- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A kereskedők állítják az áremelést. Vélhetőleg az AMD partnerei emelnek, mert ők is megerősítették ezt. Konkréten a szálak az AMD-hez vezetnek vissza. Aztán persze lehet a TSMC-re fogni a dolgokat, de inkább az lehet, hogy a HD 5870-re akarják az embereket kényszeríteni, hiszen a GeForce GTX 285 szériából még nagyobb a hiány. Nyilván ha lenne elérhető NV kari ebben a kategóriában, akkor nem lenne áremelés.
-
]Phobos[
senior tag
Ezt amúgy kiállítja, hogy áremelés várható. Mert nem derül ki, hogy a TSMC, az AMD vagy a kereskedők emelnek árat. Ugye TSMC nem teheti, tehát az utolsó 2 versenyző marad. AMD-től nem lenne szép húzás, nehogy már az NV fanoknak igaza legyen
, így kenjük a kereskedőkre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
8nemesis8 #38 üzenetére
igen, csak ott bent volt egy 160->240es huf/usd váltási arány változás is... azért ugrott hirtelen másfélszeresére a kártyák ára.
AMD profitot akar maximalizálni (különben a részvényesek felkoncolják őket és tegyük hozzá jogosan), ne keverjük a máltai szeretetszolgálattal.
más: az új GFek meg lehet, hogy 40nanon mennek, de a két chip nem egy kategória. értsd, analógiával egy 14"es és egy 30"as monitor pixelhiba szempontjából nem ugyanolyan szinten veszélyeztetett. a hiba eloszlásától függően pedig lehetséges, hogy 585ösből kevés lesz. a nem hibás termékeket amíg van kereslet ( és az nagyon van) addig érdemesebb eladni drágább termékként.
-
Televan74
nagyúr
Jól csinálja az Amd , nincs konkurencia , nem kell árakat csökkenteni. Én úgy számoltam , hogy +/- 5000-10000 Ft lesz a differencia. Úgy látszik a + jött be, sajnos.
Nem baj , november végén majd vadászom egy 5850 -re vagy ha lesz egy kis + c@sh , akkor 5870 -es lesz belőle.De az , hogy a TSMC -re rákenni egy hírben az áremelkedést az nem szép dolog. Inkább a kereskedők dagadó zsebére kellene ránézni.Bár ha van egy réteg aki megveszi, akkor jól csinálják.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Leatherface #31 üzenetére
Miért tennéd?
Egyenlőre örülj, hogy neked még jutott. Most szerintem januárig nem nagyon kell árcsökkentésre várni, mivel karácsonykor úgyis elfogynak a drágábban kínált kártyák is. -
8nemesis8
veterán
HD4xxx szériánál is ez volt, megjelent majd csökkent az ára, utána pedig felment, majd szépen lassan zuhant.
Szerintem a első árcsökkentést azért is lépi meg az AMD, hogy szépen fogyjon a VGA majd kiderül, hogy nem tudják ellátni az egyre növő igényeket és kicsit emelnek az árakon. -
tome.jr
addikt
Simán el tudom képzelni hogy az nv szabotálja valahogy a TSMC-nél az ATI lapkák gyártását, így a karácsonyi szezonban egészen addig amíg ki nem jön a Fermi. Akár saját cuccuk nagymennyiségű gyártásával akár egy kis zsebpénzzel.
Szerintem nem véletlenül tett pár hete személyes látogatást Huang bácsi a gyártóüzemben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Trolluska #33 üzenetére
1. Kereslet-kínálat? Mégis mire hivatkozzon a cikk? Kevés a HD5000, a kereskedő nyugodtan adhatja drágábban is, el fog fogyni.
2. Ugyanazt a szériát azért nem szokták többször visszahívni.
3. Minél nagyobb egy GPU és minél rosszabb a kihozatal, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hibás területre esik a lapka a sziliciumon, ezt próbáld megérteni. -
Trolluska
tag
válasz
VaniliásRönk #32 üzenetére
1. Lehet, de én a gyártási problémára való hivatkozást nem fogadom el, mindegy, hogy az AMD vagy a kereskedő csinálja.
2. A bénázás nem méretfüggő, ld komplett szériavisszahívások az elektronikai iparban, vagy az autóiparban.
3. Bonyolultságtól függetlenül attól még a gyártókapacitás véges. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Trolluska
tag
Csak néhány gondolat:
1. A TSMC gyártási problémájára hivatkozni áremelésnél bullshit. Előre leszerződött árak vannak, és a TSMC nem mondhatja, hogy "bocs fiúk, elk...tuk, ezért drágábban kapjátok a chipeket". Egyszerűen az AMD látva a keresletet, és a konkurencia hiányát megpróbálja a legnagyobb hasznot beszedni, amíg lehet. Legyetek őszinték, Ti is ezt csinálnátok.(Egyébként furcsán egybeesik az NVidia bejelentése a Fermis kártya év végi érkezéséről és az áremelés...)
2. Szériagyártásban igenis előfordul, hogy a folyamatjavítás közben hirtelen visszaesik a minőség. Hiába minden tervezés, egy ennyire friss technológiánál sokszor van tapogatózás, aztán vagy bejön a gyártási folyamat módosítása vagy nem.
3. Ha jól tudom, az NVidia új cucca szintén a TSMC 40nm-es során készülne. Kérdem én mikor? Egyenlőre az Ati lapkákat sem tudják elég mennyiségben gyártani. Vagy leszól a gyárigazgató, hogy "srácok, ugorjatok le az Euronicsba pár gyártósorért, mert holnap új vevőnek is kell nyomatni", vagy mi??Én igazából a TSMC mérnökeit sajnálom jelen pillanatban...
-
cowboy_bebop
őstag
Már hogyne lehetne 5850-et szerezni. S nem csak a debütálás után nem sokkal, hanem akár most is. Ah. látom hardverapró-n a legolcsóbb 64500,-Ft.
-
LackoMester
addikt
lehet 5870 szerezni(igaz elég nehéz)...5850-es már tényleg elég húzós(de nem lehetetlen)
ja a megfelelö helyen kell keresgéni-Hardverapro -
Gergo88
tag
válasz
FollowTheORI #26 üzenetére
Ja, itt Torontóban is ritka mint a fehér holló. Úgy elkapkodták őket mintha ingyen lett volna.
-
5870-ből sincs elég... sőt nem lehet kapni kvázi.
Nem tudom honnan jött ez az utolsó feltételezés... -
Zso2
őstag
Hajrá fiuk-lányok , tudtam és le is írtam már ,hogy ez lesz a jövő Mind1 melyik cég mindenki csak a profitot nézi... Amd is ugyanazt eljátsza ,mint NV mikor nyeregben volt, detto. Akkor sok embernek az volt a szövege,hogy nem venne Nv-t soha ,mert az AMd legalább ember(vásárló)párti árakkal járszik.
-
Dr. Romano
veterán
Oké. Fogjuk a nagyítódat összekombináljuk a legnagyobb magyar tápgyártó cég (Vargáné és Tsa) fejlett eszközeivel és mehet is a chip gyártás, kezdetnek mondjuk 2cm-es gyártási technológiával
Egyébként annyira nem kell aggódni. Amíg nem jönnek özönével a DX11-et használó játékok (nem most lesz), addig felesleges aggódni, hogy mennyi is lesz a közeljövőben a karik ára. Majd veszünk, ha olcsó lesz, azt ennyi.
-
P00By
nagyúr
Állandóan visszaköszön ez a probléma
-
GIJoe
addikt
Gyerekek csinálunk már egy gyárat itthon ami lenyomja a TSMC-t is
Én már megkezdtem a dolgokat, vettem 1 nagyítót :
-
Televan74
nagyúr
Pont novemberben és decemberben. Ha így haladnak a 5850 -es árával, akkor 5870 -es lesz a karácsonyfa alatt.
Vagy majd csak , január és február környékén lesz megvéve az 5850 -es. -
aram01
nagyúr
kártya vétel legalább 3hónappal elhalasztva
-
TK36
aktív tag
Remélem ha majd bejön a GlobalFoundries, mint gyártókapacitás, akkor majd minden rendben fog zajlani, nem lesznek ilyen dolgok.
-
TTomax
félisten
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
Persze hogyne,sőt Hirosimára is az NV dobta az atomot... a zöldek mindenre képesek...
(#18) VaniliásRönk
Söt mi több Kenny-t is ők ölték még...(#19) TK36
Hát persze,de csak ha Fermit kell gyártani.... -
Dare2Live
félisten
TSMC akkor botlik sorozatban amikor a szerzdődésesek közt felbukkan egy új óriás....
-
BiP
nagyúr
Nem értem az alcímet ...
-
TTomax
félisten
válasz
zsirfecske #11 üzenetére
Söt annak az ára se ment fel.... csak az olcsóbb úgymond XT-nek nem való GPU-val szerelt 5850-é,és közben a TSMC sok selejtet gyárt... cöhh.....
-
zsirfecske
addikt
tökjó hogy a drágább kártyából van pont
véletlen biztos hehe.
-
lsc
nagyúr
Nv papa ezért ment a tsmc-hez
? Nem igazán értem ha javult akkor miért esett vissza a kihozatal, a gépek memóriazavarral küszködnek ?
-
Ez a drágulás nem valami jó hír nekünk. De azért majd így is elviszik a készletet azok, akik nem tudnak várni.
Érdekes egyébként ez a TSMC gyár, talán ott egészen más fizikai törvények uralkodhatnak. Más ütemben telik az idő is talán, ott a képen a baloldali emberke olyan gyorsan mozog, hogy szellemképe van. -
Thom!
veterán
Fermit jó ha lesz a 2010 Q2 elején megfoghatja vki, vagyis inkább megveheti magának...
-
TTomax
félisten
És akkor most lehet köpködni,ugyanis amikor az NV terelgette a népet a felső kategória felé akkor az mekkora szemétség volt, ugye mi van most?.... most ugyanezt láthatjuk pepitában hajrá ATI szép volt fiuk csak így tovább,az meg külön tetszik,hogy a TSMC-t is bevonták,ezt még az NV is el fogja játszani...
Amugy meg a nem a TSMC van ám gondban hanem mi a birka userek... -
Geönczy
aktív tag
Az adatok hallatán felkerestük a TSMC-t
Gondolom azok akiktől kapjátok a híreket.
De ha már ekkora interkontinentális oldal vagytok, hogy ezt megtehetik(nagy lenne) akkor elnézést kérek.
De ne nekem legyen igazan! -
nevo
aktív tag
alakul, lesz ez még így sem
-
Metalfan
senior tag
Fura, hogy pont 5850-ből van hiány, miközben pont nem ahhoz kell a tökéletes chip.
-
Sennalacy
aktív tag
Eddig se volt épp olcsó a 5850-es, most még drágább is lesz, de legalább nem lehet majd kapni.
Januárig akkor nem lesz itt nagy árcsökkenés és készlethalmok az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Opel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest