Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz Gardaai #72 üzenetére

Köszönöm. Közben elkezdtem megvalósítani, de a AllowedIPs= részt még nem írtam felül.

Egyenlőre ott tartok, hogy AllowedIPs=0.0.0.0/0, és ha a PVR Serveren futó böngészőbe beírom, hogy ident.me, akkor már nem a távoli helyem IP címét, hanem annak a helynek az IP címét írja ki, amelyen az Asus routerem (egyben VPN)server kapcsolódik az internethez.. Tehát PVR server már VPN-ne keresztül megy már ki a netre :).

A második javaslatod is nagyon hasznos lesz, ugyanis az alábbit tapasztaltam.
    Asus routerem 192.168.1.2-254 között oszt ki IP címeket a helyi hálón, ő maga pedig ugye a 192.168.1.1
    Namost ha akár az okostelefonomról, akár a hordozós laptopomon bekapcsolom a VPN-t, és böngészőben beírom, hogy 192.168.1.1 akkor az Asus Routerem bejelentkezési oldala töltődik be. Ez így logikus is, mert a VPN-nek köszönhetően ez a két kliens olyan mintha az Asus router belső hálóján lógna.

Viszont ha a PVRServeremen futó böngészőbe írom be, hogy 192.168.1.1 akkor a kapcsolódás sikertelen.
    Az a gyanúm, hogy ez pont amiatt lesz, hogy a távoli helyemen futó szolgáltatói "router" is pont 192.168.1.X tartományban oszt ki IP címeket. Ezt valóban átkonfigolom majd 192.168.2.X-re így nem lesz ütközés...

Új hozzászólás Aktív témák