Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

válasz pzstm #96 üzenetére

Van különbség a között hogy a gépemben turkálnak ha akarom, ha nem és a között hogy én szabad akaratomból osztok meg információt magamról.

gmail/google account törlése
    Gmail-nél tudom hogy átolvassa egy robot a leveleim és tárolják X évig. Ezt mindenki tudja és elfogadta aki használja, de ki is emelik.

facebook profil törlése
    Minek törölni? Csak nem kell kiposztolni minden szart. Lehet hogy b*szogat érte de azt meg ki lehet ixelni.

LinkedIn
    Mert a volt munkahelyeim, képesítéseim, alkalmazottak/munkatársak listája az olyan szigorúan őrzött titok? Ezeket bárkinek megmondom aki szembejön velem az utcán.

Iwiw
    Azt mintha már megszüntették volna. :F

twitter
    Sose használtam, marhaságnak tartom.

bankkártyától is megszabadulni
    Ha lehetne megtenném. Régen elvoltam nélküle...

lemondani telefonelőfizetést
    Kártyás vagyok, BlueMobile

netkábelt kihúzni
    Mert VPN-ről vagy TOR-ról még nem tetszett hallani? Meg van még pár féle titkosítás ha az emberre rájön a para hogy éppen az ő adatforgalmába hallgat bele valaki.

"halkan jegyzem meg, hogy webcamera, mikrofon és egyéb dolgok ha Skype alatt vagy máshol nem fog menni akkor ugye nem a Win-t fogod szidni ezekután?"
    Mióta az MS megvette a Skypot azóta nem használom, pont az adatgyűjtési policy miatt (minden hang, kép és szöveges anyag betekinthető az MS által.)

Amiről én beszélek az kb olyan mintha vennél egy pénztárcát hogy abban tárold a pénzed, de a pénztárca készítője felhatalmazná magát rá hogy bármikor kivegye a zsebedből és megnézze mennyi pénzed van benne, ott tartod e a feleség/gyerek fotóját, mi a bankkártyád száma és sec.kódja....stb. és ezeket az információkat megosztaná az "alvállalkozókkal, beszállítókkal és harmadék féllel".

Tudom használjak Linux-ot. Majd akkor ha minden szoftvergyártó elkezdi támogatni...

• Romvr

őstag

Annak aki nem szeretné ha az MS mindent tudna róla és ezeket az információkat megosztaná 3rd party cégekkel is (ahogy az EULA-ban benne van) akkor a következőket érdemes tenni:

Services amiket érdemes kilőni (és/vagy törölni):
    - DPS
    - DiagTrack
    - dmwappushservice
    - WdiServiceHost
    - WdiSystemHost

Ezen felül a Settings/Privacy-ban alapértelmezetten minden ON-ra van állítva, ezeket érdemes OFF-ra állítani ha nincs szükségünk rá égetően
    - Camera
    - Mikrofon
    - Account Info
    - Contacts
    - Calendar
    - Messaging
    - Radios
    - Other Devices
    - Feedback and Diagnostics
    (Feedback-et ki tudod lőni, de a Diagnostic and usage data-t nem. Ráadásul automatikusan Enhanced-re van téve azaz fájlokat, alkalmazásokat, használati időt, leütött karaktereket...stb küldi az MS-nek.)

Még ügyködöm rajta hogy a Windows 10 ne csak egy drága adathalász szoftver legyen az MS számára... de aki tud hasonló tippeket az szóljon. :)

Új hozzászólás Aktív témák