-
Mobilarena
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmacika
csendes tag
Sziasztok, a minap megérkezett a 12.5 verzióra való frissítés, de nem töltöttem le, idő hiányában később akartam ezzel foglalkozni.
A gond, hogy most amikor frissíteném, nem jelenik meg a frissítés lehetősége...
-
makkmacika
csendes tag
Köszönjük predakon fórumtársnak a segítséget.
A közelségérzékelő bosszantása nálam is előfordul, ráadásul a mobilnet és videóhívás kettőse zavaróan felforralja a telefont.
Néhány hónapja az autó utastere kissé felforrósodott a napon állástól.
Videofonáltam körülbelül tíz percet, majd a képernyőn megjelent a figyelmeztetés, hogy túlhevült a készülék és ezt követően kikapcsolt, újraindult.A MI 11 ULTRAnál ugyanezen jelenséget észlelték nagyobb igénybevételnél, állítólag a Snapdragon lapkák sárkányian képesek forrani ( Ferike és a Szarvasember találkozásábak eredménye MUHAHAHA
)
-
makkmacika
csendes tag
válasz
bajnokpityu #4118 üzenetére
Szintén vodás
-
makkmacika
csendes tag
A Voda nem mindenkinek csordogál egyformán
-
makkmacika
csendes tag
Sziasztok, nálam nem akaródzik a frissítés lehetősége megjelenni... 12.1.5.0 (RJDEUXM ) ; Global 12.1.5 Stabil
-
makkmacika
csendes tag
Sziasztok, olyan megoldás a MI 10T Pro-ra van már, hogy pl. olvasás közben a képernyő ne kapcsoljon le ?
-
makkmacika
csendes tag
válasz
Leslie1966 #3811 üzenetére
Szia, köszönöm szépen segítő válaszod.
A 12.0.18.0.QJDEUXM verziót ajánlja fel frissítésnek hetek óta.
Ha jól értem, akkor a telepítés menete abból áll, hogy letöltöm a frissítést és a Beállítások/A telefonról/ Frissítés/Frissítőcsomag kiválasztása/ majd a letöltés helyét bejelölve elindítom a frissítés folyamatát. -
makkmacika
csendes tag
válasz
Leslie1966 #3789 üzenetére
Köszönöm szépen Leslie1966.
A link a 12.1.5.0.RJDEUXM EEA RECOVERY verzió letöltését teszi lehetővé.Nekem a MIUI GLOBAL 12.0.15. stabil QJDEUXM verzió van jelenleg a telefonon.
A telefon még zárt.A különbség ellenére bátorkodjak feltelepíteni ?
-
makkmacika
csendes tag
Sziasztok, nálam nem jelenik meg a legújabb 12.1.5. verzió. Hetek óta 12.0.18.0.QJDEUXM verzióra van lehetőségem frissíteni, amit kihagytam, mivel az olvasottak alapján nem kiforrott az akkumulátor menedzsmentje.
Az eddig tapasztaltak alapján milyen a 12.1.5 verziónak az akku ideje ?
Manuálisan letölthető hivatalos forrásból a 12.1.5.QJDEUXM ? -
makkmacika
csendes tag
válasz
laciegy #3435 üzenetére
Csatlakozom, nálam is ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy néha kapok értesítést, legtöbbször pedig mégsem.
Outlookkal semmi gond, azonnal érkezik az értesítés, néha hamarabb mint a laptop Win 10-es asztali értesítésénél.
Közelségérzékelő panaszmentes, Miui Global 12.0.15 Stabil.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
[KgP].Robot #2646 üzenetére
A MI 10 Ultra engem is érdekelne, bár az árát figyelembe véve, nem tudom mennyire konkurál a Samsung vagy Huawei gyártók hasonló hardverű és képességű készülékeivel szemben ?
A másik gond, hogyan üzemelne itthoni ( Magyarország ) szolgáltató SIM kártyájával ?
-
makkmacika
csendes tag
Nekem úgyszintén jól jönne a hívásrögzités, ha pedig az op. rendszer része, az maga a tökély.
A MI 11Pro-ban elérhető lesz szerinted ?
-
makkmacika
csendes tag
válasz
Leslie1966 #1580 üzenetére
Az én készülékemen 12.0.10.0 ( QJDEUXM ) MIUI Global Stabil verzió van fenn, de a hívásrögzítés nem aktív, vagyis hívás közben nincs ilyen opció.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
instantwater #1558 üzenetére
Teljesen egyetértek a leírtakkal
-
makkmacika
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását.
Visszavinni, garancia adta jogommal élni nem szeretnék ez miatt, tehát alkalmazkodom e anomáliához és ahogy instantwater fórumtárs megfogalmazta, elfogadom featureként... ettől nagyobb baja ne legyen készülékeinknek !
-
makkmacika
csendes tag
Érdekes...
Magasabb hangerőn sincs ?Nálam telefonhívás és videófelvétel esetében bizonyos hangerőn felül és egyes hangoknál zavaróan rezeg, rezonál.
A hátsó kamera tájékán érezhető erősen, ha a készüléket az oldalánál fogva tartom, akkor szinte nem érezhető a rezgés.Nem tudom mitévő legyek .?
Az remek lenne, ha minél többen beszámolnának, hogy az ő készüléküknél tapasztalható-e ilyen jelenség.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
instantwater #1499 üzenetére
Nekem eszembe sem jutott a visszaküldés, pedig a Csodafon egyik üzlete tőlünk kb. 10 perc sétára van.D
De, viccet félretéve, elgondolkodtató és egyben bosszantó...
iceQ!
Máris jelentkeznék egy kiegészítéssel !
Az S8 hátlapja nem rezonál és rezeg kihangosításkor vagy nagyobb hangerő esetében ! ( írom ezt azzal a fenntartással !!! hogy nem tudjuk esetünk egyedi vagy szinte minden készüléknél ez a tünet jelen van ) -
makkmacika
csendes tag
válasz
instantwater #1498 üzenetére
Érezhetően kellemesebb, fikázás ide, fikázás oda
A képi megjelenítés és a napfényes környezetben érzékelhető teljesítményéről nem tudok nyilatkozni, tehát lehetséges hogy valóban alulmarad a LED panelhez képest, de esetemben tény hogy szemeimnek kellemesebb az olvasáshoz az új kedvenc panelje.
Azzal még kiegészíteném, hogy mindkét készülék fényereje automatikusra van beállítva, maximális képernyőfrissítés . -
makkmacika
csendes tag
Méretben nagyobb a MI 10T Pro, a telefon külső méretei, ahogy a képernyő mérete is.
Érezhetően nagyobb a tenyérben, szélesebb és magasabb, valamint picit vastagabb is.
Határozottan phablet az S8-hoz képest.
A méretes telefont nem kedvelő kezek kerüljék !A kijelző ( 144 Hz-en használom ) olvasáskor kellemesebb a MI 10T Pro javára az IPS ellenére, különösen sötétben ( nekem legalábbis ) .
A menü rendszer néhol bonyolított a MI 10T Pro esetében, de nem atomfizika.
Amit már többször is leírtam, a vezeték nélküli töltés sajnos kimaradt , ami az S8-nál jelen van, valamint a tárhely bővíthetősége, de ha bruttó 256 GB ( nettó 231,83 GB ) nem elegendő , az esetben ez a telefon nem nyerő.
Az applikációk, weboldalak, menü rendszer gyorsabban töltődnek és záródnak be, vagyis az S8-hoz viszonyítva szemmel láthatóan gyorsabb a MI 10T Pro.
Még talán annyit jegyeznék meg( bár ez nem maga a két készülék összehasonlításán alapuló észrevétel ), hogy a kiegészítők terén a Samsung naprakészebb.
Mire gondolok ?
Például a gyári okos tokot hiányolom a Xiaomitól.Egyelőre ennyit jegyeznék meg a két készülék összehasonlítása terén, azzal hogy kiegészítem egy másik hozzászólásban ha még valami érdeklegeset találok.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
instantwater #1431 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, hogy Prepaid ( feltöltős ) csomag esetében elérhető vagy sem, annyit tudok hogy előfizetéses Galaxy S8 készülék esetében a VoLTE jelen volt a készülék képernyőjén.
kano topikgazda és fórumtárs javasolta, hogy a szolgáltatónál érdeklődjek, amit meg is teszek és referálok itt mindenképpen.
P.S. kano ! KÖSZÖNÖM a tippet
-
makkmacika
csendes tag
Pár napja volt téma, a VoLTE és VoWiFi.
Én a Csodafonéknál vagyok előfizető, az S8-nál jelezte is a VoLTE-t, de az új kedvencnél sajnos nem jelzi az értesítési panelen.
A SIM kártya az S8 vásárlásakor lett kiadva a szolgáltató részéről, illetve beüzemelve is.
Az elsődleges SIM a Csodafon, másik SIM külföldi SIM.
Véleményetek szerint mi lehet a gond amiért nem jelzi ki a VoLTE-t ?Másik kérdésem az lenne, hogy a saját telefonszámot eltárolja valahol a készülék, van olyan menü, ahonnan előhívható a saját szám ?
És egy utolsó kérdés, a hátralevő idő a teljes töltöttségig kiolvasható, vagyis kivetíthető a kezdőképernyőre, hasonlóan mint pl. az S8-nál ?
Köszönöm
-
makkmacika
csendes tag
válasz
pusszycat #1416 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekelne.
A másik amire szintén nagyon kíváncsi volnék, hogy beszerzett és használ valaki közülünk ún. okos tokot a MI 10T Pro-hoz, van tapasztalat azzal vagy egy jól bevált tokkal kapcsolatosan ?
Esetleg valami más jól bevált védelem a a telefon külsőjéhez ?
-
makkmacika
csendes tag
Üdv !
Én nem váltottam bár, de a páromnak P30 Pro készüléke van és a fotózásért rajongók és tanuló táborát erősíti.
Az ő véleményét összefoglalva eme kis ( méreteit illetve egyáltalán nem kicsi
) készülék fotós képességeiről az lenne, hogy nem rossz egyáltalán, de a P30 Pro még mindig szebb és jobb fotókat készít.
Talán ez nem lenne annyira számottevő, ha nem "spórolták" volna ki a telefotó szenzort és ha szoftveresen majd a mielőbbi jövőben javítanak a fényképezési képességein .
-
makkmacika
csendes tag
kano
Fentebb részleteztem véleményem szerinti hiányosságait ( telefotó szenzor, vezetéknélküli töltés, esetleg SD bővíthetőség, a telefon házának lekerekített oldalai ), DE ezek csak általam megélt hiányosságok, amivel egyre inkább megbarátkozom -
makkmacika
csendes tag
Csatlakozom siege5 kollégához, a gyanakvó előítélettel, kétkedő fogadás után magam is állíthatom, hogy üdítően kellemes és hiányosságai ellenére egyre szerethetőbb az op. rendszer és a készülék.
Nekem személy szerint kellemesebb a képernyőjéről olvasni az S8-ashoz képest, de ez egyéni vélemény, nem vitaindító az LCD contra LED képernyő topikhozCsak nehogy Xiaomiéknak a fogyasztók megelégedése kontra effektust indítson és a minőség/vételár rovására menjen a jövőben...
-
makkmacika
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors és segítő reagálásod !
Igen, jól látod, részben energiatakarékosság miatt, részben pedig hogy ne kelljen átállítani állandóan ha pl. valamit szeretnék olvasni és hosszabban nem érek hozzá a képernyőhöz.
Galaxy S3-nál és az S8-nál is adott ez a funkció, hozzászoktam( Smart Screen / Smart Stay )
A tok érdekel természetesen, sőt kérlek oszd meg velem akár PÜ-ben ha itt nem szeretnéd tapasztalatod és a linket ahonnan érdemes rendelni.
Az egyik Távol-Keleti ( nem szeretnék reklámot amennyiben az tiltott itt ) láttam kínálatban, csak kissé bizalmatlan vagyok a minőséget illetően.
Amit láttam, azok esetében a hívásfogadás és befejezés nem lehetséges a tokon keresztül.
Neked mi a tapasztalatod a tokkal ?
Gyári tokról van szó ?instantwater
Nagyon köszönöm segítséged, máris intézem a beállítást -
makkmacika
csendes tag
válasz
clubmonaco #1063 üzenetére
Ha olvassák Xiaomiék a kommentjeinket
és foglalkoznak a fogyasztók véleményével, nos akkor ezeket nem spórolják ki, illetve most is meglenne mindez egy készülékben, csakhogy azt nem forgalmazzák hivatalosan Európában ( MI 10 Ultra ).
Más téma, azaz ide a szeretett készülékhez kapcsolódóan
az Always On Display valóban nem lesz ezen a modellen ?
A Super Wallpaper az IPS miatt nem működik ? ( egyik bemutató videóban ez hangzik el, vagyis az hogy az IPS miatt nem nem működik a mozgó háttér )
Hivatalos okos tok ( Smart Flip Case ) elérhető lesz vagy már elérhető ?
Okos tokkal sem működik az AOL ?Másik kérdésem a képernyő ébrentartására vonatkozna, vagyis ebben a modellben elérhető az ún. Smart Stay ( a képernyő mindaddig bekapcsolt állapotban, ameddig a készülék az olvasó személyt érzékeli ; bocsánat a nyakatekert fordításért ) ?
És még egy utolsó kérdés, tegnap arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolt mobil net mellett mindkét Viber aktív volt.
Az első számú kártya a net szolgáltató, a második kártyán le van kapcsolva az.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan akadályozhatom meg, hogy az elsődleges kártya mobil internetét ne használja a másodlagos kártya Vibere, illetve az ahhoz hasonló net alapú applikáció ?Egyelőre ennyi kérdés fogalmazódott meg bennem, köszönöm minden kedves fórumtárs hozzászólását
-
makkmacika
csendes tag
Nézzétek el nekem tudatlanságom, de olvasva az előző hozzászólásokat egyre inkább érdekel a BL dolog.
Minden érdekel ezzel kapcsolatosan, ha valaki részletezné vagy linkelne oldalt ahol ki lehet ebből mívelődni, az hatalmas segítség lenne !
Az S8-asom gyári állapotban van, nem akartam kísérletezni vele, no meg kártyafüggő is volt és garanciát nem akartam kockáztatni, ugyanakkor minden rendben vele, nem merül gyorsan nem lassú, igényeimnek teljesen megfelelő.
Anno, az első okostelefonom S3 volt, főként a lassulása és gyors merülése miatt kipróbáltam rengeteg Android verziót.A hívásrögzítés a régió megváltoztatásával nem aktiválódik, illetve a hívásrögzítés pl. Viber vagy WhatsApp használatakor is aktiválható ?
-
makkmacika
csendes tag
válasz
clubmonaco #1026 üzenetére
Még tanulmányozom, szeretnék én magam is belemélyedni a fotózási képességeibe.
Sajnálom, hogy kispórolták belőle a telefotó szenzort meg az egyebeket...
-
makkmacika
csendes tag
Köszönöm szépen a kedves fórumtársaknak a hozzászólásokat és segítséget.
Csak nekem tűnt fel, hogy Kezdőoldal háttérképe nem dinamikus ?
Az ezt megelőző modellekben volt/van lehetőség beállítani a Háttérképet, itt viszont nem találok ilyen opciót.Lehet, hogy később érkezik majd az operációs rendszer számára egy frissítéssel ?
spawn21
Csatlakozom yorgashx fórumtárs véleményéhez, én magam sem vagyok tapasztalt fotós, ebben a párom jeleskedik és ő a család fotósaaminek én nagyon örülök, valamint hogy érdekli a fotózás.
Az imént kérdeztem véleményét a Xioami fotós képességeiről és azt a választ kaptam, hogy bár e pár nap alatt nem lett alaposan kielemezve és próbára téve az újonc, de egyelőre úgy fest hogy a P30 Pro lekörözi .
Persze az a hátralépés és indokolatlan spórolása a Xiaminak ezen készüléken is nyom a latba, hogy a telefotó szenzort a MI 10 Pro-val ellentétben, itt nem installálták a készülékbe.... ÉRTHETETLEN, ahogy egyéb más is !
További tesztelések váratnak magukra és lehetséges hogy valamennyire javulni fog a fotós képessége a szoftveres támogatásokat követően, bár hangsúlyoznám hogy ez személyes reménykedés és vélemény ! -
-
makkmacika
csendes tag
Tisztelettel üdvözlöm a kedves fórumlakó társakat
Nemrég párom meglepett ezzel a modellel és a Galaxy S8 társává vált.
A megjelenése óta az S8 szolgált, számomra kielégítő volt az említett modell, amit talán neheztelésként rónék fel, az az akkumulátor nagyobb kapacitásának hiánya, illetve a kamera minőségének ( tudásának ) magasabb foka hiányzott ( a párom P30 Pro telefonja messzemenőleg rávert úgy akkumulátor, mint fotó minőség terén az S8-ra).
Egyelőre a Mi 10T Pro az S8-hoz viszonyítva gyorsabbnak tűnik, sok téren előrelépéseket tartalmaz, az IPS kijelző és az S8 LED kijelzője között nincs lényeges különbség ( nekem legalábbis nem tűnik fel ), sőt sok esetben az S8 kijelzője hosszabb olvasás után már-már zavaró a fényereje.
Egyelőre azt szeretném a tapasztalt guruktól kérdezni, hogyan költöztethetem át az S8-ról az applikációk adatait, stb. sikeresen az újonc Xiaomira ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest