- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#45185024 #51 üzenetére
Jó lehet mondani utópisztikus világba ne lebegjek, de kimondható mi lenne a jó...
A félreértések elkerülése végett nem az álláspontoddal vitatkozom, hanem az állapotokra próbálok rámutatni.
Amúgy azt csak mellékesen mondom MO-on pl filmet letölteni lehet ingyenesen, ez törvényes ! visszatölteni másoknak nem szabad, ezt viszont annak kell bizonyítani aki beperel.
Nézd, én most per pillanat egy zenekiadónál dolgozom, történetesen digitális jogdíj-elszámolásokkal. Ha ezt megemlítem, vagy téma lesz, 99%-ban jön a válasz, hogy Ő nem ad ki pénzt zenéért, letölti a virágboltból. Egyfelől valahol megértem, másfelől viszont ilyenkor rámutatok, hogy bocsi, de azért ha ez az általános állapot, akkor arról beszélünk, hogy az én és a zenészek megélhetését veszélyezteted (ne menjünk bele, nem egyszerű téma Artisjus-ostól kezdve sok mindenen át), és erre vagy büszke. A zeneipar is tisztában van ezzel, és próbál valamit kezdeni az állapotokkal. Ma például a digitális zenei jogdíjak legnagyobb része bizony a Youtube-ból érkezik. Mert ott egy olyan üzleti modell van, amelyiknél dettó van kiskapu, a reklámmegjelenítés elkerülésére (reklámblokkolók), de ha nem élnek vele, akkor bejön jó esetben néhány ezrednyi forint egy megtekintésnél. Oké, millió nézettségnél már nem is olyan rossz, de egy átlagos együttes egy-egy koncerttel többet szakít, mint egy hónapnyi Youtube-nézettségből származó bevételből. Ez a szomorú valóság.
A probléma pedig az, hogy az egész világ így épül fel. Kell egy nézőpontváltás, vagy legalábbis olyan üzleti szemlélet, ahol nem azt az állapotot betonozzuk be, hogy úgy is lopni fog az állampolgár (lásd még Artisjus matricák esete), mert az sem jó megoldás.
Legalábbis nekem ez a nézőpontom.
-
copass
veterán
válasz
#45185024 #48 üzenetére
azért mondtam hogy jó az üzleti modell az unreal-nél, hogy ingyen kapod, de amint van bevélteled tudod fizetni. addig oktatási van.
de ez 3dsmax-nál nem működhet. értehető okokból ugye. mert az oktatási teljes értékű, tanulásra tudod használni meg munkára is.
de pl. archicad-nél az oktatási az keményen büntet dolgokat, export bünti, formátum bünti. trialban nincs mentés, nincs export, semmi szinte. megnyitod, használod, örülsz. -
válasz
#45185024 #48 üzenetére
De aki nem keres az nem fog kiadni érte 400 ezret.
Őőőő... A téma pont az volt, hogy van ingyenes alternatíva, tehát megteheti bárki, hogy nem a fizetős szoftvert, hanem az ingyenest használja...
Legyen ingyenes mindaddig amíg pénzt nem keresel vele.
Szóval ha egy játékkal akar játszani valaki, akkor azért ne fizessen, mert nem keres pénzt vele?
Tudom, erős hasonlat, de itt nem a pénzkeresetről van szó, hanem a használatról.De hogy úgy fizessek valamiért hogy betanulom.. bármiért na ez a full hülyeség.
Bocsi, de ez minden professzionális szoftverrel így működik. A fizetős OS-ektől kezdve a 3D modellező programokig. Ezért jöttek létre ingyenes alternatívák. Aztán dönthetsz, hogy melyiket tanulod meg. Az ingyenest, amiért nem kell fizetned, vagy a fizetőset, amit viszont sok helyen használnak.
A motrok is a bevétel 5%át kérik és nem azt hogy ha leütöd az első entert fizess ki 5 miliót.
A komolyabb engine-ek esetében nem nagyon volt ilyen opció pár évvel ezelőttig. Ezért volt anno nagy szó, amikor az ID ingyenessé tette a régebbi elavult szoftvereinek a forráskódját (persze csak akkor, amikor már elavultak lettek).
A Unity hozott ebben hatalmas változást, de ők meg csak így tudtak normális felhasználói bázist építeni az indie fejlesztőkből. A többi nagy engine, mint az UE vagy a CE ezért lépett, mert már tőlük kezdett elszipkázni felhasználókat a Unity, ezt pedig nem engedhették meg, mert a végén a Unity lehagyhatta volna őket.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
#45185024 #33 üzenetére
(#33) Pepeeeee
Persze, hogy van, őszintén szólva gondoltam is rá, sokból nem tarthat implementálni. Maximum több optimalizálás kell, de ennek utána kell néznem. Bevallom szokszor gondoltam már erre, a hype feldobná.
Bővülne a szerény kinálat, és szerencsére van rá bő kereslet.
Szóval ezt mindenképpen átrágom a hétvégén, és meglátom.(#32) kenwood
Legnagyobb brainfuck ez az érzés, azért is kerül be hozzám is.
Nem sok játék operál ezzel, illetve én igyekszem minőségi brainfuckot kinálni.(#31) Ragnar_
Őt nem is emlitettem, pedig ez a játék is hatalmas inspiráció volt, ez a projekt első körben egy luxusvillában játszódott volna, de sok ilyesmi van, kórházból is van persze, de nem ilyen környezetben. Végül maradt a kórház.
(#30) Cifu
Értem mit mondasz, volt dolgom Blenderrel, igaz, hogy nem túl sok, valóban nem merültem el benne.
De szerintem az "normális" ha valami tetszik az embernek, azt megszerzi ha van rá mód, ahelyett, hogy más alternativa után kutasson.
Nekem a legkényelmesebb ez a program, mondom miért:- A legtöbb letöltött, licenszelt modellem 3DS Scene (.max) fájlban van, oké át lehetne konvertálni, de .max ot eleve csak 3DS-sel tudok megnyitni, most oda a Blender egy plusz karika
- HalasKYO kollega is Maxot használ, olyan formátumban is kapom, nativan Maxból. Tapasztalataim szerint nem szerencsés átvinni Max-Blender között a dolgokat SŐT, még két különböző kiadású Maxban sem szerencsés.
Nem hiába ipari standard, a piacon lévő modellek 80% lazán Max. A többi Cinema4D, Blender, vagy más CAD.
De ha valaki tényleg csak saját modellekkel operál, vagy az egész csapatban Blender van, akkor nem kérdés, oda tökéletes, felesleges a Max.
De általában egy kezdőnek, ha modellezésben is kezdő tegyük fel, akkor Max. Már csak a beszerzett modellek miatt is.De ha kéne, használnám, néha fent is van a gépemen. Nem gyűlölöm, remélem nem ez jött le tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest