- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
HUNited #18778 üzenetére
20.9.4 az nem béta, hanem az (utolsó) heti eu rom. Ez a China stabil verziószáma, lehet az alapján csinálták, fene tudja, de ott ez lett a stabil. Szimpla twrp-s változata, semmi több általában.
A stabil sose adott többet, néhány dolog nincs is benne, ram kezelésbe se nyúlnak bele, esetleges új apróságok se, szimplán a gyári. -
Steve1207
veterán
xiaomi.eu_multi_MI8_V12.0.2.0.QEACNXM_v12-10.zip - Ma jött az eu feldolgozásában.
-
Steve1207
veterán
+1, nekem is ilyen volt rajta. Nálam 1,5 év után már észrevehető volt, hogy nem úgy csúszik az ujjam. Vagy hamarabb megtapad vagy a kosz tapad meg, de már nem tetszett, ég és föld most anélkül használni. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon jól bírta.
A jóval kevesebbet használt cégesen a drágábbnak fél év után meg lepattant a sarka, pedig kb asztalon vagy táskában van... -
Steve1207
veterán
válasz
gallimi #18582 üzenetére
Simán Magisk alól telepíted a magisk-es modult az adott android verzióhoz valót vagy twrp-ből a sima twrp-s változatot, amelyik kényelmesebb.
[link] ez a fő fejlesztési linkje, hogy Mi8-on, pláne MIUI alatt hogy működik az passz, lehet behal az egész és crash-el, van akinek nyűglődik még AOSP alatt is. Utána kell olvasni, hogy melyik változat mi alatt megy rendesen. -
Steve1207
veterán
válasz
JoHn123 #18535 üzenetére
Azért Xiao-nál nem meglepő, ha 2-3 félét is használnak egy szériában, akárcsak kijelzőből. Egyiknél minden fajin, másiknál kis problémák. De nem is arra kell alapozni, hogy custom rom-on majd jó lesz. Fizetsz egy készülékért, elvárod, hogy korrektül működjön minden gyárilag.
OFFOFF: épp a Band-nél is szóbakerült, hogy xy appal kell használni meg custom fw-rel. Oké, hogy mi szeret(t)ünk ilyeneket bütykölni, de nem nekünk kellene megoldani. Lelép 1-2 fejlesztő, mert beleun az egészbe és ugyanott vannak, hogy aki eddig kitartott az is keres mást
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #18528 üzenetére
Ebben is van valami, de elég megnézni mit hoz ma egy középkategóriás telefon, ott bőven eladás. Én vígan ellennék egy Redmivel is, főleg, hogy hozza az Mi 8 körüli szintet mára. Majd a Realme-nek nézek utána, mert a pixel ui miatt nekem jobban bejönne alapból, csak valamelyik kisebbe rakjanak egy értelmes kamerát.
-
Steve1207
veterán
A miui is kérdéses volt, volt aki tovább kapta, volt aki nem, igazából mindegy olyan minimálisak a különbségek.
Arra viszont kíváncsi lennék az új modelleknél, hogy az ilyen fényerő és hasonló szenzor hiba jelen van-e (bár én gyanítom ez hardveres szenzor hiba és "ez ilyen"), vagy bármilyen más hasonló hiba. Még mindig úgy látom, ami kezdetben nem működik normálisan Xiao-nál az évek múlva se fog, bármilyen szoftveres finomítást is végeznek.
Ettől függetlenül nincs okunk sok panaszra ár/érték arányban még mindig. -
Steve1207
veterán
Kevesebb modell volt piacon annak idején, de itt is megvan azért a 3 android és miui verzió stable szinten. Ha azt nézzük amúgy a pie és miui 10 óta minimális a különbség. Anno nagyobb ugrások voltak használhatóságban is, így nem vészes ez.
Most így rákeresve gyorsban, Mi 8 minden válfajából volt 5 változat, Mi 10-ből már most van 10 változat, vicces -
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
A google dialer bétába már megtalálható a hívásrögzítés, ha már múltkor téma volt. Lassan szerintem lesz abból is működőképes változat vagy port.
-
Steve1207
veterán
Igen, sokan ezért választotuk, de akkor ne akadjunk fenn azon, hogy egy funkció megszűnik vagy ideiglenesen eltűnik. Mondhatni a rögzítés is egy bónusz volt akkor eddig, mert nem fogták röviden a gyeplőt.
Amúgy ja, a ram az xiaomi esetében ilyen volt mindig is(#18463) huliganboy: ezt te tudod mit enged meg az adott munka és helyhez kötöttség avagy nem kötöttség. Hatékonyság vs mobilitás sose játszott egybe. Nem azt mondom, hogy e helyett, hanem hogy több céleszközzel jóval hatékonyabban lehet dolgozni, mint egy bármilyen űber okostelefont tapicskolni.
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #18461 üzenetére
Megy minden külső app most is, egy olyan funkciót tárgyaltok hetek óta, ami sok esetben kötött máshol is. Ez nem a Xiaomi nyűg, hanem android. Sőt nem is nyűg, mivel a hangfelvétel aggályos máshol is, csoda, hogy eddig működött kernel cserék nélkül az utóbbi években (mennyi szívás volt az ilyenek tesztelésével is anno, belegondolni is rossz
).
Akinek munkához hívásrögzítés kell egy voip eszközzel hatékonyabb, ott is van rögzítés. Szerintem egy mobil még mindig nem fő munkaeszköz, hatékonyságban köröket lehet verni rá.
Ettől függetlenül munkára nem használnék nyitott telefont, sem külsős kis cég fejlesztését... -
Steve1207
veterán
válasz
havri1 #18459 üzenetére
Szerintem alig van különbség, funkciókban ugyanazt ellátja mindkettő, minimális helyigénnyel.
Amúgy nem értem, hogy minek vesz valaki Xiaomi telefont, ha a gyári cuccai nem megfelelőek, főleg, hogy a saját felületét használja minden márka, lebegő ablak meg minden nyavajával, nyilván olyat csinálnak, ami kompatibilis lesz végig.
Nálam pl két fő alkalmazás van telefonvásárlás előtt, a tárcsázó és a kamera. Ha nem jön be, akkor első körben vagy alkalmazkodok vagy dobom a márkát és mást keresek. Külső alkalmazásfejlesztők meg mindig lutrik voltak, hogy meddig lesznek kompatibilisek, főleg, hogy egyre jobban zárják a lehetőségeket is droidon az elmúlt 5 évben már. -
Steve1207
veterán
válasz
snowman #18370 üzenetére
Egy hét használat után ZenX OS:
Maga a rendszer pörgős, első beállításoknál talán egy-két alkalmazás bezárás hiba felugorhat, de onnantól kezdve minden rendben. Teljesítményre szerintem folyamatosabb, mint a miui, pedig azon se sűrűn döcög.
Az ANX kamera jobban meríti a telefont, mint a gyári, cserébe mintha jobb képeket lőne picit nappal. Éjszaka ugyanolyan béna, úgyhogy mondhatni 1-1-ben hozza azt, amit MIUI alatt. A másodlagos kamerára váltás bug-os kicsit, elugrál néha, ahogy korábban említettem.
Jelenleg 2 nap használat és 4,5 óra SOT-nál tartok, ami így mondván nem kiemelkedő, viszont nálam elég sokat fut az Insta és kb egy átpörgetéssel lehúz 7-8%-ot is. MIUI alatt ugyanezzel a használattal 2,5-3 óra SOT-ot tudnék elérni 2 nap alatt.
Jelenleg a NoGravity kernellel vagyok, teljesítményben nem érzek se előrelépést, se visszalépést a gyárihoz képest, de az üzemidő is hasonlóan alakul, mint a rom gyári kernelével.
Összességében elégedett vagyok, ha pl csak videónézésre használnám olyan 7 óra SOT kihozható lenne pl ez alapján egy nap használattal (jó fél óra alatt 4-5%-ot esett youtube nézés közben). Mindemellett közel Pixel élményt nyújt, régebben ilyesmi jellegű romokt buheráltam össze magamtól is egy LOS-ból, különböző scriptekkel.Egyedül, ami zavar az az okostok mód, nem lehet kikapcsolni, de ez már régebben is így volt PE és hasonló rendszereken is.
-
Steve1207
veterán
Bekapcs gombod nem rakoncátlankodik esetleg és érzékenyebb? Még ilyet is el tudok képzelni.
Más, ZenX: 1,5 óra kijelzőidő és 75%-on áll az akku, ez így egész korrekt, pláne, hogy használgattam. Viszont a kijelző érezhetően "húzósabb" görgetéskor, képek, karakterek. Nekem amúgy is bajom volt ez mindig az amoleddel, de fúú, irritál nagyon, pláne dark módban. A gyári 392-es dpi átállítás minimálisan használt, de nem az igazi.
-
Steve1207
veterán
Kb amúgy van 4-5 rom, amivel érdemes foglalkozni (most nem akarom ezen a kernelt is cserélni, de miui alatt leteszteltem mindegyiket és üzemidőben nem hozott egyik se javulást, így abban nem látok sok lehetőséget jelenleg).
PE nagy kedvenc régről, de mindig van valami bug, ilyen szempontból talán a ThePixelRom jobb most egy kicsit, de minimális a különbség.
LOS-sal nem akarok vacakolni az fix, mindig hoz valami nyavaját és ott régen mindig gapps, kernel, cserélgetni kellett mindent mellé. (Vagy nem kellett, csak valahogy hozza magával a tesztelési vágyat és közben nem az a szint már sajna).
Evolution X nem hozza már azt a szintet, mint régen, CrDroid jó volt, de azt hiszem azt meg félbehagyták. Még a Corvus-ra lettem volna kíváncsi, de az is pár release után kukázva lett sajnos, pedig pár teszt alapján elég ígéretes volt. -
Steve1207
veterán
Kedvem támadt rom cseréhez, ment is fel a ZenX-OS 1.8. Ez konkrétan egy álom most. Vannak apró nyűgjei amúgy, de inkább azért, mert MIUI-hoz voltam szokva az utóbbi években.
Kis hiba: alapból nem látta a hálózatot, restart után ment már szépen; a launcher indítás után ha nagyon gyorsan nyomkodnánk néha behal (főként telepítés közben, ha le volt terhelve a rendszer).
Ettől függetlenül olyan dolgok is pöccre mennek, mint a képernyőtükrözés Mi Box-ra (eddig MIUI-val nem volt szabad frissíteni a chromecast-ot rajta és akkor ment szépen, most ezzel a box legutolsó frissítésével is szalad és látja egyből).
Akku üzemidőben a telepítés, teljes belakás olyan 30%-ot rántott le, 1,5 óra kijelzőidőt írt az indítás óta a készülék, ami ilyen terhelés mellett szerintem elég korrekt és ha nem ragad be semmi lehet meglehet ez alapján a 6 óra kijelzőidő, kérdés, hogy üresjáratban mennyire fog merülni.
Volt a korábban említett tárcsázós elmű órabejelentő dolgom, nos itt is meg van mukkanva és nem érzékeli, hogy nyomkodom a számokat, így ez nem javult meg.
+1 pozitívum, ANX kamera alapból rajta van és a menüben levő UI elcsúszásoktól függetlenül minden teljesen korrekt. Talán még szebb képeket is lő, mint a gyári. A másodlagos kamerára is megy a váltás, de néha behülyül és jobban belenagyít, oda-vissza kell játszani, ha előfordul és akkor rendbe jön.
Összességében eddig nagyon pozitív és eléggé Pixel Experience jelleg. -
Steve1207
veterán
Egyébként ebben a nagy "mire váltsunk kérdésben" úgy vagyok vele, hogy nem éri meg eladni. Webkamerának viszont tök jól lehet használni, pl home office alatt (ki tudja mi lesz még ugye az elköv 1-2 évben), szóval még tropa akkuval is elég jó lehet (pláne ilyen webkamera árak mellett manapság). Nekem tuti a fiókomban marad, ha esetleg váltanák másik telefonra.
-
Steve1207
veterán
Srácok a gyári tárcsázót nem lehet lecserélni? Nem a Telefon alkalmazást és a Névjegyeket, hanem azt, ami hívás közben van. Már vagy 2 hónapja nem tudok pl ELMŰ fogyasztást begépelni, mert csak nyomatja, hogy "Nyomja meg az 1-es gombot" és nem érzékeli. Voda menüben teszteltem, ott meg működik normálisan.
-
Steve1207
veterán
válasz
havri1 #18194 üzenetére
A fiókok alatt kapcsolod ki vagy a galéria beállításaiban alkalmanként? Nekem a fiók alatt ki van kapcsolva, ha jól emlékszem a galériában se kell kikapcsolni, bár nem tudom mi a default, de ha ott jelzi akkor kikapcsolom és kész.
A xiaomi acc-ot alapból én nem is használom semmire, csak a bejelentkezés miatt van. Elavult, lassú, híváselőzmények és társai meg nem érdekelnek, ami meg szükséges azt hamarabb felmásolom drive-ba. -
Steve1207
veterán
Nincs itt valaki PS-es, aki stabil gyárin van? EU-n nem tudja használni a PS remote a gyári PS kontrollert, nem kompatibilis vagy mit írt ki (szerintem menüben se csatlakozott, de látta). Csak azért kérdezem hátha valaki pont nézte már, annyira nem mentem bele.
Van ebben valakinek jobban tapasztalata?
Kernelre gondolok, mert abban szokták hozzáadni ezt, de majd hétvégén jobban ránézek, ha el nem felejtem. -
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #18156 üzenetére
Amúgy ti mennyi app-ot használtok? Kb a korábban telepített listából végig kell menni a store-ban és nyomkodni, hogy telepítés, cirka 10 perc alatt minden újra rajta van. Beállításokkal meg nem sokat kell szöszölni (én kb csak átnyomom a sötét módot meg, hogy telítettebb színek legyenek és kész). Már 3-4 éve nem értem ezt a "belakás" félelmet, a rom telepítése tovább tart.
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #18152 üzenetére
Ez ciki, régebben legalább jött egyből frissítés, ha valamit elbaltáztak (mindegy melyik gyártó), most meg kb felhasználói jelzések és felhasználóbázis szerint van prioritás a látottak alapján, úgyhogy generáción belüli későbbi készülékeknek esélye sincs a gyors javításra.
Amúgy én már rájöttem, Xiaomiból olyan telót kell venni, amilyet épp Karavik használ, akkor lesz támogatás és korrekt rendszer mindig
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #18149 üzenetére
Ez a HDR feldolgozó sáv tök gyorsan végig szokott menni, egyből eltűnik szinte.
-
Steve1207
veterán
válasz
blackmoto #18136 üzenetére
Van több féle is, inkább úgy keresd, hogy mi a snapi 845 kompatibilis, ne márka szerint.
Nálam most ez a fav: [link]Ettől függetlenül a jelenlegi LineageOS már nem olyan jó, mint anno volt, meg az előd ugye. Sok a bug, még több jön elő frissítésekkor, én még a tesztelésekkor azt mondtam értelmetlen (és most a fórumba olvasva is ugyanezt látom még). Pixel romok, PA, Zen jófélék viszonylag, de ténylegesen, hogy minden gond nélkül működjön fölösleges várni és a miui a legjobb "sajnos". Kivárásra nem szabad alapozni Xiaomi telóknál, mert csak vársz évekig fölöslegesen, mert ami nem megy a kezdetekben valahol normálisan az később se esélyes.
-
Steve1207
veterán
Na közben rájöttem, hogy nagyobb a kép és az tartalmazza a többi képet és egy mp4-et, viszont telefonon nem lehet tudok többet bejelölni vagy módosítani, hogy melyik legyen az aktív (vagy nem jövök rá, hogy a kis pötty jelölő hogy kerül arrébb, mert automat jelöli be és annyi).
Szóval a nagy képfájlokhoz vannak bash scriptec, ami kicsomagolja a fájlokat, viszont csak samsunghoz valót találtam, de ezzel nem működik [link] sajnos, hibát ír ki.
Amúgy amíg írtam annyira rájöttem, hogy ha a telón a nézegetőben egy adott képkockán állok, pipa, legjobb kép mentése, akkor külön kimenti és megmarad az eredeti motion is. Na most ez elég hosszadalmas, ha több van és több jó kép, de ez is haladás.
-
Steve1207
veterán
Dinamikus fotónál hogy lehet mindet bejelölni vagy "kicsomagolni"? A kamera mappában csak a bejelölt képek vannak és azokat tudom lemásolni, viszont kijelölni meg telefonon valahogy ki lehetne, de azt se tudom. Hogy kell ezt használni?
Alapból gondoltam mindet lementi és csak a telón összegzi, de valami cache-ben lehetnek... -
Steve1207
veterán
Üvegfólia volt a telón, lassan már 1,5 éve, viszont 1-2 porszem volt alatta és a felülete olyan könnyen zsírosodik már, hogy hihetetlen. Tegnap mondom leszedem. Én még annyi port nem láttam a hangszóró kürül sehol életemben, pedig minden nap takarítom és a kis barázdákat is ki szoktam legalább két hetente fogkefézni. Még helyet se tudok mondani, hogy hova férhetett
Van másik, majd rárakom azt, viszont a kijelző nagyon tiszta így fél nap után is, ilyenkor máskor már mocskos volt. A felülete ennyire elhasználódik egy üvegfóliának?
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
Olyannal találkozott már valaki, hogy a telefonos nyomógombos rendszerekben nem veszi a dolgot? (ELMŰ-nél tapasztalom, a Vodánál nincs gond pl). Egy hónappal ezelőtt biztos nem volt gond. Hogy lehetne ezt fixálni? Alternatív telefon alkalmazás is a gyári "tárcsázás" részét használja, így nem jutottam azokkal se előrébb.
-
Steve1207
veterán
Az utolsó frissítés óta ismét elkezdte, hogy nem mindig éled fel a kijelző, várni kell fél percet, hogy magához térjen.
-
Steve1207
veterán
Sphinx Kernel v3.4-ben javítva a túl magas fényerő hiba, szerintem az első kernel, amiben normálisan működik. Teljesítményre eddig nagyon hasonló az eu-ban használthoz, teszek vele pár nap próbát, hogy az üzemidő hogy alakul.
-
Steve1207
veterán
Amúgy nekem hasonlít arra a problémára, ami pár héttel ezelőtti eu dev-en volt, hogy mintha lefagyott volna a teló, de közben csak várni kellett vagy 1,5 percet, mire magához tér. Igaz itt úgy is maradt restart után. Ettől függetlenül lehet csak beakadt valami, lehet meghülyült a launcher. Ha később is csinálja akkor érdemes vele foglalkozni szerintem, addig fölösleges rágódni rajta.
-
Steve1207
veterán
A múlt heti frissítés óta tapasztalt valaki olyat, hogy nem tudja feloldani a telót? Se kép se hang, aztán egyszer csak magához tér.
-
Steve1207
veterán
válasz
Balzak83 #17772 üzenetére
Szerintem elég nagy a különbség a mobil akkuk és a laptop akkuk között, de az jogos, hogy régebben azért elég silány minőségűek voltak azokból az utángyártott akkuk és töltők is.
Viszont mobilnál létezik egyáltalán gyári akku, amióta nem szétszedhetőek a telefonok? Nem hinném, ha meg annak hirdetik mi biztosítja, hogy nem csak átcímkézett... Amelyik "noname" vagy ismeretlenebb gyártó odáig süllyed, hogy át is címkézi "gyárira" manapság inkább az lehet a gagyi.
Persze javítsatok ki nyugodtan, annyira nem foglalkozok az utóbbi években ezekkel a gyártókkal -
Steve1207
veterán
válasz
petyus_ #17752 üzenetére
Always on display, képernyőzáron mutatja az órát meg a cuccokat folyamatosan egy ideig.
(#17751) Lacerta: esetleg autóban használod, hogy pl navigációkor felmelegedett és hasonló? Esetleg volt mostanában napon (strand ilyesmi). Csak azért, mert én még nem hallottam ilyet, de azért paráztatós, ha normál használatnál kezdi el ezt 1,5 év után.
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #17702 üzenetére
Headset? Legolcsóbb beledugni egy fülest és kész vagy ha nagyon kényelmetlen a vezeték egy olcsóbb bluetooth headset és bármikor jól jöhet, később is tudod használni (bár én se vagyok a headset híve). Én most kihangosítva használom sokszor, cégeset is, hogy home office van, de amúgy nagy előny ilyenkor, hogy még lehet pörgetni is a telefonon a dolgokat, ha elő kell keresni valamit.
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #17669 üzenetére
Ez amúgy engem érdekelne, mert alapvetően is bajos volt anno a hangszóró használat Xiaominál, de összehasonlítva a hívás hangerő milyen a konkurenciánál? Egy A40-es samu a melós telóm, az ehhez képest szintén üvölt. Előtte HTC szintén, kb a kettő közötti. Redmi 3, 4, 5, 6, Mi8 meg kb ilyen növekvő sorrendben javult, de egyik szintjét se érik még el.
Esetleg @Karavik jobban benne van ezekben a dolgokban a hibajelzések miatt.
Azt amúgy nem tudom, hogy Kínában az utcán a még nagyobb zajban, hogy telefonálnak ezekkel vagy ott már mindenki headset? -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #17667 üzenetére
+1, az ilyen alkalmazásokkal nem lehet azt a hangerőt emelni. Bluetooth kapcsolat miatt szokott benne lenni ilyen funkció, ha fülessel használjuk akkor azon a hangerőn emel vagy pl kihangosítás esetén. Én úgy emlékszem bármely korábbi Xiaomi telefonomon mindig is halkabb volt a hívó fél, mint a többi márkán, így az elejében próbálkoztam ilyennel szintén, de sikertelenül. Most az Mi 8-nál a legkorrektebb a hangerő.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17547 üzenetére
Korábban, ha a gyári mini naptárba be volt szinkronizálva a kontaktokhoz mentett szülinap, akkor a naptár már előtte 3 nappal is jelzett. Már ez a funkció nem megy? (én nem használom egy ideje, plusz alapból google naptár van nálam mindennapiban, viszont elég volt csak leszinkronizáltatni a miui-val és az meg arra bőven megtette, hogy jelezzen).
Képkivágás: ez a három ujjas lenyomás baromi jó
Nem hiszem, hogy sokszor használni fogom, de tetszik, főleg, hogy egyéni alakban is ki lehet vágni, ötletes.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17533 üzenetére
És már tölthető is, sourceforge.
-
Steve1207
veterán
válasz
laci laci #17485 üzenetére
Szerintem engem érint a legkevésbé, akinek bőven jó a gyári
Szerk.: amúgy erre néztem rá szerintem tegnap, részemről eléggé sereghajtó volt felépítésre. Plusz eléggé zömített, csúnya, könnyen félrebök az ember és nem állja meg a helyét már 4 éve kb.Ha már hangfelvétel a téma, miért nem próbáljátok ki a google dialert? Abba is bekerült és abból elég sokszor szokott lenni portolt változat, ha a gyári nem megy.
-
Steve1207
veterán
válasz
kuksa90 #17482 üzenetére
Automata hibajelentés? Max a Xiaomi felé küldi, ha FC van valami miatt. (De javíts ki, ha tévedek, így most nem értem, hogy lehet egy általunk vélt hibát automatikusan detektálni és küldeni.) Amúgy, ha eltávolította nem lehet, hogy már van régóta egy másik alkalmazása, amit fejleszt és az vette át a helyét?
Én amúgy tesztből megnéztem egy TruePhone-t tegnap még a link előtt, az nem működött (felvétel), lehet, hogy pont ezt néztem. Ellenben van TruePhone 2020 alkalmazás, esetleg ugyanaz a fejlesztője?
-
Steve1207
veterán
válasz
kuksa90 #17480 üzenetére
De a fejlesztőnek jelentsétek, hogy milyen telefon, milyen rendszerverzió, android verzió, min ment, most nem megy csak néha. Ha néha megy akkor biztos tudják javítani, lehet csak ritkábban kér le valami jogosultságot és azért hiúsul akkor meg az app részéről, nem pedig teljesen esélytelen.
Kell legalább 4-5 mailt váltani, küldtök pár logcat-et, ha nem javul a helyzet 2-3 frissítés után, akkor kell csak barátkozni -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #17472 üzenetére
Én az évek alatt azt tapasztaltam hívásrögzítés terén, hogy ha alapból nem volt szerencse, akkor root jogtól kezdve mindenféle beállításokig egyedileg a külsőleg fejleszett app-on keresztül sikerült megoldani. Szóval én máknak tekintem, hogy eddig gond nélkül ment, de inkább az alkalmazás fejlesztőjével kellene beszélni, hogy frissítse, hátha lesz rá megoldás, mert mindig ők szoktak az ilyen esetekhez "alkalmazkodni", amennyire lehet.
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17443 üzenetére
Leteszteltem az előző hálózati-streamingdolgot smb-n keresztül, brutál mód jobb a legelső bétában és a következő verzióktól emlékeim szerint mindig csak rosszabb lett. Lehet csak simán erőteljesebben használja a rendszert, de szembetűnő nagyon a változás.
VR külső alkalmazásokra is hatással van ilyen szempontból nagy bitrátánál, ott még jobban kijön, egy gyári lejátszónál pl kevésbé.Ó, a kamera app-ot meg se néztem, pedig az lett volna a fő szempont az újban
-
Steve1207
veterán
válasz
laci laci #17439 üzenetére
Nekem pl hálózati streaming elérés rosszabb hétről hétre. Az első béta pedig olyan szinten patent volt, hogy soha nem láttam még ilyen gyorsnak az elérést, nem gondolkodott, nem állt meg még óriási bitrátánál sem, beletekertem és ment
Most meg simán megfekteti sok esetben és beletekerésnél is tököl (kb mindegyik verzió azóta).
Kíváncsiságból szedem is a legelső bétát és visszarakom, megnézem most ez véletlen, hálózati oldal vagy tényleg abban a rom-ban volt valami nagyon eltaláva évek óta.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17395 üzenetére
Azt esetleg lehet tudni, hogy sorozatképet csinál-e már az új kamera 1x1-es arányban? Eddig normál módban működött rendesen a sorozatfelvétel, viszont 1x1-nél csak egy képet készített hosszú gombnyomásra. Esetleg érdemes lehet idővel beletenni, ha már hozzányúlnak az app-hoz, hogy ugyanúgy működjön, elvégre sima képkészítés.
-
Steve1207
veterán
válasz
hmatthew19 #17374 üzenetére
Teljesen jó, szerintem ennél többet nem is lehet a telótól várni, ez egy szép üzemidő.
-
Steve1207
veterán
válasz
retesz147 #17358 üzenetére
Megosztottam, elméletileg már van 20411 is. De nem vágom, mert van akinek ez is problémás, nekem szépen működik.
Konkrét letöltést nem tudok, mert baromi nehezen találtam meg ezeket a build-eket, talán valami One Plus telegram csoportból tudtam letölteni. -
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
válasz
apple87 #17326 üzenetére
Szerintem se éri meg, a SoC mindkét esetben lassabb, a kamerában idővel tuti hiányozna az ois és pont a múltkor volt összehasonlítás itt fórumon a többi nagyágyúval, hogy ebben eléggé top még mindig.
Akku téren jobban teljesítenének az tény, plusz kijelzőben is lenne előny tuti, de annyit szerintem nem érnek. A lassabb működés, app töltődések, ha egy ilyenhez hozzászoktál az őrületbe kergeti az embert
A 845-ös snapival meg vagyok elégedve, de visszafelé tuti nem váltanék. Szóval max az újdonságérzet miatt kaphat el a dolog, az összélményt rosszabbnak ítélném meg egy hét használat után tuti, onnan meg az zavarna.Ami részemről ár/érték arányban érdekes lehet majd, az az új poco, valamint a Realme X50 Pro és ez a vonal, mert hajaz a stock droidra nagyon. Valamint a kezdeti review kamera minőségét már javították is.
-
Steve1207
veterán
Magisk: utolsó stabil 204 nálam nem ment, viszont a tegnap megjelent 20409 már működik rendese és az app is írja, hogy telepítve van, minden megy, ahogy kell.
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #17239 üzenetére
A google engem évek óta értesít, nekem ez nem újdonság. Kb mindig feldobja, szerintem alap dolog.
(#17238) kirk01: nem értem a magiskot, az alkalmazásban azt írja, hogy nincs telepítve, közben, amit régen rejtettem appokat, mert nem mennek a root miatt gond nélkül működnek. Szóval valami működés van, de a kezelőben nem mutatja aktívnak (és folyamatosan írja, hogy frissítsem - ezt amúgy már a magisk oldalán is postolták a miui 12 megjelenésekor, hogy valami probléma van vele).
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
A heti frissítés óta nálam is jelentkezik, hogy "döcög és szaggat" a rendszer. Apró lag-ok folyamatosan jelen vannak, pedig az előző verzió teljesen simán működött. A magisk nem működök még, más nem nagyon van. Még a fényerőt tesztelem majd videós alkalmazásokban, mert az előző nem állította a fényerőt az app-ok által.
(#17231) huliganboy : mások a múlthetinél panaszkodtak erre, de nekem azzal minden oké volt. A mostanival viszont elkezdődött.
-
Steve1207
veterán
válasz
Peter.70 #17198 üzenetére
Bár én pont fordítva nevezem, mert "felfelé" görgeted, hogy a tetejére érj
Na de a lényeg, elkezded a tetejéről, húzod, hogy mi van lentebb, viszont ne vedd el az ujjad, hanem azzal a mozdulattal kezd el visszafelé is görgetni. Így vissza lehet menni. Összességében kell egy ellentétes görgetés, ujjemelés nélkül és visszafelé is tudsz haladni.
(#17199) Karavik: ez a két ujjas se rossz, nem is tudtam!
-
Steve1207
veterán
Arra van megoldás, hogy az óra megjelenjen alkalmazáshasználat közben a bal felső sarokban? 11 alatt tuti ott volt
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #17124 üzenetére
Szerintem pont a 11 alatt nem kapcsolt ki, itt meg már jól működik
Vagyis nekem így jön le.
Más: pozitív tapasztalat, hogy hálózaton streamelt tartalom végre nem akad be, viszonylag gyorsan lehet "tekerni" is a tartalomban, tuti változott alapjaiban is valamit a rendszer, mert fluid az egész.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUNited #17114 üzenetére
Igen végre. Nálam ki volt kapcsolva minden, frissítettem és mind úgy is maradt, nem állította vissza.
(#17117) Balzak83: nekem az lenne a lényeg, hogy a launcherbe integrált változat menjen normálisan. Ha pl a google kereső ikonra rányomok ott is előjön, de valahogy mindig szívesebben vettem volna így, ezért is örültem pár éve ennek a funkciónak, aztán azóta is használhatatlan.
Amúgy AOSP és bármilyen custom rom-on problémamentesen működik akár egy google launcherrel is nálam, ezért nem értem, hogy a miui launcherben ennek miért nem tudnak jobban nekifeküdni.
CAF romokat amúgy imádtam, Paranoidot is úgyszintén. Anno a Nexus-ról volt egy port HTC-re is és Xiaomira is CAF alappal, már meg nem mondom melyik modellre és valami hihetetlen volt. Most is nézegettem a customokat, de a MIUI-tól a gyári kamera miatt nem tudok megválni (ezt se gondoltam volna az utóbbi években, hogy ilyet mondok egyszersorozatfelvétel nincs és videófelvétel sincs olyan szinten sajnos).
-
Steve1207
veterán
Én pl imádom a roboto-t, de megnézem, hátha. Bár nem szívesen állítgatok ilyen "hülyeségeket", nálam a teló kb mindig úgy van használatban, ahogy gyárilag a téma, mert ott kellene mindennek patentnek lennie
(#17104) Aryon87: aha, ez frissül majd, csak most a fő váltás miatt kell manuálisan elvégezni.
-
Steve1207
veterán
Feldobtam én is, már fél napja szokom a rendszert. Ez csak egy miui 11.5 maximum, de inkább ilyesminek kellett volna lennie a 11-nek és azt majd javítgatni.
Az animációk szépek a maguk nemében, ha csak külön nézzük őket, viszont összességében nem illenek mindenhova, szerintem rosszabb az összkép, mint előttük. Ugyanígy ez az új vezérlő cucc, szép, de körülményesebb a használata (kikapcsolva meg megint az összkép lesz béna a régivel).
Amoled mellett érzékeny szeműeknek szerintem gáz ez a vékony betűstílus ismét, gyors görgetéseknél megint olvashatatlanok még a főcímek is (sima tft-n meg egy samsungon gond nélkül megy az egész, valamint a régi Redmi-n a 11-nél ugyanígy a vékonnyal nem volt gondom). Ha vastagabbra állítjuk akkor meg a menü már vastag elemei is vastagabbak lesznek, korábban jobban megvolt az összhang. Részemről UI tervezésben külön-külön oké csak egy-egy elem, de használat közben már nem.Poco launcher mellett csak az új notifi sáv húzható le, a vezérlő nem, így visszatértem a gyárira, minthogy a régi stílust használjam.
MIUI launcher: google discover screen szerintem az első integrálás óta szaggat (vagy 2 év?), most is. Nem lehet normálisan görgetni.
Magisk nálam nem megy, ellenben a korábban rejtett alkalmazásokat egyelőre kezeli és nem ütközik hibába.Lassan olyan érzésem van már a MIUI-val, mint a Win10, hogy kell hozzá 4-5 év, míg a régi dolgoktól megszabadulnak, de folyamatosan az újdonságok miatt nem fognak összhangba kerülni.
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #17047 üzenetére
Teljesen gyári és újra belakott állapotban is?
Amúgy az új redmi note-oknál volt ilyesmi, talán teljesen visszaállították a gyári launchert (frissítés eltávolít, minden adat törlés) és a wifi/bluetooth dolgokat resetelték (beállításokban van ilyen, hogy visszaállítás alapra vagy hasonló), aztán onnantól ismét jó volt. Nem tudom itt is hasonlóan megoldja-e pl egy ilyen vagy más a baja. -
Steve1207
veterán
válasz
havri1 #17033 üzenetére
Nem értek a Viberhez, de nem egy külső galériából akarod megnyitni vagy ez melyik? Ennek is ok a jogosultsága? Valamint nekem olyankor szokta pl messengeren is, miután lementem gépre és egy ideig még megjelennek a thumb képek.
Én pl még olyat próbálnék, hogy a miui alkalmazáskezelőben nyomnék egy tisztítást, hátha utána normálisan betölti, ha minden ok (apk-kra vigyázz a telón, mert automat kijelöli csomagfájlnak). -
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #16909 üzenetére
Ma kicsit tesztelgettem jobban ezt a mod-ot: színkezelésben sötétben a minimal mod oda vissza veri teljesen sötétben beltérben. Érdekes, mert láttam kültéri képeket, ott jobbnak hatott sokkal a minimalnál, pl ég fényképezésénél. Beltérben délutáni fényviszonyok között viszont számomra szerethetőbbek voltak a színek és mintha élesebb is lett volna ez az új.
A pici pici előrelépések ellenére inkább visszalépést érzek összképre, szóval a jól eltalált 7.2-es minimálnál jelenleg nincs jobb a "telepítem és fényképezek" jelleggel. -
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #16909 üzenetére
Fő a változatosság, mindig felrakom a legújabbat, ha jónak ítélem meg akkor az marad. Van aminél ősrégi app-ot használok, ebből simán mehet az új, mert kb a gyári is elég mindenre nekem, ez meg csak "vésztartalék", ha nagyon minőséggel szórakoznék.
De különösebb oka nincs, a minimal is jó. -
Steve1207
veterán
Rég nézegettem google kamerákat, így akadtam most erre, nem tudom volt-e már. San1ty minimal verziói után most ez marad fent, igaz nem is használom egy ideje, de jónak tűnik.
-
Steve1207
veterán
válasz
gallimi #16875 üzenetére
Vannak a store-ban is ilyen alkalmazások, igaz ezer éve nem hallgattam zenét, de anno Redmi 5-ön a Bass Booster-t használtam gond nélkül. Azóta nem tudom mennyit változott, de a sok ingyenes között ez volt a legkevésbé teletűzdelve szeméttel és jól használható eq volt.
-
Steve1207
veterán
Mint általános Mi8 használó és érdeklődő a téma iránt: egy ilyen jellegű hozzászólásnak van értelme, mert lényeges infókat tartalmaz.
Abban viszont egyetértek a másik oldalról, hogy fölösleges vesézni a dolgokat, amennyiben valakinek ilyen problémája van / ajánl / konkrét elképzelése van a témában annak utána kell járnia, minimum annyira, hogy pl más telefonoknál, hasonló esetekben mi minden fordul elő (akár xda, 4pda, mi fórumok, esetleg más gyártó fórumairól, hogy az adott típusú kijelzővel mi minden fordult elő és társai), vegye a fáradtságot, előtte, hogy az ezer+ hozzászólásból lefordítja akár oroszról a ténylegesen hasznos dolgokat és azt veti fel, mint lehetséges megoldást, hogy itt így működött, itt így nem, ezzel ment, ezzel nem stb..
Maga a téma teljesen ok és hasznos is lehet, akár mindannyiunknak később, de mint technológiai oldal és működés teljesen felesleges. Ez kell - ilyen lehetőségek vannak - rizikófaktor - ha bevállalod esélyes, hogy megy vagy sem és kész.
Probléma esetén aliexpress, ebay, "mi8 display" keresés és a hozzászólásokban is sokan képeken illusztrálják, hogy megy vagy sem. Konkrétan fél perc alatt találtam elméletileg működőt minden kérdezősködés nélkül. Látni, hogy gyári rendszert használ aztán jónapot, téma letudva, működik az adott kijelző és én azokról szívesen veszek akár beszámolót is. Milyen a kijelző a korábbi típusú amoledhez képest, akkuidő hogy alakul azóta stb.
Amúgy törölhető a hozzászólás. -
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #16777 üzenetére
Én tesztelgettem az eu-t és stabilt üzemidőben az év elején, de sok különbséget nem láttam akkor se. Fél óra kb kijelzőidőben, de inkább betudom használatbeli különbségnek.
Szerk.: sőt véginéztem jó pár xda-s romot és kernelt is pár-pár nap használattal és azok se hoztak jobb eredményt. Inkább azt mondanám, hogy a megszokott és hasznos miui funkciók elhagyása nem ért annyit, hogy nyűglődjek egy rendszerrel, amin vannak hiányosságok. -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #16613 üzenetére
Nekem a Mi Fit hozza elő épp, ráböktem a kék ikonra, Premission usage reminder és ott a locationt kikapcsoltam, így eltűnt pl.
-
Steve1207
veterán
válasz
ElGatto #16572 üzenetére
Auto fényerős bug? Téma is bekavarhat, sokszor volt már ilyenről szó.
Én fórumok alapján mindig azt mondom, hogy auto fényerő ki és addig emeljük a legkisebbtől a legmagasabb értékig a fényerőt, amíg feloldáskor el nem múlik. Nincs tapasztalatom ebben, de sokaknak ez bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden, ami Unreal Engine
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Autós topik
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Karcmentes Állapotú Apple iPhone 15 Pro Max 1TB !! Black Titanium !! 3 Hó Jótállás
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest