Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél

Majdnem-csúcsmodell, egyáltalán nem csúcsközeli árazással. Vannak kompromisszumok, egy nagyobb és több kisebb, de cserébe tényleg vonzó az árképzés.

Bevezető

Amikor az Mi 10-es Xiaomi modellek piacra léptek, akkor mindenkinek volt valami észrevétele a markánsan megugró árszinttel kapcsolatban. Páran szívrohamot kaptak, mások meg csak lemondóan legyintettek, hogy ezek szerint vége annak az időszaknak, amikor a Xiaomi nagyon jó termékeket ad átlag alatti összegért cserébe. A nagyon jó termékek megmaradtak, de úgy nézett ki, hogy a cég minden szegmensben elkezdte felfelé lökdösni az árakat, miközben a szürkeimportos-készlethiányos hazai piac megzabolázásáért semmit sem tesznek. Aztán egyszer csak kitolták a gyárból a Poco X3 NFC-t (mondjuk hogy ezt mikor lehet majd nálunk hivatalosan is kapni, az jó kérdés), most pedig itt van az Mi 10T széria, amelynek mindhárom tagja baromi jó vételnek tűnik.


[+]

Hozzánk a trió legcombosabb tagja futott be leghamarabb, ez 220 ezer forintos nyitóárával bőven alálő még a Samsung Galaxy S20 FE-nek is, miközben tényszerűen egy csomó paraméterben felülmúlja a koreai modellt, de fenyegeti a Zenfone 7-et, a OnePlus 8-at, az LG Velvetet, meg a Realme X50 Prót is, amikor a csúcsmodellek árai 300 ezer forint felett alakulnak, akkor a 220-as árfekvés elég jó üzletnek tűnik egy olyan cuccért, ami 108 megapixeles főkamerát, Snapdragon 865-ös chipsetet és 5000 mAh-s akkumulátort kínál. De persze ez azért jár egy-két megszorítással, ha minden alkotóeleme az abszolút csúcsot ostromolná, akkor egyrészt nem ennyibe kerülne, másrészt semmi értelme nem lenne az Mi 10 Prónak és az Ultrának.


[+]

Viszont jó kérdés, hogy mikor és hol lehet majd megvenni, itthon egyre inkább úgy tűnik, hogy a Xiaomi elsődleges terepe a szolgáltatói kínálatokba való bekerülés, ugyanakkor viszont az operátoknál az ennél jóval olcsóbb masinák népszerűek igazán (például az a Redmi Note 8T, ami már kifutóban van), szóval inkább arra számítunk, hogy a trió legkedvezőbb árú tagja, a Mi 10T Lite lesz majd a nyerő a szolgáltatói boltokban, pláne, mert abban is van 5G. Szóval most lelkesen megírjuk ezt a tesztet ripsz-ropsz, de úgy tudjuk, hogy csak novemberben lesz majd elérhető itthon hivatalos forrásból, nekünk is már a Xiaomi.hu hozta el a dobozt. Ugyanakkor viszont fillérre ennyibe kerül most már az Mi 10, ami nagyon hasonló gép, tehát a Xiaominak két ajánlata is van ugyanabban a szegmensben.


[+]

És ha így nézzük a kínálatot, akkor azért úgy fest, hogy kissé összecsúsztak a termékek, az Mi 10T Lite mindenképpen a legolcsóbb motyó, a T nélküli, Mi 10 Lite sok dologban kicsit gyengébb, de AMOLED a kijelzője. Aztán jön az Mi 10T, aminek T nélkül nincs igazán párja, majd az Mi 10, amihez nagyon hasonló a mostani tesztalanyunk, ezek felett pedig az Mi 10 Pro és Ultra modellek vannak, szóval hét termék is “Mi 10” előtaggal kapható (és akkor a Note 10 vonalról még nem is esett szó), szóval jól bele lehet zavarodni az egészbe, pláne úgy, hogy a korábban piacra lépett masinák ára mostanra szépen mérséklődött, szóval ember legyen a talpán, aki az összes paramétert fejben tudja tartani, meg ki tudja választani ebből a dömpingből, hogy számára melyik a legjobb ajánlat. Grátisz nehezítés a szürkeimportos és a külföldről rendelős vonal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

  • Felforgatja a Mi 10T a mobilpiacot

    Snapdragon 865 és 144 Hz bőven 200 ezer forint alatt, 108 megapixeles kameraszett és 256 GB-os tároló nem sokkal felette, plusz egy koránt sem Lite-os, 5G-s kiadás.

Hirdetés