- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, ez szándékosan van így és nem csak mikrotiken. A dolog akkor működik jól, ha van pl egy fix IP-s szervered és erre csatlakozol bárhol a világban a mobiloddal. Ekkor akár lépkedhetsz mobilon mobilnet és wifi közt, menni fog, mivel a mobillal a szerver IP-je felé küldessz csomagot, így az megérkezik oda, a wireguardot pedig nem érdekli a forrás IP, hogy honnan jött a csomag, hanem azt nézi, hogy vissza tudja fejteni a kulcsával, s ha igen, akkor válaszol rá a feladónak.
Viszont ha pl egy dinamikus IP szerverhez kapcsolódsz és van hozzá DDNS cím, akkor csak a kapcsolat felépítésekor fogja feloldani az IP-t és végig azon fog próbálkozni. UDP, szóval abszolút stateless a dolog, fogalma sincs, hogy a távoli IP-n már rég nem fut wireguard, lelkesen küldi oda a csomagokat.
Sokan emiatt valóban folyamatosan pingelik szkriptekkel a hosztokat, vagy wg-ben állítanak persistentkeepalive-t és azt nézik, hogy ez megtörténik-e gyakran stb.
Más megoldás nagyon nincs.
Kiforrni meg nem hiszem, hogy kiforrja magát, direkt ilyen egyszerű az egész és szerintem ez nem is baj. Én csak az L2-t hiányolom, de kétlem, hogy valaha is lesz. Már a multicast ötletét is elvetette Jason.
-
stopperos
senior tag
Szia Windows 7 esetében nekem csak a 32bites rendszeren voltak ilyen problémáim. Windows 10 (64bit) nem tapasztalom. A megoldás nekem az lett, hogy a Windows 7 elé tettem egy OpenWRT-s eszközt, és a VPN címtartományára állítottam tűzfal szabályt, hogy Wireguard-on keresztül menjen.
A másik problémádnál: a DNS által feloldott IP cím milyen gyorsan frissül? Nálam csak addig állnak meg a dolgok, amíg a névfeloldás új beállításai szét nem terjednek. Ha ez sok idő nálad, akkor érdemes tailscale-re váltanod, hogy ne függj a változó IP címektől.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Itt a megoldás, ha távolról szeretnénk elérni erőforrásainkat vagy gépeket szeretnénk titkosítva összekötni.
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest