- Elérhető és telepíthető az iOS 18.2
- Google Pixel topik
- Az idei év valószínűleg leggyengébb készülékét mutatta be az Alcatel
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkosaras
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap én is tulaja lettem egy ilyen készüléknek (9T, 64GB, fekete) az alza.húúúúúúú jóvoltából. Mi A1-ről váltottam, a miui-t még szoknom kell a tiszta android után.
Meg tudná írni valaki, hogy a gyorskapcsolók sorrendjét az értesítési felületen hogyan lehet testre szabni (sorrendet változtatni, hozzáadni, levenni).
Köszi szépen!
-
zkosaras
aktív tag
Feldobta valaki másnak is a MIUI11 frissítést?
-
zkosaras
aktív tag
Sziasztok,
A MIUI 11-re való frissítés ajánlott a gyári visszaállítás?
A korábbi telómon (nem MIUI szoft.) a nagyobb frissítések után hasznos volt.Vagy inkább majd android10 update után?
Köszi!
-
zkosaras
aktív tag
Sziasztok,
Gondolom megosztom veletek, hogy egy hét után milyen szoftveres hiányosságokkal, hibákkal találkoztam, mint új MIUI felhasználó:
1. A képernyő metéseket a telefon a DCIM mappába hozza létre, ami rohadt idegesítő ha használod a Google Fotók automata mentését, mivel azokat is leszinkronizálja. Ezen gondolom módosítani nem lehet.
2. A kereső a beállításokban nem mutatja meg pontosan a találat helyét. Arra gondolok, hogy amikor rábökök a keresett kifejezésre behozza a hozzá tartozó menüpontot, de annak mindig a tetejére ugrik csak, nem a keresett menüpontra. Így az elején mikor még nem szokta meg a felhasználó hogy mit hol talál ez idegesítő tud lenni.
3. A hangerő gombok a media hangerejét állítják. Tudom hogy ez android 9 "feature" de van olyan gyártó aki ezt javította, testre szabhatóvá tette. Tudom, hogy ez eu ROM tudja ezt, de csak ezért nem fogok teljes szoftvert cserélni. A Button Mapper-t használtam a korábbi telómon, de itt nem működik.
4. Telepíteni kellett egy MIUI Hidden Settings app-ot, hogy a nem használt (nem törölhető) alkalmazásokat legalább le tudjam tiltani. Hogy ez miért nem alapból a rendszer része azt nem értem. Tudom van erre okosság az összefoglalóban de nekem adb-n keresztül még nem sikerült csatalkoznom a telóhoz.
5. Párosítva van a telóhoz egy Wear OS okosóra aminél azt vettem észre, hogy folyamtasan elveszti a kapcsolatot (disconnected). Ezt korábban nem csinálta, szóval nem hiszem a óra hibája. A fura az, hogy ha belépek a Wear OS app-ba a telón akkor azt írja, hogy Connected, az óralapokat is lehet változtatni. Már engedélyeztem mindent hozzáférést, kikapcsoltam az akku optimalizálást, de még nem OK.
Egyelőre ennyi. Azért zavaróak a fentiek, mert egy stock android (one) esetében nem volt ezekkel probléma (vagy volt rá egyszerű megoldás).
Ha tudtok megoldást a bármelyikre hálás lennék, köszönöm!
-
zkosaras
aktív tag
válasz enzahobi #7963 üzenetére
Köszi a Tasker-es tippet, kipróbálom majd.
Sajnos nekem gyakran kell változtatni a csengés hangerejét, pont a két véglet közt.
A régi mód, miszerint azt a hengerőt állítja a rendszer ami éppen aktív (alapból csengés, ha szól vmilyen media akkor azt) szerintem tökéletes volt.A képernyőmentéseknek a Pictures/Screenshot mappában a helye.
Az órát még nyomozom. Próba képpen kikapcsoltam rajta a wifi-t és úgy tűnt ez megoldja, de most megint nem OK.
[ Szerkesztve ]
-
zkosaras
aktív tag
Tudtok ajánlani megfelelő méretű védő üveget a kijelzőre. Jó nekem a párszáz forintos eBay-es is csak a mérete jó legyen. Amit legutóbb rendeltem az szinte teljesen kiér a kijelző széléig és emiatt levegős körbe. Emelett a por is kezd összegyűlni alatta.
Köszi!
-
zkosaras
aktív tag
Én is a nyitásra várok, bár én búcsút mondok a miui-nak.
Az értesítésekkel kapcsolatban igazat adok neked, azt vártam hogy jobban látható lesz az a felső értesítő led.
Az ujjlenyomat olvasó hatékonysága szintén nem össze mérhető a hagyományos (nem kijelző alatti) fajtával. A többszöri minta hozzáadása sem megoldás mivel csak ötöt lehet felvenni (két hüvelykujj és két mutatóujj kétszeri felvételéhez legalább 8 kellene).
Ezt a két dolgot leszámítva hardveresen rendben van a készülék szerintem. -
zkosaras
aktív tag
A Pixel Experience ROM-ot használja vki?
Feltettem próba képpen, azóta már frissült is (200101-re) de az ujjlenyomat olvasó nemigazán megbízható. A dupla koppos felélesztés is hol működik hol nem.
Ti tapasztaltátok a fentieket? -
-
zkosaras
aktív tag
Az oké hogy nem tökéletes, engem inkább az bosszant mikor egy adott funkció vkinél jól működik, nálam meg szinte egyáltalán nem.
Teljesen gyári volt minden.
twrp-3.3.1-0-davinci.img innen.
Fel kellett rakni egy android 10 alapú hivatalos kínai ROM-ot hozzá.Itt röviden pontokba van szedve.
[ Szerkesztve ]
-
zkosaras
aktív tag
Nekem csak Wear OS alapú órával van tapasztalatom, de sajnos nem pozitív.
Itt írtunk róla. Trükközni kellett vele, de tartós megoldást nem hozott a problémára.
(Azóta feltettem egy Pixel Experience ROM-ot és megszünt a hiba.)Persze nem kizárt, hogy a Garmin-nal semmi problémád nem lesz.
-
zkosaras
aktív tag
Ilyenkor nem bánom, hogy búcsút mondtam a MIUI-nak
-
zkosaras
aktív tag
PE után visszatértem én is MIUI-ra, a gyári helyett most xiomi.eu ROM-ra.
(Jó lesz az Pixel ROM egyszer majd, de most még van baja bőven.)A stabil (11.0.2) verziót raktam fel, ebben még nincs benne hogy az AOD mutatja bármely alkalmazás értesítését az alkalmazások saját ikonjaival (gondolom ezt még csak vmelyik dev verzió tudja). Ez (és más hasonló újítások) milyen ütemben szoktak átkerülni a stabil verzióba? Egyáltalán ez a legfrissebb stabil verzió?
Amúgy eddig csak pozitívan tudok a ROM-ról nyilatkozni, a gyári szoftverrel ellentétben itt nem tapasztaltam a "disconnect" problémát Wear OS eszköznél.
[ Szerkesztve ]
-
zkosaras
aktív tag
válasz juve600 #9326 üzenetére
Kb. egy hónap használat után ezt tudom elmondani a PE ROM-ról:
Gyors, pattogós, smooth a rendszer.
Akku is bírt annyit mint a gyári rendszerrel (2nap nálam).
Az ujjlenyomat olvasót leszámítva minden jól működött, az viszont botrányosan rossz volt, konkrétan használhatatlan.
Ami viszont nekem nagyon tetszett: gyári android, semmi felesleges cucc; az always-on display interaktívabb, mutatja pl az éppen lejátszott media adatait; nem kell kismillió helyen állítgatni az egyes appok engédelyeit hogy rendesen működjenek, értesítéseket megkapjam. -
zkosaras
aktív tag
válasz Callisto #9396 üzenetére
Van egy olyan módszer, hogy ha a gyári galéria app-ban beállítasz egy videót videóháttérnek lock és home screen-re utánna már be tudsz állítani bármilyen elő hátteret, ami megjelenik a lock screen-en is. Egy kigyomlált rendszernél viszont ez nem tudom mennyire működik...
-
zkosaras
aktív tag
xiaomi.eu stabil verzióra mennyire macerás felrakni egy xiaomi.eu dev. verziót?
Konkrétan ezt: 20.1.21 v3Csak letöltöm, felmásolom, TWRP-ből install zip, vagy ennél azért bonyolultabb?
-
zkosaras
aktív tag
válasz Scooter86101 #9679 üzenetére
Na ez egy jó téma, végre felvetette valaki.
Próbálkoztam én is a téma készítéssel/szerkesztéssel, de nem jutottam sokaig vele mert nem találtam full angol nyelvű téma szerkesztőt. A telón lévő gyári miui11 témákat sem találtam meg (mtz formátumban). Nekem ez bőven elég lett volna, csak pár apróságot szeretnék módosítani.Ezt a szerkesztőt találtam, de mint írtam sajnos nem teljesen angol nyelvű (kép).
-
zkosaras
aktív tag
Én is Nova-t használok és ha a testre szabhatóság a szempont szerintem nem fogsz jobbat találni. A hátránya viszont hogy a rendszer app-ok widget-eit nem tudod használni. Talán a Poco Launcher-t próbáld meg.
-
zkosaras
aktív tag
válasz Barnahalo #10260 üzenetére
A záróképernyőn a tulajdonosi adatoknál is eléggé korlátozott a karakterek száma, egy hosszabb email cím sem fér ki. Mondjuk ott egy másik témával ami custom lock screen-t használ talán megoldható, az AOD-nál nem hiszem.
Egyébként ez a személyre szabható AOD nem egy nagy eresztés. Érdemi dolgokat nem lehet rajta változtatni (óra, dátum formátuma, mérete; háttér; plusz infók; interaktivitás, pl. track infó zene hallgatás közben, stb). De húsz féle színátmenet az órához, meg animált virágok bezzeg vannak...
-
zkosaras
aktív tag
Aki xiaomi.eu stabil ROM-ot használ légyszi írja meg hogy hogyan működik a gyári launcher a V11.0.6.0 frissítés óta. A kezdőképernyőre kirakott widgeteknél nem tudja lekezelni a sötét és világos mód közötti váltásokat. Ha újra indítom a telót akkor megjavul, de hát ez így nem OK. Tudom Nova megoldja, de eddig ilyen probléma nem volt vele és már épp kezdetem megszeretni ezt a gyári launchert.
-
zkosaras
aktív tag
Sziasztok,
Aki használ Google Kamerát tapasztalt olyat, hogy az elkészült képek nem követlenül a DCIM mappába kerülnek. Helyette létrehoz almappákat minden egyes képnek és oda ment. A fura az hogy nem minden képnél csinálja ezt.
Az általam használt verzió: 7.3.018_Urnyx05-v1.4
-
zkosaras
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy újabb próbát tenni a PE ROM-al (korábban már használtam, de akkor még túl bug-os volt), és mivel most xiaomi.eu van fent első körben szeretném visszarakni vmelyik gyári 10-es rendszert (China: V11.0.6.0.QFJCNXM vagy Global: V11.0.5.0.QFJMIXM). Tudna valaki egy linket adni.
Az összefoglalóban lévő link alatt csak olyat talátam ami 72MB méretű ami szerintem nem OK. Javítsatok ki de ezeknek a gyári FW-knek nem ~2.5GB körül kellene lenniük.
Köszi!
-
zkosaras
aktív tag
-
zkosaras
aktív tag
Többször próbáltam, de nem használt. Záróképernyőn egy fokkal jobb volt talán mint AOD-n, de összességében lényegesen lassabb és pontatlanabb mint MIUI alatt. Sajnálom mert amúgy jó gyors, letisztult ROM-nak tűnt, de ha a feloldás nem megy flottul akkor hiába.
Visszaraktam a xiaomi.eu-t, remélem nem lesz vele gond, talán a factory reset segített rajta és nem lesz újabb bootloop. -
zkosaras
aktív tag
válasz racerx #12267 üzenetére
Nekem most a 17-ei dátummal felrakott verzió van fent (xiaomi.eu 12.0.2.0) és ezzel nagyjából működik a témák, hátterek app., sőt ha másik betűtípust állítok be most már nem igyénli az újraindítást sem.
Te melyik tárcsázó app-ot használod? Nekem a gyári google tárcsázóval nem ment a hívás indítás, azt írta ki hogy nincs térerő egyik SIM-en sem, holott a full-on mutatta az értesítési sávban. Fogadni tudtam a hívást.[ Szerkesztve ]
-
zkosaras
aktív tag
Aki esetleg használja már az új MIU12-es xiaomi.eu szoftvert tapasztalt olyat hogy az ikonok (app-ok) nevei a kezdő képernyőn illetve az alkalmazásfiókban eltérően jelennek meg, az előbbin egysoros, az utóbbin kétsoron formában.
Ikon méret beállítástól függően ez ugye lehet ilyen is, olyan is, de eddig (MIUI11) legalább egységes volt. Tudom, nem ez a legégetőbb probléma, de engen nagyon zavarnak az ilyen app nevek mint:
Háttérképe
kés
Hangrögrít
őés ugye egysoros megjelenítésnél ezek nem látszanak.
Hasznos lenne egy ilyen kapcsoló, mint pl. ahogy a Nova Launcher-nél is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest