- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Szia
Megcsináltam. Tehát az eedigi 20-as csomagról 60-as lett
Amikor speedtest-tel mérek - 5-10Mbps között van a sebesség
Torrentel az eddig megszokott 2.1 MB/s helyett előbb elkezdett zúgni 5MB/s -sel.
Mondjuk most újra visszaállt a 2-2.2Most akkor mi van ilyenkor?
Cseréljem a routert? -
kopolya
csendes tag
igen, még az is fontos infó, hogy az időképes fw a tplinkes menet szerint került a routerre. Ez a fw megengedte a meteoplug telepítését. A meteoplug viszont nem engedte az időképest érvényesülni, ekkor vetettem be olyan segédprogramot, mint a putty. De nem alakultak jól a dolgok...
-
kopolya
csendes tag
Szia, a történeti hűséghez hozzá tartozik, hogy az idokep.hu-ra akartam a routerrel, mint IP modullal adatokat küldeni. Ezér fw-t cseréltem, sikerrel, de nem működött a kommunikációja az időjárás állomással. Ezért egy meteoplugos fw telepítettem rá. Ettől kezdve jó lett. Menetközben a korábbi hiba okára is rájöttem, így az időképes fw újratelepítését hajtottam végre. Ekkor veszítettem el TL-MR 3020-at...
-
pety27
tag
Igen, akármivel csatlakozok még rá a wifire , rövid időn belül elmegy a net... legyen az telefon ,tablet,másik laptop.... a wifi csatorna eddig auto-n volt, de próbálgattam már kimondott csatornákat is , de semmi ..
a jelszó nagyon egyszerű nincs benne semmi ékezet,csak pár betű és szám -
almos94
aktív tag
Voltam a múltkor egy havernál és nála van WiFi. Bekapcsoltam mobilon a wifit és nem fogta a jelet. A telefonnál külön hozzá kellett adni a hálózatot és ugyanigy számitógépnél, majd azután már tudtam csatlakozni, de előtte semmilyen jelet nem láttam. Na igy szeretném én is megcsinálni,ha lehetséges. Egyébként egy TP Lin kwr941nd routerem van.
-
Faterkam
addikt
Sajnos a fix. 10-es csatorna a következő újraindításig volt jó :/ Január óta van wifink azóta kb ilyen leterhelt a környék, 17 lakás, a mi lakásunk iszonyat pici, a routertől a laptop kb 2-3m-e van. A wifit a laptop, meg néha 1 telefon és tab. használja. 99%-ban a laptop. De mondom, nekem csak az nem világos, hogy net gondom csak az új router vásárlása óta van. 2x már a nagygépen is elment a net, de az kábelen kapja. Ott a ki-be kapcsolás segített. Teljesen tanácstalan vagyok már...
-
Faterkam
addikt
Én azért vettem ezt, mert elolvastam az ajánlott routereket, és ez középmezőnybe volt, nem a legrosszabb, de nem is a top modell. Nekem ez a második Wifi-s routerem. Tehát kettőből tudok véleményt mondani, Dlink minden működött 1 antennával, Tplink 2 antennával állandó Wifi gondok. Addig léptem le-fel a hálózatra, amíg meglett a 10Mb-es Wifi sebesség. Megnéztem, ez a 10-es csatornán van. Most elmentettem 10-es fixre. Mit tudok még tenni én egy átlag user? Ha megint lemegy a sebesség kézzel átváltom a csatornát? Ezért gondoltam, hogy jó az auto beállítás, mert ezt a routernek kéne megtennie nem? Köszönöm az eddigieket, ha van ötleted, kérlek oszd meg velem
-
Faterkam
addikt
Ok, én ezt megértem, de az előző router soha nem csinált ilyet, hogy a 10Mb-es net 0,5 Mb lett :/ Egyszer beállítottam, auto mód, én nem piszkáltam a csatornákat, és ameddig meg nem halt, addig volt wifi is rendesen. Ezt nem értem, hogy miért csak a Tp link csinálja, és ahogy olvasom másnál is van ilyen gond
-
lcee79
addikt
Hi!
A net biztosan jó, meg ugye egy menüből indított reboot vagy a kihúz-visszadug módszer után máris jó
(anyósom ott dolgozik és ő nézette meg a logokat a szolgáltatóban nem bízom természetesende miután ő is ezt látja a kollégájával, akkor már azért biztosabb a tényállás
)
Ezt a csatorna dolgot még nem néztem sosem.
Most munkában vagyok, de majd ha hazaértem megnézem mit látok a programmal -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Azt hiszem TL-WN751ND. Win 8 alatt egyből ment, nem kellett állítani rajta. A router beállításai elvileg rendben. Ugyanitt egy iPhone 4S olyan 30-40/9-10 megabitet tud. Elvileg akadály sem nagyon van, mert kb. 8 méter van két nyitott ajtó között, a router 3 antennája pedig erre néz.
-
sonaj0203
aktív tag
Köszi
Ez van meg TP-LINK TL-WR740N
-
Flynn
csendes tag
a vevőegység tartománya 192.168.2.1
a routeré 192.168.0.1
ha routerként használom akkor a kapcsolódás típusa dynamic ip. a wifi b/g/n mixed, auto channel (mivel tanyán lakunk nincs zavaró szomszédés emiatt titkosítás sem kell
)
switch-ként pedig wan portból átdug egy lan-ba és dhcp kikapcseste letesztelem máshol is, és hozok egy cserét,h megnézzem az hogy üzemel nálam
-
Flynn
csendes tag
reset megvolt, pont azért mert egyszerűen nem tudtam sehogy elérni. ezután jöttem rá,h wifin megy. ütközés nincs, más tartományban vannak. a hiba pedig látszólag magától jelentkezik, nem állítgatás vagy újraindítás után. volt még egy gondolatom,h esetleg melege van, mert fent volt a padláson, ahol most ugye nagyon meleg van. de sajnos ezelőtt is előjöttek a gondok amikor nem volt ilyen kánikula, csak nem ilyen konstans jelleggel volt rossz
-
pjen
félisten
Szerinted az hogy "kellett két reset hátul" a beállításhoz tartozik és ez a hozzáértés.Akkor akár fegyelmit is adhatott volna a routernak.milyen beállítási hiba van akkor:hazaviszem,haver 10éve rendszergazda beállítja,2 napig kiváló majd leáll ujraindítom,kiváló majd leáll...kettő egymás után.Tp link nem kell!!!!
-
Delta×
senior tag
és az nem befojásolja a dolgot hogy a T-home nak van ilyen alapvető akármije ? Egy ilyen aszfalt rúter ami a tv-be és a telefonba si megy de van rajta 3 sz gépnek való kimenet ebből próbáltam beopcionizálni az én rúteremet .. Szóval akkor majd csatlakozzak fel a rúter bioszba és setupoljam a dolgokat ?
-
Megcsináltam amit tanácsoltatok , és lám , a 192.168.0.1-ről azonnal be lehet lépni. Viszont az előző szolgáltatómnál pppoe csatlakozás volt amit szépen végig tudtam játszani a router saját installjából, de ennél a kábeles akárminél úgy tudom hogy az eszköz MAC címe alapján kapom a netet. Az eredeti kérdésem csak ennyi lett volna tegnap este, hogy miként lehet így konfigolni a routert, vagy ilyen esetben csak a wifi-m lejelszavazása miatt érdemes beüzemelni egy routert?
-
-
Igen,mert jelenleg az a kék kábel van használatban netezésre, amit a routerhez kaptam,és azzal sem érem el.
A ledsor is mindent kijelez ,a portokat is ha van bennük madzag, a reset-nél is szépen bevillan minden.
A másik kábellal is működik a net.Mindig ugyan ez a hiba, meg 'nem azonosított hálózat'
Nem vagy véletlenül Győrben?
Jó pénzért megnézhetnéd a verdát
-
-
Azt sajnos nem tudom hogy mit értesz munkaállomás alatt, ha jól gondolom talán a PC hálókártyáját.Amúgy lehet itt lesz a kutya elásva, ugyanis ha a kábelt betolom a hálókártyába, a másik végét a router wan portjába , akkor sem történik semmi, így sem érem el az adminfelületet.
-
Köszi a választ, a lentebb megadott címen valóban van egy puritán kezelőfelület a Motorolához, de gyakorlatilag beállítási lehetőségeket nem tartalmaz.('DHCP enabled' viszont alapból)
Egyébként jelen pillanatban a felállás a következő : a modemből megy a kékkábel a router egyik portjába, a másik madzag a hálókártyából a másik portba, a WAN üres. A net így is remekül működik. Viszont az egyik IP címmel sem jutok el a router adminfelületére. -
-
-
pjen
félisten
nagyon jó router,amíg müxik a 3 szint összes helységében minimum jó a jelszint,simán nézek vele serviió-n keresztül hd filmeket.(a d-link szaggat),aztán lekapcsolok mindent kivéve modem(a telefon miatt)és router mert nehézkes hozzá férni.Reggel ujra kell indítani.Mondom 2 honap alatt a második.
-
bigdady
nagyúr
kali, látom kened ezt a témát nem tudod a routerem mitől fagyhat le random pár naponta, ekkor elérem az oldalát de lekapcsol a pppoe-ről, és reboot után újra tökéletes...
Ez van a logban ilyekor:May 19 21:09:13 pppd[728]: No response to 3 echo-requests
May 19 21:09:13 pppd[728]: Serial link appears to be disconnected.
May 19 21:09:13 pppd[728]: Connect time 859.8 minutes.
May 19 21:09:13 pppd[728]: Sent 15921776 bytes, received 12974369 bytes.
May 19 21:09:13 pppd[728]: Connection terminated.
May 19 21:09:13 pppd[728]: Terminating on signal 15
May 19 21:09:16 WAN Connection: WAN was exceptionally disconnected.Restore sem segitett...
-
nlivia
csendes tag
PPPOE kapcsolat beállítva a szolgáltatótól kapott felhasználónévvel, jelszóval.Sajnos kábelem egyelőre nincs másik, azt most nem tudom kicserélni. az is okozhatja a gondot?
Amúgy köszönöm a válaszokat, általában nem szoktak kifogni rajtam a számítógépes beállítások, eddig mindent megoldottam, de mivel routerem most van először, gondoltam inkább kérdezek, nehogy valami hülyeséget csináljak. -
-
laceszgamer
addikt
Model: TL-WR740N Ver:4.2
Az a baj, hozzáérni sem tudok, mármint a böngészöböl, probáltam a
192.168.1.1 et ami a papirján van és a http://tplinklogin.net et is ami a router matricáján van, de mindkettöre annyit ir egy idö után hogy nem válaszolt.Szerk. Illetve a logot hol nézem?
-
laceszgamer
addikt
Boltban más rendszerrel történt a teszt.
Amiket itthon próbáltam a sajátom is szürke és amit hoztam az is szürke, a routeren nem tudom mikori a firmware, körülbelül 1-1,5 éve lett véve, azóta nem volt hozzányúlva iylen téren, boltban akkor is beállították, cska össze kellett dugnom és ment is. -
XDModesty
aktív tag
nem nem megy úgy se, nem volt frissítés, a jelszó sima karaktereket tartalmaz. gyári beállítás pedig volt már és az se segített. az a fura, hogy random néha megjavul és akkor rendben működik. múltkor féll napig szar volt, utána működött 1 napig, most este óta megint rossz. létezik ilyen hogy a wifi vevője valahogy hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SkyShowtime
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Home server / házi szerver építése
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest