Új hozzászólás Aktív témák
-
nostrum
tag
válasz
Foglalt név #51 üzenetére
A másik kemény...
Az IQ nem egyenlő a lexikális tudással...
Fújhatod te az egész SLI technológiát, de az informatika minden egyes területét fejből (erősen kétlem) atól még ha leülsz egy IQ-teszt mellé, beugorhatsz 100 alá is.
Attól mert korábban regeltél nem kellene leszólni senkit, azért mert leírta a véleményét.
A Te hozzászólásod legalább annyira ÉRTÉKES volt ebben a formában...Ez eléggé be van lőve az IQ-dhoz???
-
nostrum
tag
Na jó, írom akkor úgy hogy még egy okos-fontos félisten is megértse, hogy mire célzok, még akkor is ha a fogalmazásom nem elég szakmai.
Több program egyidejű futtatásakor a 2 vagy 4 magos processzor egyből előny.
Ráadásul sok új program és játék eleve úgy van megírva, hogy megosztja a feladatokat a processzor magjai között, ezért (jelentősnek soxor nem nevezhető) gyorsulást érezhetünk ilyen cucc használatával.Viszont ki futtat két játékot egyszerre?
Vagy te 2-3-4 játékkal kened egyszerre akkora profi vagy? És ALT-TAB-ozol közöttük,
vagy netán négy monitoron nyomod?
Nem hiszem.Nem vagyok otthon SLI technológiában, de tudom hogy van pár lehetőség hogy a végső kép hogyan álljon össze. Mondjuk az egyik lerendereli a kép felét, a másik a másik felét, te meg látod együtt a kettőt.
Igen, feladatot osztanak meg ők is, DE EGYET. A renderelést.
És még nem is túl hatékonyan, mert még ha működik is néhány helyen, akkor sem kapsz két Ultrával dupla annyi fps-t mint eggyel. Viszont egy 8800-as is megfog két 7800GTX-et az esetek 99%-ában, tehát ha ezirányú kutatásaikat inkább a kártyák gyorsítására fordítanák, többre mennénk.Ennél még az Ageia fizikai társkártyája is okosabb ötlet volt (nem ilyen horror áron mondjuk), mert ott a támogatott játékokon belül tényleg FELADATOK! oszlottak meg, és elvileg pont akkor amikor a legnagyobb szükség van rá (robbanások, effektek, fizika számításai)
Ha az SLI és xFire technológia arról (IS) szólna, hogy megfelelően többszálasra programozott engine-ekben a feladatokat felossza, akkor is élhetőbb lenne a kép.
(Pl. az egyik kártya csak a Filterek számolásával foglalkozna, a másik a shaderekkel, effektekkel, vagy az árnyékokat számolná csak és kizárólag, stb.)
Ha ez már így megy akkor dögöljek meg a helyszínen...És még ez utóbbi esetben is többet érne ha az EGYKÁRTYÁS megoldásokra koncentrálnának (legyen egy nyákon több gpu, mit bánom én...)
Remélem jót röhögsz ezen is...
-
nostrum
tag
Lehet hogy ezt már megfogalmazta valaki, de nekem a cikkről az jutott eszembe, hogy a kedves hardverfejlesztők inkább azon fáradozhatnának, hogy olyan videokártyát dobjanak a piacra, ami egyedül is elbír a játékokkal, nem pedig azon hogy hogyan lehet minél többet sorba kötni.
Mert a négymagos CPU rendszereket még megértem, hiszen több feladatot is futtathatunk párhuzamosan, sőt maga egy játék is több szálon futhat, de az egész SLI és xFire rendszer nem a grafikai feladatok megosztásán fáradozik, hanem azon, hogy együttes erővel negyobb felbontást, vagy jobb minőséget tudjanak kikínlódni magukból. Erre egy konkrét videokártya is képes lehetne. (Nem beszélve arról hogy a játékok optimalizálatlanságát akarják ezzel kiegyensúlyozni.)
Lassan kitalálják, hogy lehet végtelen számú Quad-SLI-s PC-t sorba kötni, és három négy ilyennel már egész szépen menni fog a Crysis nagy felbontáson, élsimítással.
Ezt a kártyafelhalmozós technikát a 3Dfx bebukta anno. Hogy most ilyen életképes, az szerintem csak azért van, mert butul a népesség...
Ma például van olyan két kártya aminek az árából nem jön ki egy 8800GT/GTS/GTX, viszont SLI-ben hozza a szintet?
Megéri ezért patch-ekre, driverekre várni, beállításokkal cseszekedni, nagyobb tápot és SLI-s lapot venni?Persze akinek mindig a legjobb kártyából van kettő/három/négy, annak oké....
csak azt hiszem, ez a kisebbség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest