- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha Windows 7-ed van de ki akarod próbálni? Nem kell mást tenni, mint az msi plugint telepíteni Total Commander-re és a letöltött msi kiterjesztésű fájlból kicsomagolni a Cabs.installFiles1.cab nevezetű fájlt majd abból is azt ami benne van. A fájlokat át kell nevezni úgy, hogy az utolsó 3 betű elé raksz egy pontot majd az exe kiterjesztésű fájllal már indulhat is a móka
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Depression #78 üzenetére
Ennyire akad?
Hát igen, ezt legalább megcsinálhatták volna rendesen is. Amúgy milyen a videó minősége??
-
Depression
veterán
Be akarták mutatni az nv-seknek, hogy milyen jó, erre felreknak egy akadozós filmet. Ez nagyon is hátrafelé sülhet el. Legalább egyszer vehették volna a fáradtságot, hogy megnézzék. És ha akadozik, akkor legfeljebb 4db 4870x2-vel csinálták volna.
-
Iron Funeral
őstag
Gondold másképp, mert bizony hallottam róla, még játszottam is vele (az más kérdés, hogy nem tetszett). #69-ben leírja a srác az én problémámat, méghozzá a békákat, hidd el, ha a mondjuk a Word In Conflict egy spéci változatával prezentálták volna nem szóltam volna egy szót sem, de így... Meg lehetett volna mutatni, hogy milyen az, amikor meggyűrődik egy harckocsi páncélzata miután meglőtték vagy bármi mást, na mindegy, úgy látom, hogy megint mindegy mit rak le az asztalra az ATi az szép és jó. pont.
Szerk.: Bundi képein egész jól néz ki, viszont hol marad a bőrráncosítás?
-
rocket
nagyúr
Nem ertem mi ez a nagy felhaborodas nehany embernel a techdemo ellen, nem szolhat minden techdemo Playboy macakrol, meg CSI-bol kolcsonzott haj nelkuli testreszrol
Szerintem otletes, es amit beakartak mutatni azt bemutattak, ennyi.
-
válasz
Iron Funeral #63 üzenetére
Gondolom a Settlersről még nem hallottál...
-
marcus.fenix
aktív tag
Nem az a baj, hogy 3Dmuff ruby kimaradt a tachdemóból, és az is nyilvánvaló hogy a bemutatni kívánt techológiákat a demó felvonultatja, csak szerintem az lett a probléma, hogy eszeveszett gyerekes lett az egész. Szóval a 14 év alatti ATI-sok biztos a képernyőre élveznek a sok kis béka láttán, viszont ők leszarják a mögötte lévő technológiát, az idősebb korosztály meg kifordul a székből, mert az egész olyan teletubbies színvonalú... ezeket a technológiákat komolyabban is meg lehetett volna villantani. Hit and miss from ATi.
-
orbano
félisten
javaslom nézz azért utána, hogy egy demo-nak nevezett kreálmánnyal szemben mik a "követelmények". csak az egyik fele a technikai megvalósítás... attól még, hogy valaki odabiggyeszti elé, hogy tech, attól ugyanúgy igénytelenség ha rosszul van kivitelezve.
eze felül lehetne annyi eszük, hogy olyat adnak ki, ami cool. feltéve persze ha nem csak a grafikabuzi programozóknak akarják eladni a videokártyáikat... -
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #63 üzenetére
már le lett írva h nem az a lényeg h béka vagy krokodil, hanem a technikai megvalósítás
-
Ti mivel szoktátok lemérni a FPS sebességet? Fraps? Saját szemeimmel mértem le, olyan 20~60 fps körül lehetséges.
Kiléptem és utoljára 75C fok hőmérsékletet mutatott a 4870x2, na ez mintha Crysist futattam volna. Máris nem kell többé aggódnom? Akkor mással el leszek foglalva.
-
DuplaZso
aktív tag
Értem én, hogy a suttyó parasztok számára - mint amilyen én is vagyok - videót kell feltenni, hogy egyáltalán megláthassák, miről is van itt szó egyáltalán.
De könyörgöm ! Azok a fejlesztők, akik megengedhetik maguknak, hogy a jelenlegi csúcsharverekkel szórakozzanak, azok ne blamálják már magukat egy szaggató videóval !!!
Aztakutyafájátneki !Először azt hittem, hogy csupán az én gépem szottyadt ennek a fájlnak a lejátszásához, de látva a feladatkezelő 50%-os prociteher-kijelzését - illetve ahogy olvasom, hogy másoknak is feltűnt a szaggatás - egyre kevésbé vagyok meggyőződve arról, hogy a köldökkel rendelkező, aranyrögöket cipelő, stoplis fapapucsban támolygó hegyi varangyok valós idejű renderelésével a lényegre tapintott egykori kedvenc megjelenítőgyártóm.
De sebaj, hajrá ATi !
Vagy ájemdé, vagy mi a t*köm... Franc se tudja má lassan, ki kivel k*rválkodik össze...
-
Puma K
nagyúr
Azzzztaaaaaa GOOOOMMBBAAAA!!!!
Ezt le kell majd szednem ha meg lesz az új gép!
Belevihettek volna egy kis poént, hogy elnyomnak pár gombát a békák és móka és kacagás van és szivárványszínben pompáznak meg baromi gyorsan mozognak ide-oda meg lennének olyanok is akik Matrix feelinges hátrahajolásokat csinálnának meg ilyenek.
-
Iron Funeral
őstag
Gondolom akkora fun a békákkal "szórakozni" mint 3DMark2k1-el végigtolni az autós részt
Egyébként most komolyan, kit érdekel egy rakat varangy akik SW klónkatona paródia módjára "menetelnek"? Várjuk a DX10+ játékokat amik megváltoztatják a világot, és elfogyasztják a GeForce karikból az erőt (és csak a Ge marad)
Ja igen, in gbors we trust! -
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #56 üzenetére
élőben sokkal jobban néz ki, mint a videón
tűéles, mellesleg el lehet picit szórakozni a békákkal ami a Medusáról nem mondható el
-
válasz
M@trixfan #59 üzenetére
igen, kb. így néz ki ez a csapda, amibe az ATI belesétált ezzel a demoval. ha a demo technológiában jártasaknak szól (és a kommentárokból ítélve elsősorban nekik szól), akkor egy rendkívül korrekt alkotás, és határozottan impresszív - én pl. emlékezni fogok rá, hogy tetszett a lighting és a LOD menedzsment.
emellett szerintem alkalmas arra a demo, hogy az RTS-rajongók fantáziáját megmozgassa.viszont az a határozottan szélesebb kör, akit nem érdekel sem a hűdeállatgeometryshader, sem az ezerunitegygroupban, túl sokat nem kapott a Froblins-szal - én sem értem, hogy miért nem ad ki valami igazán ütős demot az AMD, amikor nyáron már láttuk, hogy tudnak olyat is.
ettől függetlenül, a March of the Froblins még mindig egy kategóriával jobb, mint az nVidia utóbbi időben megjelent techdemoi...
-
M@trixfan
addikt
"Art direction" mond valamit azoknak akik nem értik miért gagyi ez így? Mert aki ért a grafikához az bizony művészi érzékkel is bír. Pont a rajzfilmszerető embereknek nem tetszik igazán. Tipikus esete annak amikor a programozó művészkedik, de nem jól sül el. Egy VGA Tech demo-nak kötelessége jól kinézni, ez alap. Két hét múlva senki sem fog arra emlékezni, hogy "húúú mekkora állat volt a Froblins demóban a geometry shader". Itt pont arról van szó, hogy ezt a zseniális újítást sokkal szebben ki lehetett volna emelni ugyanennyi erőforrással.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A processzor csinálja az előkészítést továbbra is. Nyilván itt azt akarták megmutatni az AMD-sek, hogy mennyire jól viseli az útkeresési számításokat a kártyájuk, illetve a tesszellátor mennyire ütőképes. Tulajdonképpen ez az innováció benne. Ennyi objektum szimulálását és animálását a proci nem bírná el, illetve a tesszellátor nélkül nem lenne lehetőség a közeli békákat felnyomni 1,6 millió poligonra.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #56 üzenetére
Gondolom, valamiért ezen tudta jól demonstrálni a technikát....
-
Dark KillerX
addikt
Azért az Nv féle Medusa mellett,ez messze elbújhat,bár kicsit furcsálom,hogy az Ati erejéből most egy rakat varangyra futotta csak.
Ui.:Ez tiszta ciki
-
Horbal
őstag
Nem semmi...
A teljesítmény fantasztikus, a kivitelezés tragikus.
-
-
magnum_pi
tag
Nem hiszem el hogy mindenkinek csak odáig jut el az agya, hogy legyen benne egy jó nő nagy poligonszámmal és akkor király a techdemo. Ez a techdemo talán a legjobb szűrő arra hogy tényleg értesz-e a grafikához és a technológiához vagy csak lököd a sok hülyeséget amit fórumokon összeolvastál. Sajnos még nem volt időm élőben megnézni de a 3. képen lévő béka mindent elárul. Nézzétek meg a körvonalát. Látszik hogy rücsköcs mert nem egy sima relief mappingról van szó hanem valódi displacement mapping. Lehet ez a demó nem a legszebb, hisz nem is ez a lényege hanem az orbitális teljesítmény.
-
.mf
veterán
Remélem nem ez az ATi válasza a "The Way it's Meant to be Played" programra?
-
divrapier
tag
válasz
M@trixfan #41 üzenetére
nemtudom ****** egy techdemo miert lenne jobb csatajelenettel vagy 10k rubival, vagy koldok nelkul. Az a lenyege, hogy tesszalatorral iszonyat sok poligont szamol, annyi egysegre, mint egy maxos total warban - csak kozben jobban neznek ki - es a vga szamolja az utkeresest is. de legalabb a marketingvilag jo munkat vegzett. nok, meg akciojelenetek nelkul mar semmi sem jo. nincs is masra igeny, meg techdemo szintjen sem. Akkor ott a krajzisz.
Arra meg kivancsi leszek mikor fut ez nV-n. Csak egyszer probaltam nvidia-s demot futtatni ATI-n (sikertelenul) -
MBazsee
tag
Már elnézést a kukacoskodásért, de mit csinál ilyenkor a processzor?
Ő is gyönyörködik a békákban és közben röhög, hogy a videokártya majd megszakad? -
Bluegene
addikt
válasz
antikomcsi #26 üzenetére
az a baj hogy az nvidia kártyák nincsenek kitiltva, tehát nem azért nem fut mert érzékeli hogy nvidia, hanem azért mert nem tud lefutni mert nincs benne tesselator
lehet a későbbi nvidia kártyák le fogják tudni futtatni
egyébként megnéztem a videót szedem le
-
K21_overlord
tag
A nagy "durranás" amit nehéz észrevenni, h tessalációs technikát alkalmaz, azaz egy távolságon belül olyan polignom számot generál (igen generáll) h nem látsz át a frame vonalak között szinte... + megfigyelhető a global ilumination is (mondjuk ilyen környezetben nehéz észrevenni. Továbbá maga a program is jó optimalizációkat mutat be...
Ha ezt mezei technikával akarták volna megcsinálni akkor, ha magasabbra emelnéd a kamerát beszaggatna mint a szar, míg itt nincs túlnyomó fps esés (hd4870 80froblin 26fps, 1500froblin 23fps)U.i. Nem hinném h ez mesterséges inteligencia lenne, inkább egy fejlett és orientált útkereső algoritmus, aminek a számolását a vgad végzi. (Hasonlítsd össze a rome total war-ral amiben a katonák egy ótvarok ezekhez a figurákhoz képest és éppenséggel tömbökbe kezelve, egymáson átmenve is leakasztják a cput...)
(a rubis nekem is jobban tetszett vonal
-
TTomax
félisten
Hát leszedtem a videót... most csak nekem tűnik úgy mintha kissé szaggatna?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #42 üzenetére
SZálljunk már le ezekről a dolgokról, hogy van-e a békáknak köldökük, meg papucsuk...
OMFG
Szerintetek nem tudták volna reálisabbra megcsinálni, ha akarják?
Vagy most tényleg az van, hogy közületek senki nem néz rajzfilmet? Vagy csak nincs fantáziátok? Vagy csak hsz.-t gyűjtötök? -
Gábor vitéz
tag
Azt gondoltam nem fogok hozzászólni de nem bírtam ki...
Emberek! Mióta van a békáknak köldökük???
Igaz, egy ideje nem tanulom már a biológiát, de lehet hogy azóta már ilyen nagyot léptek előre a törzsfejlődésben a kétéltűek?nem azért, de a játékokban is sokszor látni baromságokat pl. a pókoknak fullánkjuk van
de már olyat is láttam hogy szarvasbogaraknak is volt. komoly...
-
M@trixfan
addikt
Megnéztem a videókat...Majd felteszem a demót is. Szerintem a megvalósítás nagyon gagyi. Sokkal ütősebb lenne egy LOTR csatajelenet epikus környezetben, vagy pl. egy modern hadászati terep. Az eltűnő arany meg ez az egész képi világ nagyon bugyuta.
-
Fary86
csendes tag
Bezzeg ha nagy kardos csávók lennének, és gombaszedés helyett egymással vívnának véres csatát. akkor mindenki oda lenne meg vissza...
-
Fary86
csendes tag
Ne vicceljetek már gyerekek! Hogy ez nem nagy szám? Ez igenis nagyszám! Több ezer egységet mozgat a gpu, amiből nyugodtan beletehetsz manapság már 4et is a gépedbe... Ha így számolták volna a supreme commander egységeinek a mozgását, nem szaggatna a játék a legjobb gépeken mikor 4 csapat küzd egymással, tized ennyi egységgel mint amit itt láttunk...
-
finest
addikt
Szarul.
Viccet félretéve, annyira gáz a demó fizikája. A békák a stoplis fapapucsok hegyein járnak, nyomot persze nem hagynak, a göröngyök eltűnnek a semmibe, amikor ledobják őket, ráadásul ki kíváncsi egy rakás rucskosbőrűre?
Pl. írhattak volna mindenféle shader intenzív rutinokat Ruby bőrére is. Meg egy csomó másik nőjére. Pl. lehetett volna a téma, h "nude cheerleaders dance at Giants Stadium on a gameday", ahol sok az ember, a bőrfelület, meg az egyéb felszín, amit kedvükre modellezhetnek a dx. 10.1-gyel. Ehelyett egy csomó, üres tekintetű béka...
Ráadásul a mennyiség nem minden. Vegyük pl. az NV techdemóit, évek óta folyamatosan kiscsajokkal demonstrálnak. Rendszerint egy-egy modellel, legutóbb a Nurien techdemónál csodálkoztam is, h rögtön 3-at is előhoztak - igaz az is ugyan az a modell volt háromszor a divatbemutatón. Most mi jobb 2500 béka vagy 3 modell csaj?
Egy szó mint száz, csalódott vagyok.
-
neduddki
nagyúr
HI!
mikro jutubk mar oda hogy csak a vga-kat kel beleszorni a gepbe, mert a Linda dogozik a vga-kon?
udv
neduddki
-
Hát szerintem ha a mennyiséget nézzük elég kemény a dolog.
Rengeteg poligonból álló objektumok, azokból is megszámlálhatatlan mennyiségű.
A textúrák minősége, a földön áteső aranytömbök jelensége, stb viszont valóban nem túl szép, de hát nem is ezt akarták bemutatni, hanem a tesszellációt, stb. -
V!ck
senior tag
Tudtam hogy fáradt és zsibbadt vagyok ma este, de hogy annyira, hogy rá is nyomtam a képen az OK gombra az már túlzás
Ja és mily meglepő... nem történt semmi, már majdnem elkezdtem megkeresni az okát :d
mod: próbáld meg letölteni a legújabb windows installert... asszem 4.5-nél járunk, hátha megoldja
-
dokar
addikt
most vajon a HD3850 nem tetszik neki?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
antikomcsi #26 üzenetére
Bár azt gondolom, nem ez lesz ami miatt rohanok 4800-as karit venni.
Igazad van, ne csak ez miatt rohanj.... Csak rohanj, és kész.
Viccet félretéve, valószínű nem is ezért készült a cikk. Egyébként itt a PH!-án van NV erőfitogtatás is ami odaba.z. Keress rá a tesztek között.
Leviske: Aggregátor kollega meggyőzött, hogy nem érdemes. Na meg utána sonja is.
-
antikomcsi
veterán
Akkor akiknek atijuk van, most mind közösen örüljenek, és mutassanak fityiszt az nvidiásoknak, hogy, bibibíííí, nekünk ez is lefut.
A többieknek, pedig köszönöm, hogy felhívták a figyelmem a lényegre.
Bár azt gondolom, nem ez lesz ami miatt rohanok 4800-as karit venni. Nem mondom, ha egy jó dekoltázs lenne ami takar, de mégis mindent látsz, már hoztam volna egyet.
-
CYBERIA
őstag
Bányászbéka.
-
leviske
veterán
Ezt csak te tudhatod. Ha jelenleg a kártyád memóriái 2360MHz-en ketyegnek, akkor szerintem akkora baj nem lehet a sávszélességgel. A HD3850-nek és 70-nek gondolom illene bírnia, tehát elvileg a tiédnek is. Bár az lenne a legjobb, ha Abu is véleményt nyilvánítana, mert nem tudom, hogy az RV730-ban mennnyire lett átdolgozva a tesszellátor az RV670-éhez képest és jó, vagy rossz irányba...
MOD. vagy hogy egyáltalán hozzányúltak-e a tesszellátorhoz, vagy sem...
-
tzsolesz
nagyúr
Ezt most érdemes letölteni 4670-re, vagy hanyagoljam???
-
rauschie
senior tag
Hmm.. Nem tudom mennyire lehetnek mesterségesen intelligensek ezek a dögök, de most halál őszintén, mire vágynátok inkább: még komolyabb grafikára vagy normális AI-ra?? Még ha nem is ez a demó közvetlen célja, de én spec nagyon tudnék örülni neki, ha végre offline játékokban sem lenne minden ellenfél síkhülye (ez lehet enyhén sarkítás volt) . A játékélmény realitásán szerintem az ilyen irányú fejlesztések most már többet dobnának, mint a vizualitás.
A kicsit hozzáértőbbektől kérdezem, hogy a játékokba integrált mesterséges intelligencia fejlődésének hardveres akadályai vannak, vagy inkább a viselkedést mintázó algoritmusok járnak még gyerekcipőben? (magyarul a játékgyártók hülyék vagy a tudósok?
)
-
malwy
senior tag
A videón valami elképesztő gagyi, hogy viszik a békák az aranyat (minek a békának arany?, fapapucsról ne is beszéljek...) és amikor lerakják elsüllyed a földbe és köddé válik... legalább ezt megcsinálták volna, mert nem tudtam a videóra figyelni annyira idegesített Xd
UI: + Egy szavazat 250 Ruby formás alakjára!
Ezek a mai, fiatal, virtuális, nőstény egyedek XdDe inkább béka mint gumimacik
A legrosszabb a zene!!!!
-
Hakuoro
aktív tag
A lényeg a békák száma!
Bár tényleg jobb lett volna ha pár száz Ruby végzi véletlenszerűen napi teendőit
-
mrzolee86
tag
haha, én csak a képeket néztem, de nagyon viccesen néztek ki a békák azokban a fapapucsokban
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, biztos ők is elfelejtették, hogy csak a nagymellű nők, meg a sportkocsik a látvány
Most nem azt akarom mondani, hogy én a kétéltűekre gerjedek (már látom, hogy valaki kihozta volna ezt belőle
), de azért hozd már ezt össze lécci
Szerintem látványos lehet (bár nincs Ati-m, a videot meg enm néztem meg még)...szerk.: Közben finest már kimondta a kimondatlant
-
leviske
veterán
Jah... A Rubi-s demó tényleg durvább lett volna, de szerintem anak nem csak a DX10.1 lenne az alap követelménye, miután elvileg két RV770 futtatja a videón látott sebességgel.
(#6) TTomax : Ha tartalmaznának a GF-ok is tesszellátort, akkor minden bizonnyal azokon is lehetne futtatni.
Így viszont ők várhatnak a DX11-es csodákig, bár azok sem biztos, hogy tudják majd futtatni. (Ha az NV csak a DX11-es dolgokat építi bele a kártyáiba, akkor a X360 féle tesszellátor kimarad, ehez pedig az kell...)
-
xuldar
addikt
válasz
antikomcsi #4 üzenetére
Van, csak nem hajoltál elég közel a monitorhoz, amíg a szád hozzá nem ér
-
joi29
őstag
-Ez aztán a látvány egy rakás randa béka menetel hegyekkel a háttérben.
-Csinálhattak volna valami látványosabbat is. -
De jó, már töltöm is és meglesem
-
TTomax
félisten
válasz
antikomcsi #4 üzenetére
Az,hogy csak ATI-n fut le
-
tlac
nagyúr
válasz
antikomcsi #4 üzenetére
jah, az utolsón van egy nagy kék béka
-
antikomcsi
veterán
Van valami extra ezeken a képeken, amit én nem veszek észre???
-
orbano
félisten
" A program ennek megfelelően view-frustum és occlusion culling technikákat használ az erőforrások felszabadítására"
Ez most komolyan feature?
-
luw2win
őstag
Gyá e mi?!
Hát nem tudom, engem nem nagyon gyöz meg a képek alapján h letöltseg 300mb-tM@trixfan: Én is a másikat vártam nagyon... de nagyon ,dehát kaptunk egy hadsereg békát
-
M@trixfan
addikt
Végre valami techdemo a 4800-as sorozathoz is!
Azt sajnálom, hogy nem azt az über demót adták ki amiről keringett a neten egy rövid flv videó. Azt nem lenne semmi élőben látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest