- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.bruszli.
senior tag
Napi használatra is alkalmas ( azaz megbízható működésű ) 6210-6310 készülék érdekelne. Szép állapotú,lehetőleg magyar és független kellene. Ha lenne valakinek,dobjon egy üzit.
-
.bruszli.
senior tag
Na lassan csak áttér az összes ősember...
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Stylewars_kp #21090 üzenetére
Az én kártyámon nagyobb volt a chip,mint a micro SIM...gondolom azt is ki kellett volna vágni.
Szóval a legegyszerűbb kicseréltetni,pláne ha ingyen van.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
KSparrow #19711 üzenetére
Valószínüleg azok korábbi hardveres verziók voltak. A prototype is több szakaszból áll,tulajdonképp a kiadás előtti HW / + primer SW az utolsó fázis,nyilván még ez is 'proto' amíg el nem fogadják,s ugyan ez a verzió kerül tömeggyártásra ( ami persze később még változik HW és SW szinten is )
-
.bruszli.
senior tag
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Don Pityu #19639 üzenetére
Újabb szép fogás...gratula !
Végülis az 1.3 mpx megköveteli az optikai zoomot ( ha az egyáltalán...bár lehet csak kitámasztó a TV funkcióhoz
) Komoly masina.
Mikori gyártmány ?És nekem is a SE c905 ugrott be róla elsőnek...főleg az oldala hasonlít,meg a forma; persze jó érzékkel belenyúltak a kínai szakik,ez sokkal egyedibb...
-
.bruszli.
senior tag
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Playstation1 #19576 üzenetére
Már van...
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Kalandor #19526 üzenetére
Ha már ilyen szépen 'összejöttünk' és meghallagatásra találnak a szavaink,akkor a korábban felvetődött kérdés még egyszer : van arra mód,hogy nyíljon egy SZAKMAI retro telefonos topic e mellé az OFF retros mellé ( ha már ennek a visszaállításától elzárkóztok ) mint több más téma esetében ?
Illetve ha itt marad minden az 'új iránynak megfelelően' akkor ennek az OFF topicnak nem lehetne módosítani a 'jogkörét' ? Ha már le lett nullázva,meg húzva,akkor legalább a csere-bere mehetne ( hiszen a 'rajongáshoz' szervesen kapcsolódik a gyűjtés,csere-bere,és ez ugye elég speciális témakör;ezzel segítenétek a fórumozók dolgát ); pl "Főváros és környéke retro telefon rajongó adok-veszek beszélgetős topic"...mert jelen helyzetben a legrosszabb besorolásban van minden szempontból. -
.bruszli.
senior tag
válasz
#65675776 #19504 üzenetére
Nem kell OFF-ba rakni,ez MÁR NEM SZAKMAI topic...csak beszélgetős.
És ha jobban körülnézel nem találsz több szakmai topicot,ami nem 100 %-ban szakmai ? Ugyan... Kitörölgetitek a bratyizós/UP/pü meg szmájlis értéktelen hozzászólásokat ? Vagy ilyenek miatt leminősítitek ? Nyilván nincs rá kapacitás...de erre volt.
Nem lehetett volna előtte 'beszólni',hogy szedjétek össze magatokat,a kirívó eseteket meg moderálni ? Kisebb meló lett volna,mint így utólag magyarázni a bizonyítványt.
Szerintem ezt simán meg lehetett volna beszélni / előzni. Persze ha az lett volna a cél...de tényleg nincs már jelentősége.Ha meg annyira közösségi beszélgetés folyt csak itt,akkor miért a noname lokálba került ? Lehettünk volna Szabad Retro Közösség...
(#19508) Kalandor És itt nem lehett volna megoldani így ?
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Vangelis #19491 üzenetére
Ezt inkább úgy tudták volna megmutatni,ha időben moderálják a 'renitenseket'...nem pedig kollektíven büntetni egy 'közösséget' pár idióta miatt. Ennyi.
A másik meg az,hogy ezzel egyértelművé tették,hogy ez kevésbé színvonalas topic,mint pl a Fáradt gőzös nívós témák.
Gondolom most az összes szakmai topicot felülbírálják...aztán ahol beszélgetősdi van,az már megy is ez után a lecsóba. -
.bruszli.
senior tag
válasz
Kalandor #19454 üzenetére
Én úgy vélem,hogy mindentől függetlenül ez egy szakmai fórum...itt azért nagyrészt a retro mobilokról folyt a 'beszélgetés'. Ez a "0 szakmai tartalom" azért elég degradáló...
Azokat kellett volna moderálni,akik folyamatosan itt hirdettek,nem pedig mindenkit büntetni egy ilyen "megoldással". Bár szó ami szó ez lényegesen egyszerűbb volt.Nem lehetne mégis visszarakni a "régi helyére",egy új első hsz illetve szabályok betart(at)ása mellett ? Szerintem ez jó lecke volt mindenkinek és mindenki jobban odafigyelne utána magára és másokra is a topicban.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19221 üzenetére
Ez még egész szolid...
Anno hoztak be a boltba egy T10i-t "8850-stílusú" utángyártott házban...csillogósezüst előlap,sima csúszkás flippel; na nekem az volt a mélypont. A poén meg az volt benne,hogy a gyerek be akarta adni; egy roma telónepper gyerek meg rágerjedt és megvette tőle,mielőtt a pulthoz ért volna. Állítólag komoly haszonnal adta tovább...én mondjuk el is hittem,mert olyan körökben mozgott. -
.bruszli.
senior tag
válasz
T0rnad0 #19163 üzenetére
Nekem az a p910 után nem jött be;persze volt amiben jobb volt ( kijelző minősége,kamera felbontása,WiFi ) de jó pár dologban meg visszalépés volt. Pl a jogdial már csak egy benyomható tekerentyű lett,meg ráfixálták azt a nem is túl szép billentyűzetet,ezzel sokkal kisebb lett a display...na meg egy durván műanyag bumfordi házba rakták,a rendszeres programbezárásokról nem is beszélve. Az elvileg gyengébb hardveres p910 sose fagyott nálam ( miután kitapasztaltam ill. kizártak a necces progikat ) meg sose nyavajgott a memória miatt,a p990 meg szinte használhatatlan volt emiatt. Szóval jóval előbb eladtam,mint kijött a p1...pedig addig a fő,wapos kártyám csak P-s SE telóban volt a p800-tól kezdve.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19154 üzenetére
Én szimplán csak használni akartam,de arra az én elvárásaimnak nem felel meg. Nyilván nem fő telefonnak szántam,csak a kíváncsiság hajtott,mert ilyen telefonom nem volt még.
Amúgy a testreszabhatósága jobb,mint amire számítottam. A billentyűzete nagyon nem jött be,meg a rezisztív kijelző...hát enyhén gáz. Formára/kialakításra is messze van a jótól; összességében nekem nagy csalódás.
Szóval megy a levesbe ( bár 10 év múlva szerintem komoly értéke lesz,nem egy túl gyakori meg jól használható cucc...az ilyenekből lesznek a drága retro telefonok...)
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19152 üzenetére
Ez mióta megvan,azóta csinálja. Szétszedni nem fogom,de ahogy olvastam máshol is,egyáltalán nem egyedi eset...de persze nem ez a fő válóok. Mindegy,reset megvolt...visszakerült a dobozába; én nem kínzom magam tovább vele.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19137 üzenetére
Benyomom és hangot ad, nem tudom jobban leírni. Majd próbálok felvételt csinálni róla.
Én ettől a bottal piszkálós gagyiságról már nem izgulok fel, számomra inkább használhatatlan. A rendszre sem jön be, meg a kialakítása sem...ennél azért komolyabbra számitottam. De legalább megpróbáltam. -
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19135 üzenetére
Shortcut-rábök-kész. Bonyolult?
A te n900-ad kijelzője is 'nyöszörög' minden érintésnél ? Amúgy is elég gyenge a kijelzője, de igy meg nagyon zavaró.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19128 üzenetére
Ki lehet rakni a bt alkalmazaskezelest shortcutra...annyira nem bonyolult azert.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19038 üzenetére
Ez bíztató...
Mondjuk én droidot sem szoktam mókolni,nekem az ICS meg GB már alapban megfelel...az alatt meg inkább nem is erőltetem.De hogy ne csak OFF legyen,ma sikerült szereznem egy akksi-donort a Siemens S25 telómhoz,és szerencsére működik,csak az akksi halt meg.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19036 üzenetére
Én úgy vagyok vele,hogy ha egy rendszer alapban használható a számomra,akkor használom, Ha mókolni kell,hogy használhassam,akkor már lehet nem ölök bele energiát és olyant keresek,amivel nem kell trükközni.
Játék meg abszolute nem szempont,szóval arra a legkevésbé sem használom.(#19034) Ati 666 . . Akkoriban még többet fotóztam telefonnal,mert új és érdekes volt,hogy egy telefonnal akár kompakt digitgép szintű képeket tudok csinálni...most már csak kipróbálgatom az új szerzeményeket,nem nagyon használom erre. Persze előfordul,hogy nincs nálam gép,olyankor azért persze jól jön,hogy ha normális képeket lehet vele lőni.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19033 üzenetére
Nem vagyok még benne a témában,majd meglátjuk mi sül ki belőle. Nem fő telefon lesz,inkább csak megnézem,kipróbálom...eddig csak olvastam róla,de azt se sokat.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
quailstorm #19031 üzenetére
K750 / W810 ugyan azt a kamerát használta,szóval nem lep meg.
Használtam Nokiákat is,de aztán váltottam...Mondjuk én nem elsősorban a fotótulajdonságok miatt veszek mobilt,szóval nem ez volt a fő indok.
Bár most megint lesz egy Nokia is a háznál,elvileg holnap jön egy N900. -
.bruszli.
senior tag
válasz
mezesmaci #19023 üzenetére
Ez a része innét indult...de nem is ez a lényeg...
Flex volt. Nem rossz a BB,de ennyi pénzt nem adnék érte...ingyen mondjuk jó volt.(#19028) Ati 666 . . Ez a sztori meg inkább a K750i-vel kezdődött,az volt az első normális,AF kamerával szerelt mobil nálunk. Makróban még mindig simán vállalható képeket készít. Erre dobott még egy jó nagy lapáttal a K800i...elég nagy baj,hogy ezt a szintet nem tudták tovább vinni ( bár a c905 meg a Satio nem volt rossz,de a kategóriájában már egyik sem volt akkora durranás,mint előtte a k750/k800 )
-
.bruszli.
senior tag
válasz
mezesmaci #19008 üzenetére
Szerintem meg épp kb onnét indult,nem voltam oda a korábbi Ericssonokért.
Moto nálam csak pár típus volt,de nagyon a csillivilli dizájn széria amiket felsoroltál,én jobban szerettem a kihasználhatóbb telefonokat...nagyon sok gyártót/típust próbáltam,szerintem a Moto messze a legrosszabb volt ár/érték arányban.
BB-t meg annyit tapogattam az elmúlt 4 évben,hogy a hátam közepére sem kívánom.(#19009) KSparrow . . Ez itt még mindig a retro topic.
Amúgy ha már Nokia és 5 mpx,akkor szerintem az N79 is belefér,egész jó képeket lőtt.
(#19017) draco31 . . A k800 az egyik legjobb 3,2 mpx kamerás mobil,a képeid is nagyon ott vannak.
Mondjuk én valahogy egy öszvért bírtam volna elképzelni ebből;k800 elől,k810 hátul. Az lett volna az igazi király.(#19018) mezesmaci . . Igen,mert végülis sokkal jobb kamera volt a 8810-ben...
Vagy nem onnét indultunk ?
-
.bruszli.
senior tag
válasz
mezesmaci #19001 üzenetére
VGA kamera volt ( 0,3 mpx ) és akkor lényegesen jobb képeket csinált,mint az az 1-2 már létező beépített kamera...és pl használni is lehetett,nem mint pl jóval később a Nokia 6610-hez kiadott headset-kamerát;na az egy vicc volt,minőségre is. Akkoriban egyébként a legtöbb gyártó még csak képen látott kamerás mobilt...legalábbis nálunk. Japánban meg már a videotelefonálást tesztelgették...
-
.bruszli.
senior tag
válasz
KSparrow #18999 üzenetére
Anno az Ericsson rengeteg okos csatlakoztatható kiegészítőt csinált ( igazából ez is lézer pointer,ha nincs előtte szöveg...szóval akár jól is jöhet ) én használtam csatlakoztatható zenelejátszót,BT vevőt,kamerát,FM transzmittert,stb. szóval azért nem csupa haszontalan vacak ez.
-
.bruszli.
senior tag
Boldog Karácsonyt !
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Mulderpapa #18966 üzenetére
Holnap megoldom,most nem onnét írok.
Ez a kutya max kajára megy,nem izgatja fel ilyesmi...elvileg. Na majd ez is kiderül. -
.bruszli.
senior tag
válasz
Mulderpapa #18964 üzenetére
Na majd megműtöm...amúgy épp erre gondoltam,hogy ezt a jó kis szöveget iktatni kellene valahogy...
-
.bruszli.
senior tag
válasz
draco31 #18771 üzenetére
Közben megtaláltam ezt a "lézeres bigyót" is...nagyon komoly.
Kilézerezi hogy : I ♥ you . Totál nem gáz...
(#18962) novinyul . Abban nem volt magyar nyelv,amivel én találkoztam.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
#43960832 #18927 üzenetére
Nem egészen ugyan így,de a lényeg ott is ez volt ( most olvastam utána,mert eddig telóról voltam ) Ráadásul pont arról a T28-ról esett épp szó,amiről lemaradtam...
(#18958) novinyul . Nálunk csak a boltban volt egy ( pár napig ) én azt buzeráltam...iszonyat drága volt,és persze akkor se volt szerintem az egész országban 100 db belőle összesen.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
zorzy4 #18923 üzenetére
Itt meglesz,ha esetleg kell és máshonnét nem tudod megszerezni.
R520 szintén nagy kedvenc volt. Abban már akkor volt ilyen mozgásérzékelő szenzor...ha jól emlékszem pl ébresztésnél elég volt elhúzni felette a kezem vagy megfordítani,és elnémult.
(#18924) T0rnad0 Pont jókor...
-
.bruszli.
senior tag
válasz
T0rnad0 #18916 üzenetére
Akkor Te vitted el előlem...
Na igen,a reklámról végképp beugrott...a T10 színei zavartak igazán,talán egyedül ez a sötétkék volt az,ami normálisnak mondható volt.
T18 pl grafit színben tetszett,de nekem valahogy épp a bordó meg a szilvakék jött össze. Aztán harmadikra sikerült egy grafitot szereznem,kihúzható antennával. Valami amcsi piacra szánt,nem túl gyakori verzió volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest