- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
A lapom 47k volt, amit így is sokalltam, a proci 37k, a ram meg AMD-hez is ugyanannyi (26k/16GB). Nézegettem AMD-t, de sehogy nem jött ki jobbra mint az Intel. Alaplapból csakis ATX méretű 4 db. DIMM foglalatú jöhetett szóba, az pedig az AMD-hez sem volt sokkal olcsóbb (kb. 5k-val). Ráadásul az AMD-ben nincs IGP, nekem ez is szempont volt. Lehet hogy gyenge, de nekem elég. A legolcsóbb DVGA is 25k lett volna, ezt is számoljuk bele. Az, hogy innováció, vagy 4 éves fejlesztés, a francot sem érdekil, ha egyébként megfelelő, felőlem lehet 100 éves is.
-
jattila48
aktív tag
"Több ismerősöm is vág videót alkalomszerűen"
Az alkalomszerűen a kulcsszó. Arra pedig nem hiszem, hogy ne lenne elég valamelyik Intel proci. Itt igazából csak a csúcs kategória a kérdéses. Akonek a legjobb kell az persze vegyen AMD-t. De nem hiszem, hogy mindenkinek csak a legjobb az elég. Lejjebb, pedig vannak (sőt) jobb ár/érték arányú Intel procik. Én csak ezt mondom, meg azt, hogy ezért kár méf az Intelt temetni. -
jattila48
aktív tag
Ezt sem kétlem, de szerintem a felhasználók igen kis része fordít rendszeresen Linux kernelt, vagy szerkeszt videót. Ehhez képest akkora az AMD hype, mintha mindenkinek csakis AMD lenne a megfelelő bármely kategóriában. Komoly munka azért a kernel fordításon és video szerkesztésen kívül is létezik (jó tudom, hogy példaként írtad), ahol az Intel is elég jól megállja a helyét.
-
jattila48
aktív tag
válasz
hokuszpk #477 üzenetére
Az lehet, de némileg gyerekesnek tartom ezt az Intel/AMD fan dolgot is. Nem tartom magam egyiknek sem, AMD vettem volna, ha az felelt volna meg jobban az igényeimnek. Most az Intel volt a befutó nálam. Ezek (mármint az Intel és AMD) csak kapitalista cégek, miért kéne bármelyikhez is érzelmileg kötődni? Pont azt írtam, hogy sajnálatos, ha valkit ez mozgat, vagy befolyásol a döntésében (vagyis lehet, hogy nem sajnálatos, csak számomra furcsa kicsit).
-
jattila48
aktív tag
Igazából csak azért kezdtem el írni ezt az egészet, mert sokan azon fanyalognak-hisztiznek-kárörvendenek, hogy az Intel ilyen-meg-olyan sz@r, mert "csak" 14 nm, "csak" 8 mag, "csak" 5 Ghz, "csak" PCIe 3, hogy lemaradt az AMD mögött, ami "köröket ver rá" mindenben, ergo az Intel szemétre való hulladék, és hülye aki azt vesz (kis túlzással persze). Ehhez képest olyan ár/érték arányú procikat árul, amiket soha azelőtt senki, az AMD-t is beleértve. Belegondolni sem merek (meg nem is igazán emlékszek rá), hogy az első 486-os procim az akkori fizetésem hányszorosát tette ki. Ahhoz képest a 10100-as alig több mint 1 napi fizetésem. Szóval technológiai "lemaradás" ide vagy oda, nem igazán értem ezt a fanyalgást, az Intel továbbra is remek procikat gyárt (az AMD nem különben, csak kicsit gyengébb ár/érték mutatóval), amiből bárki megtalálhatja a neki megfelelőt, és ez a lényeg. Az utóbbi időben mintha kicsit divat lenne az Intelt fikázni, az AMD-t meg felmagasztalni, mintegy "visszavágásként" a "múltbeli sérelmekért". Vagy rosszul látom?
-
jattila48
aktív tag
Ezt nem tudom, én kizárólag C/C++-ban programozok, ott csak reggel indítom el a solution-t, nap végén meg kikapcsolom a gépet. A laptopoddal szerintem meg inkább a HDD környékén lehet gond, ha ennyire lassan tölt be. Bár ki tudja. A .Net-es vackok betöltése ilyen lassú? Én is kb. 40 projectet töltök be (persze jórészt lustaságból nem csináltam külön solutionöket), de pár másodperc alatt bent van.
-
jattila48
aktív tag
Hát azzal a laptoppal akkor más baj lehet. 45 project nem olyan sok, de egyébként is egy nap csak 1-szer kell elindítani a solutiont. Nem? Egyébként olyan 10-20 ezer soros kis programocskákat írok mostanában. Nekem azért nem olyan kicsi, minden nevet és állapotot fejben tartani, de lehet neked bagatell.
-
jattila48
aktív tag
Az IDE-nek 1 mag is elég. Programozás során nem a fordítás vesz el sok időt, hanem a kód kitalálása-megírása-debuggolása. Ez pedig a programozó sebességén múlik, nem a processzorén. Fejlesztésre is elég a 8 GB is (legalábbis VS-nek), több memória a virtuális gépekhez kell. Most éppen 32 GB van a gépemben. Nagyobb adatbázisokat othoni gépen nem szokás kezelni, bár ki tudja. Ha fejlesztesz, ahhoz kis méretű teszt adatbázist szokás használni.
-
jattila48
aktív tag
A 2 magos 8500-as remekül működött. Óriási különbséget most sem veszek észre. Edge, Firefox, Visual Studio, Office azon is kb hasonlóan gördülékenyen futott, mint a mostani gépemen. 2010-ben miért bolondultál volna meg a 2 magostól? Akkor főleg az volt, és még a játékoknak is elég volt (tudtommal).
-
jattila48
aktív tag
Nem sokkal drágább, de még annyival sem gyorsabb. Úgyhogy nekem nem érte volna meg. Az idióta jövő-menős-lövöldözős-futkározós játékok engem speciel egyáltalán nem érdekelnek, munkára (programozás) pedig bőven elég ez is. Az előző Core2 Duo 8500-as processzorom több mint 10 évig elég volt, és még most is az lenne, ha nem megy tönkre alóla a lap. Szerintem ez is kihúzza a következő 10 évet.
-
jattila48
aktív tag
Amikor én vettem a 10100-at, az AMD 3100 vagy 15e-rel drágább volt, 3300 pedig nem volt kapható. Amúgy tesztek szerint az i3 e két AMD proci között van teljesítményben. Az, hogy a technológia 5-6 éves, és van nála 5-6 éves gyorsabb proci, egyáltalán nem zavar. Az az 5-6 éves proci vagy 3-szor annyiba került akkor, mint most a 10100. Na ez nem mindegy. Szerintem 37e-ért, úgy hogy video kártyát sem kellett vennem, nagyon jó vétel volt. Amire én használom, bőven több mint elég a teljesítménye, és szerintem ezzel a felhasználók nagy része is így van.
-
jattila48
aktív tag
Ez igaz, csak nem mindegy milyen áron. Januárban vettem az i3 10100-as procit (nem az F-est) 37e Ft-ért. Se azelőtt, se azóta nincs jobb ár/érték mutatójú proci, főleg nem AMD. 2017 pedig nem volt olyan rég, ami akkor jó volt mindenkinek, az most is jó a felhasználók 95%-nak. A többi az csak fejlődésmánia/hisztéria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest