Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Tomcat #87 üzenetére

Hát izé, régebben az 1024x768 volt* a kvázi-szabvány.:D Ahhoz pont passzol a 768 magas "szélesvásznú" megoldás. Más kérdés, hogy a weboldalakat, vagy akár már a GUI-t is az idők során egyre inkább nagyobb felbontásokra optimalizálták: valóban úgy érzi magát az ember kisebb felbontású kijelző előtt, mintha be lenne szorítva.:B

*: tudom, a "korai" 5:4-es "keskeny" LCD kijelzők küzdöttek vele, 1280x1024-ben.:DDD

Én meg a miniatűr notebook kijelzőkkel vagyok így, hogy nem tudom megszokni.:N Hiába volt 1280x720-as (ha 16:9, vagy 800-as, ha 16:10), akkor sem: simán kicsike. Amúgy azt sem értem, hogy az aranymetszésnek pontosan mi köze az egészhez?

Megjegyzem: 5 évig használtam 1366x768-as TV-t monitornak, teljesen jó volt, bár a Win 7-re váltásnál már kezdett kijönni, hogy kicsit "nagyobb" kéne: lassan 1 éve van FullHD TV-m, szintén monitornak. Nem mondanám meg, hogy hiányzik az a 180 sor a céges 1600x1200-as monitorhoz képest. De pl. cégnél dupla soros taskbarom van. Rögtön lezabál 62 pixelt... Otthon meg csak egy soros, az kb. a fele. De ez masszív OFF, hiszen a cikkben említett kijelző nem otthoni/céges felhasználásra szánt cucc.

Ja, és akkor ON: azt tudnám rá mondani, mint a parasztbácsi a zsiráfra...:))

Új hozzászólás Aktív témák