Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Noukoum

veterán

válasz Gargouille #71 üzenetére

Miért nem mindegy? Szerintem a környezetnek tökéletesen mindegy, hogy épp te vagy én milyen ideológia megfontolásból pusztítjuk, nincsen semmi különbség. Az épp kihaló madárfajnak teljesen mindegy, hogy gamerkedésre vagy bitcoin bányászatra használták az áramot amit az ő élőhelyének az elpusztítása révén termeltek.

Nekünk nem mindegy., az embereknek.

Ez csak a bizonyítvány magyarázása, hogy felmentsd magad, megpróbálsz ideológiát gyártani arra, hogy a te környezet szennyezésed miért "jogos", a másiké meg miért nem az.

Nem kell ahhoz ideológiát gyártani hogy védjem azt amit féltek. És nem kell felmentsem magam, mert azzal hogy élek szennyezem a környezetet. Ellenben semmi jogom ahhoz hogy feleslegesen növeljem ennek a mértékét.

Közben elegánsan kerülöd, hogy szórakozni - ha már ennyire létszükségletnek próbálod beállítani - lehet környezetbarát módon is, nem csak számítógép előtt.

Vagy viszonylag környzetbarát módon. De még mindig nem az a cél hogy komoly kompromisszumot kötve óvjuk a környzetet.

#72RR89 Tényleg vicces ami itt megy.

• Noukoum

veterán

válasz #24845312 #63 üzenetére

Pénzt keresni úgy is lehet ám hogy valami olyat csinálsz ami a társadalom számára hasznos. A bányászat nem az.
    És még mindig létszükséglet a szórakozás, a pénz meg nem.

#64haxiboy

Nem ujjal mutogatok, csak egy példát hoztam fel hogy mi környezetszennyezőbb mint a kriptovaluta bányászat

Igen és? Ettől még nem lesz kisebb probléma a bányászat.

mégis a bányászokat cseszteti mindenki

Azért mert annak nincs értelme. Kevesen szidják a plázában a mozgólépcsőt azért mert mindenki örül hogy nem kell fel alá lépcsőznie. A bányászat viszont, mivel olyan mintha gereblyéznéd a vizet, azon kívűl hogy valaki pénzt keres vele teljesen haszontalan mindenki számára.

mert szemellenzőt hordanak és csak azt látják hogy jaj így felesleges meg úgy felesleges

Igen tényleg mi hordunk szemellenzőt. A Föld meg lapos, igen...

de egy ész érvet nem tudnak felmutatni hogy pontosan miért is felesleges

Ahhoz kell ész érv miért nem felesleges nem ahhoz hogy miért is az. Egyébként meg mindenki leírta hogy nincs semmi haszna = felesleges. Ennyi.

Legalább lenne valami alapja annak ami felesleges.

Miért felesleges a vizet gereblyézni?

Mert ez a számoljuk a semmit ez abszolút nem állja meg a helyét

?

Ennyi erővel felesleges bármilyen gép, hiszen az ember önerőből is megcsinálhat mindent

Nem a gépek a feleslegesek hanem néhány ember ;)

Fejezzük már be az ovit könyörgöm, ne kelljen már magyarázkodni hogy valami hasznos, valami meg nem mert nagyon unalmas.

• Noukoum

veterán

válasz #24845312 #60 üzenetére

És az élethez vajon mire van nagyobb szüksége az embereknek, pénzre vagy szórakozásra?

Nem gondoltam hogy ezt le kell írnom de: a bányász ugyanúgy el fog menni szórakozni, bármilyen meglepő.

Az egyik nélkül létezni sem tudsz, mert minden pénzbe kerül, a másik meg csak egy haszontalan semmitérő dolog.

Pénz nélkül lehetne élni, azért nem tudunk mert sokan vagyunk. Ellenben szórakozás volt több ezer éve és van ma is. Anélkül nem tudsz élni, legalábbis én azt nem nevezném életnek.

haxiboy

Ezt az ujjal mutogatást nagyon nem szeretem, mond azt inkább hogy te sz@rsz a környezetre (hidd el nem leszel egyedül sajnos).
    A kriptovaluta bányászatnak pont annyi értelme van mint egy nem használt földalatti bunkert otthagyni felkapcsolt lámpával. Semmi.

• Noukoum

veterán

válasz Gargouille #50 üzenetére

Igen, az élet szennyezi a környezetet. Csak nagyon nem mindegy hogy azzal szennyezed a környezetet hogy naponta szórakozol a gép előtt x órát, vagy hogy 0-24-ben megy a bányagép sokszoros fogyasztással csak azért hogy pénzt keress.
    A modern környezetvédelem nem arról szól hogy megvonjunk magunktól dolgokat, hanem hogy a nem szükséges dolgokat próbáljuk megszűntetni és ahol tudunk csökkentsük a környezeti terhet anélkül hogy ez fájna nekünk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés