- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Ne nekem mond, én csak válaszoltam, egy másik kolléga jelezte hogy ilyen igénye van.
Nálam most egy darab 1070 van, 65-ért vettem használtan, jelenleg gondolkodom hogy vegyek még1-et multi gpu érdekében szintén max ennyiért (nem érdekelnek a hisztizők, ennél többet nem ér használt piacon ez a típus), tehát a kérdés egyik fele esetemben hogy 130-ért kapnék-e olyan kártyát ami olyan erős mint a 1070 multi gpu konfigban. A másik fele hogy sikerülne-e 65-ért eladnom a jelenlegi kártyát.
És itt jön képbe az, hogy bizony ha nincs meg a budget az általad helyesnek vélt irányra, tehát nem tudja egyből megvenni a 3090-et akkor szerintem teljesen jó megoldás először venni egy olcsóbbat, amihez ha jól működik a multi gpu akkor fel tudjuk húzni a teljesítményt az eredetileg kívánt szintre.Jelenleg azért gondolkodom hogy tényleg 1070-el próbálgassam a multi gput, vagy inkább ampere-re álljak át (figyelembe véve a költségvetési különbséget).
Egyik oldalról az, ha nem kell arányosan nagy mértékű erőforrást költenie rá, mert pl beépülő modulként csak elő kell hívni a mindenki computerén ott lévő hardver-softver-driver oldalról. Erre fele próbálnak haladni.
Másrészről ez olyan vita hogy minek fejleszt valaki 1080p feletti grafikai minőségre, hiszen a Steam statisztikák szerint a 1440p meg a 4k "csak réteg igény".
Szerintem az is lényeges szempont hogy egyes fejlesztők nagyon adnak a kinézetre, és ott eleve teljes más élmény lesz 1080p mint 4k esetén.
Így maga a fejlesztő cég reklámozni tudja magát hogy nézzétek milyen profin megcsináltuk ezt a projektet.
Persze megoldják hogy elfogadhatóan fusson a program gyengébb gépeken is, de azért lefejlesztik 4k-ra, aztán a fogyasztó meg csak pislog hogy a 2 millába kerülő gépe csak 30 fps-el tudja megjeleníteni...na ilyenkor lehet hozzányúlni a multigpu lehetőségekhez, mert egy második vga behelyezése a teljes 2 millás költségvetéshez viszonyítva már nem sok, és ott van a lehetőség hogy 240 hz-es monitort ki tudjon hajtani.Továbbá bizonyos játékoknál a tömeg, a megjelenített fizikai elemek mennyisége, fizikája nagy mértékben hozzátesz az élményhez, és ha több erőforrás van, több elemet, több npct lehet mozgatni.
"Can it run CRYSIS (REMASTERED!!)?"....and in 4k?
RTX 3080 ----4k-----25...35 fps
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gurulunk, WAZE?!
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest