a DNS szervereket 8.8.8.8-ra és 8.8.4.4-re, jobb lett: a Gmail, a Google Maps és a Google+ teljesen jó, minden probléma megszűnt. Köszönöm a tanácsot, arról meg fogalmam sincs, hogy a DIGI DNS szervereivel miért nem megy megfelelően.
-
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7554 üzenetére
Végre már működik
... a MAC címmel megoldódott a probléma, úgyhogy nagyon köszönöm a segítséget!
-
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7554 üzenetére
Köszönöm a választ! MOst sajnos nincs időm, de estefele megpróbálom ... remélem menni fog ezután ... megírom majd az eredményt!
-
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7552 üzenetére
Megcsináltam amit írtál: 15 perc áramtalanítva-> modem bekapcs-> 2perc után router is bekapcs, de sajnos még mindig nem jó. Belinkelek egy- két képet, hogy miként is néz ki, hátha többet segít:
[link]
[link]
[link]A gépem MAC címét beállítani a routerbe még nem próbáltam, le tudnád írni , hogy hogyan tudom azt megtenni?
Előre köszi! -
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7549 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de a gépet kikapcsolt állapotban kell csatlakoztatni a routerhez és csak utána indítani a gépet illetve a beálítások után újra kellene indítani a gépet?
Azért kérdezem, mert én a bekapcsolt gépből és modemből csak kihúztam a csatlakozókat és átdugtam a routerbe a helyükre.
Várom válaszod! -
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7549 üzenetére
Beállítottam a Dynamic IP kapcsolatot, de sajnos még mindig nem megy vele a net
A hálózati központnál ezt mutatja, illetve a képernyő jobb alsó sarkában ahol a hálózati jel is van ott mutat egy sárga felkiáltójeles háromszöget és azt írja, hogy nincs internetkapcsolat!? Ha esetleg az segítene, hogy feltöltöm ide a webböngészős TP-Link menü status füléről egy képet az adatokkal?, akkor rakok fel olyan képet is!? -
kerbelne
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7547 üzenetére
A szolgáltató a VIDANET: Erről megy a kábel TV és a NET is. A két lehetőség közül szerinted melyiket kellene megpróbálnom, illetve a ADSL (PPPoE) csatlakozáshoz milyen felhasználó névre és jelszóra lenne szükségem, hogy működjön, mert albérletben vagyok és én csak a netet UTP kábellel csatlakoztattam a modemhez és azonnal ment a gépen az internet?!
-
Tomate
veterán
válasz
Intruder2k5 #7544 üzenetére
T-s vagyok. Már jó, csak egy kis idő kellett neki. De el nem tudom képzelni miért nem nyitotta meg...
-
OCG
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7537 üzenetére
Szia!
Próbáltam, nem vált be (átírtam, elmentettem, restart de semmi változás). Egyedül a router kiiktatása oldja meg a problémát
Amúgy a routert elég régóta használom, semmi gondom nem volt vele soha...én inkább abban vagyok egyre biztosabb, hogy nem a digihez kell menni...
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Intruder2k5 #7539 üzenetére
Én is így vagyok vele, hogy inkább megveszem a drágábbat, valahogy a TP-link/netgear/edimax egy kategória nálam.
-
Laslow
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7537 üzenetére
Őszintén: annyi rosszat hallottam már mindenféle márkás routerekről is, hogy időnként lefagynak, stb, és mindehhez még jóval drágábbak is egy 4-5.000 Ft-os TP-LINK-nél, hogy szerintem megéri TP-LINK-et venni - évek óta használom, és ez az első problémám vele. Most mielőtt újraindítgattam épp 111 napja folyamatosan online volt (akkor költöztem az új lakásba, csak amiatt lett kikapcsolva), tette a dolgát hibátlanul, a nagysebességű és sokszálú torrentezés sem árt neki. Ez a gikszer meg remélem a DNS szerverek átírásával megoldódik - délután kipróbálom.
-
Laslow
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7525 üzenetére
Sajnos az MTU csökkentése sem oldotta meg a *.gstatic.com szerverekhez csatlakozás problémát (1480-ról 20-asával 1400-ig vettem vissza, majd próbaképp 1300-ra, de semmi javulás, így visszaraktam 1480-ra). Van még valakinek ötlete? (Elég zavaró, hogy használhatatlanná vált a Google Maps, meg igazából már az is, hogy hiányoznak az ikonok a Gmailből és a Google+-ból.)
-
Zedlog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7528 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
A laptop 3 hálózatot lát még az enyémen kívül. A csatornát átraktam a 6-ról (állítólag minden routeren az a default) 9-re. Intel wifi van a laptopban, a saját vezérlőjével és az xp vezérlőjével is próbáltam. Semmi változás, 10-11 Mbit/s.
A programot ki fogom próbálni. Köszi.
-
Laslow
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7525 üzenetére
Hát, nagyon fáradt lehettem tegnap este, ha ezt nem találtam meg...
Ma ismét próbálkozom!
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5 #7520 üzenetére
Hát igen, de ez akkor is szégyen, ami történik. Van, hogy tök jól megy, múlt héten például semmi baja nem volt. Azelőtti héten szinte minden nap szakadt, egész nap rohangáltam, és reseteltem a routereket. Most megint ezt csinálja, ez így nem állapot
Főleg, hogy Magyarország egyik vezető telekommunikációs cégéről beszélünk
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7503 üzenetére
És esetleg tudsz javasolni egy olyan routert amiben van ilyen funkció? Az ára minél kevesebb annál jobb.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5 #7493 üzenetére
Ééés örök hála!
Azthiszem.. ezt örökre az agyamba vésem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5 #7493 üzenetére
Wao.
Eddig világ életemben kihúzva reseteltem. És eddig müködöttDe most megpróbálom.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5 #7491 üzenetére
Nem, kihúztam a tápot is
Tudom, hogy elvileg 10mp is elég kell, hogy legyen.. de ez nem reagál semmire. Pedig hallom-érzem ahogy benyomom a gombot a fogpiszkálóval -
Freddy TNT
őstag
válasz
Intruder2k5 #7479 üzenetére
Hello !
Kössz a választ. már majdnem kidobtam a routert
Ha előfizetek pro-ra akkor ezek a korlátok ugye megszűnnek ? Szóval nem fog blamálni, hogy hetente új IP-m van meg frissíti rendesen a DNS-t ?
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5 #7475 üzenetére
Van egyébként kábeltesztelőm, csak elem nincs hozzá
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5 #7473 üzenetére
Még nem álltam neki, technikailag ez most nem megoldható, a kollégáimnak kell a net, de majd később megpróbálom
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5 #7471 üzenetére
A segítségedet köszönöm!
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5 #7469 üzenetére
Arra gondoltam, hogy rebootolom a routert, az talán segít. Egyébként eddig, ugyanezekkel a beállításokkal működött a történet. Meg a net is megy, tehát nincs vele probléma, csak értetlen vagyok, hogy miért van ez
Egyébként ebbe a routerbe megy az a netkábel, ami a szolgáltatótól kapott routerből jön. Tehát az adott router (amivel probléma van) osztja szét a netet a switch-ekbe, és további routerekbe. Arra is gonoltam, hogy a szolgáltatótól kapott router fos, de ebbe nem tudok belépni ugyebár ://
-
4EYE
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7466 üzenetére
ok,de a paradicsom nem tudja a repeater bridge-t ami nekem elkerülhetetlen lenne!
-
VIBO
őstag
válasz
Intruder2k5 #7460 üzenetére
kábel sztem nem lehet mert ha kihuuzom az én gépem, akkor a másik gépen megy faszán.....
nem értem. és a router meg másik helyen ment rendeesen...
-
VIBO
őstag
válasz
Intruder2k5 #7458 üzenetére
hard reset a reset gomb hátul ugye? az megvolt.
firm legujabb van rajta.net szaraxik a másik gépen. nagyobb adatforgalmat igénylő oldalaknál van time out...
net a wan csatiban van.
admin felületbe be lehet lépni
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #7432 üzenetére
Akkor lehet kipróbálom most azt. Egyébként vissza lehet tenni a gyári fw-t, ha valami gebasz van?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #7430 üzenetére
Tomato-t még nem használtam, csak DDWRT-t korábbi routeren, melyik a jobb, vélemények?
-
Phvhun
őstag
válasz
Intruder2k5 #7421 üzenetére
Digi lan, 20-as.
-
Phvhun
őstag
válasz
Intruder2k5 #7419 üzenetére
Mostanában kezdte el ezt csinálni, régen ment rendesen, és a router a szűk keresztmetszet, kb felezi a net sebességét.
Router nélkül nincs semmilyen probléma. -
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7409 üzenetére
Szia !
Igen arról van szó.
-
Santosh
tag
válasz
Intruder2k5 #7391 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged, a hard reset segített.
Az előző kérdésemre visszatérve, most egy rokonnál vagyok, neki TP-Link TL-R402M routerje van, és ugyanazt a hibát mutatja, amit a másik TP-Link routerrel tapasztaltam. Ebben az esetben is, ha közvetlenül modemmel csatlakozok, gyönyörűen tudok tölteni fel ftp-re.
-
Santosh
tag
válasz
Intruder2k5 #7388 üzenetére
Igen, próbáltam azt is, már a legújabb van fent, de az sem segített. Azért nagyon köszönöm! Remélem valakinek majd beugrik valami, ami megoldja a problémámat. Jó ideje küzdök már ezzel.
-
Santosh
tag
válasz
Intruder2k5 #7386 üzenetére
TP-link TL-R860
-
Santosh
tag
válasz
Intruder2k5 #7384 üzenetére
Köszi a tippet, sajnos már próbáltam passzív módban, FileZillával, TC-vel, FlashFXP-vel is. Ugyanaz a tünet...
-
S. Szabi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7380 üzenetére
Erről jut eszembe, ebben a szoftveres dologban lehet valami, mert magához az antennához nem nyúltak, de mintha gépről szoftvert frissítettek volna rajt
-
dr.bubo
őstag
válasz
Intruder2k5 #7377 üzenetére
Kösz, ez felett elsiklottam.
Akkor előfordulhat, hogy a tp-link router nem működik együtt a szolgáltató eszközével.
(Nekm régebben a Neteasy-vel, volt ilyen problémám. Az SMC routerrel nem tudtuk használni, a Linksys-el simán ment.)
Akkor, ahogy tanácsoltad, másik fw felrakása segíthet. -
ferke1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7372 üzenetére
Igen, meglepő a hasonlógág
Én próbáltam egy másik routert is, de ugyanaz a márka tl-wr542g. Ugyanaz volt az eredmény...Köszi a tippet feltettem a másik firmwaret, most tesztelem, hátha...
-
S. Szabi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7368 üzenetére
Igen a router és a gép között kábeles kapcsolat van + egy laptophoz, telóhoz Wi-Fi
7370: Meglepő a hasonlóság a két eset között
-
S. Szabi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7366 üzenetére
Reset nem segített, frissítettem a firmware-t is, de ugyan szakad :S
Valami más lesz itt a baj
-
S. Szabi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7364 üzenetére
Igen, gyakorlatilag switch-ként működik. Amúgy, ha csak egy gép megy róla, akkor is meg-megszakad a net :S. Ja, és ha simán switch-el osztom meg a netet, akkor sincs szakadás.
Talán kipróbálom még úgy is, hogy a switchbe megy a net, abból a gépre, és a routert is rákötöm a switchre, mert elve a Wi-Fi miatt kell a router -
S. Szabi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7361 üzenetére
Nem igazán értek a hálózatos dolgokhoz, de WAN portba nem működik, csak sima LAN-ba. (netes szerelők is mondták, hogy ez így működik ennél a netnél) Ha bedugom akármilyen gépbe, akkor is megy, nem kell semmit állítani az adott gépen.
Azt hol tudom megnézni, hogy DHCP vagy PPPoE?
-
URH
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7330 üzenetére
Hát srácok én passzolok. Ha megpróbálom át tenni ugyan abba a tartományba a 741-est kiírja, hogy nem lehetek ugyan abban a tartományban mint ahol a wan cím van.
Intruder2k5: nem igazán értem amit írsz. a 741-es x.x.2.1-ben van. Ez a probléma, hogy nem is tudom át tenni x.x.1.x-be. Az hogy tartományon belül megváltoztatom az ip-t, nem igazán visz előre.
A DHCP-t meg ha kikapcsolom a 741-esen ezekkel a fentebb általam leírt beállításokkal, akkor nem lesz netem. Ha a másikon kapcsolom ki akkor a báttyám gépén nem lesz net. És ugyanúgy nem tudom őket egy tartományba tenni.Kezdek teljesen összezavarodni. Egyszerűen már fingom nincs, hogy minek milyen címet adjak.
-
loofi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7316 üzenetére
Hardveres kapcsoló nincs rajta, vindózba meg már úgy próbáltam letiltani, hogy a hálózati kapcsolatoknál a "vezetéknélküli hálózati kapcsolatok"-at letiltottam, de úgy sem hozott be semmit
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7299 üzenetére
Aham, felraktam ,már a gépre. Nagyon ajánlott kábelen csinálni ezt? És ezzel a progival is a trx fájlt rakjam rá?
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7297 üzenetére
A legfrissebbel, meg egy régebbivel is(2010). Innen vettem a linkeket[link] Ezzel az alkalmazással a gyárit is vissza lehet adott esetben erőszakolni?
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7295 üzenetére
Az mi?
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7293 üzenetére
Nem b1, sima rtn13u. Tuti.
Most olvasom hogy kábelen ajánlott, én wifin próbáltam, ez lehet gond? Mondjuk amikor a gyárit frissítettem, akkor is wifin csináltam, ha jól emléxem.
-
nagysuhi
tag
válasz
Intruder2k5 #7284 üzenetére
Ettől nem biztos, hogy menni fog. Nálam sem működött, már a 3. routerrel próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest