- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Dyingsoul #66 üzenetére
minden fájlban benne van hogy mivel készült (pl. jpegnél hogy photoshop,lightroom.). 3dsmax,maya taggeli licensz infót, edu,commercial.
ha felmerül a gyanú akkor bizonyítanod kell hogy legális mindened.
(fényképezőgépeknél ha csinálsz egy képet mindent beleír az exifbe, szériaszámtól kezdve, váztípus,milyen obit használtál,stb.) -
copass
veterán
válasz
Clickbait #58 üzenetére
a székeket általában 3-4-5 db egyben rakják le, hogy minél kevesebb láb legyen. mint itt kb. hagyományos székeket inkább a magánrendelőkben használják, főleg az exkluzívitás miatt. rakjál sok piktogramot, vezetősávot a padlóra az akadálymentesség miatt, sok feliratot ajtók mellé,stb. ezek megdobják a hitelességet.
-
copass
veterán
bezony. más szelek fújnak, aki élőben jól nyomja az talpon marad, a többi megy a levesbe.
én azt vettem észre hogy zenekarok felnyomják deezer,spotify,youtube-ra amint kijön az album és már megy is a turné utána.
kiadnak minimális cd-t és limitált extrákkal telenyomott gyűjtői példányokat + mercsandájz. sokan vannak akik megveszik még a cd-t,pólót, de persze nem jellemző.
van egy banda, az uzipov. cd-n jogi szöveg:
"A rögzített mű jogosultjának minen joga kúrvára fenntarva. bárhol lejátszhatod, bárkinek, de mindenkinek kötelező tudnia hogy mi a fasz szól éppen, köszi!"
tegnap voltam belgán debrecenben fotózni, decemberben jött ki az új album, a tömeg az összes új számot nyomta kórusban. -
copass
veterán
válasz
#45185024 #48 üzenetére
azért mondtam hogy jó az üzleti modell az unreal-nél, hogy ingyen kapod, de amint van bevélteled tudod fizetni. addig oktatási van.
de ez 3dsmax-nál nem működhet. értehető okokból ugye. mert az oktatási teljes értékű, tanulásra tudod használni meg munkára is.
de pl. archicad-nél az oktatási az keményen büntet dolgokat, export bünti, formátum bünti. trialban nincs mentés, nincs export, semmi szinte. megnyitod, használod, örülsz. -
copass
veterán
válasz
Clickbait #46 üzenetére
nekem minden progim legális. win 40k? ugyanmár az aprópénz!
archicad 400k a butított verzió. az nekem elég amire kell...pénzt keresek vele. ami nem létszükséglet azt megoldom ingyenessel.
blender,krita,libreoffice,stb. most cseréltem gépet mert kipusztult a vas alól az alaplap.8 évet bírt, szépen kitermelte az árát.de már nem kaptam hozzá új deszkát, még használtat se. új vas 200k és muszáj mert akkor nincs mivel dolgoznod, ami fagy azzal meg nem lehet ugye. ördögi kör ez.
egyetemen is oktatnak archicad-et, háát botrányosan, mondjuk én örülök mert így legalább vannak tanítványaim!mesharray az jó, ott ismerek pár oktatót. profik.
blender iszonyat elterjedt. keress rá, megfogsz lepődni mennyien állnak át. -
copass
veterán
válasz
Clickbait #43 üzenetére
a szerzői jogot, legális szoftverhasználatot és a többit nem nevezném kukacoskodásnak...
elkezdesz alkotni egy olyan környezetben, aminek a használatát semmi sem indokolja. verébre ágyúval. 3dsmax egy ilyen játékra totál felesleges. szépen berendezkedsz rá, aztán amikor pénzre akarod váltani majd a tudásod egy saját játékkal, akkor fogsz rádöbbeni az összegekre.
pölö a 3dsmax évente fél misi, a többi progiról nem is beszélve (substance évi 60k, marmosest 150k), plusz az unreal is lefog csippenteni a bevételedből 5% negyedévente. ez utóbbi egy nagyon szuper üzleti model kezdőknek. de hát sok kicsit sokra megy alapon azért fájni fog az is. -
copass
veterán
válasz
Clickbait #36 üzenetére
volt. a 3dsmax egy alapdolog, úgy mint a maya.
de már nem vesznek annyi licenszet, ezért találták ki a bérlést. úgy mint az adobe, fizetned kell folyamatosan hogy legyen supportod
nagyon-nagyon-nagyon sokan kiváltják a 3dsmax-et ha lehetséges, pont az anyagiak miatt.
fél misi évente elég jelentős összeg csak 1 szoftverre évente.alapok:
"Mi is az az indie?
A wikipedia (angol) szócikke szerint azokat a játékfejlesztő csapatokat, kisebb cégeket nevezzük indie-knek, akik anyagilag függetlenek, azaz a játékuk fejlesztése során nem áll mögöttük egy videojáték-kiadó. (Nagy játékfejlesztő cégek is lehetnek anyagilag függetlenek, azonban őket nem soroljuk ebbe a csoportba.)
Az indie játékok elkészítése - attól függően, hogy mennyire összetettek - néhány naptól vagy órától akár több évig is tarthat, jellemzően 1-10 fős fejlesztőgárdával. Az alkotókat általában nem elsősorban az anyagi haszonszerzés, hanem a játékfejlesztés iránti szenvedélyük motiválja, így gyakran születnek olyan szűk rétegnek szóló játékok, amiket a mainstream, hagyományos játékfejlesztő cégek nem engedhetnének meg maguknak. Ezek a játékok gyakran helyezik a hangsúlyt az innovációra, és ezzel esetenként rendkívüli népszerűségre tehetnek szert.""Nem játékfejlesztőkről volt szó, hanem kezdő indiekről."
képzavar.turbosquid ingyenes szekciója?!
ugyanmár...a blikk is újság, meg a hvg is...
tapasztalat. évek mi?!
oktatási verzióval...
-
copass
veterán
válasz
Clickbait #34 üzenetére
a licenszelt modellek 99%-a több formátumban is rendelkezésre áll, ha már megveszi az ember.
játékfejlesztők kva ritkán használnak letöltött és liszenszelt modelleket."Tapasztalataim szerint nem szerencsés átvinni Max-Blender között a dolgokat SŐT, még két különböző kiadású Maxban sem szerencsés."
bocs, de ez így nettó baromság...
"Nem hiába ipari standard, a piacon lévő modellek 80% lazán Max."
azért mert warezolják... -
copass
veterán
válasz
Clickbait #27 üzenetére
nem feltétlen.
linux,blender,krita/gimp,inkscape,libre(open)office kombóval leváltasz egy win,3dsmax+vray,ps,illustrator,ms office-t. ingyé. persze kompromisszumokat kell kötni.hogy mire is van feltétlen szükséged.
pölö nekem nem jó a linux ezért vettem win-t, cadprogit is, mert azt nem tudom leváltani semmivel.
a blender egy kva jó kis svájci bicska, minden benne van és jön felfelé mint a talajvíz! -
copass
veterán
válasz
Clickbait #24 üzenetére
etikátlan egy pöttyet és ha kiderül (mert ugye mindíg kiderül) akkor örökre leírod magad. a philoslabsra mindenki emlékszik.
de itt egy hivatalos válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest