Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KGeri

csendes tag

válasz tjb007 #825 üzenetére

Akkor én kérek elnézést, ez az első 3G-s tabletem. :U

• KGeri

csendes tag

Egy sokak számára valószínűleg ismeretlen lehetőséget szeretnék megosztani veletek az üzemidő meghosszabítására.

A történet ott kezdődött, hogy nézegettem, mi szívja legjobban az aksit, és a többek által észlelt (mobil) cella készenlét (Cell Standby) volt az, annak ellenére, hogy csak WiFi-ről használom. Elkezdtem kutakodni a témában, hogyan lehetne kikapcsolni a mobil antennát. A repülőgép üzemmód (Airplane Mode) nyilván opció, de az viszi magával a többi antennát is.

Az rögtön látszott, hogy a repülőgép üzemmód finomhangolásához valószínűleg root fog kelleni - Majd később olvassátok: még csak ez sem...

Elsőként az Airplane Mode Modifier jött szembe, azonban ez 4.2-es androidon már nem működik. Viszont megemlítik azt a paramétert, nevezetesen az AIRPLANE_MODE_RADIOS beállítást, amit állítana, így elindultam ebbe az irányba.

Ez vezetett el ehhez a remek cikkhez, majd pedig eljutottam ide, ahol a következőre lettem figyelmes:

That's cool. What is interesting is that this feature has just always 'worked' for me. I've never had to update the db.

WTF? :Y

Ekkor döbbentem rá, hogy a repülőgép üzemmód bekapcsolása után van lehetőség a WiFi és BlueTooth visszakapcsolására a gyári ROM-on is!

Mivel pár app-pal próbáloztam még előtte sikertelenül a play-ről, azért valaki, aki még egyáltalán nem játszott ilyennel, erősítse meg, hogy neki is működik, root nélkül is ez a funkció, de szerintem ezek egyike sem befolyásolta a jelenelgi állapotot.

Új hozzászólás Aktív témák