Hirdetés
- Apple Watch
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 17 - alap
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
KrAt
veterán
Ezt a linket is köszönöm, ezt is zártam

-
zalamatyi
csendes tag
Kedves Mindenki!
A következő probléma foglalkoztat:
Jelenleg 5 számítógépen kell ellátnom távolról bizonyos adminisztrátori feladatokat. Ez a szám lassan, de biztosan növekszik.Mivel én is kényelmes vagyok, ezért a RealVNC-t használom. Ennek előnye, hogy megfelelő sebesség esetén úgy lehet dolgozni a távoli gépen, mintha az helyben lenne. Egy grafikus ablakban megjelenik a célgép desktopja, ami fölött az ablakban át lehet venni az irányítást.
Az irányítás átvételéhez kell egy VNC szerver program telepítés a célgépre és egy kliens program hozzánk. (lehet jelszavazni, meg egy csomó mindent....)
A csatlakozáshoz - ÉS ITT VAN AZ ÉN PROBLÉMÁM - ismerni kell a célgép IP címét. Mivel itt nem hálózaton belüli elérésről van szó, hanem internetes kapcsolaton keresztüli csatlakozásról, olyan gépekhez, melyek más városokban vannak, meg kell kérni a túloldalt, hogy ossza meg az IP címet, melyet egy bármilyen browerben meg tud nézni, ha pakoltam neki hozzá shortcutot.
A gondjaim:
1. nem tudom minden esetben megkérni a célszemélyt, hogy ossza meg az aktuális IP címét (statikusra esély sincs).
2. nem találok olyan programot, melyet feltelepítve a célgépre, folyamatosan mutassa nekem a célgép aktuális IP címét.
3. nem találok olyan programot, mely valósan képes ezt a dolgot apró modulok telepítése és esetleges automatikus bejelentkezés mellett lehetővé tenni számomra - vagyis kapjak VNC szerű grafikus desktop megosztást akkor is, ha nem ül senki a célgép előtt.
4. nem találok elkerülő megoldást, leírást és frusztrál a dolog :-)Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest