Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Touch-ko

őstag

válasz Hobbbyt #46 üzenetére

300ppi. A pixeleket akkor nem latod, ha adott tavolsagbol nezeg a kijelzot. Az adott tavolsagbol (10 inch) az ember szabad szemmel nem latja a pixeleket.
    A 10 inch tavolsagot pedig egy atlag tavolsagnak vettek. Termeszetesen latod a pixeleket, ha 3 centirol egeted a retinadat a kijelzovel...

Lehet az a hatar 450- sot akar 1.000.000 ppi is, ha egy bizonyos tavolsagbol nezed a kijelzot. Minnel nagyobb a ppi ertek, annal aprobbak a pixelek es igy kozelebbrol nezve mint 10 inch nem lathatoak a pixelek szabad szemmel.

Kerdes, hogy mennyire akarod kozelrol nezni a nagy kijelzos telefonod, mert a nagy ppi szam lehetove teszi, hogy kozelebbrol nezd a nagyobb kijelzot. Kerdes, hogy ennek van-e valami ertelme... Ezt sok gyartotol is meg lehetne kerdezni, akik csak a ppi novekedeset tartjak fontosnak...

• macskea

őstag

válasz Hobbbyt #46 üzenetére

Az én telefonom 328 ppi (biztos, mert most néztem meg, illetve a mondandóm helyes értékeléséhez azt is ki kell emelnem, hogy sem a készülék márkája sem a rajta futó OS nem képezi a vallási életem részét, naszóval...) és biztosíthatlak hogy most így hanyatt fekve tíz centire az arcomtól sem látszik egy árva pixel sem. Megnéztem a környezetemben élők telefonjainak ppi-it, amelyik készülék már fájdalmasan szar, az valahol 200 ppi alatt van, 250-300 meg az, ahol még kifejezetten látszik, de a mindennapi használatot nem teszi nettó szívássá. Szóval ez a 400+ téma igen messze van a valóságtól. :-)

Új hozzászólás Aktív témák