- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
válasz
Cathfaern #106 üzenetére
Távolról sem vagyok szakértője a témának, had legyen ez a mentségem, de én nem a kart tekintem a HDD gyenge pontjának, hanem a rajta lévő fejet ami nekiverődhet a lemeznek. A HDD-ben robosztus fejek siklanak levegőn itt pedig a legkisebb pontatlanság, hődeformáció is az olvasás-írás pontosságát veszélyeztetheti vagy foltosra csiszolhatja a lemezeket. Ha ennek elkerülésére masszív hordozókat használnának azonos tágulásokkal + kiváló hőelosztással, akkor annak a vibrációja lenne valószínűleg olyan erejű, hogy használhatatlanná tenné asztali gépekben. A fejek apró méretéből adódó nagyobb érzékenység pedig csak a ráadás amin fenn vagyok akadva. Ha kemény és vastag védőréteggel vonják be őket, akkor ott lesz az áthatolhatatlanság és a plusz távolság, ami miatt a mágnesezést is jobban, nagyobb teljesítménnyel kéne fókuszálni. Ilyen védőréteg és légrés hiányában viszont Isten óvja a fejeket (kiváló kenés ide vagy oda).
Na de mostmár tényleg leállok az agyalással a témában. A korábbiakkal csak arra akartam kilyukadni, hogy az eredeti HDD technológia nagyságrendekkel bonyolultabb megvalósítása a mai HDDkkel megegyező minőség (pl. ugyanolyan minőségű fejek) és ár mellett szerintem lehetetlen. Aztán lehet nagyot koppanok majd
Mindegy, de akárhogy is barátkozni akartam ezzel az újítással (még ha nem is ez jött le) mégis egyre inkább csupán egy elrugaszkodott innovációs alkotási kényszeredettséget látok mögötte. Okát nem kezdem el találgatni. Egyszerűen nem áll össze a dolog +haszna a cserébe beáldozott eredeti és zseniális HDD technológia fényében.
-
greeneye166
aktív tag
Ennél a technikánál nekem is úgy tűnik, hogy a fej tartóssága lesz az egyik kritikus sarokpont. A sima HDD-ben csak 4-6 fej van, de itt több száz, ami már önmagában hordoz egy hibaforrást még akkor is, ha ezek is a 4-6 fej minőségéhez hasonló színvonalat érik el. Még ha ez sikerülne is akkor is csak horribilis áron tudom elképzelni.
(Az egyenetlen torzuláson még mindig nem sikerült túllépnem...)
Szerk: Cathfaern: értem az okfejtésed. Én a fentiekben írtakban látom az óriási különbséget.
-
greeneye166
aktív tag
-
greeneye166
aktív tag
Nagyon laikusan megközelítve: Itt nem játszik a hőtágulás? Arra gondolok, hogyha a fejek litográfiával készülnek, akkor azok hogyan fogják magukat egymáshoz képest egyáltalán pozicionálni? A fejek gondolom, csak akkor maradhatnak a helyes szektortérben rezonálva, ha ugyanúgy tágul a "fejlap" mint az "adatlemez" <-> Itt pedig két eltérő anyag közlekedik egymáson ezért ez elég esélytelennek tűnik. + Ehhez jön még szerintem, hogy az egyenetlen hőleadás miatt (megeszem a kalapom, ha egyenletesen el tudják vonni a hőt a lapokról) a két lapban torzulások is keletkezhetnek, ami ha jól tévedek a hagyományos HDDknél kimerül a körkörösben, itt viszont még elhajlást is okozhat. Nem tudom bizonyítani a feltevésemet, de ez a látszat ellenére nekem sokkal bonyolultabb és problémásabb mint a hagyományos HDD.
ui: Nézzétek el a tudatlanságomat, de a fej egyáltalán készülhet litográfiával? Eddig úgy tudtam elektromágnes van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Battlefield 2042
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- LEGO klub
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged