Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Itt több témában is teljes a képzavar. Ezt én meg sem próbálom rendbe tenni. Ha 3 év múlva a 6GB lesz az átlagos a telefonokban és 4GB-ot szűknek érzed majd, mert az a telód is ott lesz melletted akkor nagyon remélem, hogy ennek a beszélgetésnek a halvány emléke majd eszedbe jut...
-
MrSealRD
veterán
Tehát mivel kijelented, hogy 1GB mindig szar volt ezért az így is van...
Oké, ez ám az érvelés. Ezek szerint 3 évvel ezelőtt az emberek jelentős hányada megvette a szar telefonokat és a fórumokra is mindenki hazudott amikor jót írt. Biztos igazad van...
Teljesen figyelmen kívül hagyod a szoftverek változását... Nem a csökkenő erőforrásigény irányába tartunk, hanem pont az ellenkezőbe.
Néha már viccesnek érzem, hogy az operatív memóriát az erővel párosítják... Középkategóriás SoC is bőven elég erőt ad de marketing okokból nem fognak mellé tenni túl nagy memóriát...
De az a lényeg, hogy a te felhasználásod alatt nincs különbség...Csak egy példát mondok. Régen mondjuk 720p volt max amiben fel tudtál venni. Ma 4K-ban tudsz rögzíteni. Szerinted ugyanannyi memória elég a szolgáltatás üzembiztos működtetéséhez?
-
MrSealRD
veterán
válasz
RaveForce #19 üzenetére
Ja a 4 GB is elég bőven mindenre, - (ilyet hallottunk már 640KB-al is... ) - csak egyrészt ez pillanatnyi állapot, és megnézném hogy teszel bele +2-őt majd 2 éven belül amikor a használhatóság lesz a tét. Akkor majd cserélhetsz telefont. Ami értékvesztéssel jár mert a régin mindenképp bukód lesz. Az új ára meg biztos több lesz mint amennyit a régiért kapsz...
Tehát aki most ilyet vesz az nem lelki békéje miatt teszi és nem is az e-penis miatt, ahogy arra korábban utaltál... Nyilván a jelenben semmiféle előnnyel nem jár. A későbbi kényelmes működést fizeted ki most. Erre utaltam a 3 év 1GB példámmal.Nem tudom melyik az a hardverelem ami aminek a az elavulása jobban befolyásolja a használhatóságot mint a memória? Amikor a legtöbb esetben a memória kihasználtsággal küzdenek itt a fórumon is. Nem a CPU-ra pörögnek, nem a háttértár olvasási/írási sebessége...
Ez egy sztereotípia, hogy akik drága telefont vesznek azok biztos kőgazdagok... Van aki csak nem akarja szopatni magát 20Ft-os alultervezett vackokkal.
(#21) janeszgol: #12-es hozzászólásomban kitértem rá, hogy nem egyenes arányban számoltam... Ráadásul 3 éve ki merte volna jelenteni bárki, hogy most itt tartunk?
-
MrSealRD
veterán
Hagyjuk a blődségeket jó, légyszives. Gsmarena oldalán szűrd le a 2013-as telefonokat ami 280DB. Ebből 196 volt 1GB RAM-al. A fennmaradó készülékek 2GB-ot kaptak...
2013-ban az 1GB teljesen jól használható volt ezen kár is vitatkozni. Hagyjuk a közép meg felső, meg legeslegeslegfelső...meg egyéb kategóriákat...Az előbb a fórumtárs egy egyszerű mondatot nem volt képes értelmezni, de habzó szájjal állt neki írni. Ha az időtállóság szóra is figyelt volna akkor lehet, hogy rájön, hogy jelenlegi tendenciák alapján 3 év múlva a 4GB-al szorongani fog a kis mobilján...(és még csak nem is lineáris sklálázódás alapján gondolkodtam...Mert az tényleg durva lenne)
Nyilván látom erre a reakciót: Ki vesz 3 évere mobilt?! Megmondom. Én. Meg biztos van még egy rakás előrelátó ember...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged