- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
válasz
manchester99 #22999 üzenetére
A kérdésed nem túl exact, az a használat mit jelent? Ha brutál játékot, akkor normális, ha csak képeket nézegetsz rajta akkor nem melegszik cseppet sem. Csak hogy a két végletet mondjam.
-
bunnyhu
senior tag
btw mi a tököm az a treble? Rákerestem, nem írta még le senki.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
szimi57 #22409 üzenetére
Majd pár hét múlva visszatérünk a véleményedre
De nagyon szeretném már a MIUI-t kivenni az életemből, csak annyi rom van mint égen a csillag és nincs kedvem mindig újra telepítgetni, miután kiderül hogy tökéletes, kivéve ... és ezzel a kivéve listával pont elszúrja a tökéletességet.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
lood55 #22039 üzenetére
Sokat segítene, ha leírnád hol külföldön (pl. USA más hálózatok vannak mint EU) és milyen kártyák, feltöltős vagy előfizetéses, stb.
Egyébként nekem telekom domino fix-nél nem volt elég az androidon engedélyezni az adat roamingot (feltételezem ezt azért bekapcsoltad, bár ezt se írtad le) hanem a telekomos domino menüben külön még be kellett kapcsolni. Már nem tudom fejből a kódot, de google a barátod. Mondjuk ha mobil hálózat sincs a hálózatválasztást megnézném. Illetve az is okozhat gondot, hogy csak 4G van, próbáld kikapcsolni az egyik SIM-et, ha úgy elindul akkor 100% hogy a 4G szívat. -
bunnyhu
senior tag
SOS kérdés, hol kell beállitani, hogy a telekomos előfizetős kártyát hangpostára küldjem? hívásátirányításnál számot kér, posta szóra keresve megadhatom tán a számot, de telekom oldalom 2 szám van. Nevetséges, okos telefon és ilyen alap dolog meg pilóta vizsgás? Nokia anno két kattintással átment...
-
bunnyhu
senior tag
válasz
SenorGrande #21040 üzenetére
Nem tudom, nem használok eu romot.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Fredo78 #21026 üzenetére
a MIUIHU rommal van színválasztás, de nekem pl. tök más színeken világít mint amit beállítok, több színnél ugyanaz és van olyan szín ami meg egyikre se jön elő. Szóval maradjunk annyiban, hogy ha sikerül a színeket elővarázsolni, abban sincs nagy köszönet. Ne hiányold.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
lócitrom #20844 üzenetére
Nekem meg épp fordítva van bajom, már minden jogot elvettem a programoktól, mégis ha neten van időnként feldob egy-egy hírt. Pedig mocskos módon letiltottam, hogy ne tudjon tevékenykedni a háttérben, de semmit se ér. Na az ilyen kis szutykok miatt nehéz az akksiidőt belőni, azt se tudod mi tevékenykedik és mit a háttérben.
-
bunnyhu
senior tag
Ha valaki nagyon nem érti a romolást, szerintem a közelében tuti akad mobil bolt, ahol szerény de nem megalázó összegért megcsinálják neki a frissítést. És akkor nem kell sértődni, beszólogatni, nyafogni, ha többen leírják a metódust de a delikvens nem érti. Egy telefon újratelepítése nem atomfizika, de nem is annyi, mint feltelepíteni egy játékot a windowsodra, hogy next-next-next oszt jóccakát. Nem szégyen az, ha valaki nem vágja a dolgokat, én is szakembert hívok a cirkóhoz, nem én állok neki barkácsolgatni.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
mrider #20759 üzenetére
Marhaság, az utolsó 2 frissítéssel volt gond, előtte lévő kilencesekkel pont olyan akksi időm volt, mint a 8-ason. És ha nem stable 9-et használsz, azokon most is jó az üzemidő. Nem tudom miért mantrázzátok mindig ezt a miui8 sokkal faxább volt nótát, mert baromira nem igaz. Ott is volt elcseszett frissítés, a 9-esen is van, viszont a security patch-ek miatt meg érdemes frissíteni. Esetleg nem azonnal kell feltolni a frissítést ahogy megjelenik, hanem megvárni a reakciókat és ha gond van vele, akkor passzolni. Nem kell az "őskorban" ragadni téveszmék miatt. És mellesleg lehet a problémás 9-eseken is elég lenne egy factory reset, amit amúgy se úszol meg, ha visszaállsz 8-ra, úgyhogy nincs vesztenivaló.
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
3.5 óra SOT, 4 nap üzemidő 50% wifi, gps és mobil internet pár óra használattal.
-
bunnyhu
senior tag
GPS témában azért ne feledjük, ha nem akartok nagyon szívni, akkor az akkukezelésnél rakjátok be a külön kezelendők közé az összes GPS-t használó programot és engedélyezzétek neki az állandó működést, különben ha lekapcsolja a kijelzőt egy picit túl takarékos lesz és pl. a gps-t se nagyon hagyja élni. Aztán arra ébredsz, hogy 100km-re elhagytad a lefordulót, mert a navigáció szerint még mindig ott állsz ahol lekapcsolt a kijelző!
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Nyirike #19908 üzenetére
A világ legrosszabb telefonja ... hát persze. Nyilván nem te vagy a hibás, aki 2x már ripityomra törte a kijelzőt, tuti sokat javít a telefonon ha dobálják. De persze a telefon a hibás, nyilván.
Javaslom a következő telefonodnak valamelyik ütésálló ipari telefont, talán egy CAT kibírja ahogy használjátok. -
bunnyhu
senior tag
Segítene valaki, hogy a MIUIHU ROM-on a magisk-et hogy a tökömbe lehet elérni? Alkalmazások között semmi, beállításokban semmi, hogy a francba tegyem a root-ot láthatatlanná ha a magisk is láthatatlan?
-
bunnyhu
senior tag
Nekem a hu-s rommal lett színes. Mondjuk tök elvoltam nélküle is, ha világít és nem töltöm, akkor akar valamit, tökmindegy milyen színnel
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Freeman007 #19514 üzenetére
Lehet akkor még tudta volt amikor íródott.
-
bunnyhu
senior tag
Felraktam a legújabb miuihu-t, egyelőre hibát nem találtam és az akksi idő is klasszisokkak javult a stable global-hoz képest. Javaslom
-
bunnyhu
senior tag
Na, felraktam a legújabb MIUIHU-t, kiváncsi leszek. Gondoltam, ha már újratelepítést meg wipe, kipróbálok valami mást
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Black_Raven #19400 üzenetére
De ha nem redmi4x-ed van akkor miért olvasod a fórumot, csak hogy visszajöjj ide ekézni, vagy mi a cél?
-
bunnyhu
senior tag
Van most egyébként hibátlan oreo rom? Vagy még nem jöttek ki amióta kiadta xiaomi a forrást. Csak mert most, hogy így lezúztam a telót gondoltam mielőtt belakom akár válthatok is. Már ha van értelme
Egyébként a wipe után úgy tűnik kicsit helyreállt a lelkivilága akku használat terén. -
bunnyhu
senior tag
Azon gondolkodám, hogy ezeket a MI... alkalmazásokat, amiket amúgy sose használok hogy lehetne eltüntetni? Rootolás után kukázhatóak, vagy a ROM-ot kell mókolni hozzá?
(tudom ,használjak miuihu romot)
-
bunnyhu
senior tag
Nekem a telepítő pendrive-on ott van, nehogy ne legyen kéznél véletlen
És egyébként dettó, az első program amit telepítek ahogy végzett a windows install. kimondhatatlanul egyszerűbb vele az élet, ha MS-nek lett volna esze már rég kivásárolta volna sokpénzért és alapban adja.
-
bunnyhu
senior tag
9.2.5.0 a ROM, közben sikerült legalább a kritikus könyvtárakat lementeni, csináltam egy full wipe-ot, most pakolom vissza a vackaimat aztán kiderül. Ha nem lesz jobb az akksi használat, akkor megy a downgrade vagy keresek valami más rom-ot. köszi a tippeket!
-
bunnyhu
senior tag
Elegem lett a sokat fogyasztó rom-ból, úgyhogy gondoltam első körben csinálok egy tiszta rebootot és ha nem jön be, visszaállok 2 verziót. Próbáltam volna lementeni az adataimat. USB-n összekötve és azt mondva, hogy fájlátvitel leáll ott, hogy kiszámítja a szükséges időt a másoláshoz.
Sebaj, akkor marad a régi SwiFTP, csakhogy az meg be se listázza a fájlokat (szerintem root kell neki).
Ötlet, mivel tudnám lementeni a telefont? -
bunnyhu
senior tag
Aki használja az accuBattery-t, kb. mikortól ad értelmes alkalmazás infót? Mert nekem csak annyi van ott, hogy "várakozás adatokra..."
-
bunnyhu
senior tag
Nem sokkal megy 1A fölé nekem a töltés, és a végefele azt is csökkenti az elektronika, nem tolja végig maxon. Egy csontra lemerült akksit könnyű kiszámolni, hogy legalább 4.5-5 óra alatt tölt fel normálisan. Ebből kb.80%-ra felmegy sacc 3.5 óra alatt, onnantól belassul - mint minden normális töltőelektronikánál egyébként.
Gyári fehér töltő + gyári fehér kábellel mérve, és nagyságrendi adatok nem percpontos. -
bunnyhu
senior tag
válasz
Black_Raven #18671 üzenetére
És akkor mi a megoldás?
-
bunnyhu
senior tag
Régebbi verziót hogy lehet feltenni, csak recovery-ből? Gondoltam visszaállok kettővel ezelőttire, ami szerintem jobb akkuidővel rendelkezett, de a gyári frissítő visszadobott, hogy régebbire nem hajlandó visszalépni. Ami mondjuk parasztság, adjon egy figyelmeztetést de ha azt mondom OK, akkor tegye már fel banyek.
-
bunnyhu
senior tag
Szerintetek hogy lehet beállítani azt, hogy pl. csak 2G-t használjon az a sim kártya, ami NINCS internetes adatforgalomra beállítva? Mert nekem 2 kártya van benne, az adatforgalmas dominónál választhatom, hogy 2-3-4G, de a csak beszédre használt másik sim kártyánál a menüpont se létezik. Pedig mondjuk visszalőném 2G-re csak próbából.
-
bunnyhu
senior tag
A 9.2.4.0 global stabil valóban jobban eszi az akksit mint az előző, de a miui8-ra felesleges visszamenni, csak ezt az utolsó kis frissítést kéne levenni. Egyébként azt szerintetek hogy lehet legegyszerűbben megoldani, hogy csak egyet visszalépni?
ps.: Amúgy nektek nincs olyan hiba itt a hwsw-n, hogy a hsz nem megy el, csak sokadik nekifutásra?
-
bunnyhu
senior tag
Ja és mióta kivettem a lakatot a chrome-ról (köszi!), azóta magához tért az akkuhasználat is. Szóval nem feltétlen a ROM a hibás ha valami csócsálja
-
bunnyhu
senior tag
Nem tudjátok a 4X vajon tudja az ANT+ -t? Ez egy régi cikk a régi xiaomi-król, hátha nem vették ki belőle
http://en.miui.com/thread-59236-1-1.html
Ja meg pár link szerint tudhatja, de máshol meg azt írják, hogy nem megy. -
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Köszi, akkor lehet valamelyik app kezdte el a balhét, mert uyge azok is frissülnek aztán a franc se tudja épp mit kavart a fejlesztő.
Nálam ez egy normális merülési ütem, hó elején az előző miui9-cel:
Most meg így néz ki, se wifi se semmi mióta felment ez a pár tízmegás frissítés:
Elég markáns a különbség
-
bunnyhu
senior tag
Úgy látom mióta felkerült ez a kis stabil frissítés egy picit jobban merül a teló. Hiába hever csak az asztalon, folyamatos a merülési görbe, eddig láthatóan megtört olyankor. Pedig most se wifi se mobilnet nem egy.
Nem azt mondom, hogy zabálja, de valami szerintem teker a háttérben. -
bunnyhu
senior tag
válasz
ananaszmamut #17011 üzenetére
Nem csak hogy lekerekített, de kétféle kijelzőnek hála legalább kétféle módon van a kerekítés is. Úgyhogy ha ez neked lelkitörés, akkor a 4X nem lesz a barátod, mert kell egy-két kör mire találta rendesen rá passzolót. És akkor még ott a lehetőség mint nálam, hogy hiába passzol annyira lerontja az érzékenységet, hogy legszívesebben levennéd.
-
bunnyhu
senior tag
Amúgy miért nincs engedélyezve alapban a rom-okban camera2 api?
-
bunnyhu
senior tag
Esetleg valaki használta már Észak-amerikában a telefonunkat? Működik ha kint veszek bele SIM kártyát a telefon és adatkapcsolat? Korlátok, bármi tapasztalat?
-
bunnyhu
senior tag
Már az OTA is feldobja a frissítést amúgy, szóval sokat nem kellett várni annak, aki nem akarja kézzel letölteni.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
bodnar10261 #15113 üzenetére
Én pont semmi extrát nem tapasztaltam abból, hogy a 6-osról 7-esre váltott az android a MIUI 8 alatt, ha még emlékszel. Sőt, őszintén még abból sem, hogy MIUI 8-ról 9-re váltott, már azon kivéve, hogy pár dolog még szarabbul érhető el, mint eddig (pl. az akksi használat grafikon). Átlagjózsi szempontjából, mint pl. én halál tökmindegy, csak a security pack-ok miatt frissítem egyáltalán, amúgy felőlem android 6 is lehet.
Google is mindig előadja mekkora fa**aság az új verzió, aztán a vége mindig az, hogy a népek várják a következőt, mert mégsem volt akkora durranás. Ha mondjuk látványosan javulna az akksi idő, vagy nőne a sebesség ... de én ezt még soha nem tapasztaltam, pedig kb. az összes android verzió járt már nálam 1.6-tól kezdve. -
bunnyhu
senior tag
Egyébként nekem meggyőződésem (lehet rosszul) hogy pl. a folyamatosan figyelő ujjlenyomatolvasó is felelős a telefon akksihoz mért nagy fogyasztásáért. Nagyon jó lenne teljes vezérlést kapni a harver felett, és ami nem kell azt kikapcsolni a francba.
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Kössz az ötleteket, kikapcsoltam, ment így menünk keresztül. Nehezen dughatták volna el jobban, nem értem miért nem lehet elérni a logikusabb helyeken, de mondjuk nekem a MIUI mindig is illogikus felépítésű volt.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Black_Raven #12812 üzenetére
system se kell, az mi akkor?
-
bunnyhu
senior tag
Valószínűleg mert ezen van élet?! Nem tudom, nem nézem a többi off-topicot, csak tippelem. De értelme nem sok van egy másik telefon topicban kérdezni ...
Mondjuk nekem kicsit túl nagy is az élet, amikor 1-2 nap után azt látom több száz hsz olvasatlan, sokszor csak ugrok az utolsóra hogy kinullázzam. Így persze a hasznos infó elveszik, dehát ez van, ha nincs élet az a baj, ha túl nagy akkor meg az a baj, nekem semmi se jó
Nem véletlen grincs a kép
-
bunnyhu
senior tag
A redmi 4X ledje bármilyen kívánt színt képes megjeleníteni. Ha az a szín a fehér (Henry Ford után szabadon)
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Black_Raven #12422 üzenetére
Annyi sok betű meg szám van, és ezek kombinációja, nem tudom miért kellett a Xiaomi-nak ennyire hasonlókat használni tök más telefonokhoz
Aztán az ember véletlen rossz tokot vagy üveget rendel, és ez még a jobbik eset, rosszabb ha másik rom-ot tol fel a telóra és brick-eli.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
lócitrom #12348 üzenetére
A százalék fogalmát gondold végig. Ha nem csináltál a telefonnal semmit, akkor számodra nem logikus, hogy a használat nagyrésze azzal telt, hogy az android malmozott ergó CSAK az futott? Így nyilván százalékosan az a nagyobb, hiszem mi a franc számítana bele ha semmit nem csináltál?
Ha zavar az android nagy százaléka, javaslom futtass valami modern játékot, és rögtön kisebb számot fogsz mellette látni.
Egyébként pont ezért marhaság a százalék, többet érne ha valami egzaktabb mértékegység lenne mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged