- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
big-J
őstag
Legion Go sokkal jobb, 7" telefon kijelzo vs 8.8" tablet kijelzo. Far Cry 6-ban a Go-mon 15 centire kell nezzem hogy lassam az ellenfeleket akik messze vannak akik mar ramlonek. El se tudnam kepzelni a PC-re optimalizalt jakekokat telefon kijelzon.
Feliratok, HUD, igy is pont hatarat surolja a hasznalhatosagnak. -
Dester31
tag
válasz
VincentVG #43 üzenetére
Itt nem az a lényeg ugye, hogy 40-re lockolja az fps-t és kész, hanem a kijelző is 40 Hz-esként működik, villan is a kép egy tisztességeset, amikor átteszi. Erre rájön a vsync, és ha a Deck ereje megvan a 40 fps-hez, amit azért nem olyan nehéz összelőni a játékokkal, akkor gyakorlatilag vajsima lesz a kép. A játékok többségénél teljesen jó így (de ahogy írtam, nem mindnél, van, ahol kell a 60 vagy 90 fps).
És hogy miért? Mert a 40 fps a képkockagenerálás idejét tekintve félúton van a 30 és a 60 fps között:
The frame time for 40 FPS (2.5 ms per frame) is halfway between 30 FPS (3.3 ms) and 60 FPS (1.67 ms) but takes roughly 1/3 extra horsepower (it’s more complex than that of course). That’s why it’s such a sweet spot and seems a lot smoother than you expect just looking at the number.
-
JoeYi
őstag
úgy látom az előző is 350ről indult és black friday környékén beesett 250-re
-
X2N
őstag
-
VincentVG
senior tag
teljesen egyetertek h a kijelzo meret mennyire fontos es igy lefele nem annyira dramai.
(nalam is van minden 144-tol 60ig)arrol viszont megyoztel h ha a kozeleben leszek, egyszer megnezek (kivancsisagbol) egy 40-re lock-olt SD-et. ( bar kicsit pesszimista vagyok addig is, kornyezetben switch volt azt tesztelgettem alacsonyabb FPS-el, de teny h nem lockolt 40et.)
-
Dester31
tag
Szerintem nem láttad még akkor a 40-re lockolt Steam Deck képét. Én se hittem el először. Vakteszten tuti megbuknál.
Hozzáteszem, bár őskövület vagyok, de van némi fogalmam a témáról, a Vectrex ultrasmooth vektoros kijelzőjétől azért hosszú volt az út, most 144 Hz-es a monitorom, és a tévé is 120-as. Látom a különbséget, ha bárki esetleg kételkedett volna... Ekkora kijelzőméretben, a kanapéra vagy útközben egyszerűen nem kell 120 Hz meg raytracing, tök fölösleges.
(Monitoron, tévén 100 fps alatt én is sziszegek azért.) -
VincentVG
senior tag
atya-eeeg ezek a hozzaszolasok mikor kopnak ki
bocs de gigalol.
( a legviccesebbek a PS forumban voltak par eve 30 vs 60fps - hulye pc-sek nem is lehet latni, emberi szem etc. aztan amikor vegre tudott eleg sok cimnel 60fps-t a PS4 de foleg a PS5 akkor azert hu de smooth )
de termeszetesen ha neked ugyanaz 40el is akkor hajra - es oszinten irigyellek. tenyleg
-
Dester31
tag
válasz
VincentVG #26 üzenetére
Hagyjuk már ezt a bigott fps hajhászást. Egy 40 fps-re lockolt (és annyira is állított kijelző) folyamatosabbnak érződik, mint egy kicsit hullámzó 50-60 fps, bármilyen meglepő. Nem mondom, van olyan játék, ahol számít az fps (Ori, Pinball FX3, stb), de mondjuk egy Horizon Zero Dawn TÖKÉLETES 40 fps-sre lockolva a Steam Decken.
-
-
hokuszla
senior tag
Kínaiak akarnak japán pályán játszani
The Best-Selling Video Game Consoles of All Time
PlayStation 2 (Sony) – 159 million
Nintendo DS (Nintendo) – 154.02 million
Nintendo Switch (Nintendo) – 141.32 million
Game Boy/Game Boy Color (Nintendo) – 118.69 million
PlayStation 4 (Sony) – 117.2 million -
Sidorovich
senior tag
Nekem nem ez a tapasztalatom, és ismerőseim zömének se. Egyik jóbarátom egy kifejezetten gagyi, belépőszintű ASUS laptopot nyúzott majdnem 10 évig. Persze vannak selejtesek, de az hatásvadász túlzás, hogy 3 év után tömegével hullanak el a laptopok. Viszont kíváncsi lennék egy statisztikai adatra, hogy a legyártott és ténylegesen használatba vett laptopok hány %-a hal meg mondjuk 5 éves kora előtt. De szerintem túlnyomó többségük nem. Persze azért egész nagy a minőségi szórás, de még a fogyasztói piacra gyártott gamer notikkal se volt problémám. A minőségibb workstation gépekre (pl. Lenovo ThinkPad, amit én is használok munkámhoz) pedig kifejezetten fogadni mernék, hogy 6-8 éven belül nem lesz bajuk. Az én munkahelyi 8 magos laptopom heti 40 órát pörög 4.0 Ghz felett. Eddig 2 év után semmi baja. Előző helyemen egy hasonló Dell volt, 4 év és egy pohár víz balesete után is tökéletesen működött.
"Nem véletlenül szoktak kisebb teljesítményűek ezek a mobil procik lenni a desktop-hoz képest"
Szerintem azért nem, mert nincs hely lehűteni, és akksiról is működniük kell. Nem hiszem, hogy a forrasztás miatt."Annak a Ryzen-nek nézz inkább utána miért is megy 95 fokon, az csak beállítás kérdése,"
Nem kell utánanézem, tudom miért melegszik: egy 12 literes SFF gépházban van, kicsi hűtővel. BIOS-ban beállítottam, hogy 70 foknál vegyen vissza, azóta nem megy 70 fok fölé, teljesítményben pedig 90%-át hozza így is. Viszont ezt egy átlag user nem fogja megtenni, gyári beállításokkal 95 fokon menne, és szerintem 5 éven belül úgy se lenne semmi baja. -
Robitrix
senior tag
Azért ez az AMD Z1 Extrem CPU egészen szép teljesítménnyel müködik. A maga 8 mag 16 szálával valahol egy 5700 és egy 5700X közt van a teljesítménye ráadásul pár száz Mhz-el feljebb megy a turbója. A GPU rész viszont azért harmatosabb, mint az asztali gépek dedikált grafikái.... Igaz egy asztali gépnél nem 30 wattból kell vitézkedni. Ott bele fér a 300-400 watt áram felvétel is a cpu/GPU-ra. Szóval ahhoz képest, hogy nagyjából 10-ed annyi áramból kell kihozni tényleg ütös.
-
X2N
őstag
válasz
Sidorovich #32 üzenetére
Döglenek azok is nem kell aggódni, gari időt kibírja az is jó esetben(3évet
)a probléma ott van hogy ez még kisebb mint egy laptop, és teljesítmény azért van rendesen, így még kevésbé tudod hűteni. Az ólommentes forrasztás nem bírja a sok hőingadozást, nem úgy mint régen az ólmos bga forrasztás. Ólmos forrasztást használnak a mai napig minden olyan helyen ahol kritikus a megbízhatóság. Nem véletlenül szoktak kisebb teljesítményűek ezek a mobil procik lenni a desktop-hoz képest, itt az a király aki célhardvert gyárt mint a nintendo a SWITCH-el, vagy a sony anno a PSP-vel, a psp-ben 270-300MHz-es processzor volt csak, és egész nap nyúzhattad,jóformán ps2 grafikájú játékokkal kis kijelzőn.
"Ezeket erre tervezik." Nem, ezeket arra tervezik hogy te megvedd, és működjön 3 évig, a lehető legtöbb bevétellel, aztán kalap-kabát. ASUS ráadásul jól rá is rakja a ROG felárat.Annak a Ryzen-nek nézz inkább utána miért is megy 95 fokon, az csak beállítás kérdése, nekem a 80-at se éri el a 7950X és ugyanazt/több teljesítményt tud attól függően hogy állítom a hűtést...
-
Sidorovich
senior tag
Gondolom nem bírja rosszabbul, mint a gamer laptopok BGA forrasztása. Ott is a 80-90 fok egyáltalán nem ritka. Nekem is zavarta a szemem, de a gyakorlatban soha egyetlen laptopom nem romlott el (igaz, 3 év után általában eladtam őket a következőre frissítés miatt), de ismerőst se tudok ilyet, akinek meghalt volna a laptopja. Ezeket erre tervezik. A Ryzenek elvileg 95 fok körül kezdenek csak throttlingolni, desktopon is.
-
VincentVG
senior tag
persze a switch is egy nagyon jo alternativa. nekem is volt PSP-m de en mindig arrol almodtam h valami majd egyszer "mindent" visz. es nem 20-30 fpsel akadozva.
(+++ vegre elfogadhato battery life-al / 2 ora nekem amugy is eleg egyszerre)ha akarom maxon, ha akarom indie, AAA, PS emulator. barmit. (pl FIFA, tv-n nem kot le handhelden imadom, utazashoz egy egy rovidebb meccs hibatlan)- es ja persze a windows neha szivas, de valamit valamiert.
-
X2N
őstag
válasz
VincentVG #26 üzenetére
A handheld mindig is kompromisszum lesz, nekem PSP volt anno, arra amire kellett bőven jó volt, még sok is, Costum Firmware-el meg mint számítógép használhattad
Handheld-en én nem feltétlen AAA címekkel tolnám amúgy sem amihez kell bill+egér. Ha most handheld-et kellene vennem én a nintendo switch-el szemeznék.
-
VincentVG
senior tag
steam deck: ha eleg a 30fps es a 720p ( + OLED) az a tokeletes valasztas.
ha AAA cimek kellenek , max power, 60-120fps el full HD-n akkor ki kell fizetni a felarat. ennyire egyszeru a matek.
( igen a turbon huzamosabb ideig hasznalasrol azert en is megneznek egy tesztet, de majd csak 1-2 ev mulva leszunk okosabbak )
ha van ra zseton, akkor ez most egy brutal jo handheld.
-
affli
tag
"Ez azonban még mindig jóval több annál, mint amit az eredeti Ally tudott, hiszen az külső táplálás nélkül csak a 17 wattos Performance beállítást volt hajlandó használni."
Ezt még mindig nem tudom, honnan vette a kedves cikkíró...
Nincs csatlakoztatva áramforrásra, mégis 25 watt... jééé... Ne haragudj már meg, de volt egyáltalán a kezedben ally -
X2N
őstag
Nem rossz eredmény egy ilyen kis cucctól, de gondolom ezt töltőbe bedugva kitolt TDP-vel tudja, szerinted meddig fog ez így megbízhatóan működni? Mikor enged el a BGA forrasztás? Ha már egy ilyen rövid cinebench alatt eléri a 80 fokot azért az nem túl bíztató(persze ilyen hűtés mellet ez egész okés, gondolom ilyenkor a ventik dolgoznak rendesen...ilyenkor már nem throttingol? Lehet ezt alulfeszelni?
Steam deck sokkal olcsóbb, azzal nem igazán versenyképes ez a cucc. -
Dester31
tag
Ugyanez. A Steam Deck legnagyobb előnye a SteamOS. A Windows ehhez az eszközkategóriához suta lesz, hiába támogatják meg toolokkal. Nekem is van fenn Windows a Steam Deckemen dual boottal, de elsősorban nem játékhoz, hanem a gamer laptopomat is kiváltottam vele és ha kellene a megszokott munkakörnyezetem OneDrive-val és a megszokott programokkal.
De az, hogy bármikor elalszik 1 másodperc alatt és ugyanennyi idő alatt fel is ébred (SteamOS alatt), az hatalmas előny. Arról nem is beszélve, hogy érezhető, hogy az egész rendszert eköré tervezték. Nehezen tudom elképzelni, hogy erre a Windows bárhogy képes lenne (és hibamentes).És a válaszra: pont lesz....m az 1080p-t, a 120 Hz-et és a Raytracinget egy ennyire mobil gépnél. Tökéletesen elég a 720p, a 90 Hz (OLED), és a medium grafika. Ha raytracinget akarok, arra ott az asztali gépem 65"-os tévére kötve, 4K-ban. Az eGPU ára nevetséges. Meg úgy őszintén... kávét ne főzzön?
-
Így néz ki az Ally manual power menüje:
Nem 54, hanem 53W, mea culpa.
Amiről írnak az az előre definiált 15W performance (AllyX esetén már 17W), felette még ott a 25W Turbo mód és töltővel elérhető a 30W Turbo is...
Ezek a hosszútávú fogyasztási limitek, rövid távon jóval többet is fogyaszthat.
Ez meg saját mérés: -
ripla
addikt
-
válasz
Elementgamer #16 üzenetére
Miért, desktophoz nem kéne monitor? Tényleg ez a szint srácok?
BTW, az Ally-ban egy 8700G-vel majdnem megegyező APU van max 54W fogyasztással.
-
válasz
Elementgamer #14 üzenetére
Azt írtam, hogy kiválthat egy desktopot. Ebben hol a hordozás?
-
Továbbra sem értem miért választaná bárki ezt egy Steam Deck helyett.
-
affli
tag
"a 30 wattos Turbo üzemmód csak töltőre csatlakoztatva érhető el, akkumulátorról ez a profil csak 25 wattal dolgozik. Ez azonban még mindig jóval több annál, mint amit az eredeti Ally tudott, hiszen az külső táplálás nélkül csak a 165 wattos Performance beállítást volt hajlandó használni"
Az ererdeti ally is 25watton működik akksiról... a 165watt gondolom elírás. -
törölt tag
Bug-os volt vaszeg a driver, és 100-ból egyszer indult el a Crysis Remastered Collection bármelyik része. Egy hétig altatva volt a gép és a játék (ha véletlenül elindult), mert más megoldást nem találtam akkor erre a problémára. Későbbi driverrel nem volt ilyen gondom, így csak arra tudtam gondolni. Szóval offline játéknál működhet az altatás/hibernálás, de egy online játéknál már problémás lehet.
más: Multimédia, életmód, 3D nyomtatás kategóriába engedett volna első hsz-t írni, ami nagyon nem passzol a cikk szereplőjére.
-
solasola
csendes tag
Tudja ez a változat azt, hogy játék közben elaltatod a gépet, majd egy óra múlva folytatod ugyanonnan a játék újraindítása nélkül ?
Ez egy szuper feature a Steam Deck-en és a mobil játékkonzol kategóriában szerintem minimális elvárás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest