Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
válasz
#40553216 #421 üzenetére
De ha nincs feltelepített rendszered és csak 8-as kulcsod van akkor már körülményesssé válik a dolog (főleg 2 év múlva), még ha megtalálták is már rá a kis kaput. Ha így nézzük akkor viszont egyszerűsítené a dolgot ha oda vissza elfogadná a kulcsokat a telepítő.
Persze csak ha azt feltételezzük, hogy ez egy rendszer a kettő és a 8.1 verzió csak frissítés. Ugye erről szól a vita egy ideje, hogy most ez akkor csak egy frissítés vagy külön önálló rendszer! -
mr.nagy
tag
válasz
#40553216 #415 üzenetére
"Azért, mert ezzel próbálják "egyszerűsíteni" a későn ébredők életét, hogy ha most vagy ezután akarnak Win8-ra váltani, ne kelljen minimum két full telepítési folyamatot végigfutnia, ahogy a korábbiaknál kell(ett)."
Ha ez így lenne akkor nem lenne egyszerűbb ha elfogadná a 8-hoz vásárolt kulcsot a 8.1 telepítő és/vagy szervízcsomag ként tennénk elérhetővé az új telepítőt nem pedig külön op. rendszerként?"Érzel különbséget?"
Nem arról volt szó kell e különbségnek lenni a szolgáltatásokban. (persze egyértleműen kellene, hiszen mást várok el egy ingyenes alkalmazástól és mást attól amiért fizetek) Egyszerűen és tényszerűen csak arra próbáltam utalni, hogy az új rendszerek kijövetelekor mindenütt vannak problémák.
-
mr.nagy
tag
Valóban nem egyértelmű a kommunikációjuk!
Ha nem 8.1-nek hivták volna hanem megkapja a 9-es számot akkor mindenkinek az ugrik be, hogy egy új rendszerről beszélünk, függetlenül attól hogy ugyanúgy lehet frissíteni. A 7-ről is lehetett frissíteni 8-ra mégis mindenkinek egyertélmű volt, hogy egy új rendszere lesz (más követelményekkel).
Viszont ettől eltekintve szerintem aki vette magának a fáradtásgot, hogy utána nézzen, érdeklődjön mielőtt fejest ugrik bele, annak egyértelmű - ez nem egy "egyszerű frissítés". -
mr.nagy
tag
válasz
brumi1024 #397 üzenetére
Az azért el gondolkodtató, hogy ha ez csak egy frissítés, miért kezdték el külön rendszerként árulni - ez a frissítéseknél nem szokás.
A Mac-nél nem volt ennyi gond, de nem is ennyiféle hardverrel kellett számolni és azért ott is voltak problémák. Nem tudom mennyit mozogsz Linux körben minden új verzió kijövetelekor tele vannak a fórumok a problémákkal. Úgy-hogy ez nem Windows sajátosság szerintem, csak ennyi szerettem volna közölni. -
mr.nagy
tag
-
mr.nagy
tag
válasz
brumi1024 #391 üzenetére
Ez lehetséges, nem vitatom! Azonban erre a problémára a legtöbben kapásból szapulják a Microsoftot, holott a gyártók jó előre megkapták a rendszert, hogy elkészíthessék a megfelelő drivereket. Lehet, hogy sáros az MS is benne mert mondjuk menet közben olyan módosítást csinált amit nem jelzett a gyártók fele, de ezt nem tudhatjuk biztosan.
Viszont arra akartam rávilágítani, hogy én mielőtt élesben feltelepítettem vettem a fáradtságot, hogy egy külön meghajtón kipróbáljam működik e minden megfelelően. Ez különösen az ilyen új rendszereknél melegen ajánlott és azoknak akik valóban munka eszközként használják! Itt viszont sokan panaszkodnak, hogy nem tudják munkára használni a gépüket mert elcsesződött a frissítés után vagy feltették de nem működik. Használok mindenféle rendszert (Linux, MS, Mac) és tudom, hogy minden új verzió kijövetelkor vannak ilyen gondok, nem csak a Windowsnál. Tehát fel kell készülni, hogy ilyenek lehetnek! Nem véletlen, hogy a nagy cégek mindig kivárnak!
Röviden a lényeg, hogy akinek munka eszköz a gép annak legyen annyi felelősség érzete, hogy vagy vár míg kiforr az egész vagy meggyőződik arról, hogy biztosan működik e minden megfelelően! Aki pedig nem így tesz az ne kezdjen rögtön mindenkit szapulni, mert szar az egész! -
mr.nagy
tag
Úgy látom itt szinte mindenki szidja a Microsoftot vagy/és a hardver gyártókat a problémákért. Az persze a legtöbb emberben fel sem merül, hogy hol van az ő felelőssége! Ész nélkül megy a "NEXT-NEXT-OK" frissítés a helyett, hogy előbb utána járna van e megfelelő driver ehhez a rendszerhez.
Meg kellene győződni róla kompatibilis e a gépe ezzel a rendszerrel, mielőtt neki áll telepíteni vagy frissíteni! Gratulálok a legtöbb nyöszörgő usernak, tipikus magyar mentalitás! Mindenki hibás csak én nem. -
mr.nagy
tag
Félre értés ne essék, nem veregetni akarom a Microsoft vállát! Én több év Linux után most tértem vissza a Windows-hoz, ezzel a kiadással.
A laptopomat Windows Xp-vel vettem (MSI670 DX), úgy-hogy jó pár éves már és így a hardver (proci, videókártya, stb.) is vele együtt. A Vistát és 7-est már nem tudtam használni, mert egyszerűen megfőzte a gépet. Állandóan túl melegedett, a proci-t pörgette, a vinyó zakatolt. Akkor tértem át a Linxra, amivel hozzá kell tennem semmi bajom nem volt, de azért ott is akadtak problémák (kompatibilitás és bizonyos dolgokat nem tudtam rajta megcsinálni mert egyszerűen nem volt hozzá támogatás, program).
Ezt a verziót (8.1 Core) a kiadás napján kipróbáltam és még aznap meg is vettem. Semmi gondom nincs vele! A 8 éves laptopomon kifogástalanul fut, sőt gyorsabb mint a Linux (Elementary OS) volt. Valóban szokni kell az új felületet, de ha ráérez az ember akkor már nem is olyan bonyolult.A fentieket csak azért írtam le, hogy a Linux alatt sem fenékig tejfel az élet! Mind két rendszernek megvannak a nyűgjei és hátrányai is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest