Új hozzászólás Aktív témák
-
crawshayi
csendes tag
válasz GhanBuri Ghan #14 üzenetére
Igazad van, nem is azért írtam. Inkább csak kíváncsi vagyok, mert értek a különböző orvosi/kutatási méréstechnikákhoz és nem látom hogyan lehetne ezt jól megoldani.
Atomerőműből is jó lenne egy zsebrevágható verzió, de pár ezer év fejtörést okozna a mérnököknek kifejleszteni, ha egyáltalán menne.
-
törölt tag
válasz szabi__memo #12 üzenetére
Nikola, theranos, spinlauch, es a többiek vitatkoznának dolgokkal...
-
crawshayi
csendes tag
válasz GhanBuri Ghan #5 üzenetére
Az Omron már csinált komoly vérnyomásmérős órát pár éve, de valamiért nem váltotta meg a világot. Ha nekik nem sikerült akkor gondolhatod mennyire lesz ez is pontos. Akartam egy olyat és egy darabig követtem, de alig volt kapható.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
ó pedig manapság nagyon divatos a szögletes óra forma, gondolj csak pl. apple watchra, főleg csajok körében de sok inkább tech-kedvelő pasin is ilyen formájú órát látok
kör alakú órát ált. menedzsereken meg nagymenőnek gondolt business maneken látok, illetve az idősebb 40+ éves /generáción
-
Badboys
őstag
Ami a lényeg az óra kerek. A tégla maradjon a rizs szeműeknek. Különben is huawei addig erőlködik míg sárga lesz a gatya. Óra vérnyomás mérés talán 50 év múlva lesz alkalmas.
-
rdt89
addikt
Ez jól hangzik, emélem itthon nem lesz olyan drága, mint egy telefon.
-
anrb
aktív tag
válasz GhanBuri Ghan #5 üzenetére
Ez legalább 40 éves technika, a Casio már vagy 30 éve próbálkozott vele: [link] Egyrészt nem elég pontos, másrészt EKG kell hozzá (így csak mellkasi elektródák esetén tudsz folyamatosan mérni).
-
GhanBuri Ghan
őstag
Valami olyasmit olvastam, hogy a vérnyomás értéket a pulzusból és a pulzus áramlási sebességéből olvassa ki, tehát nem közvetlenül a vérnyomást méri, hanem egy táblázat alapján kalkulálja - azaz csak onnantól működik, hogy hozzá van kalibrálva egy mandzsettás méréshez, és utána is rendszeresen meg kell ismételni a kalibrálást (havonta-háromhavonta). De ha 3% alatt tudják tartani a tévedést, azaz nem lesz se hamis pozitív se hamis téves mérés, akkor rengeteg előnye lenne az ilyen vérnyomásmérésnek (kezdve azzal, hogy akár 24 órás követést is meg lehetne oldani, relatíve fillérekből)
-
törölt tag
válasz ultrasound #3 üzenetére
kb annyira lehet ez pontos megoldás mint az ujjra csipeszelhetőek. Ugye nem véletlen hogy felfújható mandzettás megoldások vannak piacon, a szisztolés és diasztolés nyomás méréséhez nem árt ha meg tudod állítani a keringást az adott szakaszon... Anélkül kb becslés amit csinálni lehet
-
ultrasound
tag
Csak az a kérdés, hogy ez a mérési módszer is olyan pontatlan lesz, mint a csuklós vérnyomásmérőknél.
-
veterán
Remélem a jövő évi AW-ba is bekerül ez a funkció.
-
Bumer725
csendes tag
Tök király amúgy miért nemtudjak már megcsinálni egy órán se hogy ha másnem lehessen válaszolni messengeren whatsapp viber hang üzenetben? Csak szoftver kéne írni hogy, nyomva tartani az óra kijelzojet aztán rá beszélni nagy újítás lenne, és nem hiszem hogy annyira ördöngösség lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest