- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
válasz
lumpen_stex #81 üzenetére
Pont, hogy nem a hw paraméterekről van szó, hanem arról, hogy kekszboksszal fele annyi pénzből tudsz ugyanolyan (sőt szubjektív véleményem, hogy jobb) játékélményt előállítani!
Idézem magamat, ami elkerülte a figyelmed:
"És nem az számít, hogy paramétereiben leveri-e, vagy sem, hanem az, hogy képes-e vállalható grafikával futtatni az adott platformra létező összes játékot."De amúgy sem lehet csak hw paraméterek alapján két különböző architektúrát összehasonlítani!
-
syl5
őstag
Hajrá!
Ülj le egy xbox elé, aztán kezdj el egy ilyen konfiggal játszani, mindennel!
Megnézném az arckifejezésed utána...
Ismételten mondom, nem a levegőbe beszélek, hanem tapasztalatok alapján!Volt 5670-em, kb a 4830 szintje, ráadásul 1 Gb-os ddr5-ös verzió volt, és alatta kb egy ilyen konfig volt. Meg kell mondjam, hogy szenvedés volt. Éppen éppen határeseten ment minden közepes-magas beállításokkal. Emellett GTA 4-el gyakorlatilag nem tudtam mit kezdeni 1280*1024-ben, bármit csináltam 20-25 fps-nél nem adott többet. Ilyen Crysis 2-őt, Metro-t, Alien-t meg se próbáltam...
Arról nem is beszélve, hogy használt hw árakat nem túl versenyszerű új xbox árral összehasonlítani.
Ez a konfig amit írtál alsó hangon is 100-110k újonnan. -
syl5
őstag
válasz
lumpen_stex #50 üzenetére
Szerintem nem.
70-80k-ból biztos nem hozol ki olyan gépet, ami mindent vállalható grafikával futtat, még használtan sem!És nem az számít, hogy paramétereiben leveri-e, vagy sem, hanem az, hogy képes-e vállalható grafikával futtatni az adott platformra létező összes játékot.
-
syl5
őstag
Egyéni igények, egyéni megoldások.
Nem a kábelezésre gondoltam egyébként, hanem arra, hogy PC-n állandóan csak a pöcsölés, tökölés van. Bugos játék, későbbi játékmegjelenések, ha már kicsit nem figyelsz oda a gépedre, akkor rögtön fps csökkenések, nagyobb töltés idők, akadozások vannak. Fotelból nekem szenvedés lenne az bill+egér kombó, a joyokat meg állandóan állítgatni kell. Túl komplex szerintem egy PC arra, hogy csak játékra legyen használva.
Ezzel szemben xbox elé leülsz, kényelmesen elindítod a joy-al a gépet, és már tolhatod is! Nem fog kilépni, nem kell ilyen trükk, meg amolyan patch, nem kell konfigolni a joy-t, nem kell félni attól, hogy mikor fog leesni 40-ről 20 az fps, egyszerűen csak leülsz kényelmesen és élvezed a játékot.
Én játszottam sokat PC-vel, és Xbox 360-al is, van összehasonlítási alapom. Először PC-n játszottam, majd jött az Xbox360. Teljesen másképp éled meg a játékot. Már ott kezdődik a dolog, hogy nincs az, hogy leülsz és akkor 5 percenként váltogatod a játékot, mert olyan szar, hanem ha elindítasz egyet akkor a feeling miatt 1-2 óráig biztos nem hagyod abba. Nem tudom megmagyarázni miért van így, de saját magamon tapasztaltam. Ennyire más dimenzióba helyezi a játékélményt.
Mostanában elkezdtem újra nézegetni a PC-n való játékot (5670 ddr3 -> 5670 ddr5 -> gts 450 -> gtx 460), aminek következtében például az lett, hogy a Batmant már nem is akarom játszani, aminek az első részét xbox-on játszottam ki, és azt mondtam, hogy ez minden idők egyik legjobb játéka!
Nem mondom, hogy nem szebb a PC-s grafika, de 2-3 m-ről már észrevehetetlen a különbség. És akkor kb ennyi volt a PC előnye részemről.
-
syl5
őstag
Persze, ez nyilvánvaló! Jelen pillanatban, ha valakinek már van egy erős PC-je, akkor ebben az adott pillanatban kevesebből jön ki, ha vesz egy PC-s kinect hw-t, mint ha venne egy komplett xbox360 pakkot.
Azonban a PC-re is valamikor ki kellett adni azt a pénzt, és jó PC nélkül mit sem ér a kinect, szóval szerintem ez nem mérvadó.
Persze lehetne úgy is tekinteni, hogy azt a pénzt már kiadtuk azzal nem lehet mit kezdeni, de egy jó pc-t jó áron elég egyszerűen el lehet adni.
De mindegy ez egyéni preferenciák kérdése. Én biztos nem adnék ennyi pénzt a PC-s kinectre, hanem inkább egy komplett x360 pakkot vennék, pedig egy viszonylag erős PC-vel rendelkezem. Miért? Mert szerintem ha racionálisan nézzük, akkor az a plusz 35k kiadása jóval többet nyújt, mintha megspóroltam volna azt. Ugye állandó PC-s szenvedések, portolások, késések, elavuló hw, stb. -
syl5
őstag
válasz
pusszycat #15 üzenetére
Abba szerintem ne menjünk bele, hogy olcsóbb alternatíva.
Mennyit is kell költeni egy PC-re (csak alapgép), hogy vállalható grafikával futtasson mindent? Most így durván becsülve olyan 150k-t +50k a kinect
Mennyi is egy xbox, ami vállalható grafikával futtat minden?
85k kinecttel, 250 Gb Hdd-velTöbb, mint dupla áron jössz ki PC-vel, úgyhogy az ár szerintem nem a legjobb érv
Még ha azt mondjuk, hogy elég egy 120k-s alapgép, még akkor is dupla ár! -
syl5
őstag
Nem tudom mennyire lesz életképes a dolgozó szobában való ugrándozás...
Aki meg nagy térbe játszik, az inkább konzolozik szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest