- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
otapi
tag
válasz
SenorGrande #30884 üzenetére
A friss rendszerben (LineageOS) eleve nincs semmilyen gyári Miui-s meg Google-s app telepítve, már csak azért is gyorsabb. Az eredeti miuiban azt vettem észre hogyha a Clash Royal ott maradt a háttérben és nem lőttem ki kézzel, akkor látványosan melegebb volt a telefon, jobban merült az akku. Az új OS-nél nem tapasztaltam ilyen gondot. De az a problémám is megszűnt hogy időnként nem működött a home gomb amíg újra nem indítottam a telót. Nem tudom hogy ha csak egy factory resetet nyomtam volna megoldódott volna+e, de akkor már telepítettem egy modernebb, felesleges gyári appok nélküli rendszert. Ja, és a banki alkalmazások (Budapest Bank, OTP) sem panaszkodtak hogy nem gyári a rendszer. Viszont bekapcsolt bluetooth most is eszi az akksit, azzal csak fél napig bírja. BT nélkül viszont lazán megy egy napig.
-
otapi
tag
válasz
krupitomi #30874 üzenetére
Nem használtam biztonsági mentést, mert nem szerettem volna ha felesleges appok át jöttek volna. Viszont előtte külön mentettem az MS authenticatorban a kódokat, a többi cuccom meg amúgy is felhőben van.
Na, és így néhány nap elteltével nekem bevált a LineageOS, érezhetően gyorsabban reagál, meg Android11 lévén az appok értesítés engedélyezése is sokkal kézre esőbb mint Miuiban. Megéri váltani szerintem. -
otapi
tag
válasz
krupitomi #30872 üzenetére
Épp tegnap raktam fel a kolléga által feltett LineageOS-t még az eredeti, gyári MIUI-ra.
Egy-két próbálkozás után, ez a sorrend jött be:
Az telefon unlockolása ezzel a tool-lal: https://www.xiaomitool.com/V2/download
(Ez elvben a custom romot is felteszi, de a gyakorlatban a felrakás után beakadt a telefon a lineageos boot animációnál)
Után követtem a LineageOS utasításait: https://wiki.lineageos.org/devices/santoni/install
Annyi különbséggel, hogy a gapps csomagot a lineagesos első újraindítása után tettem fel (tehát nem egy menetben mint ahogy a wiki írja)
Azután factory reset a lineagesos recovery menüjében -
otapi
tag
válasz
siddis #30851 üzenetére
Köszi - eddig kihúztam gyári rom-mal, de elég pocsék az üzemidő, meg időnként leáll működni a home gomb... Lassan rászánom magam az újrahúzásra.
Ha jól látom, a LineageOS támogatja az aptx HD-os bluetooth codec-et, ugye? Gyakorlatban is működik a Redmi 4X-szel, mi a tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest