- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
jajdejó, mostmár nyugodtabban fogok aludni
-
-
REDeath
őstag
és milyen márkájú volt a szünetmentes táp?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo #15 üzenetére
Nem. A kraftxld által belinkelt oldalról:
"practically a physicist needs only 39 digits of Pi to make a circle the size of the universe accurate to one atom..." -
Vargnatt
tag
Én egyébként sokszor próbáltam megtudni, hogy tulajdonképpen mi is az a matematikai művelet, amelynek eredményeként egyszercsak megszületett a Pí, de valahogy senki nem tudott nekem erre konkrét választ adni. Nem vagyok egy matekzseni (hogy enyhén fogalmazzak
), de erre valahogy kíváncsi volnék.
-
acélkemény
csendes tag
Végre tudok majd normalis koroket rajzolni a monitoromra
-
Viktor77
titán
"+ kisker is lebeszélt, nehogy ezt vegyem... "
Tudod, ez hogy működik? Unokatesóm a MM-ban dolgozott. Nem egyszer kapott műszaki cikkeket azért, hogy a beszállító által javasolt termékeket kicsit jobban dicsérje, többet ajánlja, kicsit hátrébb tegye a polcon a többi márka termékét.
De részemről is befejeztem. Meg különben is, mindenki azt vesz amit akar. Ha nem jön be neki, választ mást.
-
WonderCSabo
félisten
És ez jó bármire is?
-
Ren Hoek
veterán
Nem én találtam ki. Ilyen vinyót akartam venni és több fórumot is elolvastam, többszáz hsz-t, mire lebeszéltek + kisker is lebeszélt, nehogy ezt vegyem... Olvasgassatok HDD-s topicokat, meg a saját topicját a vinyónak. Nem jó a híre a vinyónak, az már biztos. Persze ettől még biztos vagyok benne, hogy nagyrészük jó vinyó, de nem mindegy, hogy mennyi probléma van vele és mennyi derül ki.
Na de nem offolok tovább. Pí-t számolni jó a Seagate is
-
Ren Hoek
veterán
Menj be a har****kerbe, ott 1 év van rá, és nem is ajánlják, mert tömegesen viszik vissza a cuccot. A kiskernek is égő, hogyha kilóra hozzák vissza a hibás cuccokat. (Pl Elektropontban dolgoztam, ott volt egy szériahibás Mp4 lejátszó, 10-ből 9-et visszahoztak karácsonykor, és mindenki anyázott minket)
Biztonsági mentés is meghalhat közben. Írta egyik arc, hogy vett 5db 7200.12 Seagate vinyót, 2 nemsokkal vétel után meghalt, a többi 1 hónap alatt, míg végül asszem 1 maradt élve neki. Szóval kényes munkára tuti nem vennék Seagatet. -
juliabrilke
veterán
De szeretnék én is ennyire ráérni, hogy ilyen hasznos dolgokkal foglalkozhassak.
-
And
veterán
Várjunk, itt nem prímszámról van szó, csak egy egyszerű irracionális tizedestörtről. Igen nagy prímszámokat keresnek pl. a Mersenne.org-nál, de ők legalább szép pénzdíjakat is ki szoktak tűzni
(ahogy elnézem, ott még 'csak' 12 millió számjegy körül tartanak).
-
ntomka
nagyúr
"E munkának kevés a gyakorlati haszna – ismerte el Bellard a BBC-nek adott nyilatkozatában..."
Pedig algebra valamint számelmélet tanáraim (köztük akadémikusokkal az élen) váltig állították előadásaikon, hogy ezeknek a nagyértékű pi-számoknak hatalmas tudományos értéke van matematikából. És ugyanez a helyzet a prímszámokkal is. Persze egyikük sem tudta megmondani mihez kezdenek egy ekkora számmal.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
hejesírásó #3 üzenetére
Jah ez igaz. Gondolom raid tükörbe csinálták.
-
hejesírásó
senior tag
volt biztonsági mentés...szval nem ment volna kárba a munka.
-
kagyula
aktív tag
Hogy lenne már egy terabájt ennyi számjegy, de aztán utána számoltam és tényleg annyi.
Sokkal kevesebbnek gondoltam.Amíg számolgattam, az l-betű is megkerült a címben
-
Ren Hoek
veterán
Hehe, ha beszart volna a Seagate vinyó egyike... ment volna a levesbe az egész... Bár a 7200.11-esek még jók voltak, viszont a 7200.12 olyan szinten szériahibás, hurcolják vissza a nagyrészét meg megdöglik. Nem véletlen, hogy van bolt, ahol 1 év garit adnak csak rá, a 3-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest