Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LeG3Nd

tag

válasz KrAt #100 üzenetére

Olyan dolgoknál működhetne, ahol nem szükséges nagy átviteli sebesség, nem nagy fájlokat kell átvinni, de mégis hasznos ha azonnal elérhető. Kis távolságnál talán a bluetooth a legelőnyösebb (class 2 eszköz esetén is 10 méter hatótáv, elenyésző fogyasztás), és a védelem is megoldott valamilyen szinten, hiszen csak párosítás és a mindkét oldalon azonos jelszó megadása után hajlandó működni. Ha szomszéd annyira kíváncsi a kutyámról készült képekre, máshogy is megoldja. A sebesség elég arra hogy a fényképező pár perc alatt lementse az aznap készült fotókat, az mp3 lejátszó meg szinkronizálja a zene könyvtárat, kit érdekel mennyi idő alatt, úgyis csak másnap használom, addig meg nem arról hallgatok zenét ha kényelmesebben is megtehetem.

Másik megoldás a wi-fi, hasonlóan elterjedt, titkosítás megoldott, csak nagyobb az energiaigénye, sugárzása, és az adóvevő helyigénye. Ez még mindig az egyik oldala a problémának, mivel az összes hordozható eszközt tölteni kell. Persze mondhatnám hogy egységesen AAA elemről (Ni-Mh akkuról) működjön mindegyik, vagy legalább legyen egységes micro USB / töltőcsatlakozó, hogy ne kelljen 3 különböző kábelt magammal cipelni egy pár napos távollétre. Teslát kellett volna megkérni a probléma megoldására. :)

Visszatérve a használhatóságra: számomra az a kényelmes, pontos, megbízható billentyűzet-egér párosnál, az zene- és videólejátszás teljeskörű távirányíthatóságánál kezdődik. Hiába van átlátszó, tükröződő, előnézetes tálca ha csak ötödszörre sikerül az egérrel a rákattintani, akkor is másik ikonra mint akartam. (Na itt kiesik a vezetéknélküliség :P) Hiába van hiperátlátható, árnyékot vető menüs szövegszerkesztő ha bedagadnak az ujjvégeim mire két sort begépelek. Enter helyén meg ű...

• LeG3Nd

tag

válasz #56573440 #95 üzenetére

Médiák? ;] Rosszul használják? ;] (Tudom, hogy erre nincs egyértelmű szabály, mégis furcsán hangzik)

Remélem a számos eyecandy mellé tényleg lesz pár olyan újdonság ami könnyebbé teszi a mindennapi dolgokat. A driverkeresés és letöltés hasznos lehet, ugyanígy a tálcán ikon formájában megjelenő figyelmeztetések. A külső tárolóeszközök ilyesfajta támogatása nem hat meg, Total Commanderben úgyis megjelenik amint csatlakoztattam.

Igazán hasznos újítás lenne mind a hardvergyártók, mind a szoftvercégek részéről egy egységes vezeték nélküli adatátviteli eljárás támogatása. Bekapcsolom a gépet és az Intézőben / bármilyen tetszőleges fájlkezelőben azonnal megjelenik a telefon, fényképezőgép, mp3 lejátszó, iPod, akár az asztalon, akár a szoba túloldalán. De amíg a töltésükhöz mindenképp külső kábelre van szükség, csak egy további érdekes funkció lehet.

Új hozzászólás Aktív témák