- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashouse
csendes tag
HD4770 "XFX Own Build" Itt megrendelheted
-
Valty
aktív tag
Hát nálunk is csak egy helyen lehet kapni XFX-et, viszont ahogy elnézem itt már nálatok is kapható
-
gyiku
nagyúr
"Az XFX Radeon HD 4770 termékei a héten érkeznek az üzletekbe, az 512 MB-os változat 109, az 1 GB-os verzió pedig 119 dollárba fog kerülni."
ez volt a mult heten, kartya meg sehol
-
AMD Power
titán
márpedig ma játékra a Radeon termékek számítanak jobb beruházásnak.
Jó ezt olvasni.
-
lipi67
nagyúr
Bocs a topiktól, ezt valóban benéztem!
-
gyiku
nagyúr
mire kijon a cat 9.5, szerintem megoldodik a tamogatottsag is. itt a 4770 topik, vagyunk mar paran
-
lipi67
nagyúr
Meghótt..
A ramokat húzni..835-ön annyi csíkot Te! Beszarás.GPU-ban sztem van még kraft , majd nézem, csak..elb@sztam.Teszt helyett az alkalmazra kattintottam, s feláll a win és csík
.Csökkentett mód-uninstal és telepítés. Cifra nyomorúság ez még, várni kell 1-2 hetet míg lesz valamilyen támogatottság.(gondolom)
-
lipi67
nagyúr
Na.. Tegnap vettem egy 4770-et. Az ATI-ról leszedtem a 9,4-es catalyst-ot, megyeget.
Tuningja..most próbáltam, csak óvatosan, láttam nem nyerő. Engem más zavar. GPUZ 3,2-es nem ismeri fel rendesen, sőt, kifagy.3,4-es úgy - ahogy. Everest 5,1-es se ismeri fel normálisan, hőfokokat nem mutat. Más bajom nincs
A 4830-as 1 napig se volt meg, ime 4 mark. Tesztkörnyezet uaz.(8500,2x1Team Xtreem, UD3R. Proci 8x450-en, ramok 5-5-5-15 tRd 8-on 1080-on)[9600GT OC]
[4830-as]
[4770-es]
[4770-es pici tuning]Nem lesz egy tuningbajnok asszem..
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #118 üzenetére
Azt se tudod mit irtál,már nem látsz rendesen a vöröstöl....
"Persze én sem oda írnám ezt a kártyát, de nézzük csak:
3450/4450/8400/9400 belépő szint
4550/9500 alsó kategória
4650/4670/3850/3870/9600GT alsó-középkategória
4830/9800GT középkategória magja
4770/4850/9800GTX/8800GTS/GTS250 felső középkategória
4870/4890/GTX260/GTX275/GTX285 felső kategória
4850X2/4870X2/GTX295 prémium kategória"akkor irdd a 4830-at a felsö közep alsó részébe...
-
HSM
félisten
Najó, de oda meg tök felesleges a 4770 plusszköltsége/teljesítménye... Oda untig elég egy 512MB-os (de akár 256-os) 3850 vagy 4670 is.... Bár ha árban beelőzi ezeket a 4770, az még mókás lehet, de az még odébb van, és gyanítom inkább ezek árát fogja lenyomni...
Persze, nyilván sokan lesznek, akiknek megéri a kis felárat....
"az unalmas, túlerőltetett, új játékokra"
Ezzel nem tudok sajnos egyetérteni.... Hihetetlen élmény a Crysis például, bár csak gyenge közepes a story, de az akció nagyon ott van, és a grafika egyszerűen lélegzetelállító, egy külön élmény felfedezni a tájat...A GTA4 ugyanez, csak jó storyval hozzá.... Gyönyörű a város, hihetetlenül szép az egész.... Nekem a Stalker
S is bejön bár nagyon vontatott a játékmenet sajnos.... Az FC2 viszont nem jött be... Szép a játék, egy darabig nagyon jól szórakoztat, utána nagyon kiüresedik, hamar meguntam....
Persze, tudom én, egy jó kis Counter-strike (CS) partyval semmi sem ér fel....
(Sőt, még a Diablo2-t is végigtoltam mégegyszer, Q6600-as gépen, 4850-el...
) Vagy starcraft... Vagy doom3... Van amit nem lehet elfelejteni....
-
madgie
titán
-
tzsolesz
nagyúr
Nem 5%, hanem 10%-al gyorsabb a 4830-tól, és 6%-al van csak lemaradva a 4850-től.
Én csak azt mondtam, hogy a 4830, és a 9800GT a középkategória magja, ami szerintem igaz is. Mindkét térfélen elég jó ár/érték mutatóval rendelkeznek ezek a karik. Még az északi sarkon is, és sőt, még Manchesterben is.
-
HSM
félisten
Jól elvoltam az 512-es 4850-emmel is 1680*1050-ben, de sokkal jobb a gigás 4890....
+30-50% sebesség átlagban, no mikroakadások.... És ennyit fizettem is rá kb., +50%...
Mondjuk a 4770 1GB CF már érdekesebb lenne.... Na arra kíváncsi lennék, bár az már árban is más kategória lenne....
(#96) madgie: Nyilván, de azért az ember szerintem FullHD-ben nem közepes grafon szűk 30 FPS-el szeretne játszani, és a játékokat sem jó dolog aszerint megválasztani, hogy fut-e tisztességesen 512MB-os karin vagy sem...
Megjelenik egy játék, ami tetszik, de csak közepesen graffal fut tisztességesen 512MB-on, engem bosszantana, nagyon....
GTA4-ben is csak medium graffal megy jól (=fér el 1GB VRAM-ban), pedig nagyon szép HIGH-on.... De ezért tényleg nem fogok 2GB-os kariért rohanni....
Ezen majd talán a DX11 új textúratömörítései fognak valamelyest segíteni....
-
tzsolesz
nagyúr
Persze én sem oda írnám ezt a kártyát, de nézzük csak:
3450/4450/8400/9400 belépő szint
4550/9500 alsó kategória
4650/4670/3850/3870/9600GT alsó-középkategória
4830/9800GT középkategória magja
4770/4850/9800GTX/8800GTS/GTS250 felső középkategória
4870/4890/GTX260/GTX275/GTX285 felső kategória
4850X2/4870X2/GTX295 prémium kategóriaHa nem így van, indokold, szerintem nem lőttem nagyon mellé.
-
HSM
félisten
Crysis, GTA4, és FC2
Nemmhogy szűrőkkel, de magas részletességgel is kevés ezekhez az 512MB VRAM, jól érezhető, mérhető előnye van a gigás kariknak. (Pl. Crysis WH 1680*1050 enthusiast, DX9, és kövér előnye lesz a gigásnak... Keldor Papa-val tesztelgettünk a témában, 4890 fórum, 300-400 hsz között, könnyen megtalálod, ha érdekel.) -
111111
tag
jó a hűtése vagy van másfajta is?
-
111111
tag
válasz
- = Zk = - #88 üzenetére
és mennyibe kerül ?
-
111111
tag
1 gigás van ebből?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
- = Zk = - #85 üzenetére
Okés.
Jó a 4770, meg fasza, meg minden, de ne hogy mán 1920-ra ajánlja valaki.
Én ilyen 4770-est szeretnék magamnak, de 1680x1050-re, persze nem Crysis-ezek, oda kevés lenne, de a játékok 98%-ban elég a 4830, 4950, 4770 1680-ra. felette inkább hagyjuk is.
de már fosok a 2GPU-tól Akkor ne erőltesd.
4890 elég erős.
111111 A cikket elolvastad?
Fent az a nagy sárga link. "Témaindító hír...".
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
- = Zk = - #82 üzenetére
1920x1080-ra, ha már szűrőket használsz, és sok látványjavítót, ajánlom a 4890-et.
A 4770-et 1680x1050-ra ajánlanám csak, persze ott AA, és szűrőkkel megspékelve. Crysis, GTA4, és FC2-nél nem ajánlott spékelni. Ahhoz már 4870X2 kell, vagy GTX295, de az meg ugye nem nagyon van, meg nem is kell az neked.
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #82 üzenetére
Jól vigyázz, kinek a szavának hiszel, és melyik fórumban... Tudod, sok az önjelölt mindentudó....
Úgy ellátnak jótanácssal, hogy aztán verheted a fejed a falba....
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #79 üzenetére
Oda én mindenképp 4890-et vennék....
De nyilván nem egy kategória a két kari...
-
rootkiller
őstag
Az X doboz miatt megéri XFX-et venni.
-
- = Zk = -
félisten
marhajó!
akkor most 4770 1GB vagy 4890 1GB FULL HD-re? -
Devid_81
félisten
Nice!
-
Zsubi
őstag
Nem 1Gb-os memória meg eredeti hűtés kellene, hanem valami értelmes Catalys-t az új kártyához
-
HSM
félisten
Nem... Én tapasztaltam a saját szememmel, hogy mennyit ér a +512MB memória, és mennyit számít a magasabb memória-sávszélesség. És ezek alapján mondtam el a véleményem. Nyilván meg fogom említeni, ha amit tapasztaltam, eltér attól, amit mutatnak a linkelt tesztek... Vannak dolgok, amik nem látszanak az átlag-FPS mögött, de attól még számítanak.... Najó, részemről ennyi volt, OFF vége, nem is értem, miért nem maradtam csöndben....
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
cowboy_bebop #31 üzenetére
-
Ez jó. Hozunk Neked 2 tesztet is, és mindegyikbe belekötsz, hogy az egyik ezért nem jó, a másik meg azért.
Te most komolyan véded a saját elképzelésedet, és megpróbálsz rá egy sablont találni (vagyis keresel egy játékot egy speciális beállítás mellett, hogy igaz lehessen az állításod), ahelyett, hogy elfogadnád azt, amit látni?De mindegy is. Ha Te nem érzed úgy, hogy a 4770 CF kevesebb fogyasztással, kisebb hőtermelés mellett, kisebb árral nem hoz legalább olyan teljesítményt, mint a 4890 (vagyis rosszabb megoldás lenne); akkor élj úgy, én nem akarlak a hitedben megakadályozni. Ja, és bocs, hogy hozzászóltam.
-
HSM
félisten
Nem küldtem el senkit sehová...
Csak annyit mondtam, hogy szerintem butaság...
De továbbra is a tomos tesztben is azt látom, hogy azért a 4890-el eléggé együtt van a 4770 CF teljesítménye, de FullHD-ben AA-val már picit le is van maradva, lásd Crysis, FC2, GTA4, Stalker.... Amúgy a 4850 nagyjából egy kalap szvsz a 4770-el....Abból pedig 3db-ot is megéltem...
-
Dyno
veterán
4770-nel való tapasztalatodra írtam, 3850-nel CF-be is,4850-nel 4870-nel volt már nekem is tapasztalatom, de én most nem ezekről beszéltem, és ha megnézed a tomos tesztet láthatod hogy elég jól kijön a CF......de nem tudom most mit pumpálod itt magad, volt egy feltevés a CF-ről emg páran írtuk hogy nem rossz, erre jössz te és jó formán elküldesz mindenkit oda.....mert hogy neked mennyi tapasztalatod volt már, de nem a 4770-nel, mi meg erről beszéltünk, de sebaj.
-
Egzee
őstag
Faintosnak tűnik!
Talán ez a ref hűtős jobb mint az amiket mutogattak?
-
HSM
félisten
Nincs tapasztalatom? Thx, azért láttam ezt-azt, volt már 3870-em, 4850 512MB-om refi, volt GW GS OC 4850-em, 512-es és 1gb-os is, és GTX260 216sp-m, és most van 4890-em. Asszem kipróbáltam már ezt-azt. És bőven volt lehetőségem tapasztalni, hogy FC2-ben, Crysis-ben, és GTA4-ben igencsak meg vannak lőve az 512-es karik. Hogy a jövőben milyen játékok jönnek, mennyire lesz szükség az 1GB VRAM-ra nem tudom, de jelenleg nem vennék 2db ilyen 512-es kártyát CF-be, az 100.
(#64) Joci10: Jédeérdekes.... Pont olyan játékokkal nem teszteltek, aminek értelme is lett volna....
(Vagy amiben kidőlt volna a CF....) De nagyon elpáholta 5-30%-al a 4890-et.... Pfff.....
-
Dyno
veterán
Hát mindenkinek van véleménye, de nem tapasztalata
egyenlőre teszteket amiket néztem jobb a 4890-nél ami még drágább is mint a 2 darab 4770, engem meggyőzött a teljesítménye, de hogy nekem ebből lesz-e CF-em azt kétlem, procim is édes kevés hozzá amx 3,5GHz-t tudok belőle kihozni, max lesz egy darab 4770-em, bár a 4870 a szimpi nekem főleg a ref. hűtője miatt, bár azért a 4770-ből remélem a HIS hozza az ICQ4-es verziót.
-
111111
tag
üdv.
mi a különsbég a sapphire és gigabyte között 2 ezerrel drágább a saphire....
-
Dyno
veterán
Húúúúúúhúúúú, köszönöm szépen, nagyon jól mennek CF-be, júúúhúhúj, csak szakadjon rám az OTP, veszek CF-be két darabot, enni se esznek sokat, és nagyon jól mennek, valahol tényleg majdnem kétszeres a sebesség növekedés.
(#59) mrzolee86: Hát igen lassacskán, garid van még rá?Régi nagy álmom a 8800GTX.
-
luw2win
őstag
ez a doboz beszarás
-
mrzolee86
tag
egy vén energiazabáló 8800 GTX-et érdemes lenne lecserélni erre friss ropogós 4770-re ?
-
-
Gyuri27
félisten
Nem tünik rossznak.
Viszont az nv-nek megint egy pofon. -
Solten
őstag
"mindig is a játékosok érdekeit nézték"
Legegyszerűbb magyarázat az elqrvulásukra...
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, ilyen kéne nekem, jobban tetszik a hűtése, mint a referenciamodelleknek. Bár a jóisten tudja, hogy ma mit neveznek referenciahűtésnek a 4770-en.
4-5 magyar boltban már van 4770, nem XFX, de van, és 29500Ft az ára, néhol 30400 Ft-ért kínálják. Mivel a 9800GT-ét alázza, a GTS250-et egy kis tuninggal simán hozza, így ettől bestbuyabb kari az idén már lehet hogy nem lesz.
HAJRÁ ATI!
-
D.Orion
veterán
Tetszetős ez az eredeti ref. hűtő, de látom itt is ugyanazok az alkatrészek hiányoznak, mint a másikon, úgyhogy kétlem, hogy tuningban ez bármivel is többet tudna.
-
Szerintem kajakul néz ki! Én remélem h az O.C verziók nem csak 2-3%al lesznek megáldva!
-
Dyno
veterán
Tényleg csak ők fogják a ref. hűtőt alkalmazni
Pedig nálam is inkább a ref. győztes főleg hogy kifelé nyomja a levegőt.
-
Mr.Csizmás
titán
van különbség azért 2 giga és 2 giga között.
gef. 9400GT w/ 2 GB DDR2 -> a 2 gigánal a jó fele, háromnegyede nem fog adatot látni az életben soha.
4870X2 w/ 2 GB -> 4870X2, brutál. mi a kérdés? (de ide lehetne ugyanúgy írni pl. a GTX295-öt mondjuk)
Van akinél díszként funkcionál a doboz.
30k helyett 20k. Ja, jó lenne. Majd gordonka államilag támogatja, ugye?
-
Jhonny06
veterán
Ez a doboz..
-
v.tom
őstag
Asszem, hogy ez fog jönni az XFX 4830-am helyébe hamarosan.
-
Spancho
senior tag
Hehe ,nemrég még "parasztvakitás" -nak mondtátok az 1-2gb-s karikat mostmeg már mindenkinek az kell .
A doboz meg szerintem tökmind1 hogy néz ki max amig hazaviszed néznek hogy az meg mi a .... (ha szatyorban vagy kocsiban viszed még akkor se) utána meg megy a pinyóba ,szekrénytetejére stb...! A kártya egész jó lenne ha 30helyett rendesen 20k árban lenne. -
DroneZ
aktív tag
lool az a doboz kell nekem, rettenetesen jól néz ki. veszek egyet és a kártyát odaadom valakinek
-
Hunter2
addikt
Ez mondjuk normálisabban néz ki min a másik, az olyan mintha félbevágták volna.
-
FRENK1988
veterán
Pontosan errre vááááááátam
-
Sonja
nagyúr
Az ára nem lesz az igazi, mert az 512MiB-os eredeti hűtős változat 173USD~38eHUF, KATT!
-
64b0r
aktív tag
EZAZ!
Ezazezazezaz!!!!
-
bteebi
veterán
-
shteer
titán
küldöm is nekik vissza a 88GT-t, ha postafordultával egy ilyet küldenek
-
zed1983
őstag
-
bteebi
veterán
"ám friss bejelentésük láttán nem kell ezen bánkódniuk, mert igazi nagyágyúkat küld ringbe a gyártó"
Azért nagyágyúnak nem nevezném, "pusztán" egy best buy közpkategóriás kártya, ami nálunk sokkal drágább lesz, mint kellene
. CF-ben azért ütős lenne
.
-
ez referencia nyák, de nem referencia változat, oldalt látni, hogy hiányoznak kondik
az 1gb-os modellre kiváncsi leszek, mit tud
-
-XadAnuX+
őstag
1 Gb-os karit el tudnám viselni.
-
-XadAnuX+
őstag
Tuningban vajon, hogy fog muzsikálni?
-
cizoe
őstag
jóffféle, királymód
-
regent
aktív tag
Miért ne tudná kihasználni? A 256 bit egy szélesebb kapu de lassabban mentek át rajta az adatok(GDDR3), most vannak gyorsan menöö adatok (GDDR5) ezért elég a szüükebb kapu is. Majd tesznek széles kaput a csúcskártyába. De az hogy mekkora tér van a kapu mögött az adatoknak itt abszolút nem releváns. Vagy rosszul tudok/értelmezek valamit?
Van még egy rakás el nem adott GDDR3 memória, azt még ki kell szórni.
-
mephi666
nagyúr
-
szgombos
csendes tag
A 128 bites sávszél egyáltalán képes kihasználni az 1 gb-os kari esetében a +512-megát?
Másrészt, ha ma 128 biten képesek megcsinálni azt amit tegnap csak 256-on, akkor ma milyen létjogosultsága van az utóbbiaknak? -
lsc
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
Inkább, ha váltasz 30-ról akkor mindenképpen buksz, teljesítményben meg sokat nem nyersz . Nem véletlen hogy kivonják a 30-at, a 70-es nem sokkal ér többet /a gyárnak igen, de az más/ . 4850-re sem érdemes, a 30-ak igen jól és könnyen tuningolhatók . Amire érdemes az a 4870 vagy 90, illetve majd az újak .
-
zed1983
őstag
Most már csak az OC-s 4770-enek várom, mert ÍGY mennek!
-
madgie
titán
Ja, meg a nyákot 8*4-es fekete-fehér részre lehetne osztani, a feteket és kondikat szépen formára gyártani, és amikor eljár valamelyik GPU felett az idő, akkor a cimbora hasonló CE (Chess Edition) kártyájával összeillesztve máris normális célokat szolgálna a kivénhedt sz@r
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
szerintem nem érdemes cserélni, kivéve ha nagyon minimális költséggel tudod megoldani... annyi pluszt nem ad... szerintem még egy darabig el lehet játszani a 4830-al is és ami nagyon hazavágná, az szerintem a 4770-en se menne sokkal jobban... 1-2évig még az a 4830 is kártya marad szvsz...
-
regent
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Attól függ mennyiért vetted a 4830-ast. èn is erre a 4770-es kiadásra vártam, de egyelööre kicsit csalódtam, mivel a tesztek szerint alapon is kicsit sokat fogyaszt, és még nincs hozzá igazán halk gyári hüütés.
Mivel nálam 80/20%-ban 2D/3D (játék) üzemben menne, és fontos a halk müüködés, ezért egyelööre várok a vásárlással. Esetleg veszek egy bizonyítottan halk 4830-ast a kifutó készletbööl olcsón, és nem fog érdekelni az a pár FPS. -
...márpedig ma játékra a Radeon termékek számítanak jobb beruházásnak.
És visszatértek az R300/R350 - NV30/NV35 idők...
-
lsc
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Mondjuk arról nem érdemes 70-re váltani . Az csak az nv-nél szokás /8800->9800 és társai / .
-
mephi666
nagyúr
vagy randomra csinálhatnának tetris-fan doboztervezők mindenféle formájú dobozt és a raktárosok legalább nem unatkoznának munkaidőben, hanem szórakozás lenne nekik megpakolni kézzel a raklapokat
pl: "xxxxxx cég tetris kedvelő raktárosokat keres 3műszakba, havi nettó 100ezer hufért"
-
opr
nagyúr
"mindig is a játékosok érdekeit nézték"
nagyon humorizációsosok a fiúk -
keIdor
titán
Véleményem szerint az 1GB-os változat lesz az igazi. Tetszik ez a VGA, és nem is annyira durva, a tuningjára kíváncsi lennék.
-
Mr.Csizmás
titán
1 hónapja vettem egy 4830...
lehet eladom valakinek ócskavasárban, és veszek egy 4770-est.
X-doboz odaver!
-
P00By
nagyúr
eredeti hűtéssel
Egyébként jól néz ki! -
mephi666
nagyúr
na meg a gta4-nek
az első képnél azt hittem h mellőzik az X-alakú dobozt, de aztán lejjebb tekertem... ez a logisztikusok rémálma lehet
fura így, hogy jönnek sorba a refórajeles kártyák, de az élelmes vásárló majd tájékozódik 100helyről, hogy melyik gyártó kártyájában átlagban mekkora tartalék van... aztán majd jönnek később a 2-3%-os oc-vel megáldott tuningkártyák 20-30dolcsival drágábban a pistikéknek (esetleg 2giga rammal meglökött verziók)
így kell ezt csinálni... futtatni kell a szériákat ezerrel...
-
^Clown
addikt
Bár számos korábbi rajongó fájlalja, hogy az NVIDIA GeForce modellekre sokkal kevesebb figyelmet fordít a cég, az XFX véleménye szerint ez törvényszerű, hiszen mindig is a játékosok érdekeit nézték, márpedig ma játékra a Radeon termékek számítanak jobb beruházásnak.
Magyarul a süllyedő hajóról még időben leszálltak
-
madgie
titán
1 GB-s modell is... na ez kell nekünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest