- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
evitiguF #11379 üzenetére
Direkt felírtam az adatokat még a fűtési szezon előtt és rátettem a gázóra tetejére a papírt. Itt van bent a gázóra az előszobában.
Ezeket az adatokat írtam fel : ( Vastagon szedtem itt is. )
2024.04.09 - utolsó éves leolvasás dátuma
Gázóra állása : 3008 m3MVM honlapján jelezte, hogy a becsült fogyasztásunk : 1611 m3/év Szépen felírtam a papírra ezt is. Majd odaírtam :
2025.04 - várható leolvasás. 4619 m3 MAX !!!!
Tehát szépen felírtam magamnak, hogy tavaszig max 4619 m3-t mutathat az óra ...mert akkor megvan az 1611 m3 fogyasztás.Erre most nézem a honlapot és keresem ezt a becsült értéket....de sehol nem találtam....aztán a részszámlaérték módodításánál ez fogad :
Na kérem.....megint kavart az MVM -
asdf_
veterán
válasz
evitiguF #11379 üzenetére
Nem fix a m3. MJ-ban van megadva a kedvezményes mennyiség, de van ahol (átlagban) 35-ös (import), van ahol 29-es (helyben termelt és elosztott, lent délen) gáz van így az eltérő fűtőérték miatt eltérő gázmennyiség a kedvezményes. Hogy hogyan lett csak 1600, azt mondjuk nem tudom, ha annyi lenne a rezsicsökis limite, akkor 39 MJ/m3-es szupergázt kellett volna kapnia
.
-
amargo
addikt
válasz
evitiguF #9228 üzenetére
Van a honlapon egy kalkulált szám, ha nem diktálós vagy, de talán akkor is.
Ez egy kalkulált szám, átlehet írni, semmi gond vele. Szerintem elég jól tudnak amúgy saccolni (tényleg!) a gond azzal van, amikor 2022 nov-ben besaccolják egészen 2023 nov-ig a fogyasztásom (mondjuk 1111m3), majd kiderül, hogy 2023 szeptemberében végig 20 fok van és nyilvánvalóan erre az időszakra kevesebb kedvezményes gázt fognak adni nincs ezzel semmi gond, de könyörgöm, akkor ne ragaszkodjanak már ahhoz az egész évi 1111m3-hez legyen elég ilyenkor a 1011m3 vagy x, kalkulálják újra, ne az éves elszámoló számlához igazítsák ezt az eseményt ebben az esetben, mert ez így eléggé félrevezető.A levelezgetéssel is csak ennyire szeretnék rámutatni.
#9226 Sz.L.: igen van ilyen, ami rossz értéket mutatott pl nálam is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
evitiguF #9222 üzenetére
A 189 m3 akkor jön ki amikor nincs átírva a fűtőérték sor a táblázatban? Ha igen akkor azt a 20 éves átlag adatai alapján számolja ki és amikor átírod a saját letöltött fűtőértékedet akkor fogja jól számolni. Hogy most m3-re mennyire pontosan számol azt nem tudom, mert még nem kaptunk számlát és nem tudtam visszaellenőrizni.
-
rmihaly
tag
válasz
evitiguF #9019 üzenetére
Szia!
Leírtam #8979 hozzászólásban.
Mivel az idei szeptember, október a 20 évi átlaghoz képest jóval melegebb, így az ebben elfogyasztható kedvezményes gázmennyiség is kevesebb, mint a 20 évi átlagos hőmérséklettel számolt mennyiség.
A vegyes, a fűtési jelleggörbét folyamatosan újraszámolják, ahogy jönnek be az aktuális időszaki hőmérsékletek.Az én felhasználási helyemen 2023 szept 15 - okt 14 között a kedvezményes mennyiség: 28m³-re jön ki.
-
evitiguF
senior tag
válasz
evitiguF #8828 üzenetére
Sziasztok,
valaki elmagyarázná, hogy hol ment el a matek?
[kép]
szeptember 16-án bediktáltam 10127-es óraállást
október 16-án pedig 10215-ös óraállást, így a különbség a feltüntetett 88m3.
Vegyes gázfogyasztási jelleggörbe, diktálós.
Az előző hozzászólásomban lekérdeztem, hogy mennyi most az iránymutató, ott az volt, hogy szeptemberre 37m3 októberre 143m3.
Így a szept 17-30-re elhasználható mennyiség 17m3, október 16ig pedig 74m3 lenne az én számításom szerint. Ez összesen 91m3.
Ez alatt maradtam, a számla mégis több lett.
Hogy október 16 - november 16 között beleférjek, mégis hogy kellene ezt akkor kiszámolnom?
Köszi előre is! -
balojazz
aktív tag
válasz
evitiguF #7876 üzenetére
20 cm EPS (16cm grafit), kombi kondenz gázkazánnal szerintem elérhető éves 800-1000 m3-es fogyasztás is. Ennél kevesebb nemigen, a 800 is csak inkább elektromos főzőlappal, elektromos sütővel és padlófűtéssel. Reálisabb az 1000-1200 (22 fokra fűtéssel). De ez csak egy laikus becslése. Viszont innentől lehet megtérülést számolni nagyjából. Gőzöm sincs, mennyi a szigetelés vagy a kazáncsere.
-
axioma
veterán
válasz
evitiguF #7869 üzenetére
Kazant hagyd addig amig nem szigeteltel, nulladik lepesben a teto fele [masodik szint felett, ha ferde falas akkor mondjuk nehezebb...]
Az ontottvas kazanod leginkabb tulmeretezett, meg nem kondenzacios, de a ketto egyutt nem hoz annyit mint a szigeteles.
A modern kazan - foleg ha a regi 'reflexbol' az also szinten van- ugy kezdodik, hogy kemenykorszerusites [beleles vagy csere], hogy a kenyszeraram helyett nyomassal megkuldott fust is az e'g fele tavozzon, nem a reseken at a lakasba. Plusz vagy csoben cso, vagy kulon frisslevegot vezetsz oda.
Raadasul beteszel most egy modern, de erre a hoigenyre tervezett kazant [nagyobb, dragabb, nagyobb kemenyigeny], majd ha szigetelsz akkor az lesz feleslegesen nagy... nem mukodik takarekosan.
Jelenleg viszont cserelni csak zartra lehet, vagy talan me'g ugyanolyanra mint van. Szoval szigetelj... es tarttasd karban a kazant. -
válasz
evitiguF #6175 üzenetére
Én is így számolgattam.
Meg más is. #6107Sylnálam így jött ki a matek, 20-i fordulónappal.
napok sz. hónap limit korrig. lim
31 augusztus 16 16,00
30 szeptember 38 22,99
31 október 144 76,43
30 november 217 165,24
31 december 306 253,25
31 január 329 314,16
28 február 271 289,69
31 március 223 272,70
30 április 117 182,87
31 május 36 90,77
30 június 16 28,56
31 július 16 16,34
Aztán lehet, hogy nem jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest