- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
duron
tag
Még nekem is
-
duron
tag
Mindenkinek kellene egy ilyen rendszer
-
Kell ez nekem? Úgyse tudnám mire használni.
-
nostrum
tag
válasz
Foglalt név #51 üzenetére
A másik kemény...
Az IQ nem egyenlő a lexikális tudással...
Fújhatod te az egész SLI technológiát, de az informatika minden egyes területét fejből (erősen kétlem) atól még ha leülsz egy IQ-teszt mellé, beugorhatsz 100 alá is.
Attól mert korábban regeltél nem kellene leszólni senkit, azért mert leírta a véleményét.
A Te hozzászólásod legalább annyira ÉRTÉKES volt ebben a formában...Ez eléggé be van lőve az IQ-dhoz???
-
nostrum
tag
Na jó, írom akkor úgy hogy még egy okos-fontos félisten is megértse, hogy mire célzok, még akkor is ha a fogalmazásom nem elég szakmai.
Több program egyidejű futtatásakor a 2 vagy 4 magos processzor egyből előny.
Ráadásul sok új program és játék eleve úgy van megírva, hogy megosztja a feladatokat a processzor magjai között, ezért (jelentősnek soxor nem nevezhető) gyorsulást érezhetünk ilyen cucc használatával.Viszont ki futtat két játékot egyszerre?
Vagy te 2-3-4 játékkal kened egyszerre akkora profi vagy? És ALT-TAB-ozol közöttük,
vagy netán négy monitoron nyomod?
Nem hiszem.Nem vagyok otthon SLI technológiában, de tudom hogy van pár lehetőség hogy a végső kép hogyan álljon össze. Mondjuk az egyik lerendereli a kép felét, a másik a másik felét, te meg látod együtt a kettőt.
Igen, feladatot osztanak meg ők is, DE EGYET. A renderelést.
És még nem is túl hatékonyan, mert még ha működik is néhány helyen, akkor sem kapsz két Ultrával dupla annyi fps-t mint eggyel. Viszont egy 8800-as is megfog két 7800GTX-et az esetek 99%-ában, tehát ha ezirányú kutatásaikat inkább a kártyák gyorsítására fordítanák, többre mennénk.Ennél még az Ageia fizikai társkártyája is okosabb ötlet volt (nem ilyen horror áron mondjuk), mert ott a támogatott játékokon belül tényleg FELADATOK! oszlottak meg, és elvileg pont akkor amikor a legnagyobb szükség van rá (robbanások, effektek, fizika számításai)
Ha az SLI és xFire technológia arról (IS) szólna, hogy megfelelően többszálasra programozott engine-ekben a feladatokat felossza, akkor is élhetőbb lenne a kép.
(Pl. az egyik kártya csak a Filterek számolásával foglalkozna, a másik a shaderekkel, effektekkel, vagy az árnyékokat számolná csak és kizárólag, stb.)
Ha ez már így megy akkor dögöljek meg a helyszínen...És még ez utóbbi esetben is többet érne ha az EGYKÁRTYÁS megoldásokra koncentrálnának (legyen egy nyákon több gpu, mit bánom én...)
Remélem jót röhögsz ezen is...
-
3 SLI... Ilyet... Mi lesz a jó kis Voodookkal?
-
Rover623
félisten
Mert a négymagos CPU rendszereket még megértem, hiszen több feladatot is futtathatunk párhuzamosan, sőt maga egy játék is több szálon futhat, de az egész SLI és xFire rendszer nem a grafikai feladatok megosztásán fáradozik, hanem azon, hogy együttes erővel negyobb felbontást, vagy jobb minőséget tudjanak kikínlódni magukból. Erre egy konkrét videokártya is képes lehetne.
LOL
Ezt olvasd el szépen lassan, aztán gondolkodj... -
Komplikato
veterán
válasz
#96302336 #53 üzenetére
"Bakker ilyen táp nem is létezik, amin 6 db. 6 pines vga tápcsatlakozó van."
Nos, mivel az új alaplapok fogják támogatni, azok meg PCIE2.0-ásak ugye, ezért 3 kártyához 3 tápcsati kell, és ugye kapni már pl. olyan tápot amit 4-es CF-hez gyártottak, van rajta 4db tápcsat szépen.
Viszont én nem vagyok derülátó, jelenleg se a CF, se az SLI nem megygyőzőa tsztek szerint. Ár teljesítménye pocsék, fogyasztása pocsék ....
-
nostrum
tag
Lehet hogy ezt már megfogalmazta valaki, de nekem a cikkről az jutott eszembe, hogy a kedves hardverfejlesztők inkább azon fáradozhatnának, hogy olyan videokártyát dobjanak a piacra, ami egyedül is elbír a játékokkal, nem pedig azon hogy hogyan lehet minél többet sorba kötni.
Mert a négymagos CPU rendszereket még megértem, hiszen több feladatot is futtathatunk párhuzamosan, sőt maga egy játék is több szálon futhat, de az egész SLI és xFire rendszer nem a grafikai feladatok megosztásán fáradozik, hanem azon, hogy együttes erővel negyobb felbontást, vagy jobb minőséget tudjanak kikínlódni magukból. Erre egy konkrét videokártya is képes lehetne. (Nem beszélve arról hogy a játékok optimalizálatlanságát akarják ezzel kiegyensúlyozni.)
Lassan kitalálják, hogy lehet végtelen számú Quad-SLI-s PC-t sorba kötni, és három négy ilyennel már egész szépen menni fog a Crysis nagy felbontáson, élsimítással.
Ezt a kártyafelhalmozós technikát a 3Dfx bebukta anno. Hogy most ilyen életképes, az szerintem csak azért van, mert butul a népesség...
Ma például van olyan két kártya aminek az árából nem jön ki egy 8800GT/GTS/GTX, viszont SLI-ben hozza a szintet?
Megéri ezért patch-ekre, driverekre várni, beállításokkal cseszekedni, nagyobb tápot és SLI-s lapot venni?Persze akinek mindig a legjobb kártyából van kettő/három/négy, annak oké....
csak azt hiszem, ez a kisebbség... -
Ádibádi
tag
-
REDeath
őstag
A háromkártyás SLI-hez hardveres és szoftveres elemek is szükségesek.
ja, hardver téren nemárt egy plusz VGAui: kérdik egyesek hogy minek ennyi kártya? kérdem én, hogy akkor minek bugatti? minek az egyre több megapixel? stb...
aztis megmondom mérterőfitogtatás, és még hasznot is fog hozni mert ahogy a sok (egyesek számára)fölösleges egyéb cuccot, úgy ezt is meg fogják venni sokan.
csak egy példa: ott a híres dell cég ugye, minek gyárt millió forintos konfigokat(is)? hát nem miattunk... -
yakuza.tora
addikt
Igen,ezt én sem tudtam eldönteni, hogy az egy plusz tápegység, vagy csak alsótápos elrendezésű a gép. Hajlok arra, hogy az előbbi...Mondjuk két darab 500W-os táppal számolva annyira nem is durva. Jó, jó, tudom, hogy hülyeség, de a 600-700W-os,ill. efölötti tápokon manapság már annyira senki sem botránkozik meg...
-
keszegduda
őstag
1. ekkora marhaságot még nem láttam...
2. hová tudod kötni a winyókat?
Aki ilyent vesz vessen magára... -
adm
őstag
a képen alul (is) van egy táp.
a vga-hoz mintha alulról (6pines), az alaplaphoz (24pines) mintha felülről érkeznének a kábelek. -
Bj Brooklyn
aktív tag
Sőt, már az 590i-s lapok is 3 PCI-E csati volt, amiből a középsőt "Physics Card Support"-nak reklámoztak. Csak az nVIDIA féle fizikai kariból nem lett semmi
. Itt az egyik képviselője!
-
Sanya
nagyúr
félelmetes, hogy vki egy ilyen termékhez a nevét adja. miért nem 8 darab kártyával kezdünk?
-
törölt tag
Bakker ilyen táp nem is létezik, amin 6 db. 6 pines vga tápcsatlakozó van.
Bárhogy számolom, az átalakítókkal együtt, és SLI táppal nézve, is minimum 8 molexet, és két 6 pines csatlakozót eszik meg. A gyári ajánlás pedig egy tápcsatlakozó egy ág. nincs 12 ágú táp, ha jól tudom.Gyakorlatilag csak a sata cuccok jöhetnek szóba, ha egy vinyót és egy nyomoruld DVD-t is akarnék egy ilyen konfig mellés, sőt kellenek a tápszörnyek is, amiken van ennyi csatlakozó egyáltalán. Nem is a teljesítmény miatt, mert az azért nem olyan vészes.
Tuti, hogy egy VGA segédtápra is szükség van, már csak a konnektorok miatt.
És ez a négykártyás CF-nél még hatványozottabban kijön, a hülye 8 pines táp miatt.
De így is el lehet verni a pénzt.... -
kovy79
őstag
"Szoftverek terén a 3-way SLI-hez új meghajtóprogram jár"
Ja, oszt' melyik évtizedben, melyik univerzumban?
-
Foglalt név
addikt
Szerintem meg az vesz, aki a quad sli-s konfigjának megunta a hangját...
Miért érez mindenki késztetést, hogy megossza a gondolatát olyan dolgokkal kapcsolatban, amihez halvány lila segédfogalma sincs???
Vagy csak a fórum színvonalát szeretné mindenki a saját iq-jához belőni? Mert akkor egész jól haladunk
-
Zebra
csendes tag
Erről az jutott eszembe, amit a Luxusautó kiállítás egyek szervezője mondott.
" Ismerek sok olyan Magyar embert aki nyugodtan megvehetné a legdrágább autót is, de nem teszi, mert fél a feltűnéstől."
Na, szerintem majd ők vesznek 3 kártyás SLI-s konfigot, természetesen céges számlára. -
Armando_19
őstag
Ez baromság... Hogy lehet ennyire behülyíteni a népet? 2 kártyát nem tud még teljes kihasználtságban lekezelni egy oprendszer se, semmilyen driverrel, nemhogy 3-al. Megint tolják a Vistát... Remélem kevés olyan hülye lesz, aki 3-as SLI-t akar csinálni... Grafikusokat talán megértem, akik 5 monitoron akarnak tolni dolgokat, de azok nem ilyen kártyával fognak bohóckodni..
-
klambi
addikt
hmm és az pontosan hogy működik,ha 1 karit dobok bele akkor az 1ből tehermentesít vagy csak sli nél megy?
bár amilyen cpu-k vannak ma nem nagyon bánom hogy leterheki...csak slibe jobb lett volna így kötni 2 karit mert ha 2őt vennéék akkor inkább a 2 árából 1 tutit vennék... legalábbis én szegényesen így kondolkodom -
törölt tag
inkább tessék már behozni az integrált alaplapi, és a bitang reaktor közti váltást, mert a wördbe meg netre nem kell Ultra... főleg nem három... játékok alatt még mindig szánalmas a sima sli támogatása is, nem hogy egy ilyené. majd kiderül
-
lee56
őstag
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
na ez lol
-
bolvar
senior tag
hát ez annyira felesleges volt mint a cfx.a dupla karis rendszereket se használja ki semmi alig alig van növekedés.biztos hogy 3 kártyától fog szakítani
-
rauschie
senior tag
azért ez az elméleti ábra elég brutálisan demonstrálja a működési elvet....mondhatnám tiszteletet parancsoló tudás kellhetett a megalkotásához
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egyelőre nem létezik, és valószínűleg nem is fog.
A PPU-nál már csak az lenne hasznosabb ha egy bővítőkártya a CPU maradék feladatait is átvenné, így a CPU-nak tulajdonképpen nem is lenne többé dolga, az elmúlt évtizedek becsületes munkája után megérdemelt pihenéssel tölthetné nyugdíjaséveit... -
klambi
addikt
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
de azt értem...de létezik ilyen és ha igen akkor mi és meik?
-
klambi
addikt
ja tényleg meik az a alp ami már tud két vidkarit úgy keelni hogy két különféle kari és 1ik az csak fizikát számol... mondjuk azt úgy nemlehet hogy 8800gt és egy 8600os valami hozzá?
-
Rover623
félisten
Az első 6-os driverekkel és pl. a 77.77-el is ment a dolog. Én is próbálkoztam két 6600GT-vel, de a driver is bugos volt, meg a 16x+4x felállás sem tetszett a kariknak.
Játék egy sem működött normálisan, 3DMark-ok vegyes eredményeket mutattak. 3DMark05-ben 5881 pötty volt az alapórajeles eredmény...ami a 16/4-et figyelembevéve akár elfogadható is lett volna...de tuningolni pl. egy MHz-et se lehetett...szerk: ja...az alaplap egy Asus P5WD2 Premium volt...
-
vmikor tavaly egy Big_Sam nicknevű orosznak sikerült meghekkelni a 85.96-os Detonatort, így tudta aktiválni az SLI-t egy i975X-es lapon...
nekem az van és a driver is megvan de egész idáig egyszerűen nem találtam két egyforma VGA-t a haveri körben h kipróbáljam, most viszont van 2 7600GT, csak az SLI-hidamat felejtettem a szülői házban... így várni kell jövő hétig... de akkor -
Ste
addikt
válasz
Csiborbogár #27 üzenetére
egy V8 szerver platform
ja, hogy nincs alá lap, sebajproci lehet, hogy nem, de user amikor meglátja a villanyszámlát, annál inkább kihajítja
-
GReddy
tag
Nem tudom.. nem tudom. Egy éve még harmad - negyedennyi vas volt a gépemben, mint ma. Akkor a villanyszámlám volt 8000.. most 14000.. vajon véletlen? Vagy csak villanyszámla powered by GyF?
Nem toom.. de nagyon gyanús! És akkor most tegyek bele egy harmadik árampusztító szörnyet, hogy 10%-kal több pontom legyen a 3dMarkban? Ez valahogy hülyeség.. Inkább GF8800 eladó..
-
finest
addikt
válasz
Csiborbogár #27 üzenetére
Azért mert a Crysis szaggat vele.
-
-
Vistaboy
veterán
Most őszintén: Van itt olyan SLI-tulaj, aki szerint megéri egy harmadik kártyával bővíteni a duót, ahelyett hogy megvárnánk a következő generációt, ami két kártyával hozza ugyanazt a teljesítményt?
Ui.: Amúgy én még soha nem használtam SLI-t (Intel alaplapok), de eddig még nem is kellett. Szegény 7800GTX-em mellé hiába vennék egy másikat, valszeg jobban járok egy G92-es 8800GT-vel vagy GTS-el.
-
finest
addikt
Ez nagyon gáz. Nem hogy kiadnának valmi értelmes karit. Az nem tűnik fel senkinek, h egy éve nem adtak ki a 8800GTX Ultra sorozatnál újabb karit?
-
Larry303
addikt
nem lenne hatékonyabb, csendesebb, hűvösebb, ha mindezt egy nyákra pakolonák? -persze tom, ho ki kéne fűrészelni a házat ho beférjen
de még jobbat mondok: 3mag egy lapkán ;) egy széles mem busz, meg 2giga ram... -
Rover623
félisten
Nyomorult NVIDIA...inkább írná már át azt a büdös egyetlen (vagyis több, mert fosik hogy vki egyszer végre meghekkeli) sort a driverben, ami tiltja az Intel chipsetek esetén az SLI-t...
Nagyobb (kártya)forgalmat generálna, mint ez... -
spirit007
senior tag
Biztos :
- csendes
- keveset fogyaszt
- kevés hőt termelÉrdekességnek megteszi .
-
FireGL
aktív tag
"igyekeznek gesztenyét kikaparni az Ati/amd 4 gpu-s megoldása előtt/mellett"
előtt/mellett ?
Pár nap és jön a 7.12-es catalyst:
"The dual Crossfire configuration was due to the Catalyst drivers still not having entered beta. (AMD informed me that Catalyst 7.12 with quad-Crossfire support will be released in beta on 12/5/2007.)"
-
WonderCSabo
félisten
Ha majd lesz pénzem, gondolkozmo rajta, van-e ennek értelem. Addig számomra nincs. Nem sok embernek lehet.
Sasfészek: Igen, úgy hívják, hogy mixed sli, u.a. órajelen kell mennie asszem, és a kártyák biosában is kell turkálni. -
Sasfészek
tag
Hi! Ez a chipkészlet már tud olyat, hogy különböző gyorsaságú videókártyát köthet az ember SLI-be? Például egy 8800gtx mellé egy gyengébb kártyát illesztve az csak a fizikát számolja?
Egyszer olvastam ilyenről. Ha keverem, tudna valaki segíteni nekem, hogy a gyakorlatban is lesz ilyen? -
edipqe
senior tag
fütyiméregetőset játszani tökéletesen megfelel a megoldás, de semmi értelmesre nem jó!
De az ötleten kapva kiataláltam a 3 fejes fogkefét!
egyszerre mossa elöl hátul és a másik oldalon hátul!
vagy az egyszerre 3 dvd-t is befogadó 3 tálcás dvd-olvasó-irót!
vag az 1 szerre 3 oldalról nyalogatható nyalókát! -
Geller72
veterán
Szvsz. semmi értelme a többkártyás rendszereknek..
Geller -
Ste
addikt
a kép horribilis, de legalább látszik, hogy igyekeznek gesztenyét kikaparni az Ati/amd 4 gpu-s megoldása előtt/mellett
mi lenne az nv-vel konkurencia nélkül
-
Zolexx
aktív tag
Hát akinek van pénze rá..
-
DoubleD
aktív tag
Komoly kép.
-
klambi
addikt
hát szerintem is...felesleges én még az slin sem gondolkdtam, pedíg a lap tudja
-
D.Orion
veterán
Hát ez tök jó...
1. A levegőt meg én fújjam be a karik közé?
2. Ki az aki egyáltalán SLI-t épít? Leszámítva a ponthajhászokat...
3. Drivert is írnak majd hozzá?
4. Végre értelmet nyernek az 500W feletti tápok is... -
klambi
addikt
hát az tuti hogy főnének a karik....2 meg nemhisezm hogy sok games-támogatná a 3SLI-s módot...nemtom én nemértem hogy pl 1 8600ra efféle karikra minek dobna sli csatit akkor inkább már nem 2 karit veszek vagy 3mat hanem annak az árán 1 durvát...mert ez szerintem csak akkor éri meg ha 3 vagy 2 full vidkarit veszel...
-
dokar
addikt
ez nagyon gyenge harmat a CFX-hez képest
-
KrAt
veterán
Milyen viccesen néz ki az a rengeteg tápkábel a vga-knál
Amúgy nemtudom, milyen hatékonysága lesz ennek, majd elválik, talán még értelmes is lehet
mod: utcsó képen kivannak kötve gyorsbilincsekkel a kártyák?
-
keIdor
titán
Nem lehet könnyű hűteni így a kártyákat... megfőnek...
-
klambi
addikt
na jó ez már morbid..
3kari mg 1 ppu és beléhetsz a mátrixba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest