- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
this is life #130 üzenetére
Izé... honnan tudod, hogy 2014-ben lányod lesz ? még csak 2013 március eleje van.
(Ki tudom ám számolni a 9 hónapot.) -
MR007RM
addikt
válasz
this is life #121 üzenetére
De tudták hogy fog jönni. Pontosan ezért nem kellett volna eladni a "lelküket" Másként kellett volna megoldani az időhiányt.
Elop mikor trónra jutott, rögtön torpedózott a kiadott még Symbian majd késöbb követve az N9 modellre, hogy minél rosszabb eladási statisztikát produkáljanak és ezzel is magát igazolva. Utálom, ha valamit előre megírnak és nem hagynak választási lehetőséget. Az valahogy annyira sunyi. A 808 nagyrészt még a 2010-es évig elért fejlesztés terméke, és kész, mert innentől szinte csak a kamera fejlődött. Behúzták a kéziféket. Kiszerveztek, leépítettek, rémhíreket terjesztettek, rombóltak, nehogy......és megerősítettek minden rosszindulatú megjegyzést a Nokiát ért támadást illetően, ami a múltra, az előzményekre mutatott. És ezzel egyidőben felvázolták a jövőt. Vagyis egyfelől megállt az idő, másrészt elkezdődött valami új, de nagyon hátrányos helyzetből, ami látszik is a jelen népszerűség kapcsán. Elkezdtek hangolni valami másra a közvéleményt. Mindegy hogy mi, mert ez lesz a megmentő hisz mögötte van a világ talán legnagyobb multinacionális cége a Microsoft, kinek persze fingja sincs az egészhez, de van pénze. A Nokiát megvették aprópénzen.
Most pedig a Nokia sütkérezik a sikerben és az anyagiakban, mint ahogy azt elképzelték a megmentők. Szerintem mindent hosszútávban kell elképzelni. Vajon 10 év múlva megtérül-e vagy sem.
Van egy elméletem hogy a nagy dirrel-durral beharangozott Lumiák kamerái miért olyan gyengék a nagy elődhöz képest, de majd meglátjuk mit hoz a jövő. 1 éven belül kiderül.
Semmit sem lehet biztosan tudni. Mindenki csak találgat. Én is ezt teszem, de felvállalom ilyen vagyok. Véleménye mindenkinek lehet.
-
pushalias
addikt
válasz
this is life #118 üzenetére
Ez a része nem is érdekelt, hogy őszinte legyek, ugyanis nem oszt és nem szoroz.
A második feléről meg annyit, hogy a Symbian olyan helyzetben jelent meg (ezredforduló), amikor a Nokia éppen uralta a piacot. Amint megjelent egy valóban erős vetálytárs, majd pedig egy másik, a Symban elbukott. Ez nem túl fényes bizonyítvány.
-
MR007RM
addikt
válasz
this is life #118 üzenetére
Kösz.
-
pushalias
addikt
válasz
this is life #106 üzenetére
Volt annó egy alig ismert, de zseniálisan egyszerű programocska C64-re, amit a magam szórakoztatására én is lemásoltam annak idején. A lényege, hogy van egy ponthalmaz, ami egy irányba mozog, többé-kevésbé azonos sebességgel. Ha irányt váltasz, az egész ponthalmaz az új irányba kezd el mozogni. Na, igen durva egyszerűsítéssel egy Nokia is ilyen, csak ott a sebességeknek nem csak a mértéke, hanem az iránya sem teljesen azonos.
Végre valaki megemlíti, hogy a nokia nem egy 5 fős sufni cég, tehát jóval lassabban reagál a piaci folyamatokra, és jóval kevésbé egyéni döntések születnek az egyes kérdésekben.
Nem tudom miért, de az átlag fórumozó azt hiszi, ez úgy megy a nagyvállalatnál, észreveszi valaki, hogy baj van, majd kitalálja a megoldást, és a következő héten már az új irány megy. Hát egy lóf.szt. Ráadásul egy ekkora cégnél az egyes divíziók is kőkeményen versengenek, igyekeznek a saját fennmaradásukat biztosítani. Amíg a Nokiánál úgy látszott, nincs akkora szar, nem léptek radikálisat, csak reszelgették a saját szaraikat, hátha attól jobb lesz, hát nem jött be. Akkor meg lépni kell.
Egyszerűen nevetséges, amikor a S hívők azt hajtogatják, hogy az de sokat tudott, kiforrott volt, nem kellett volna váltani. A S elmúlt 10 éves, és ennyi idő alatt sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, meddig kellett volna még várni?
Szóba került, hogy a Nokiának úgymond fejébe szállt a vezető szerep. A csúcsról nem igazán látni azt a technológiát, azt a szemléletet, ami 3-4-5 év múlva elavulttá teszi azt, amivel most a csúcson vagy. Ennyi.
-
válasz
this is life #110 üzenetére
Amúgy tényleg röhelyes, hogy min is vitatkozunk.
Megjegyzem, az Általános Vállalkozói Főiskolában átvett tananyag a "Nokia Bukása és előzményei".
És abban már igen részletesen elemzik az "üzleti nagypofa" és "elbíztuk magunkat, mert mi megtehetjük hisz istenek vagyunk" hozzáállást, mint cégen belüli általános hozzáállást.
Ismeritek a "Hová ül le egy 200 kilós gorilla a tömött buszon?" c. viccet? /-ahová akar!
/
Nos, erről a buszról közben "a tömeg" leszállt!
-
MR007RM
addikt
válasz
this is life #105 üzenetére
"bar a szoftver sok mindent lekezel mert jol van osszerakva,de ideje lett volna a valtasnak hardvee teren, hogy a szofver is tobbet nyujhasson"
Főleg ha figyelembe vesszük az észrevételem szerint a szoftver több mindent lekezel, mint az eddigi WP-k, amik csak mostanság kezdenek beérni. 3 év. L920 és a rádió. Megy már rajta? csak kérdezem nemtom. De már 2013 van és legalább 2010-ről lenne érdemes beszélni.Azért ne vesszünk el a számokban. ARM 11 és lehetett volna más is kis munkával. Érdekes azért 2010 végétől, ha csak onnan számolunk lett volna idő másra is ráállni. Voltak is tervek, amit aztán töröltek Eloppal. Az átlagember esetében nem mindig a nyers adatok számok, processzormagok dominálnak, hanem a tényleges használhatóság, a márkanév, egyediség.....reklám stb.
Hogy mi volt tudom én is, csak a miértre keresem a választ. Simán lehetett volna Android, aminek történetét késöbb úgy változtathattak volna ahogy nekik tetszik. A készülékek felszereltségével és árazásával akármit. A MeeGo is hasonló alapokon nyugszik, késöbb simán átvehette volna a helyét a droidnak, mikor eljön az ideje. Ha meg nem akkor is mi van? Semmi, csak bevétel és megmaradás, az a bizonyos üzleti érdek.
Megint kezd divatba jönni a 800x480 -as kijelzőfelbontás. Mostmár nem is olyan nagy bűn a droidnál sem. A rohanásban behúzták a kéziféket, vagy csak már nincs hová fokozni, így egy kicsit most vissza. Lehetett volna látni ezt is, mint azt hogy a droid őrületnek is egyszer vége lesz és a symbihez hasonló hangulat kezd terebélyesedeni, így lökve a keresőket a Windows Phone ölébe. Olyanok akiket nem vakítanak el a számok és maradnának a Nokia márkanév és az az alatt értendő minőség mellett. Pedig az már nem is tiszta Nokia csak félig.
-
MR007RM
addikt
válasz
this is life #97 üzenetére
Egy kis reagálás.
Az elméleted ott bukik, hogy a Nokiát megkülönbözteted az összes többi létező piaci versenyzőtől. Nem gondolkozol logikusan. A piac legnagyobb mobilnagyhatalma a többiekkel ellentétben nem teheti meg több oprendszer egyszeri futtatását? Nincs rá elég pénze és embere levezényelni, kivitelezni? Ugyanmár mit értenek a vezetők ahhoz mit végez a kis mérnököcske programozó bűvész az asztalánál? A Nokiánál vajmi keveset, vagy........Ha Jolla a kicsiny csapatával képes volt sailfish os-t megalkotni, elkészülni végül a vele járó nem kevés ellenszéllel, akkor mire lehetett volna képes a Nokia teljes erőből egy jó stratégiával kivágni magát az időhiányból? Mert abban volt csak csupán. Symbian és MeeGo terén együttesen. Ezért kellett volna az Android, hogy időt nyerjenek míg a 808-hoz hasonló technikai bravúrok sorozatával újra az élre kerüljenek. (Mellesleg sok fórumozó mobilpiacot figyelő emberke is ezt szerette volna). Szar a symbi? Ha a Nokia szakemberei azt mondják mind ok. Bár én nem hiszem hogy megkérdezték volna őket. De képzelj el egy MeeGo alapú PV kamerás csúcsmobilt. Most még mindig töketlenkednek, mert nehéz nekik az MS rendszeréhez hozzásimulni. Van aki szerint a Nokia hibás az L920-as kameraszoftver rosszul szerepléséért. Érdekes pont a kamerarészleg gyenkélkedne?
Na ne már. És ezt nem látták előre mennyire elölről kell kezdeni mindent? Nem volt értelme az egésznek, csak akkor, ha valaki szavatolta a biztonságot anyagilag. De soha semmit nem adnak ingyen, főleg az üzleti életben. És itt a csapda. A Nokia eladta magát, és ezzel "meghalt" megszünt létezni, mert ha mindent kívülről diktálnak akkor miről is beszélhetünk. És ezt akkor, mikor még a legnagyobbak egyike voltak. Kinek érte ez meg? A sok kirugott alkalmazotnak? A mostaniak, talán maradottak jobbak lennének? Vagy azok már újak? A symbian telók összerakása, megépítése is jobb minőségű, mint ahogy olvasom a Lumia modelleké, nem beszélve a szoftveres hiányosságokat. Már itt bukta van. Szóval van itt tapasztalat.
A Lumia csak egy nagy átverés, minek igazi hasznát nem a Nokia keresi. Beadták hogy nincs más út égő fúrótorony rémképével riogatva, mert valakik kívülről megjelentek és segítséget ígértek. Olyan tudod mikor egy bankár felhív és előnyös kamat melletti hitelt beszél a fejedbe(jó lesz az hisz szükséged van rá! Egy fenét.), aztán rájössz mennyire átvertek, mert még nagyobb adósságcsapdába estél.
Azt akarom ezzel mondani, csakis önerőből lehet mindent megoldani. Ha egy cég úgy gondolja erre nem képes, akkor adja el magát, az hagyja ott az egésszet és keressen más foglalatosságot, de ne verje át a vásárlókat és önmagát sem.
Én úgy tudom nagy a baj a Nokiánál, mert nincs elég bevétele. Hiába javulnak a statisztikák mindig egy picikét ez kevés lesz túlélni.
Mellesleg a kedvencem Damian Dinning sem váletlenül távozott. Az mindegy mit jelentettek be, nem biztos hogy publikus az ok forrása mi vezetett erre a lépésre.
Most itt van ez a hír a főcím és én csak mosolygok, miről is beszélünk. Ez a Meltemi mit is keres itt az MS birodalom kellős közepén?
A felröppenő kacsa, ha az sem véletlen, mert olyan sosincs.
-
Воланд
titán
válasz
this is life #97 üzenetére
hatalmas +1.
-
Воланд
titán
válasz
this is life #83 üzenetére
"az még wm kernelen nyugszik"
windows ce kernel
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
this is life #81 üzenetére
Hát, ha úgy nézem akkor a WP8 a második WP rendszer.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
this is life #79 üzenetére
a tobbi gyarto se nagyon fesziti magat azon a rendszeren
A MS sem nagyon feszíti magát. Olyan mintha a saját rendszerük is csak mostohagyerek lenne. -
mrlujoak
veterán
válasz
this is life #74 üzenetére
Mértéktartás.
Ez lenne a varázsszó, ami pont arra a felvetésedre a válaszom, miszerint túl jó, vagy jobb lett volna az alsókategóriában a Symbian, mint a WP a többiben.
A Nokia amúgy is "profi" ebben - mármint a kötelező butításban, hiszen láthattuk, a gyártó még a WP készülékek bemutatása előtt mennyire nyomta a fixfókuszos (bocsi EDOF) "csúcskamerákat" 5-meg 8 megapixeles kategóriában.
Akkor ez nem tett jót sem a gyártónak, sem az oprendszernek.Ellenben ha ezt a "butítást" az Asha és a WP közé, mértékkel alkalmazták volna, akkor igen is lehetett volna olyan, nem WP verő palettát letenni az asztalra, hogy a Nokiát vásárolni szándékozó tudott volna érdemben választani.
Nem okostelefon kell? Asha.
Olcsó okostelefon kell? Symbian. Teszem azt 500-800-as procival, 3-5 megapixeles EDOF, vagy 2-3 megapixeles AF-es kamerával...
A felette lévő kateg. pedig a WP.Nah' mindegy, nem a Nokia vagyok...
Ezt viszont szerintem nem nekem szántad...
"De azert neked nem lehet okod panaszra mert tulajdonosa vagy a legjobb telefonos fenykepezo gepnek...
nagyon jok a kepeid amit keszitesz ezzel az os kovulet rendszeru telefonnal
"
-
MR007RM
addikt
válasz
+1
Nem nekem szántad volna a mondandód?
-
janez
aktív tag
válasz
A Meego-val, illetve az N9-cel nagyot villantott a Nokia, de csak villantott. Megmutatta mire képes. Kár, hogy nem lett folytatás. Az N95 óta nem volt nokia telóm. Úgy néz ki mostanában nem is lesz. Azt hiszem egy platform már csak akkor lehet sikeres, ha több tízezer alkalmazás van írva rá. Ha az összes linuxos progit vesszük, akkor is kevés. Mondjuk ettől függetlenül még lehetett volna sikeres, viszont tulajdonképpen esélyt sem kapott, de ezt már sokszor kitárgyaltuk.
A kérdés, hogy ha lesz Meltemi az alsóbb kategóriában, fog e majd tudni élni ott.
-
Воланд
titán
válasz
this is life #56 üzenetére
csak a 710 es a 800 volt kaphato akkor. es meg mindig egyetlen egy negyedevrol van szo. a wp eladasok eseten meg a tendenciat is erdemes figyelembe venni.
szerk.: a 7.8 egy honapja jelent meg.
-
Воланд
titán
válasz
this is life #53 üzenetére
"aminel a rossz nyelvek szerint még a halalra itelt n9 is jobban szerepelt mint a wp7 szeria"
na, azert ez igy eros tulzas. az elso lumia szeria eladasi adatai voltak gyengebbek 2011 negyedik negyedeveben, ugy, hogy korlatozottan voltak kaphatoak a keszulekek.
-
BiP
nagyúr
válasz
this is life #53 üzenetére
",de az inkabb arrol szolt hogy megolni a wp egyik konkurenset,hazon belul ne legyen vetelytars"
Sajnos ez így van. (írtam én is, csak ezt a mondatot pont kitöröltem). -
csab2
veterán
válasz
this is life #38 üzenetére
"Viszont kene talalni alternativat az okos de olcsobb aru es persze jo felhasznaloi elmenyt nyujto telefonok piacan is,"
Erre kellenének az olcsó Lumiák. Mint az 520, csak több modellel kellene kiállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged