Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nostrum

tag

válasz Foglalt név #51 üzenetére

A másik kemény...

Az IQ nem egyenlő a lexikális tudással...
    Fújhatod te az egész SLI technológiát, de az informatika minden egyes területét fejből (erősen kétlem) atól még ha leülsz egy IQ-teszt mellé, beugorhatsz 100 alá is.
    Attól mert korábban regeltél nem kellene leszólni senkit, azért mert leírta a véleményét.
    A Te hozzászólásod legalább annyira ÉRTÉKES volt ebben a formában...

Ez eléggé be van lőve az IQ-dhoz???

• nostrum

tag

válasz nostrum #77 üzenetére

Na jó, írom akkor úgy hogy még egy okos-fontos félisten is megértse, hogy mire célzok, még akkor is ha a fogalmazásom nem elég szakmai.

Több program egyidejű futtatásakor a 2 vagy 4 magos processzor egyből előny.
    Ráadásul sok új program és játék eleve úgy van megírva, hogy megosztja a feladatokat a processzor magjai között, ezért (jelentősnek soxor nem nevezhető) gyorsulást érezhetünk ilyen cucc használatával.

Viszont ki futtat két játékot egyszerre?
    Vagy te 2-3-4 játékkal kened egyszerre akkora profi vagy? És ALT-TAB-ozol közöttük,
    vagy netán négy monitoron nyomod?
    Nem hiszem.

Nem vagyok otthon SLI technológiában, de tudom hogy van pár lehetőség hogy a végső kép hogyan álljon össze. Mondjuk az egyik lerendereli a kép felét, a másik a másik felét, te meg látod együtt a kettőt.
    Igen, feladatot osztanak meg ők is, DE EGYET. A renderelést.
    És még nem is túl hatékonyan, mert még ha működik is néhány helyen, akkor sem kapsz két Ultrával dupla annyi fps-t mint eggyel. Viszont egy 8800-as is megfog két 7800GTX-et az esetek 99%-ában, tehát ha ezirányú kutatásaikat inkább a kártyák gyorsítására fordítanák, többre mennénk.

Ennél még az Ageia fizikai társkártyája is okosabb ötlet volt (nem ilyen horror áron mondjuk), mert ott a támogatott játékokon belül tényleg FELADATOK! oszlottak meg, és elvileg pont akkor amikor a legnagyobb szükség van rá (robbanások, effektek, fizika számításai)

Ha az SLI és xFire technológia arról (IS) szólna, hogy megfelelően többszálasra programozott engine-ekben a feladatokat felossza, akkor is élhetőbb lenne a kép.
    (Pl. az egyik kártya csak a Filterek számolásával foglalkozna, a másik a shaderekkel, effektekkel, vagy az árnyékokat számolná csak és kizárólag, stb.)
    Ha ez már így megy akkor dögöljek meg a helyszínen...

És még ez utóbbi esetben is többet érne ha az EGYKÁRTYÁS megoldásokra koncentrálnának (legyen egy nyákon több gpu, mit bánom én...)

Remélem jót röhögsz ezen is... :R

• nostrum

tag

válasz Rover623 #76 üzenetére

Áááá... én azt nem tudok...

de majd Rover623 a PH! félisten megmondja nekem, hogy mi olyat írtam, amin ő hangosan felnevetett...
    ROFL :))

Mindig... midig van egy okosabb. Vagy aki annak hiszi magát ... ;]

• nostrum

tag

Lehet hogy ezt már megfogalmazta valaki, de nekem a cikkről az jutott eszembe, hogy a kedves hardverfejlesztők inkább azon fáradozhatnának, hogy olyan videokártyát dobjanak a piacra, ami egyedül is elbír a játékokkal, nem pedig azon hogy hogyan lehet minél többet sorba kötni.

Mert a négymagos CPU rendszereket még megértem, hiszen több feladatot is futtathatunk párhuzamosan, sőt maga egy játék is több szálon futhat, de az egész SLI és xFire rendszer nem a grafikai feladatok megosztásán fáradozik, hanem azon, hogy együttes erővel negyobb felbontást, vagy jobb minőséget tudjanak kikínlódni magukból. Erre egy konkrét videokártya is képes lehetne. (Nem beszélve arról hogy a játékok optimalizálatlanságát akarják ezzel kiegyensúlyozni.)

Lassan kitalálják, hogy lehet végtelen számú Quad-SLI-s PC-t sorba kötni, és három négy ilyennel már egész szépen menni fog a Crysis nagy felbontáson, élsimítással.

Ezt a kártyafelhalmozós technikát a 3Dfx bebukta anno. Hogy most ilyen életképes, az szerintem csak azért van, mert butul a népesség...

Ma például van olyan két kártya aminek az árából nem jön ki egy 8800GT/GTS/GTX, viszont SLI-ben hozza a szintet?
    Megéri ezért patch-ekre, driverekre várni, beállításokkal cseszekedni, nagyobb tápot és SLI-s lapot venni?

Persze akinek mindig a legjobb kártyából van kettő/három/négy, annak oké....
    csak azt hiszem, ez a kisebbség...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés