Aktív témák
-
esteban
senior tag
Na most feltettem a redhat9-et itthon is, csak en hule, az egeszet a hda7-re pakoltam .. na most hogyan tudom a grub-ot MBR-al hazasitani :) ?
-
esteban
senior tag
Na felhozom, mert meg mindig nem megy a billentyuzet, es istenemre nem talatam semmi erdemlegeset az interneten :(
-
esteban
senior tag
na meg valami .. leszedtem egy proba virus kergetot ... .rpm ... hogyan tegyem fel, van valami trukk? :)
-
esteban
senior tag
indulaskor egyebkent megkapom a USB HIB-et .. ok
viszont szep hosszan irogatja, hogy
USB_control/bulk_msg ... time out
USB_control/bulk_msg ... time out -
esteban
senior tag
na make modules megvolt, most azt irja a nagykonyv, hogy:
[/lib/modules]# tar -cvf ''regi_redhat'' ... erre azt irja ki, hogy nem hajlando ures konyvtarat csinalni ...
itt egyebkent van egy 2.4.20-8 nevu konyvtar -
esteban
senior tag
válasz
CsendPenge #32 üzenetére
na probaltam megcsinalni a kernel forgatast, de hibat adott a vegen ... mindent ugy csinlatam, ahogy a kuldott leirasban van, de - gondolom mert regi - mashol vannak a dolgok ...
szoval a make module vegen nyafog, hogy tul nagy a file ...
megprobalom a make bzImage -et ... -
esteban
senior tag
Nezegettem a beallitasokat .. oda mar semmit nem tudok ujat betenni .. mar ami kapcsolatba lehet az USB-s bill.-el ...
Egyebkent ahogy neztem, a beallitasok automatikusan jonnek a regibol, tehat, ha most mentem el akkor nem hibazhatok ... ugyi ?
.... arra nincs otleted, miert nem tudok 32bit-es szinmelyseget megadni, valamint engedelyezni a hw-es 3D-t ? -
esteban
senior tag
válasz
CsendPenge #32 üzenetére
Koszike meg1x ...
Idokozben feltettem ujra a Redhat9-et, mostmar az uj vinyora. A telepitesnel viszont a 'costume'-ot valasztottam, igy mar meg tudtam nezegetni mit es hogyan rakosgatok ... es lass csodat .. siman megy a halozati szorfoles ... illetve:
1., ment amig fix IP-t adtam a gepnek. Ebben az esetben nem ment a net.
2., most leszedtem a fix IP-t, megy a nem (amint lathato) de nem tudok matatni a helyi halon. Nautilus csak kiirja a helyi munkacsoport nevet, de nem enged belepni ...
3., az USB-s billentyuzet meg mindig nem megy :(, de letoltom az uj kernelt es elkezdhetjuk a beallitast.
Ugy tettem fel a linuxut, hogy kozben ra volt dugva az USB-s billi is. (eger atalakitoval a PS/2-n)
Indulasnal OK-t mond az USB keyb-ra, aztan usb_counter/bulk ... time out hibat produkalja ...
4., mi a nyavaja miatt nem tudok 32bit -es szinmelyseget allitani ??? (TNT2) -
esteban
senior tag
jo hogy hozzaszoltam, de nem latszik :( ... szoval nem konyvtar jon letre, hanem egy file .. vagy rosszul csomagoltam kifele ???
-
esteban
senior tag
mindenhol szepen le van irva, hogy make ... de nem csinal semmit :(
-
esteban
senior tag
na elolvastam szabit-t, de szamomra meg mindig nem egyertelmu, mit is kellene csinalnom :( ...
-
esteban
senior tag
na itt a mtab:
/dev/hda3 / ext3 rw 0 0
none /proc proc rw 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs rw 0 0
/dev/hda2 /boot ext3 rw 0 0
none /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/hda1 /mnt/win vfat rw 0 0
..ehhez meg nem nyultam, arra emlekeznek...
De nekem az USBs bill. csak GNOM-ig megy ... mar nem tudok bejelentkezni :( -
esteban
senior tag
1., Hogyan kell azt csinalni, honnan tudom megszerezni a szukseges forraskodot ?
(VIA KT133 ... VIA oldalan csak egy megnyithatatlan allomany van :( )
2., Hat ezt csinalja:
- beteszem a CD-t a meghajtoba,
- elkezdi tolteni, megjelenik az ikon az asztalon,
- porog a CD, vilagit a HDD led es nem tortenik semmi, nem reagal billentyuzetre, egerre,
- ha kiveszem a CD-t minden megy tovabb ... (bar volt mar ugy, hogy nem tudtam kivanni sem) -
esteban
senior tag
na segitek magamnak:
1., init3 ... karakteres szintre lep vissza
2., samba ... elmeletileg a nautilus alapbol tudja, ha fel van rendessen teve a samba es minden egyeb eszkoz hozza ..
3., under constr.
4., ez is egyszeru - egyszerubb mint windows alatt -, csak en voltam a bena :)
Na es vannak uj kerdesek:
1., Hogyan tudom rabirni a Redhat-et, hogy foglalkozzon az USB-s billentyuzettel ???
2., Ha mount CDROM -nal elkezd dolgozni - ergo lefagy - addig mig ki nem szedem a CD-t a meghajtobol ... ennek mi az oka??? -
esteban
senior tag
Na osszegyujtom a kerdeseimet inkabb, mint mindenhova osszevissza irogatok :) :
1., hogyan tudok karakteres modra valtani? Nem terminal, mert VGA drivert kell telepitenem, amihez le kell loni az x-et.
2., hogyan tudomelerni a windowsos halozatot, es az ott megosztott mappakat. Win2000 / FAT32
3., hogyan tudom hasznalni a GPG-t? ... es honnan lehet letolteni a programot ???
4., halozati nyomtatot hogyan kell csatlakoztatni?
folyt. kov. :)
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest