Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• junkpod

nagyúr

válasz zeg #11213 üzenetére

Még halkabban jegyzem meg, hogy a noname gps-em 3 hónap inaktivitás után garázsból kihajtva szinte azonnal talált egy holdat, 30mp belül még 3-at és 1 perc alatt 5-6 holdat zöld csíkkal és pontos pozícióba rakott, mindezt menet közben:)
    A telonak is elég 2 perc menet közben, googleval még kevesebb.

• heidricha

őstag

válasz zeg #11213 üzenetére

A navi egy dolog, a GPS fix egy teljesen másik. A Garmin navija lehet jobb, ezzel nem vitatkoznék, mert sosem láttam. A GPS tekintetében a Garminnak lesz egy komoly hátránya: nem telefon! Hogy ez miért hátrány, gondolom mindenki tudja, lényeg, hogy a 30K Ft-os Blade-nek sosem tartott 20mp-nél több időbe, mire pozíciót talált, ha olyan helyen voltam vele, ahol ez egyáltalán megtörtént.
    Szabadban ez pontosan 1 valószínűséggel történt meg, még akkor is, ha ki sem vettem a zsebemből. Házon belül pedig pontosan 0-val.
    A GXI ezzel szemben teljesen össze-vissza működik (nálam): van, hogy 5 mp alatt van 12/9 hold, 6m-es pontosság (szabadban), van, hogy 15mp alatt 7/4 hold 16m a nappaliban.
    Viszont olyan is van, hogy 2 perc, vagy 15, vagy végtelen (mondjuk 40 alatt sem), mindez szabadban, olyan helyen, ahol volt már 5-10mp-es fix idő is!
    Rengeteg olyan leminősítés van GPS alkalmazásokhoz írva a Play-en, hogy "lassan talál pozíciót". Bevallom elsőre nekem ezek ugrottak be, mert nem értem, hogy a GPS hardverrel kapcsolatban hol jön be a képbe, hogy a "guglimap" milyen navigációs megoldás a Garminhoz képest. Az, hogy olcsó-e, megint más kérdés, mert ha nem számolom az üzletpolitikai kedvezményt, és jogtiszta navit is hozzáadok egy ilyesmi telefon árához, lehet, hogy drágább lesz, mint az emlegetett Garmin!

Új hozzászólás Aktív témák