Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• greeneye166

aktív tag

válasz Cathfaern #106 üzenetére

Távolról sem vagyok szakértője a témának, had legyen ez a mentségem, de én nem a kart tekintem a HDD gyenge pontjának, hanem a rajta lévő fejet ami nekiverődhet a lemeznek. A HDD-ben robosztus fejek siklanak levegőn itt pedig a legkisebb pontatlanság, hődeformáció is az olvasás-írás pontosságát veszélyeztetheti vagy foltosra csiszolhatja a lemezeket. Ha ennek elkerülésére masszív hordozókat használnának azonos tágulásokkal + kiváló hőelosztással, akkor annak a vibrációja lenne valószínűleg olyan erejű, hogy használhatatlanná tenné asztali gépekben. A fejek apró méretéből adódó nagyobb érzékenység pedig csak a ráadás amin fenn vagyok akadva. Ha kemény és vastag védőréteggel vonják be őket, akkor ott lesz az áthatolhatatlanság és a plusz távolság, ami miatt a mágnesezést is jobban, nagyobb teljesítménnyel kéne fókuszálni. Ilyen védőréteg és légrés hiányában viszont Isten óvja a fejeket (kiváló kenés ide vagy oda).

Na de mostmár tényleg leállok az agyalással a témában. A korábbiakkal csak arra akartam kilyukadni, hogy az eredeti HDD technológia nagyságrendekkel bonyolultabb megvalósítása a mai HDDkkel megegyező minőség (pl. ugyanolyan minőségű fejek) és ár mellett szerintem lehetetlen. Aztán lehet nagyot koppanok majd :) Mindegy, de akárhogy is barátkozni akartam ezzel az újítással (még ha nem is ez jött le) mégis egyre inkább csupán egy elrugaszkodott innovációs alkotási kényszeredettséget látok mögötte. Okát nem kezdem el találgatni. Egyszerűen nem áll össze a dolog +haszna a cserébe beáldozott eredeti és zseniális HDD technológia fényében.

• priti

addikt

válasz Cathfaern #95 üzenetére

Szerintem mindenkinek az jut eszébe először, hogy már a hagyományos HDD-k esetében is elég gyakori volt a bad sector tartaléktár ide-oda. Itt meg megmarad az eredeti adathordozó réteg ami hozza a szokásos hibáit és ehhez jönnek még hozzá a fejhibák, tehát gyorsabban pusztul, hiszen tökmindegy hogy a fej vagy az adatlemez sérül az eredmény sectorhiba lesz fejhiba esetén is hiába jó az adatlemez a fej "alatt".

• Joshi

titán

válasz Cathfaern #66 üzenetére

Ne hülyéskedj, akkor mutass egy boltot ahol tudnék venni "elérhető" áron holografikus író/olvasó egységet. :F
    A fogyasztás pedig hogy lehetne jobb az SSD-nél ha van mozgó alkatrész? :F

orbano ((#67): "És mégis miért? A hddvd egy elkészült, piacképes technológia volt, ami végül piacot vesztett."
    Látom nem tudsz elvonatkoztatni. A DataSlide egy már meglévő technológiára épül amely technológia olcsó és elterjedt, ennél jóval többre van szükség ahogy anno a HD-DVD esetén is. A BD nagyobb kapacitású fejlettebb megoldás volt és győzött. Egy percig se higgyétek hogy ebből hétköznapi árucikk lesz. ;)

ui.: nem azért nincs új technológia a merevlemezpiacon és más területen mert nincs jobb/gyorsabb megoldás, hanem azért mert aránylag hamar tönkremegy(elsősorban szerverek) és így pörög a piac. Használod ideig óráig aztán veszel újat, hát ebből nyaralnak a Bahamákon a Seagate és más neves gyártók vezérei.
    :DDD

Új hozzászólás Aktív témák