- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktmt
aktív tag
Nem tudom mennyire segít a dolog, de nálam is van ez a probléma, többféle lemezzel is előjön és 4x-es írással. LG DVD-íróról van szó, én is típushibára gyanakszom. Szerencsére van egy régi Sony combo is házban, bár azt is sokat szidták nálam mindig rendesen működött.
Azért majd visszanézek, hátha valamelyik ötlet beválik, mert jó lenne közvetlenül a gépről írni. -
mr_ricsi
veterán
''azért, mert (főleg a régebbi) asztali lejátszóknak túl gyenge a PC-s cd írók által égetett jel.''
Szerintem viszont: lyuk-lyuk.
''És egyszerűen nem ismerik fel a cd-t.''
Van egy ezeréves Sherwood cdlejátszóm. Az újraírhatók kivételével eddig minden cd-t megevett, függetlenül attól, hogy hányszorosan írtam. A rokonságban is akad jópárféle audioCDlejátszó, de eddig csak a Sony-kkal tapasztaltam problémát a nemgyári lemezekkel.
''Ezért kell minnél lassabban írni, hogy pontos, és elég erős legyen a cd-n a jel.''
A 48x-os írót és a 48x-os lemezt úgy csinálták meg, hogy 48x-an pontos, és elég erős legyen a jel. (De ha nem 48x-an, akkor 24x-esen mindenképp.)
''A tajvani lejátszó úgy is szól...''
Akinek félmilliós CDlejátszóra telik, annak futná gyári cd-re is... -
mr_ricsi
veterán
''írnék én vígan normális cd-re, de azt meg az asztali cd lejátszók többsége nem olvassa le, vagy csak az 53. próbálkozásra....A régebbi discman-ekről meg ne is beszéljünk. ''
Nem kellene a Sonyba annyira szerelmesnek lenni...
''Például a fater fél milliós profi lejátszója is csak akkor játsza le, ha már 20x nyomkodtam vissza a cd-t...''
Ugyanez a 15eFt-os tajvani lejátszóknak nem szokott gondot okozni.
A ''for audio'' jelű CD annyiban különbözik az azonos gyártó ''adat'' cdjétől, hogy az ára magasabb jogdíjat tartalmaz, és az adatfelületen van egy jel, amit némelyik asztali lejátszó keres, és ha nem találja, akkor illegálisnak tekinti a lemezt, és nem játsza le.
Anyag- és hangminőségben nincs különbség. -
ChaCho
csendes tag
Hali!
Miért akarod erőltetni a TDK CD-RXG AUDIO-t? Írjál másik lemezre! Persze, ha TDK-ból van egy raklapnyi, akkor vegyél egy Plextor Premium-ot és az LG-t költöztesd az örök vadászmezőkre!
Ui: Tudomásom szerint az ''AUDIO'' CD-R annyiban különbözik a hanyományos írható lemezektől, hogy az üres lemez fejlécében (PPéter majd kijavít) szerepel egy kód, minek ''köszönhetően'' az asztali pörkölők csak az ilyennel ellátott lemezekre hajlandóak az írást megkezdeni, és a hagyományosra meg nem (nem véletlenül kerülnek az ''AUDIO'' CD-k 3x annyiba!!! Ha már zenéket akar írni a júúúúúúúzer, akkor fizessen mint a köles!). Szerintem írjad a zenéidet valami márkás, jó minőségű sima CD-R-re (persze szigorúan az íród által, az adott lemezre felajánlott leglassabb tempóval!), és nem idegeskedsz tovább.
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Lehet hogy az íróval lesz a baj de ez még nem bisztos...
Pl.: az én egyik írómnak pár hete elszállt a dma-ja csak pio módban lehetett működtetni és Win reinstall segített...
Szóval először próba másik tipusú lemezzel illetve a megírt lemezeket próbáld ki másik lejátszóban is...
Ha semmi jó változás akkor íróprogiknak reinstall ha az sem segít akkor Win reinstall (ez általában csodákra képes) és ha így sem jó akkor vaószínű hogy az íróval lesz valami gond...
Az írókkal előforduló hibák egyébként elég kényesek mert senki sem szeret CD-ket elcseszni...
[Szerkesztve] -
szucsi
őstag
1) Grebbeld be a zenét, és hallgasd vissza wavokat, lehetőleg gafikusan is jelenítsd meg őket. Ha itt minden rendben, akkor az íróddal, a szoftverrel, vagy a driverekkel van a bibi.
2) Ha a begrebbelt audio is recseg, akkor szarul van begrebbelve ---> Exact Audio Copy
3) Nézd meg, hogy más lejátszón is recseg-e. Grebbeld be a kiírt lemezt HDD-re és hallgasd meg, recseg-e. -
turho
addikt
A hardveresen engedélyezett legkisebb sebesség alatt nem tud írni egy író sem. Nyilván ennek az írónak is 8x-os a minimum-sebessége.
Hacsak nem teszel bele ennél is lassabban írható cd-r-t nem fogsz tudni lassabban írni.
Nem is ott van a kutya elásva.
Régi konstrukcióknál jitter-szinkron problémák és a gyengébb, esetlegesen más szinkron-órajelű préselések miatt lépnek fel ilyen recsegés-problémák.
Van amikor beállítható az adott lejátszó, hogy jobban olvassa a cd-r-t is. -
turho
addikt
Régebbi konstrukciós asztali cd-játszók nem mindig szeretik az írottat. A tiéd milyen márka és mikori?
Továbbá a hangkimenetet a modernebb modellek némítják ha pl. program cd-t teszel bele, mert egy borzasztó hangerejű sörétzajt adnénak ki ami kinyírhatja a hangosabbra állított hangfalak magasnyomóját...
Biztosan ne az írásban keresd a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Energiaital topic
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Androidos tablet topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest